- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
o canı alma hakkını size kim veriyor sorabilirmiyim
tartışılacak bişey yok kürtaj cinayettir.
Eda nurlu hanimefendi, öncelikle kirmizi ile yazdiginiz yeri bir daha yazmamanizi dilerim. Can, fetus, cenin vs bu kavramlari konustuk tartistik geri dönüp bakabilirsiniz. Ayrica dedik ki, bizim bu yasaya karsi cikma sebeplerimiz sunlar sunlar sunlardirrrrrr....eger bunlari okuduysaniz, yasayi savunanlarin BIR CANI ÖLDÜRMEK amacinda olmadiklarini anlarsiniz.
IKINCISI iste konuyu basindan sonuna okumadiginiz nasil belli, bu konuyu da tartistik efendim. PEK cok bayan kiz cocuklarinin ERKEK olmamasi nedeniyle aldirildigini yazmisti zaten ve ne dedik?
Biz de dedik ki: Bu konu toplumun kanayan bir yarasidir. Bunu Türki`ye`yi gectim dünyada hic bir kadin istemez. Fakat NEDEN gelismis ülkelerde böyle bir sorun yok zannediyorsunuz?
Cünkü EGITILMISLERDIR. KADINA VE KIZ COCUGUNA DEGER VERILIR.
Kürtaj yasasina karsi olmaktan ziyade, ATAERKIL yapinin bir parcasi olan ESLERIMIZI BEYLERIMIZI ERKEKLERIMIZI egitirsek bu sorun ortadan kalkacaktir.
tartışılacak bişey yok kürtaj cinayettir.
arkadaşlar olayı tecavüze uğrayanlar ne yapsına getirmişşiniz
sayfaların çoğunuda okumadım
ben şahsi fikrimi söyleyim böyle bi adiliğe uğrayan kadınlar bence kürtaj olmalılar tabiki çünkü eğer o çocuk cünyaya gelirse o annenin o bebeğe manen verebileceği hiç bişey olmaz gibime geliyor (bunun dini tarafını ben bilemem tabi) en iyi din adamları bilir ki en güzel cevabı onlar verir
ben 5 yıldır evliyim bebek istiyorum olmuyor canla başla tedavi görüyoruz
içime o can düşmedi bilmiyorum nasıl bir duygu ama hamile arkadaşlarımı gördüğümde içim kıpır ediyor
bi insan hamile olduğunu 3-4 haftalıkken bile öğrenebilir değilmi
bi bt hcg değeri var
ve okudum kadarıyla kandaki bu oran sadece hamile bi kadında yükseliyor
yani bebek çoktan sizin kanınıza işemiş bile değilmi
sonra kürtaj olmaya karar veren bi kadın kararını anca 6 haftalıkken fakan veriyor ve çoğu kişi bu dönemde bebeğinin canının kalp atışını duyuyor
ve kalbi atan bi canlının kalbini durduruyor
çoğu arkadaş bunu normal görmüştür eminim ama ben normal göremiyorum bir kalbi durdurmayı normal göremiyorum
14-15 yaşında cinselliğe başlasın çocuklar ooooh bi güzel yaşaşın hormonlar varya hamile kalsınlar aldırsınlar sonra bidaha kalsınlar bidaha aldırsınlar ne olacak kendi bedeni değilmi ne önemi var
ama bu çocuklar evlendirilmeye kalkışıldığında yine bir yaygara bunlar daha oyun çağında hormonları falan yok tabi
burdan 15 yşındaki bi çocuğun evlenerilmesi gerektiğini düşünmüyorum lütfen o tarafa çekmeyin
ki tamamen karşıyım bu çocukları gerek aileleri gerek öğretmenleri gerekse danışnamlar okulallara gelip bilgiler vermeliler
toplumumuz gitgite yozlaşıyor ne değer kaldı ne kültür
kimse kimsenin bedeninin bekçiliğini yapamaz tabiki ama madem bedenini özgürce kullanıyorsun madem insan haklarını savunuyorsun madem hayvan haklarını savunuyorsun
bunusa savun
her ay her ay zevkinden ödün vermeyen hamile kalıp umursamadan bedenindeki canı söküp alan o kadınlar varsın benim hemcinsim olmasınlar
hatta mümkünse hiç olmasınlar
hani anneye bi zararı vardır bu gebeliğin sakıncalıdır ölüm tehlikesi vardır o zaman kim ne diyebilir kürtaja olması gereken yerde yapılır
işte o anne çekiyodur acısını bişey diyemem
o anne yaşar acını bişey diyemem
ALLAH korusun tecavüze uğrar pisliğin birinin bebeğini taşımak istemez en doğal hakkı olabilir
bu beden sizinse o bedende o embriyo diye bahsettiğiniz o canın
doktorlar demiyormu sürekli bebeğiniz sizin üzüntünüzü sıkıntınızu mutluluğunu hissediyor diye demekki ruhuda verilmiş oluyor değilmi ?
demekki bi canı var demekki bi ruhu var
siz neden o bedene dokunuyosunuz peki
size bu hakkı size kim veriyor
ya çekin o ellerinizi o bedenden yada izin vermeyin madem bedeninize sizin izninizle gelmesine
O yasa niye çıkıyor sanıyordunuz gıcıklık olsun diyemi
Olayı siyasallaştırmak istemiyorum...
Yalnız bunca sayfa yazı yazılmış... Başbakan ortaya sırf taslakta bir söz attı neden?
Yem için...
Bir çoğumuz da koşturdu meydanlara...
Bu tarz eylemlerini yayınladılar.
Eki Görüntüle 436758
Peki soruyorum sizlere...
Madem kendimizle alakalı kararlarda bu denli bağırıp tepki gösteriyorken geçen hafta Iğdır'da PKK tarafından kaçırılan 11 kişi için, yine PKK tarafından kaçırılan Tunceli'de kaçırılan 4 kişi için, 10 eylül 2011 tarihinde kaçırılan polis memuru Nadir Özgen için neden kimse yürüyüşler yapmıyor, bağırıp çağırmıyor, neden geçtiğimiz hafta tutuklanan 6 orgeneralin neden içeri alındıkları bir nebze olsun tartışılmıyor? Neden başbakan onları ağzına bile almıyor... Bunlar ve bunlar gibi nicesini?
Bunca yıldır binlerce şehit veriyoruz neden birisini olsun devlet anmıyor? Neden ağzına alıp da bunla alakalı yasa hazırlamıyor ya da gündeme getirmiyor neden?
Biz kürtajı konuşurken çok olay oldu...
Gündem itinayla yandaş medya vasıtasıyla değiştirildi...
Bunlar olup biterken ben kürtajın yasal olmasını, cinayet olmasını tartışamam. Hiçbirimiz tartışmamalıyız.
Yemişim kürtajını...
Ülkede onca kanayan yara varken, onca insan göz yaşı dökerken yemişim kürtajını da yasasını...
sadece erkeleri değil kızlarımızıda eğitmeliyiz canım
biliyoruzki bi çok kadın bebeğini (evli olanları değil olmayanlar için yazıyorum)
evlenmeden hamile kalıyorlar ve ölüm korkusuyla gidip aldırıyorlar üstüne bide çok utanarak yazıyorum :26:zar diktiriyorlar buda yaşadığımız ülkenin bi gerçeği değilmi madem özgürsün madem bedenini özgürce kullanıyorsun neden kürtaj oluyorsun neden gidip tekrar bakire oluyorsun hem kendini hem karşındakini kandırıyorsun hani beden senindi ni öyle kabul ettirmiyorsun kendini
Olayı siyasallaştırmak istemiyorum...
Yalnız bunca sayfa yazı yazılmış... Başbakan ortaya sırf taslakta bir söz attı neden?
Yem için...
Bir çoğumuz da koşturdu meydanlara...
Bu tarz eylemlerini yayınladılar.
Eki Görüntüle 436758
Peki soruyorum sizlere...
Madem kendimizle alakalı kararlarda bu denli bağırıp tepki gösteriyorken geçen hafta Iğdır'da PKK tarafından kaçırılan 11 kişi için, yine PKK tarafından kaçırılan Tunceli'de kaçırılan 4 kişi için, 10 eylül 2011 tarihinde kaçırılan polis memuru Nadir Özgen için neden kimse yürüyüşler yapmıyor, bağırıp çağırmıyor, neden geçtiğimiz hafta tutuklanan 6 orgeneralin neden içeri alındıkları bir nebze olsun tartışılmıyor? Neden başbakan onları ağzına bile almıyor... Bunlar ve bunlar gibi nicesini?
Bunca yıldır binlerce şehit veriyoruz neden birisini olsun devlet anmıyor? Neden ağzına alıp da bunla alakalı yasa hazırlamıyor ya da gündeme getirmiyor neden?
Biz kürtajı konuşurken çok olay oldu...
Gündem itinayla yandaş medya vasıtasıyla değiştirildi...
Bunlar olup biterken ben kürtajın yasal olmasını, cinayet olmasını tartışamam. Hiçbirimiz tartışmamalıyız.
Yemişim kürtajını...
Ülkede onca kanayan yara varken, onca insan göz yaşı dökerken yemişim kürtajını da yasasını...
çok söyledik arkadaşım da kimsenin işine gelmiyor...gencecik bir insan öldürüldü hem de içişleri bakanlığının "zararsızdır" dediği biber gazıyla...bu yetmedi suçlusu kaynayıp gitti yetmedi polislere demir cop sağlamaktan bahsediliyor...DEMİR...insan hayvana vurmazken demirle devlet bunu kendi halkı için kullanacak...ürperiyorum, korkuyorum beni çok etkiliyor artık haber izlemiyorum...
kimsenin işine gelmiyor tabi siz dalaşın aranızda, yeyin birbiriniz biz yapacağımızı yaparız...sonra da çıkmış ne güzel devletimiz doğmamış bebeğin hakkını koruyor aferin dememiz bekleniyor...demeyenlerde vicdansız, tü kaka ilan ediliyor...
sadece erkeleri değil kızlarımızıda eğitmeliyiz canım
biliyoruzki bi çok kadın bebeğini (evli olanları değil olmayanlar için yazıyorum)
evlenmeden hamile kalıyorlar ve ölüm korkusuyla gidip aldırıyorlar üstüne bide çok utanarak yazıyorum :26:zar diktiriyorlar buda yaşadığımız ülkenin bi gerçeği değilmi madem özgürsün madem bedenini özgürce kullanıyorsun neden kürtaj oluyorsun neden gidip tekrar bakire oluyorsun hem kendini hem karşındakini kandırıyorsun hani beden senindi ni öyle kabul ettirmiyorsun kendini
evet konunun sayfalarını okumadım bunuda belirttim ilk mesajımda
öyle ince bir çizgi varki benim savunduğum ile sizin savunduğunuz arasında
ama o çizgiyi tutturamıyoruz işte
ilk mesajımdada yazdım tecavüzden hamile kalıp o bebeği aldırana yada anneye sağlık açısından zarar verecek olan bebeğini kürtajına birşey diyemem diye
tabiki çoğu kimse kıymak istemez ama umursamayanlar bunu saç kestirmek gibi görenlere benim lafım öfkem
aslında yazabileceklerimi sınırlı yazıyorum o yüzden tutarsız gibi görünebilir cümlelerim
çünkü TÜRKİYE 42 milletten derlerya farklı inançlara sahip kişilerde var burda
ve ben inancımı dinimi yaşantımı bilmeyenlerin diline dolamak istemiyorum
çok söyledik arkadaşım da kimsenin işine gelmiyor...gencecik bir insan öldürüldü hem de içişleri bakanlığının "zararsızdır" dediği biber gazıyla...bu yetmedi suçlusu kaynayıp gitti yetmedi polislere demir cop sağlamaktan bahsediliyor...DEMİR...insan hayvana vurmazken demirle devlet bunu kendi halkı için kullanacak...ürperiyorum, korkuyorum beni çok etkiliyor artık haber izlemiyorum...
kimsenin işine gelmiyor tabi siz dalaşın aranızda, yeyin birbiriniz biz yapacağımızı yaparız...sonra da çıkmış ne güzel devletimiz doğmamış bebeğin hakkını koruyor aferin dememiz bekleniyor...demeyenlerde vicdansız, tü kaka ilan ediliyor...
Bu sitenin eleştirdiğim tek yönüydü bunların konuşulamaması. (Sonrasında sebepleri öğrendi ve hak verdiğim noktalar da yok değil.)
Ancak son birkaç gündür seviniyorum, çünkü kadınlar sadece makyajdan, saçtan, çocuktan, "kocişten" ibaret olmadığını gösteriyor.
İşte böyle gösterilirse, erkekler adımıza neyin iyi neyin kötü olduğuna kara vermekle ne büyük yanlış yaptıklarını göreceklerdir..
erkeklerin bizim hakkımızda böyle düşünmelerinin sebebi yıne biziz
aklımızı onlara göstermiyoruz güçlü olduğumuzu hissettirmiyoruz
bizi sadece evde iş yapan çocuk bakan aklı olmayan okumayan düşünmeyen hiçbir şey bilmeyen insanlar olarak görüyorlar
bizimde birazcık işimize gelmiyor mu okumamak düşünmemek?
acaba haksızlar mı kendimize de iğne batırmalı mıyız? acaba?
erkeklerin bizim hakkımızda böyle düşünmelerinin sebebi yıne biziz
aklımızı onlara göstermiyoruz güçlü olduğumuzu hissettirmiyoruz
bizi sadece evde iş yapan çocuk bakan aklı olmayan okumayan düşünmeyen hiçbir şey bilmeyen insanlar olarak görüyorlar
bizimde birazcık işimize gelmiyor mu okumamak düşünmemek?
acaba haksızlar mı kendimize de iğne batırmalı mıyız? acaba?
Bu sitenin eleştirdiğim tek yönüydü bunların konuşulamaması. (Sonrasında sebepleri öğrendim ve hak verdiğim noktalar da yok değil.)
Ancak son birkaç gündür seviniyorum, çünkü kadınlar sadece makyajdan, saçtan, çocuktan, "kocişten" ibaret olmadığını gösteriyor.
İşte böyle gösterilirse, erkekler adımıza neyin iyi neyin kötü olduğuna karar vermekle ne büyük yanlış yaptıklarını göreceklerdir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?