anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
kürtaj hakkı size kanunların verdiği bir haksa aynı kanunlar o hakkı elinizden alıyor . haklar verilirken iyide alınırken kötümü

Hak verilmez alınır diye bir söz var bilmiyorum bilir misiniz? Belki Türkiye'de kanunlar hop diye havadan indirilirdiği için anlamsız geliyor olabilir bu söz ama, devlet toplumdan bağımsız hareket eden bir otorite değildir, aa şimdi kadınlara bir takım haklar sağlayalım değişiklik olsun diye, sıkılınca değiştiririz diye hareket etmezler. Toplum, devlet, kanunlar hepsi insanlar için vardır, insanların özçabalarıyla yaratılmıştır, o hakları elde etmek için gelinen noktaya kadar birsürü çaba harcanmış, kayıplar olmuştur, devlet insanların çaba harcayarak elde ettiği hakları keyfi insiyatifle ellerinden alırsa ve kimse buna sesini çıkarmazsa bu insanlık tarihi açısından geri gitmek olur. Burada kürtajın yerine seçme seçilme hakkımıza da koyabiliriz, bir anda elinizden oy verme hakkınızı veya çalışma hakkınızı alsalar, siz devlettir o verir o alır diye kabul mü ediceksiniz?

kürtaj hakkı size kanunların verdiği bir haksa aynı kanunlar o hakkı elinizden alıyor . haklar verilirken iyide alınırken kötümü

Neyse ki ben size verilmiş bir hak olan söz gelimi ibadet etme hakkı günün birinde 'aynı kanunlarla' elinizden alınırsa size karşı bu cümleyi kurmayacağım. İçim rahat. Ahiretteki durumum da benden başkasını ilgilendirmez. Dini duygularınız baskın olabilir , ancak ne olur , bunu dayatmacılıkla karıştırmayınız.

Son düzenleme:
sizin ne Ahirette verdiğiniz hesap nede dünyada verdiğiniz hesap beni ilgilendirmiyor bilgi amaçlı söyledim isteyen istediği yorumu kendince alır kendinize söylenmiş kabul etmeyin.

Evet nokta hic kimsenin karari hic kimseyi ilgilendirmez. Insanlar özgürce kararini kendi verir. bunun icin kimse kimseyi yargilayamaz. Birinin maddi ve manevi her nedenden olursa olsun verdigi karari kimseyi baglamaz. Yasalarla insanlar kisitlanir ve secimlerini yapamaz hale gelir. Bunun icin belki de daha kötü yollara basvuru söylenmek istenen bu...................

Son düzenleme:
Kürtaj yaptırmayacaksın demenin, herkes tek çocuk yapacak dayatmasından farkı yoktur.
Birgün çıkıp da tek çocuk olacak, fazlası yasak deseler; bir çocuğu olan ve başka çocuk düşünmeyen birisi olarak karşı çıkarım.

Herkes her fikrini söylesin, herkes savundugunu savunsun ama ALLAH askina su videolari paylasmayin n´olur ya.
Cok kötü oluyorum, izlemiyorum hemen görünce kapatiyorum ama bir anlik görmek bile yetiyor.
Bir kadin kürtaj yaptirmaya karar vermisse ona böyle seyler göstererek kararindan vazgeciremezsiniz.
Bende kürtaja karsiyim ama bir kadin kurtaj yaptiricam derse yaptirir ve zaten yaptiriyor/ yaptiracak.
Kürtaja karsiyim deyin, bana göre cinayettir deyin ama su videolari koymayin lütfen. Sadece fikrinizi söyleyin ve savunun. Icim kalkiyor görünce..
Eminim bircok kisi simdiye kadar görmüstür biliyordur yani tekrar tekrar koymanin anlami yok ki insanlari üzmekten baska.

varsa öyle kanunsuz yaşayan bir devlet neden olmasın istediğinizi yapardınız ama malesef öyle bir yer yok

İstediğimizi yapmıyoruz. Kanunlara göre, elimizde olan hakları kullanarak, başka insanların haklarına tecavüz etmeden istediğimizi yapıyoruz.
Merak ediyorum, sizin elinizde olan haklar alınsa ne yapardınız? Mesela ibadet hakkınız?

Son düzenleme:
Üzerinde karar verme hakkına sahip olduğunuzu düşündüğünüz şey SİZİN BEDENİNİZ DEĞİL.
Bebek sizin bedeniniz değil siz kendi bedeninizle ilgili karar vermiyorsunuz başka bir canlının yaşama hakkı konusunda karar veriyorsunuz bunu ne zaman anlayacaksınız acaba?
Her koyun kendi bacağından asılır gidip hırsızlık yapayım o zaman mesela sonra da her koyun kendi bacağından asılır beni yargılayamazsınız diyeyim.

BEBEK sizin bedeniniz ya da MALINIZ değil onun üzerinde kafanıza göre tasarrufta bulunamazsınız.
Ötenazi dahi yasakken kürtajın yasak olması bence çok normal. Kendi kendinizi öldürme hakkınız da yok ötenazi yasak buna da tepki gösterin. Bedenime ne yapacağımı ben bilirim deyin.
Aaaaa tabi kendi kendiniz öldürmek istemezsiniz.

Hayır aynı şeyler değil. burda bahsettiğimiz bir can ve hiç bir hak candan daha değerli olamaz. kürtaj hakkınız varsa o bebeğinde yaşama hakkı var o bebeğin canını siz vermedinizki siz alıyorsunuz canı veren Allah ve yine alacak odur.

bir hayatla(canla) mukayese edilemez çok manasız örnekler veriyorsunuz.

tabiki haklar verilirken iyi ve alınırken kötü
bunun neresinde sorun var ki??
devlet dese 'biz size seçme seçilme hakkı verdik ama onu artık geri alıyoruz',siz 'veren de devleeet alan da devlet,al gülüm' mü diyeceksiniz??

Bize göre aynı şeyler , ama anladığım kadarıyla yanıt vermeyeceksiniz böyle bir durumda ne yapacağınıza dair soruya.
Pekala , bütün bunlar sizin kişisel kanaatleriniz. Saygıyla karşılıyorum.
Ama unutmayınız ki , nasıl siz benim gibi düşünmek zorunda değilseniz , ben de bu konuda sizin gibi düşünmek zorunda değilim.
İyi günler dilerim.

Sonra da "Niye Türkiye ilerleyemiyor?"...

95 sayfa boyunca aynı şeyler konuşuldu. Bi' zahmet açın okuyun diyoruz, "kürtaj cinayet" diyorsunuz. E bi' açın okuyun ama artık.

Ben kürtajı bir hak olarak görmüyorum arkadaşım o sözümde kürtaj içindi genel olarak algılanması tabi yanlış olur

kızlar ssiz nederseniz diyin bu tarz insanlar bunu asla anlayamayacak ve vicdansızlık dahil herşeyle suçlayacaklardır.
sanki burda birlik olduk aa hadi birlikte olun eşlerinizle sevgilinizle hamile kalıp gidip hep birlikte kürtaj olalım diyoruz.
komik ya cidden çok komik milletin günhı milleti gere anca böyle.

bu arada o çok sayın 3 çocuk yapın diyip bide üzerine kürtajı yasaklayan başbakanımızın ogulları kızları nerelere geldi gördük hepbirlikte....

kürtajı geçtimde herkez güllük gülistanlık yaşıyo ya 5 çocuk yapabilecek kadar.
5. çocuktan sonrada artık hatayla hamile kalanlar 6.7.8. .9 falan yürür gider.
sonra artık çocugunu ısıtamıyo diye anneler canlarına kıyar geçim sıkıntısı çeken babalar cinnet geçirir ben ölücem sizde benimle gelirsiniz der ailesini öldürür
birsürü insan hatayla hamile kalır onddan sonra atlara verilen ilaçlardan içer cahilce belini çignetir igne vurulur falan düşürmeye çalışır al sana bide yıgınla kadın ölümü
bunları yapamadı dogurur camdan atar saga sola bırakır

birisi çıkıyor bir laf atıyor açıkla diyorsun tek cümle yazıyor o kadar şey söylenıyor mantıklı bir açıklama getiremiyor

sonra biz bu insanı ikna etmeye fikrini değiştirmeye çalışıyoruz işte burada hata ediyoruz çünkü bazılarımız doğuştan şanslıdır çünkü kimimiz nato kafa nato mermer değildir kimimiz de öyledir...

söylemeyim söylemeyim diyorum ama artık olmuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…