- 10 Ekim 2010
- 2.223
- 613
- 163
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Iyi okuyun ben orda bu yasa cikmaz dedim mi?
Yasanin sinirlari belli degil, icerigi bilinmiyor dedim. Ne olacagi belli degil dedim.
Ayrica ben sizin " hergün bir canli öldürüyoruz sözünüzü sordum.rg
Siz hergün bir canli öldürüyor olabilirsiniz ama ben hicbir mahlukatin canina dokunmam.
Sizi anlıyorum. Ancak lütfen siz de bizim yapılan kan donduran açıklamalar karşısındaki tepkimizi anlamaya çalışın.
TBMM yasama yetkisini tek başına kullanır , haklısınız. Ancak bu durum demokrasinin çoğulculuk ilkesiyle bağdaşıyor mu sizce ?
TBMM ' nin hangi konularda yasa çıkabileceği anayasamızca sınırlanmamıştır , haklısınız. Ancak bu konuda tek söz sahibi de TBMM olmamalı fikrimce.
Biz yasa haziran ayında çıkarılacakken , tepkimizi ne zaman göstermeliyiz ? Anayasa Mahkemesi bu kararı iptal etmezse ne yapacağız ?
Muhalefet demokratik bir haktır. Yarın TBMM 'Erkek çocukları okula gidemez.' yönünde bir yasa çıkaracak olsa , ne de olsa onları halk seçti diyerek ,tepki göstermeyecek ve koşulsuzca kabul mü edeceğiz ?
Iste olayimiz bu kisisellestirme detaycilik....ama yinede sorunuza cevap verecegim .
Bir hayvanseverim. Evimde 2 tane köpeim var. hic bir canliya el sürmedim. Sinek spreyi bile kullanmam.
Evinizde kac tane evcil hayvan besliyorsunuz ? Sokakta gördügünüz sahibsiz kac hayvana yiyecek verdiniz ? onlari öldürmeyip ac birakmakta ayni sey deilmi ?
Ps: bazi tuslar tutukluk yapiyor kusura bakmayin
Ben kimsenin durumunu anlamak zorunda degilim ki.
Ben yasanin sinirlarini bilmiyorum?
Yasada derseki kürtaj toptan yasak size katilirim.
Herkes kendi durumunu kendi biliyor.
Ve sunuda biliyorum ki keyfi kürtaj var. Hemde cok.
Ve ben bunu savunamam.
Yani tecavüz sonucu olan hamilelikler, sagliksiz embriyo durumu yada annenin sagligi söz konusu diyinda ki kürtajlara karsiyim.
Nedeninide söyleyeyim.
Ben müslümanim ve Kurana iman etmisim, simdi kalkar burda ALLAH in yasakladigi seyi savunursam bu benim boynuma yüktür anlatabiliyormuyum.
Onun icin herkes kendi düsüncesini, inancini konusur burda. Benim inancim ve düsüncemde bu.
Evet elbette kürtajı savunmak zorunda değilsiniz , ben de savunmuyorum.
Yasa henüz çıkmadı , farkındayım.
Ancak kürtaj toptan yasaklanmasa , süre kısıtlaması gelse de ne yazık ki sakıncalı olacak.
Size mesajımda demek istediğim şuydu , kimin tecavüzden dolayı bu yola başvurduğunu anlamak çok zor olacak , tecavüz gizlendiği için , tecavüz kurbanlarına kürtaj hakkı tanınsa bile.
Keşke kürtajın gerekçeleri ortadan kalksa , ama ne yazık ki ülkemiz bugün , bu durumda.
o embriyo yu bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğum,geleceğini planladığım an kendi isteğimle dünyaya getirdim :)
sen koşullarını sağlamışsın ve bebeğini istemişsin Allah vermiş olmuş
olmamasıda söz konusu değilmi ? olmayadabilirdi Allah vermeyedebilirdi
onu nasıl Allah verdiyse ikinci bir çocuğuda Allah vermiyormu ?
forumda bir bakın bir çocuğu olup ikincisi için uğraşanlarda çok
demem o ki hamile kalındıysa sırf maddi korkular yüzünden kürtaj cinayettir
bedenim benim diyorsunuz ama içindeki can sizin bedeninizden ayrı bir can
arkadaşlar onlem almak zor değıl bunu hepımız çok iyi bılıyoruz al onlemını sorun yaşama o kadar onlem almışsan ALLAH da bu çocuğu sana vermışse bu kadardır 5 varsa 6 cı ise bu çocuk o dağacaktır kadere karşı gelınmez ıstemeyn alsın kesın onlemını bu kadar ....onlem almayıp omrunde 5 defa çocuk aldıran sakın beklemesın cennetı çok canı yanıcak ahiretde açıp okumak lazım dınımızı. ben açık bı bayanım ama en azından ne yapmam gerekıyor ne yapmamam gerekıyor bılmek zorundayım kımse kusura bakmasın ALLAHIN ateşınden benı ne anam ne babam nede devlet korıyabılır bırde boyle bakmalı meseleye tşk
Yani anlamakta o kadar zorlaniyorum ki.
Anlamak icin kendimi zorluyorum.
Simdi evinde hayvan beslemekle, bir canlinin, canini almak arasinda ki bagi kuramadim ben.
Siz bu bagi nasil kurdunuz anlamadim.
Gecen gün haberlerde gördüm ayni zamanda bu forumdada baslik ailmisti.
Kendisi pittbul besleyen adam, yaninda köpegi ile bir kediyi nasil öldürdü hepimiz gördük.
Yanindaki köpek bile o kediye saldirmazken, kendi tekmelerle zavalli hayvancigin kafasini nasil ezdi izledik.
Iste size evin de hayvan besleyen insan.
Örnek verirken iyi bir düsünerek verin.
Demekk ki evinde hayvan beslemek vicdanin, sevginin, merhametin simgesi degilmis
Ben sizi anliyorum, ben yasa 4*4 lük bir yasadir diyemem, demiyorum.
Yasaklarlarsa bu insanlar yapmayacakmi sanki, yine yapacak kürtaj yaptiran, nerede yaptiracak? merdiven altinda.
Benim savundugum ne yasa nede hükümet.
Benim tek bir bildigim var keyfi kürtaja karsiyim.
Canilik gibi geliyor bana.
Fikrim bu, inancim bu.
"keyfi" kürtaja kesinlikle karşıyım ancak bunun birileri tarafından yasaklanmasına da karşıyım.kadının bendenine bu şekilde müdehale etmek kimsenin haddi olamalı..vicdani sorumluluğu da günahı da kişiyi ilgilendirmeli.
beslemekten bahsetmedim. Siz benim yazdiklarimdan bir soru sordunuz ve cevap verdim. Lütfen detaylara takilmayin. Yazdiklarimdan anlam cikartmak beni anlamak zorunda degilsiniz. Zaten anlaminizida beklemiyorum, sizin profilini cikardim ve size cok görmüyorum.
Siz benim sorularimi cevaplamadiniz. Anlasilan isine gelen noktayi cekip bir kendini bilmezin haberiyle cevap verip , isine gelmeyenleri resetliyorsunuz.
Iste nokta bu: bu sizin fikriniz ve sizin inanciniz ya digerleri....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?