anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Olayı siyasallaştırmak istemiyorum...
Yalnız bunca sayfa yazı yazılmış... Başbakan ortaya sırf taslakta bir söz attı neden?
Yem için...
Bir çoğumuz da koşturdu meydanlara...
Bu tarz eylemlerini yayınladılar.

Peki soruyorum sizlere...
Madem kendimizle alakalı kararlarda bu denli bağırıp tepki gösteriyorken geçen hafta Iğdır'da PKK tarafından kaçırılan 11 kişi için, yine PKK tarafından kaçırılan Tunceli'de kaçırılan 4 kişi için, 10 eylül 2011 tarihinde kaçırılan polis memuru Nadir Özgen için neden kimse yürüyüşler yapmıyor, bağırıp çağırmıyor, neden geçtiğimiz hafta tutuklanan 6 orgeneralin neden içeri alındıkları bir nebze olsun tartışılmıyor? Neden başbakan onları ağzına bile almıyor... Bunlar ve bunlar gibi nicesini?
Bunca yıldır binlerce şehit veriyoruz neden birisini olsun devlet anmıyor? Neden ağzına alıp da bunla alakalı yasa hazırlamıyor ya da gündeme getirmiyor neden?
Biz kürtajı konuşurken çok olay oldu...
Gündem itinayla yandaş medya vasıtasıyla değiştirildi...
Bunlar olup biterken ben kürtajın yasal olmasını, cinayet olmasını tartışamam. Hiçbirimiz tartışmamalıyız.
Yemişim kürtajını...
Ülkede onca kanayan yara varken, onca insan göz yaşı dökerken yemişim kürtajını da yasasını...

o canı alma hakkını size kim veriyor sorabilirmiyim

perspektif almada yetersizliğin olduğunu düşünmeye başladım arkadaşım...

hiç tanımadığın erkeklerin bedenın hakkında konuşmaları senı rahatsız etmıyor mu?

sen aldırmazsın sana kımse sormaz değil mi? dersin ki senin ne haddine sen hangi sıfatla bana bunu soruyorsun der ağzının payını verırsın

aldırana Alllah sorar elalemin erkeğine ne oluyor demek suç mudur?

Allah ile kulun arasına benım bildiğim kimse giremezken bu erkeklere ne oluyor?

sadece erkeleri değil kızlarımızıda eğitmeliyiz canım
biliyoruzki bi çok kadın bebeğini (evli olanları değil olmayanlar için yazıyorum)

evlenmeden hamile kalıyorlar ve ölüm korkusuyla gidip aldırıyorlar üstüne bide çok utanarak yazıyorum :26:zar diktiriyorlar buda yaşadığımız ülkenin bi gerçeği değilmi madem özgürsün madem bedenini özgürce kullanıyorsun neden kürtaj oluyorsun neden gidip tekrar bakire oluyorsun hem kendini hem karşındakini kandırıyorsun hani beden senindi ni öyle kabul ettirmiyorsun kendini
evet konunun sayfalarını okumadım bunuda belirttim ilk mesajımda
öyle ince bir çizgi varki benim savunduğum ile sizin savunduğunuz arasında
ama o çizgiyi tutturamıyoruz işte

ilk mesajımdada yazdım tecavüzden hamile kalıp o bebeği aldırana yada anneye sağlık açısından zarar verecek olan bebeğini kürtajına birşey diyemem diye
tabiki çoğu kimse kıymak istemez ama umursamayanlar bunu saç kestirmek gibi görenlere benim lafım öfkem

aslında yazabileceklerimi sınırlı yazıyorum o yüzden tutarsız gibi görünebilir cümlelerim
çünkü TÜRKİYE 42 milletten derlerya farklı inançlara sahip kişilerde var burda
ve ben inancımı dinimi yaşantımı bilmeyenlerin diline dolamak istemiyorum

canım yazmamk için kendimi tutuyorum inanki ama yazını görünce yazmak istedim.
ben 5 senelik evliyim 4 senedir bebek için ugraşıyoruz ve 2 kere kürtaj olmak zorunda kaldım karnımda öldü bebeklerim.
olaya tamamen duygusal bakmanı anlıyabiliyorum.ve bu yüzden yazmak istedim.
bak demişsin ya din adamları bilir en iyi tecavüze ugrayan kadının kürtaj olmasıyla ilgili din adamı degilim.ama dinimiz geregi bir bebek anneye zarar vermedigi sürece kürtaj günah ve cinayettir.ve emin ol burda çogu insan azınlıklardan bahsetmiyorum bu şekilde düşünüyor bu yasanın çıkmasını istemeyenlerde dahil.dedigin gibi o ne olursa olsun bir canlı.
ama olay buna kimin karar verecegine gelince çatışmalar başlıyor buna karar vermek ne senin ne devletin nede benim hakkımdır bu kararı günahta olsa karar verecek kişi o bebegin fizyolojik olarak annesi ve babasıdır.
aslında benim bedenim benim kararım kelimesini dogru bulmuyorum beden olayı saçma ama karar olayı kişinindir.kendisine aittir.
aslında iki tarafta aynı şeyi söylüyor yani yasaya karşı olan bizim gibi insanlarda bebegi aldır oh ne güzel diye düşünmüyor.ki bak söylüyorum 2 bebek kaybım var ve hala ugraşıyorum
15 yaşındaki kızlar evlendirilirken o bebegin hakkını koruyan devlet nerde,
1 yaşındaki bebekler tecavüze ugradı ülkemizde o zaman nerdeydi o devlet neden konuşmadı yada asmadı o adamı
17 yaşında erkeklerle konuşuyor diye diri diri gömülen kızın hakkını kim korudu
yada kocası tarafından feci şekilde öldürülen kadınlarki yardım istediler ddevletten o kadını koruyabildimi devlet.korusaydı şimdi yaşıyor olurdu
ülkemiz çok düzgün degilken bi bebegin yaşayıp yaşamayacagına devletmi karar verecek şimdi insanlara çocugu var diye 10 tl yardım eden devletmi.
seninle alakalı degil ama yazmak istedim ben iktidar yada muhalefetten degilim.bu yasayı kim çıkarırsa çıkarsın karşısında dururum.
tecavüz olayına gelirsek o psikolojiyi kimse bilemez o yüzden empati kurmayı gram beceremeyen insanlar konuşamaz.zira burda aman gitsin aldırsın yada ertesi gün doktora gidip hamileeligi engelleyebilir diyen yobazlaşmış beyinler var.

bu tecavüz konusu günümüzde bi çok diziyede konu olmuştur özellikle polisiye dizilere orda tecavüze ugrayan kadın kimseye anlatamıyor bile bırak doktora gitmeyi ya kendini asıyor yada susuyor.
bende onlardan biri olabilirdim allah korudu.ve bunu bana yapan kişi babamla aynı sofraya oturmuş birisi.......
hemde daha orta okula giderken bi kuytuda kıstırıp seni amcanın ogluyla öpüşürken gördüm babana söylemem korkma diye korkutmaya çalışan ve arkasından öpmeye kalktı ben daha küçüktüm amcamın ogluyla öpüşmememe ragmen o an korkup ona izin verebilirdim yada kaçamayabilirdim ama kaçtım. ve inan bana allah şahit bak benim babam polis o adamı öldürürde hapse girer diye agzımı açmadım kimseye söylemedim.ve yıllarca onun acısını çektim
ee düşün yani psikolojiyi kendim acı çekmek ugruna agzımı açamadım tecavüze ugrayan insandanda bunu bekliyemeyiz.

dedigim gibi olaya duygusal bakmanı anlıyabiliyorum bu yüzden yazmak isted,m

O yasa niye çıkıyor sanıyordunuz gıcıklık olsun diyemi

yasanın çıkmasının dinle ilgisi olmadığına emin olun...öyle olsaydı madem dinen bu kadar ciddi bir yasak o halde güç alır almaz yasaklanırdı 10 yıl bekleyip değil...ayrıca yazdığınız ayetleri bir çok kez okuduk burda ben yine söylüyorum...fetva veremem şudur diyemem ama siz de %100 kürtajla ilgilidir diyemezsiniz çocuklarınız diyor "doğmamış çocuklarınız" değil ... doğmamış çocukların da kastedildiği sadece bir yorum...nasıl kesin hüküm verebilirsiniz...

ve lütfen madem dini açıdan bakıyorsunuz olaya ... can alıp vermeye muktedir kimdir?? söyleyin bana dünyaya gelmesi kararlaştırılmış bir insanın dünyaya gelmesine kim nasıl engel olabilir...Yaradan dışında kim bunun kararını verebilir...o halde bir canlının dünyaya gelmemesinin kararını da aslında biz vermiyoruz...o halde sadece aracı olan biz kulları nasıl suçlayabiliyorsunuz...

önce kadın!

her şekilde önce kadın eğitilmeli ki bu erkekler adam olsunlar...

onları yetiştiren ve kadın bedenıne bu kadar yabancı bırakan yıne o erkeklerın annelerı değil mi?

devlet kavramı soyut bir kavramdır. onun içini insanlar doldurur.Hükümetler gelir gider insanlar yaşar ölür devletin bazı şeyleri değişir

ama devletin insandan bağımsız bazı değişmez kuralları vardır. devletin dini yoktur olmasıda felakettir. farzedin ki ateist bir toplumda

yaşıyorsunz ama Müslümansınsınız. devlet ateist ve yasalarıda buna göre sen böyle bir ortamda kendi dinini tam anlamıyla

korkmadan özgürce yaşabilir misiniz? devletin yasaları ateistliğe uygun olacağı için sizin müslüman olarak yaptığınız yararlı bir olay onlara ve

yasalara ters gelebilir ki gelir. Böyle bir durumda ateist olan o devlet ateist yasalarıyla sizii yerden yere vurur bitirir. Aynı şekilde

Müslüman bir devlette de ateist bir insan biter. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Dini yoktur Çünkü İnsan Hakkı her şeyin üzerindedir

. İnsanların özgürce karar verecekleri dinlerinin özgürce yaşayacakları bir ortam dini olmayan ve evrensel ahlak yasalarıyla yönetilen bir devletle mümkündür.

Özetleyecek olursak sizin dediğiniz toplumun %90 ı müslüman.. müslüman olan devlet Değil toplum.. sizin dediğinizi anladım

aslında siz toplum müslüman diyorsunz ama devletle toplumun ayrımına varamıyorsunz sanırım.. Toplum Devletin içini doldurur aynı

şeyler değildir. Devlet bir Taslaksa Toplumda o taslağın içini doldurur. Bazı kurallar Topluma göre bazılarıysa toplumdan bağımsızdır.

Devletin toplumdan bagımsız değişmez kurallarından biridir devletin dininin olmaması..

İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyor ki o % 10 luk kısmda insan ve din yönünden tarafsız bir ülkede tarafsız yasalarla yönetilmeye hakkı var. benim dinim olamaz her ne kadar toplumun %90ı Müslüman olsada..

ben devlete güvenemem tecavüze uğrama ihtimalinde de o çocuğu devlete bırakmak bırakmamak bu nasıl bir vicdan yaralaması olacaktır?

geçen haberlerde çıkan 13 14 yaşındaki kıza tecavüz eden 17 erkekten 2 tanesının emniyet müdürü olduğu ve serbest bırakıldığı haberini okudum

ben böyle devlete çocuk yapamam...tecavüze uğrasan çocuğu doğursan devlet baksa al işte böyle bakacak...

çok söyledik arkadaşım da kimsenin işine gelmiyor...gencecik bir insan öldürüldü hem de içişleri bakanlığının "zararsızdır" dediği biber gazıyla...bu yetmedi suçlusu kaynayıp gitti yetmedi polislere demir cop sağlamaktan bahsediliyor...DEMİR...insan hayvana vurmazken demirle devlet bunu kendi halkı için kullanacak...ürperiyorum, korkuyorum beni çok etkiliyor artık haber izlemiyorum...

kimsenin işine gelmiyor tabi siz dalaşın aranızda, yeyin birbiriniz biz yapacağımızı yaparız...sonra da çıkmış ne güzel devletimiz doğmamış bebeğin hakkını koruyor aferin dememiz bekleniyor...demeyenlerde vicdansız, tü kaka ilan ediliyor...

O kızlarımız da babalarından ve müstakbel eşlerinden korktukları için bu yola başvuruyorlar zaten.

Herkesin yanlışı kendine,kimsenin neyi nasıl yaşadığını bilemeyiz.

Tekrar tekrar yazmaya ne vaktimiz ne de psikolojimiz el vermiyor. Bu konuda yorum yapmak isteyen arkadaslarimiz lütfen bastan sona yazilari okusun. Bu konu her yönüyle ele alindi. Kisisel fikirlerimiz baskalarin kisisel fikirleri önüne gecmesin. Biz de birer bayaniz baskalarini elestirmek yerine onlari anlamak ve yorum yapmak en iyisi olacaktir.

Basimiza ne ve ne zaman gelecegine kimse bilemez.

Son düzenleme:

Bu sitenin eleştirdiğim tek yönüydü bunların konuşulamaması. (Sonrasında sebepleri öğrendim ve hak verdiğim noktalar da yok değil.)
Ancak son birkaç gündür seviniyorum, çünkü kadınlar sadece makyajdan, saçtan, çocuktan, "kocişten" ibaret olmadığını gösteriyor.
İşte böyle gösterilirse, erkekler adımıza neyin iyi neyin kötü olduğuna karar vermekle ne büyük yanlış yaptıklarını göreceklerdir..

Son düzenleme:

Sordugun sorularin yaniti ülke gerceklerinde gizlidir. Neden bir kiz gidip tekrardan bakire olmak icin ugrasiyor, ya da neden evlenmeden önce birlikte olup sonra kürtaj oluyor. Bunlar ülkenin gercekleri demissin.

Bir insan bunlar ülkenin gercekleri diyorsa BU DEMEKTIR KI SAHSA GÖRE BU TOPLUMSAL BIR PROBLEMDIR.

Simdi sen olaya burdan bakiyorsun.

Ben de söyle bakiyorum, bir kadin seviyor karsisindaki adamla güzel bir birliktelik yasamak istiyor. Sevginin ve doganin bir parcasi olan cinselligi de bu sevdigi insanla yasiyor. Sonra hamile kaliyor, korundu ya da korunmadi insanlarin yatak odalarina girecek halim yok, bu cocugu dogurmamasi gerektigine karar kiliyor birseyler de yolunda ters gidiyor adamla yollar ayriliyor. Büyük bir cöküntü yasiyor...Ne aski ne sevdayi ne bebegi hicbirseyi üzerinden atamiyor uzun zaman...

Burada sorun ne? Ben sorun göremiyorum.

sonra bu kadin yeniden asik oluyor. Yeniden hayat buluyor gözlerindeki isik. Ama ADAM: evlenmeden önce biriyle birlikte olduysan birakirim seni diyor....Kiz korkuyor cünkü karsisindaki adam bunu anlayamayacak, toplum bunu hazmedemeyecek ALTINDAN kalkamayacak, en iyisi o sizin dedidiginiz yönteme basvurmak diyor.

Dolayisiyla, burda siz kizi suclu buluyorsunuz bense TOPLUM BASKISINI.

Simdi bu bir örnek siz de tam tersi bir örnek verebilirrsiniz bu kizin 10 tane ayni adamla iliskisi oldugunu yazabilirsiniz.

Dolayisiyla örnekler üzerinden konusmanin bir anlami yoktur. GENELE BAKMAK gerekir.

Konumuz da zaten kürtaj kimse keyfiyeten kürtaj olanlari savunmuyor kimse kürtaji bir dogum kontrol yöntemi olarak görmüyor. Evlenmeden önce iliski yasayanlari yargilamak ne size ne bize düser.

Dolayisi ile siz KADINA HAKKI VERIR, KADINI ERKEGI COLUK COCUGU EGITIRSENIZ,,,,yasaklarla ugrasmak zorunda kalmazsiniz.

Türkce klavye kullanmiyorum su an kusura bakmayin.

Bu kadar ucuz demek ki hayatımız...
Kimsenin umurunda değil ölenlerimiz, kaçırılanlarımız... Çok yazık çok.
Çok söyledik ama herkes tutturmuş kürtaj da kürtaj...
Gerçekten üzülüyorum ülkeme...

erkeklerin bizim hakkımızda böyle düşünmelerinin sebebi yıne biziz

aklımızı onlara göstermiyoruz güçlü olduğumuzu hissettirmiyoruz

bizi sadece evde iş yapan çocuk bakan aklı olmayan okumayan düşünmeyen hiçbir şey bilmeyen insanlar olarak görüyorlar

bizimde birazcık işimize gelmiyor mu okumamak düşünmemek?

acaba haksızlar mı kendimize de iğne batırmalı mıyız? acaba?

İşimize geldiği noktasını anlamadım. Daha doğrusu tahayyül edemedim. Açıklar mısın biraz?:26:

Belki de tam aksidir canım.

Yavaş yavaş kadının gücünü,hırsını,kendini geliştirmr çabasını görmeye başladı bizim badem bıyıklılar,

Bunun için kadını tekrar eve hapsedecek yasalar çıkartmaya çalışıyorlar,

Bütün kadınlar 3 er 5 er doğursun evinin hanımı olsun.

Kız çocukları 4. sınıftan sonra okutulmasın,15 inde evlensin.

Neden doğum kontrol yöntemleriyle alakalı çalışmalar değilde kadınların bol bol doğurmasıyla ilgili çalışmalar yapıyorlar?

hahahaha ben bunda da bi bit yeniği aramıyor değilim..aklıma çok hinlik geliyor bizi rahat bırakıp ağzımızdan laf almaya çalışıyor olmasınlar...Kazen bir düşünce polisiymiş meğerse :)))))))) hahaha....

neyse konuya geyik bulaştırmayayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…