anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Arkadasimiz profil bilgilerine göre ilkögretim mezunu bir ev hanimi .

ne alaka şimdi bu?
yükseklisans mezunu bi akademisyen yazsaydı görüşünü daha mı çok önemseyecektiniz??
hanfendinin yazdığına bende karşı çıktım ama başlıkta belirttiği gibi "önce KADIN" ki bu konuda söz söyleyebiliyor. Önce ev kadını,önce avukat,önce siyasetçi vs değil,önce KADIN..başlığa tekrar bakın derim!

bir hayatla(canla) mukayese edilemez çok manasız örnekler veriyorsunuz.

10 haftadan daha küçük bir embriyo için siz 'can' dersiniz, ben 'daha sinir sistemi bile oluşmamış, bir bireyle kesinlikle bir tutulamayacak bir hücre yığını' derim.

Bu konuda nasıl düşündüğümüz tamamen vicdanımıza, inançlarımıza, değer yargılarımıza bağlıdır. Yalnız konu kazanılmış hakkımıza gelince;

Ben nasıl ki sizi o masaya oturtup karnınızdaki çocuğu zorla aldırma hakkına sahip değilsem, bir başkası da benim karnımdaki çocuğu büyütüp, büyütmemi seçebilme hakkımı elimden alma hakkına sahip değildir.

Savunduğumuz kürtaj değil. Kazandığımız kürtaj hakkı!

Anlatmaya çalıştığımız bu!

gayet iyi ilerliyor maşallah siz tasa etmeyin.

Amacınız nedir?
Tüm samimiyetimle soruyorum.
Kürtaja karşı, yasaya taraf olduğunuzu söylediniz.
Sebebinizi açıkladınız.
Kürtaj yaptıran vicdansızların (!) ahirette hesap vereceğini ifade ettiniz.
Devlet istediğini yapar, dediniz...
Size cevaben yazılan şeylere üstünüze alınmayın diye karşı cevap veriyorsunuz.
Gerçekten, tüm samimiyetimle soruyorum:
Amacınız nedir mesela şu yazdığınız mesajla?
BU arada kürtajı değil, kürtaj hakkını savunuyorum.

Son düzenleme:
bazı küçük çocuklar vardır yaramazlık yapar yapma dersin etme dersin anlamaz sonra görmezden gelirsin kendiliğinden geçer ya bi durulur çocuk, öyle hissetttim ne alakaysa...

Çıkacak yasanın haklılığından bahsettim fikirlerimi beyan ettim hepsi bu sizde nasıl bir algı oluştu ben de onu merak ettim şimdi sorabilirmiyim sakıncası yoksa

Hanımefendi , toplumsal ilerlemenin tarafsız ölçütleri vardır.
Biz tasa etmeyeceksek , kim tasa edecek ? Biz tasa etmezsek sanıyor musunuz ki size verilen haklar sonsuza dek saklı kalacak ? Ben ülkem hakkında tasalanıp , fikrimi belirtip nasıl 'daha iyi' ye ulaşacağımızı öneremeyeceksem bunu kim yapacak ? Yanlış anlamayın , ben bir sosyal bilimciyim. Onun için bu konuda hassasiyetim büyüktür. Herkes ülkesi hakkında tasalanabilir , siz de tasalanabilirsiniz , ben de tasalanabilirim , böyle olmazsa zaten hiçbir gelişme gösteremeyiz.

Son düzenleme:

Evet, öyle bir ilerliyor ki hızına yetişemiyoruz.

20 yaşındayım, Allah izin verirse doktor olacağım. Türkiye'yi gerçekten sevmeme rağmen daha yolun başındayken uzmanlığı yurtdışında nasıl okuyabileceğimi ve orada nasıl çalışabileceğimi araştırmaya başladım. Olur ya da olmaz ama bunun için uğraşacağım. Neden biliyor musunuz? Sizin gibi düşünceye sahip insanlar yüzünden. Görevinin başındayken, dedesinin maaşını alamayacak bir fikirsiz yüzünden öldürülen 30 yaşındaki bir doktorun ardından "doktorlar da haddini bilsin", "doktor da kim bilir ne yapıp kızdırmıştır adamı?" diyenler yüzünden. Bileni, konuşanı, okuyanı cezalandıran yönetim yüzünden. Daha kendi hakkını savunamayan, burada da savunanları potansiyel katil olarak gören insanlar yüzünden.

Şimdi sizin zihniyetinizle bana verilecek cevap da şu olurdu; "Beğenmiyorsan git, tutan mı var?"
O yüzden size ne desem boş.

Çıkacak yasanın haklılığından bahsettim fikirlerimi beyan ettim hepsi bu sizde nasıl bir algı oluştu ben de onu merak ettim şimdi sorabilirmiyim sakıncası yoksa

Elbette yok.
Ben ifadelerinizde duygu sömurüsü, dini ve toplumsal dayatmalar algıladım açıkçası.
Sadece şahsınıza ait sebepler olduğunu söyledikten sonra, vicdansızlıkla itham etmeniz, verilecek hesaplara kadar girmeniz bu kanaati oluşturdu bende.
Hatırlarsanız sizden kopyala yapıştır yerine fikirlerinizi başkalarını yargılamadan açıklamanızı talep etmiş, daha sağlıklı bir tartışma ortamı yaratacağımızı söylemiştim.
Ancak pek umursamadınız bu önerimi.
Şimdi de bir alaycılık ve küçümseme hissediyorum.
Bu arada kürtajı değil, kürtaj hakkını savunuyorum.

Herkes fikrini yazabilir .Bir arkadasimiz sor sormus bende cevapladim. Bunun altina art niyet aramayin lütfen. Ayrica arkadasimizin yorumlarina bakarak egitim durumuna bakmak ve ne isle ugrastigini bende merak ettim .

1-Savunduğumuz şey kürtaj değil, kürtaj hakkı. İkisi çok farklı şeyler.
2-Kürtajla hırsızlık aynı şey değil.
3-Ötenazinin de tartışılabileceğini düşünüyorum şahsen.

fikirlerime katılan ve destekleyen hiç kimse çıkmadı üzüldüm doğrusu..

O zaman birde başka pencereden bakmayı deneyin bu yasaya.

99 sayfa olmuş,herkes kendince anlattı neden karşı olduğunu veya olmadığını,okudunuz mu hepsini?

Bu arada bizler burda kürtaj olmak istediğimizi yazmıyoruz,genel olarak hepimiz kazara hamile kalsak doğuracak kadınlarız.

Kaldı ki çoğumuz çalışan,üreten kadınlarız,olduki kürtajı gerçekten gerektiren bir durum başımıza gelse yurt dışına gidip ordada kürtaj yaptırabiliriz.

Biz kendi kayıplarımızdan korkup da bu yasaya karşı çıkmıyoruz,

Ortada çok büyük toplumsal problemler var ve bunların artmasından korktuğumuz için hepimiz aynı fikirdeyiz.

Okumadıysanız lütfen tüm yazışmaları okuyun.

Son düzenleme:
hayata geniş pencereden bakamayanlar için: biz burada kürtajı değil kürtaj hakkını savunuyoruz. şu an kürtaj hakkımız var da kaçımız koşa koşa kürtaja gidiyoruz? kolay bir şey mi bu? şahsen ben hiç kürtaj yaptırmadım ama ölümüne savunurum. kürtaj bir özgürlüktür.

hayır burada görüyoruz evlilik dışı hamile kalanlar için "e aldırsaydın güzelim" demek kolay. evlilik dışı doğacaksa çocuk ölsün daha iyi mantığına geliyor bazılarınınki. hani kürtaja ölüm diyorsunuz ya, sizin üslup.

bir siyasetçi amca demiş annesi evlilik dışı ilişki kurduğu zaman çocuğunu değil kendini öldürsün, kürtaj yasağı yetmez bir de kadınları öldürelim ne dersiniz? evlilik dışı ilişkiyi de yasaklayalım. süper olur evlere şenlik özgürlükler ülkesi türkiye. bunun tartışılması bile utanç.

bırakın ne zaman doğurup ne zaman doğurmayacağımıza da bir zahmet biz karar verelim. zaten kaç çocuk doğurmamız gerektiğini söylüyorlar. doğurduktan sonra iyi bir hayat sağlanmayacaksa çocuğa hiç doğmasın daha iyi. sanki siz bakacaksınız. ha bir de tecavüzden hamile kalındıysa olayı var ki hiç girmiyorum. bence devletle burada kürtaj yasağını savunan kadınlar işbirliği yapsın birlikte baksınlar. tecavüze uğrayan kadın da intihar etsin. sen sağ ben selamet oh.

benim vücudum üzerinde karar vermek buradaki dar görüşlü kadınlara da memleketimi yöneten badem bıyıklılara da düşmez.

YETTİ BE!

* ya bir de burada görüyoruz senelerce hamile kalmayı deneyen kadınlar falan tedavi olanlar. bence siz de zorlamayın. evlat edinin. çocuk esirgeme kurumlarında o kadar çocuk var. illa kendi çocuğumu doğuracağım diye bencil olmayın. madem çok seviyorsunuz istiyorsunuz çocuk evlat edinin. eminim doğurmaktan daha güzel bir duygudur.

içimi döktüm gidiyorum,
hadi selametle

Son düzenleme:
1 arkadaştan alıntı yapmıştım
tam cevaplayacağım sıra
bakıma girdi site
şu an geri dönüp tekrar alıntı yapacak vaktim yok
arkadaşın adınıda hatırlamıyorum işin kötüsü

ama arkadaşlar ilk mesajımdan beri aynı şeyi yazıyorum
bende mecbureyetten kürtaj olanları yermiyorum zaten
bu durumu sağlık açısından yaptıranlara
yada bir yada bir kaç adi tarafından ilişkiye zorlanıp hamile kalıp ve bebeği aldıranlara birşey demiyorum
ben ilk mesajımdan bu yana hep keyfi kürtaja karşı olduğumu yazıyorum
bu kişilerin kürtaj hakları elinden alınmıyor zaten

tabi ben o kıza ancak şu şartlarda kızarım
eğer benim dinimi yaşıyorsa
neyin ne olduğunu biliyorsa(ki malesef ailelerin çoğu bu eğitimi bu kızlarımıza vermiyor doğal olarak onlarda bilmiyor )
ailesine kızarım neden dini eğitimini vermedi diye
onca kötü örneğe rağmen bedenini helali olmayan adamla bu özel duyguyu paylaştı diye
ama bu hatayı yaptı diyede onu red etmem sadece yardım ederim
benim MEVLAM affedicidir affeder
gönülden tövbe edeni
ve o kızın karşışına gerçekten onu anlayan dinleyen o şekilde kabul eden birinide çıkarır
ki çıkmadı diyelim benim dinime göre biz imtihan için geldik bu dünyaya benim inancım değerlerim bunlar
diğerlerini ne bilirim ne ilgilenirim nede ALLAH cc izniyle hayatıma sokarım onlara benzerim

vel hasıl kerim yazarsam bu konu çok su götürür

yok eğer benim dinimden değilse
ona
senin dinin sana benim dinim bana demekten başka bişeyde diyemem
tek diyebileceğim gel kardeşim istersen dilersen anlatayım derim
gel ne olursan ol gel derim MEVLANA gibi
ama dilerse tabi dilemezse yapacak bişey yok
denildiği gibi hayat onun

he bide bir link
okuyun isterseniz

Diyanet Haberler - Diyanet'ten krtaj fetvas: Haramdr!

hergün en az iki şehit veriyoruz neredeyse

eğitim sistemimiz alt-üst ediliyor,öğremenlere edilmedik hakaret kalmadı

çalışan maaşları hariç herşeye zam geliyor hemde 2-3 misli

sağlık sektöründe doktor-hemşire saldırıları çoğalıyor

hergün tecavüz-taciz,kadına şiddet haberleri gazete sayfalarında boy boy yer alıyor

ama biz neredeyse 1 haftadır zaten var olan bir yasanın nedenini hala anlayamadığım bir şekilde değiştirilmesini ön gören,istemeyen bir kadının zorla anne yapılmasını sağlamaya çalışan( bu daha tehlikeli bence) kürtaj konusunu konuşuyoruz...iyi uykular Türkiyem...

Son düzenleme:

İlişkiye zorlanan,tecavüze uğrayan kadınların da kürtaj hakları ellerinden alınıyor,

Doğurun devlet bakar deniyor.Devlet SÇHEK lerdeki çocuklara düzgün baktı sanki,yenilerini eklemeye çalışılıyor.

Ailenin çocuklarına dini eğitim vermediği için evlilik dışı ilişki yaşayabileceğini yazmışsınız.

Lütfen büyük konuşmayın,ben ne aileler,ne çocuklar gördüm inanamazsınız.(Burda anlatırsam konu başka yerlere çekilir onun için anlatamıyacağım.)

Toplumun önemli kesimi işi gücü bıraktı, ortaya atılmış bu konuyu tartışıyor.

KK olarak değerlendirirsek bizlerde 100. sayfaya geldik herkes fikrini söyledi din kültür ekonomi sağlık toplum sosyoloji psikoloji felsefe ahlak boyutlarında dilimiz döndüğünce kendimizi ifade etmeye çalıştık.ama sonuç sonuca bir türlü ulaşamıyoruz.

Devlet olarak değerlendirirsek.Bizim hiyerarşiye baktığımızda bu iş için görevlendirilen Sağlık Bakanımız önce araştırır inceler alt birimler kurar bilim adamlarına sunar topluma sorar istatislikler yapar çıkan sonucu başbakana bildirir Mecliste görüşülür Sonra Cumhurbaşkaına sunulur. Ama Bakanda başkasına bakıyor halkta.EE bu model yanlış bir model Siyasetin odağında başlayan bu gündemin bizlerde peşinden sürüklenip gidiyoruz.Belkide amaç yeni seçmenler yetişsindir bilemeyiz.

Bu şekilde gündem değişerek diğer önemli konuları unutturamazlar bize. Hanımlar bizde boşuna işimizi gücümüz bıraktık bu konuya odaklandık.Nasılsa bizim fikirlerimiz kabul görmiyecekki.Söylenmesi gereken herşey söylendi gelin bizde artık bu gündemi değiştirelim.Hepiniz sevgiyle kalın bilerek bilmeyerek birilerini kırdıysam affola.Hakkınızı helal edin.

Cevabınız bana değil ama olsun kendi fikrimi söylemek istiyorum;
Ben de kürtaj yanlısı değilim, benim tek derdim yasak. Bu ülkeye kürtaj yasağı getirilirse olumlu yönde etkisi olacağını düşünmüyorum, aksine ters tepeceğini, bir çok kadının canının yanacağını biliyorum.

Keyfi kürtaj ise tamamen kişinin kendi vicdanına kalmış bir durum, ki bunu 'keyfi' olarak görmüyorum, hiç bir kadın güle oynaya yatmaz o masaya. Kırmızıyla belirttiğim durumu ise daha önceden bir çok arkadaş açıkladı, malesef ona da engel olunacak. Gündemi takip ediyorsanız bazılarının bu konuda çirkin cümleler sarfederek nasıl basbas bağırdığına şahit olmuşsunuzdur.

Peki siz sadece 'keyfi kürtaj'ı engelleyecek diye bu yasağı destekliyor musunuz?

canım o cevap verecegin kişi sanırım bendim.yada üzerime alındım bilemem tabiki
canım sana zaten bişi demedim ama bak demişsin ya keyfi kürtaj yaptıranlara kızıyorum diye.
bi çok kere yazdım ama yine yazacagım keyfi kürtaj yaptıran kişilerle kastımız sanırım bekarken erkek arkadaşıyla birlikte olarak hamile kalan kızlar..
bunlara ben bişey diyemem zira dedigin gibi herkezin dinini yaşama şekli bir degildir.günahıda sevabıda kişiye aittir
ama şunu belirteyeyeyim.
devlette şu anda var olan kürtaj yasasına göre 10 haftadan büyük gebeliklerde vede kadın gidince eşinin veya bekarsa ailesinin :13:izni olmadan aldıramıyorlar ama bu uygulanmıyor. malesef yani senin paran var gider aldırırsın gibi bi durum var ortada bak ben 1 ay önce kürtaj oldum bebek ölmesine ragmen eşimden imza aldılar işini iyi yapan doktorlar veya hastanelerde yok degil yani.
ee şimdi bu yasa çıkarsa bu kapsam herkezi ilgilendirecek yani olduki ben evliyim birsürüde çocugum var hamile kaldım ama bakabilecek durumumda yok allahım başıma vermedi bilmiyorum ama eger böyle bişe yaşasam bende onun günahına girmek istemem.ama herkezide bu böyledir bunu yapmak zorundasınız dogurunda diyemem zira birinin ak dedigine ben kara diyebilirim.
sende demişsin ya olduda dinimden degil yinede gel anlatayım derim diye
dinimizdede her konuda bu böyledir.
müslüman degilse yada dinle ilgili yanlış bişey biliyosa ve uyguluyosa onu uyarırız dogrusunu anlatırız hatta 3 kere uyar der din bize ama olduda kabul etmedi o onun kararıdır kimseyide ilgilendirmez.

uyarmak güzeldir ama iş karar vermeye gelince kişi kendi hayatıyla yükümlüdür günahıda sevabıda kendinedir.

ne devlet ne başkasıda karışamaz.

açıkçası ben devletin bakanları üzerinden konuşuyorum
ben önce bi bakarım halkın refahı saglıgı tam anlamıyla oturmuşmu diye herkez sıkıntı çekmeden yaşıyormu sokakta sokak çocukşları varmı falan bu liste uzar gider yani ondan sonra herşey yolundaysa çıkar derim şu yasaklansın diye konumuz kürtaj oldugu için söylüyorum özellikle ben çok insan tanıdım evlatlarına iyi koşullarda bakamayan tv dede görüyoruz kendini asan kadınlar var kömür odun alamadım diye ee demekki insanlar çokta rahat degiller maddi konuda şimdi çıkıpta bu insanlara kürtaj yasak dersen çıkar suratına tükürürler haklılarda.zira ülkemizde korunma yöntemini bilmeyen kadınlar çok fazla. bu konuda egitim verilirken utanan yüzünü çeviren kadınlar çok fazla.
biz daha iyi bilgili bi nesiliz çocuklarımıza bunları ögreticez ama ne olursa olsun degişmeyen tabular kurallar vardırya hep
en basitini vererek bitiricem

kız çocuga kukunu gösterme diyipte erkek çocuga aç bakim bilini görsün amca diyebilecek kadar cahil bi toplumda yaşıyoruz aslında.

bu yazım sana degildi senin kötü düşündügünü düşünmüyorum zira bu konuya duygudal bakman normal evlat isteyen ve olmayan birisi olarakki bende 4 senedir bunun için ugraşıyorum

ama kalkıpta buraya tecavüzden sonra hamile kalınmaması için yapılabilecek şeyler konusunda fetva veren kişilerin sonuna kadar karşısındayım.
dedigim gibi

Ben bu konuda onlar geri adım atmadıkça yapılan hiçbir şeyin yeterli olduğunu düşünmüyorum.Kesinlikle boşuna olduğunu da düşünmüyorum.Sonuçta hep aman ben karşı dursam ne olacak diye diye nerelere geldik.Adamlar daha ilerisini de hedeflemiş zaten baksana evli olmayan bir kadın hamile kalırsa gitsin kendini öldürsün diyorlar.Yarın kendini o öldürmezse biz öldüreceğiz demeyecekleri belli mi.Bunu savunanlardan artık bahsetmeyeceğim bile.Hani 2 kurbağa hikayesi var ya süt kovasına düşmüşler biri nasıl olsa öleceğim deyip salmış kendini ve ölmüş diğeri ise çırpınmış bir kaymak tabakası yapıncaya kadar daha sonra ona çıkıp kovadan dışarı atlamış.Bizimki de aynı o durum.
Ayrıca daha önce söylenmişti,bakanlar gelip burayı mı okuyacak falan gibi,internette tüm içeriğin tarandığından forum sitelerinden facebooktan twitterdan toplumun nabzının tutulduğunu da hatırlatmak isterim tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…