- 27 Aralık 2011
- 5.593
- 4.468
- 373
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
İşimize geldiği noktasını anlamadım. Daha doğrusu tahayyül edemedim.Açıklar mısın biraz?:26:
Belki de tam aksidir canım.
Yavaş yavaş kadının gücünü,hırsını,kendini geliştirmr çabasını görmeye başladı bizim badem bıyıklılar,
Bunun için kadını tekrar eve hapsedecek yasalar çıkartmaya çalışıyorlar,
Bütün kadınlar 3 er 5 er doğursun evinin hanımı olsun.
Kız çocukları 4. sınıftan sonra okutulmasın,15 inde evlensin.
Neden doğum kontrol yöntemleriyle alakalı çalışmalar değilde kadınların bol bol doğurmasıyla ilgili çalışmalar yapıyorlar?
:) Hep Orwell yüzünden.Oldukça etkili olmuş bakıyorum.hahahaha ben bunda da bi bit yeniği aramıyor değilim..aklıma çok hinlik geliyor bizi rahat bırakıp ağzımızdan laf almaya çalışıyor olmasınlar...Kazen bir düşünce polisiymiş meğerse :)))))))) hahaha....
neyse konuya geyik bulaştırmayayım...
kitap okumak alışkanlığımızın olmaması, bir durum hakkında düşünmek istemememiz, amaan nasıl olsa birileri yapar diyerek sorumluluk almaktan kaçınmamız
ya da aman o erkek işidir diyerek birtakım şeylerle ilgilenmememiz
bilmek merakımızın olmayışı...
sadece kendi dünyamızın oluşu ve onun dışına pek de çıkmak istemeyişimiz, genelleme yapmak doğru değil biliyorum ama çoğunluk olarak böyle değil miyiz?
o zaman fikir ayrılığı yaşasak bile bölünmememiz gerektiğini düşünüyorum çünkü ben bunun bir politika olduğunu ve planlı bir şekilde sindire sindire kabul ettirilmesinden çok korkuyorum
keşke hepimiz duyarlı olsak sadece olaya bir odaktan bakmak yerine biraz geri çekilip kuş bakışı baksak olaylara...
[video]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-ash4/v/439802/20/393275344041533_22729.mp4?oh=e0bb457777227f9d32d75 9116eab1bbc&oe=4FCCDC20&__gda__=1338825760_ac232762f2a1d8345ad41aaa2c4641f a[/video]
vicdan denilen kavramdan yoksun olmak ?
[video]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-ash4/v/439802/20/393275344041533_22729.mp4?oh=e0bb457777227f9d32d75 9116eab1bbc&oe=4FCCDC20&__gda__=1338825760_ac232762f2a1d8345ad41aaa2c4641f a[/video]
vicdan denilen kavramdan yoksun olmak ?
hayvan çiftliği bakış açısına bağlı... kitabı nasıl okuduğunla ilgili aslında...hiçbir şey düşünmeden (yani herhangi bir sistem, ideoloji politika) insanoğlunun içinde varolan bazı gerçeklikleri çok basit bir öykü ve dille anlatmış...aslında her dönem okunup yeniden değerlendirilebilecek bir kitap...ve hayvan çiftliği Orwellin gerçekten de kendi yandaşları ve karşıt görüşte olanlar tarafından dışlanmasına sebep olmuştur ...kitapta anlatılanlar sadece o günün şartları düşünülerek değerlendirilmediğinde bugün için de çok şey anlatır...ben kitapla ilgili hiç bir bilgi edinmeden okudum ve eleştirileri sonra okudum...belki o yüzden benim için ifade ettiği şeyler farklıdır ve önemli kitaplardan birisidir...
Orwellin ne anlatmak istediği üzerinde düşünmedim okurken önemli olan bana ne ifade ettiğiydi ve bence kitabın gerçek değerini okuyucular belirler...okuyucuya verdiği esastır..en azından ben öyle okurum
tartışılacak bişey yok kürtaj cinayettir.
Tekrar açıklamakta fayda görüyorum.
Buradaki kadınlar gidin kürtaj yapın demiyor.
Kürtaj yaptırana karışmayın diyor.
Size ne kardeşim, diyor. Günahı yaptıranın, diyor.
Kaldırım taşı başına sokakta üç çocuk düşerken, milletin duygularını sömürerek vicdan sorgulaması yapmak ilginç diyor.
Doğuracağım diyene baskı yoksa, doğurmayacağım diyene neden psikolojik, yasal, toplumsal baskı var, diyor.
Ve başa dönüp tekrar size ne, diyor.
10 haftalıktan önce yapılan kürtaj bu değil. O yazılanlar/resimler/videolarda yapılan kürtaj ile ülkemizde yasal sınırlar içinde yapılan kürtaj arasındaki fark defalarca tartışıldı bu konuda.
Ve lütfen insanları bu tip ajıtasyon amaçlı hazırlanmış videoları kullanarak vicdansızlıkla suçlamayı bırakın. Biz burada kürtajı savunmuyoruz, kürtaj hakkımızın elimizden alınmasına tepkimizi gösteriyoruz. Herkesin vicdanı, günahı kendine diyoruz! Kimse kimseyi kendi değerlerine göre vicdansızlıkla suçlayamaz diyoruz!
kürtaj hakkı size kanunların verdiği bir haksa aynı kanunlar o hakkı elinizden alıyor . haklar verilirken iyide alınırken kötümü
Bir insanı öldürmek bir cana kıymak buna anne karnındaki bebeklerde dahil suç sayılıyor daha doğrusu yasa çıkınca sayılacak ve siz artık bundan sizene diyemeyeceksiniz ,derseniz dahi hesabını önce bu dünyada sonrada Ahirette vericeksiniz..
Bir insanı öldürmek bir cana kıymak buna anne karnındaki bebeklerde dahil suç sayılıyor daha doğrusu yasa çıkınca sayılacak ve siz artık bundan sizene diyemeyeceksiniz ,derseniz dahi hesabını önce bu dünyada sonrada Ahirette vericeksiniz..
kürtaj hakkı size kanunların verdiği bir haksa aynı kanunlar o hakkı elinizden alıyor . haklar verilirken iyide alınırken kötümü
Elbette kötü. Kazanılmış hakkım alınıyor, 'ah tabi canım devlet baba bu ister alır ister verir, bizim elimizden bir şey gelmez' diyip oturacak mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?