anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
İşimize geldiği noktasını anlamadım. Daha doğrusu tahayyül edemedim. Açıklar mısın biraz?:26:

kitap okumak alışkanlığımızın olmaması, bir durum hakkında düşünmek istemememiz, amaan nasıl olsa birileri yapar diyerek sorumluluk almaktan kaçınmamız

ya da aman o erkek işidir diyerek birtakım şeylerle ilgilenmememiz

bilmek merakımızın olmayışı...

sadece kendi dünyamızın oluşu ve onun dışına pek de çıkmak istemeyişimiz, genelleme yapmak doğru değil biliyorum ama çoğunluk olarak böyle değil miyiz?

o zaman fikir ayrılığı yaşasak bile bölünmememiz gerektiğini düşünüyorum çünkü ben bunun bir politika olduğunu düşünüyorum ve planlı bir şekilde sindire sindire kabul ettirilmesinden çok korkuyorum

keşke hepimiz duyarlı olsak sadece olaya bir odaktan bakmak yerine biraz geri çekilip kuş bakışı baksak olaylara...

Son düzenleme:
:) Hep Orwell yüzünden.Oldukça etkili olmuş bakıyorum.

Yani temelde farklı etkenler vardır mutlaka.
Bunlara ucunda azıcık bulaşmış bir kadın için durum çok rahatsız edicidir de büyük çoğunluk dediğiniz gibi.
Sebepleri kurcalamakta fayda var ama konu dağılacak diye çekiniyorum.
Ama bu da çok güzel bir tartışma konusu ve eminim çok farkındalık yaratır.

Son düzenleme:

Tabii ki,bizimde yapamadığımız bu zaten,BÖLÜNMEMEK.

Toplu harekt etmeyi,kendi haklarımızı savunmayı hepberaber becerebilsek ,sindiremeyecekler kadınları.

iki gündür uzaktan takip ediyorum çünkü günlerdir yazdım çizdim ve düşüncelerimi söyledim..ama bu konunun beni memnun eden bir tarafı var;kadınlarımız görüşlerini kavga etmeden hakarete çevirmeden de pekala açıklayabiliyorlar..sadece ev,çocuk,koca,giyim,güzellik,süs vb... şeylerden değil toplumsal konulardan da günlerce bahsedilebileceğini öğrenmiş olduk,hem de saygıyı elden bırakmadan..bu güzel birşey :)

Son düzenleme:

[video]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-ash4/v/439802/20/393275344041533_22729.mp4?oh=e0bb457777227f9d32d75 9116eab1bbc&oe=4FCCDC20&__gda__=1338825760_ac232762f2a1d8345ad41aaa2c4641f a[/video]

vicdan denilen kavramdan yoksun olmak ?

Tekrar açıklamakta fayda görüyorum.
Buradaki kadınlar gidin kürtaj yapın demiyor.
Kürtaj yaptırana karışmayın diyor.
Size ne kardeşim, diyor. Günahı yaptıranın, diyor.
Kaldırım taşı başına sokakta üç çocuk düşerken, milletin duygularını sömürerek vicdan sorgulaması yapmak ilginç diyor.
Doğuracağım diyene baskı yoksa, doğurmayacağım diyene neden psikolojik, yasal, toplumsal baskı var, diyor.
Ve başa dönüp tekrar size ne, diyor.

[video]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-ash4/v/439802/20/393275344041533_22729.mp4?oh=e0bb457777227f9d32d75 9116eab1bbc&oe=4FCCDC20&__gda__=1338825760_ac232762f2a1d8345ad41aaa2c4641f a[/video]

vicdan denilen kavramdan yoksun olmak ?

10 haftalıktan önce yapılan kürtaj bu değil. O yazılanlar/resimler/videolarda yapılan kürtaj ile ülkemizde yasal sınırlar içinde yapılan kürtaj arasındaki fark defalarca tartışıldı bu konuda.

Ve lütfen insanları bu tip ajıtasyon amaçlı hazırlanmış videoları kullanarak vicdansızlıkla suçlamayı bırakın. Biz burada kürtajı savunmuyoruz, kürtaj hakkımızın elimizden alınmasına tepkimizi gösteriyoruz. Herkesin vicdanı, günahı kendine diyoruz! Kimse kimseyi kendi değerlerine göre vicdansızlıkla suçlayamaz diyoruz!

O zaman ne yapıyoruz, en kısa zamanda kitabı yeniden bulup, önyargısızca, herhangi bir dönemle değerlendirmeden, ekim devrimi liderleriyle sembolize etmeden yeniden okuyoruz Bakalım bu defa ne düşünücem kitap hakkında.

tartışılacak bişey yok kürtaj cinayettir.

Ne güzel kestirip atmışsınız öyle, istediğiniz fikirde değilsek tartışmayalım, konuşmayalım hatta mümkünse düşünmeyelim değil mi?

Bir insanı öldürmek bir cana kıymak buna anne karnındaki bebeklerde dahil suç sayılıyor daha doğrusu yasa çıkınca sayılacak ve siz artık bundan sizene diyemeyeceksiniz ,derseniz dahi hesabını önce bu dünyada sonrada Ahirette vericeksiniz..

kürtaj hakkı size kanunların verdiği bir haksa aynı kanunlar o hakkı elinizden alıyor . haklar verilirken iyide alınırken kötümü

Keşke konunun baştan sona olmasa da bir kısmını okumayı deneseniz.

Ayrıca benim ahirette verdiğim hesap bir başkasını niye ilgilendirsin ki?

Bebekle fetus farklı şeylerdir.
Canlılık durumunu çok konuştuk.
Şimdiye kadar hiç kürtaj olmadım, olmak istemem ama hakkımın saklı olması gerekir.
Ahiret konusuna hiç girmiyorum.
İnançlarımız farklı, sizi incitmek istemem, haddinizi aşıyorsunuz. Kaldı ki dediğiniz gibi olsun, ben hesabı vermeyi göze aldıktan sonra dünyadaki insanlara bunu metazoriyle kabullendirmek düşmez.

kürtaj hakkı size kanunların verdiği bir haksa aynı kanunlar o hakkı elinizden alıyor . haklar verilirken iyide alınırken kötümü

Elbette kötü. Kazanılmış hakkım alınıyor, 'ah tabi canım devlet baba bu ister alır ister verir, bizim elimizden bir şey gelmez' diyip oturacak mıyım?

sizin ne Ahirette verdiğiniz hesap nede dünyada verdiğiniz hesap beni ilgilendirmiyor bilgi amaçlı söyledim isteyen istediği yorumu kendince alır kendinize söylenmiş kabul etmeyin.

Hak verilmez, her zaman alınır.
Verilen, hak edilen değil, reva görülendir.
Bu arada tartışamaya kendi düşüncelerinizi ithamda bulunmadan açıklayarak katılmanız, kopyala yapıştır ya da ajitasyon videolarından daha faydalı olacaktır.
Tekrarlamakta sakınca yok: Kürtajı değil, kürtaj hakkını savunuyoruz.İkisi çok farklı kavramlar...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…