anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
arkadaşlar lütfen bunu ülkenin açlığıyla vs karşılaştırmayın ayrıca ülkemiz şu an çoğu ülkeye göre çok çok iyi
konuyu siyasallaştırmayın ülke aç diye tbmm görevini yapmayacak mı elbette yapacak

Iste olayimiz bu kisisellestirme detaycilik....ama yinede sorunuza cevap verecegim .
Bir hayvanseverim. Evimde 2 tane köpeim var. hic bir canliya el sürmedim. Sinek spreyi bile kullanmam.

Evinizde kac tane evcil hayvan besliyorsunuz ? Sokakta gördügünüz sahibsiz kac hayvana yiyecek verdiniz ? onlari öldürmeyip ac birakmakta ayni sey deilmi ?

Ps: bazi tuslar tutukluk yapiyor kusura bakmayin

canım kesinlikle çok haklısın bu konuda ama dediğin gibi elbette karşı gelinebilir elbette eylem yapılabilir bu demokratik ülkede olsun olmasın bireyin en doğal hakkıdır
benim tepki gösterdiğim nokta mantığa uygun olmayan tepkiler verilmesi beden benim istediğimi yaparım mantığı bir önceki mesajımda sağlıkçı arkadaşımın anlattıklarını yazmıştım bu tip insanlar için yasaklanmalı, mecburi durumlar için elbette yapılabilmeli,

olabilmesi imkansız bir şey zaten yasa olarak çıkarılmamalı buna gerektiği gibi gereken üslupla karşı çıkılmalı

kurtaja karsı olan kurtaj olmazda bebegi aldırmak isteyenlerede illa dogurucaksın demek neden ?? istemiyor cocugu dogurmak istemiyor bunu kavramak zor degilki bu kadar deseki kadın ben istemiyorum bebegi dogurdum bakarmısın ben ustlenemiycem maddi manevi yukunu kabul edicekmi kurtaja cinayet gozuyle bakıp karsı cıkanlar cunku istenmeyen bir bebek dunyaya geldiginde kadın bakmak istemezse bunun yukumlulugunude almak zorunda karsıt duran insanlar

konu burda kurtaj yanlısı olmak veya olmamak degil ortada bir gercek var bunlar nasıl gorulmez herkes isin vicdani boyutundan bahsediyor ya sonrası dogduktan sonra cocugun akıbeti ne olucak kadın cocuga bakmasa niye bakmadın diyemezsin aldırma imkanı olmadı cunku simdi kurtaja yasak gelirse bircok kadın eminim bunu yine yasal olmayan yollardan yaptırmaya calısacak ki kendi saglıgını cocugu dogurmamak icin tehlikeye atmayı goze alan bir kadına nasıl cocuga bakması konusunda baskı uygulanabilir..

Yani anlamakta o kadar zorlaniyorum ki.
Anlamak icin kendimi zorluyorum.
Simdi evinde hayvan beslemekle, bir canlinin, canini almak arasinda ki bagi kuramadim ben.
Siz bu bagi nasil kurdunuz anlamadim.
Gecen gün haberlerde gördüm ayni zamanda bu forumdada baslik ailmisti.
Kendisi pittbul besleyen adam, yaninda köpegi ile bir kediyi nasil öldürdü hepimiz gördük.
Yanindaki köpek bile o kediye saldirmazken, kendi tekmelerle zavalli hayvancigin kafasini nasil ezdi izledik.
Iste size evin de hayvan besleyen insan.
Örnek verirken iyi bir düsünerek verin.
Demekk ki evinde hayvan beslemek vicdanin, sevginin, merhametin simgesi degilmis

Son düzenleme:

Evet elbette kürtajı savunmak zorunda değilsiniz , ben de savunmuyorum.
Yasa henüz çıkmadı , farkındayım.
Ancak kürtaj toptan yasaklanmasa , süre kısıtlaması gelse de ne yazık ki sakıncalı olacak.
Size mesajımda demek istediğim şuydu , kimin tecavüzden dolayı bu yola başvurduğunu anlamak çok zor olacak , tecavüz gizlendiği için , tecavüz kurbanlarına kürtaj hakkı tanınsa bile.
Keşke kürtajın gerekçeleri ortadan kalksa , ama ne yazık ki ülkemiz bugün , bu durumda.

Ben sizi anliyorum, ben yasa 4*4 lük bir yasadir diyemem, demiyorum.
Yasaklarlarsa bu insanlar yapmayacakmi sanki, yine yapacak kürtaj yaptiran, nerede yaptiracak? merdiven altinda.
Benim savundugum ne yasa nede hükümet.
Benim tek bir bildigim var keyfi kürtaja karsiyim.
Canilik gibi geliyor bana.
Fikrim bu, inancim bu.

o embriyo yu bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğum,geleceğini planladığım an kendi isteğimle dünyaya getirdim :)

sen koşullarını sağlamışsın ve bebeğini istemişsin Allah vermiş olmuş
olmamasıda söz konusu değilmi ? olmayadabilirdi Allah vermeyedebilirdi
onu nasıl Allah verdiyse ikinci bir çocuğuda Allah vermiyormu ?
forumda bir bakın bir çocuğu olup ikincisi için uğraşanlarda çok
demem o ki hamile kalındıysa sırf maddi korkular yüzünden kürtaj cinayettir
bedenim benim diyorsunuz ama içindeki can sizin bedeninizden ayrı bir can

arkadaşlar onlem almak zor değıl bunu hepımız çok iyi bılıyoruz al onlemını sorun yaşama o kadar onlem almışsan ALLAH da bu çocuğu sana vermışse bu kadardır 5 varsa 6 cı ise bu çocuk o dağacaktır kadere karşı gelınmez ıstemeyn alsın kesın onlemını bu kadar ....onlem almayıp omrunde 5 defa çocuk aldıran sakın beklemesın cennetı çok canı yanıcak ahiretde açıp okumak lazım dınımızı. ben açık bı bayanım ama en azından ne yapmam gerekıyor ne yapmamam gerekıyor bılmek zorundayım kımse kusura bakmasın ALLAHIN ateşınden benı ne anam ne babam nede devlet korıyabılır bırde boyle bakmalı meseleye tşk

Beden benim sözünü okuyunca aklima ne geliyor biliyormusunuz?:)
Baliklar, cicekler gibi saliverseydik yumurtayi, spermide dogada olussaydi bu cocuklar:)
Belki o zaman kimse dokunmazdi onlara.

Son düzenleme:

Önlem almak bizim için zor değil elbette , ancak almak isteyip de alamayanlar var. Elbette önce önlem alınmalı. İdeal olan budur , kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir.

beslemekten bahsetmedim. Siz benim yazdiklarimdan bir soru sordunuz ve cevap verdim. Lütfen detaylara takilmayin. Yazdiklarimdan anlam cikartmak beni anlamak zorunda degilsiniz. Zaten anlaminizida beklemiyorum, sizin profilini cikardim ve size cok görmüyorum.

Siz benim sorularimi cevaplamadiniz. Anlasilan isine gelen noktayi cekip bir kendini bilmezin haberiyle cevap verip , isine gelmeyenleri resetliyorsunuz.

"keyfi" kürtaja kesinlikle karşıyım ancak bunun birileri tarafından yasaklanmasına da karşıyım.kadının bendenine bu şekilde müdehale etmek kimsenin haddi olamalı..vicdani sorumluluğu da günahı da kişiyi ilgilendirmeli.

doğuluyum benim bir büyüğünm benden 13 ay büyük kısaca kaza çocuğu ve istenmeyen bir gebelikle gelmişim dünyaya ben dışında 6 kardeşim daha var
annem son 3 yıldır rahatsız ve anneme şuan maddi manevi bakan tek evlat benim
ha ben 4x4 lüt mü büyüdüm her şeyim var mıydı hayır
ama annem zamanında beni aldırmayı düşündüğü için çok pişman
sebepsiz yere kürtaj yapmayın
gün gelir o istemediğiniz çocuğa muhtaç olursunuz bunu kimse bilemez

Iste nokta bu: bu sizin fikriniz ve sizin inanciniz ya digerleri....

bunu neden kadına müdahale olarak algılıyorsunuz hali hazırda kürtaj yasağı zaten var hatta çoğu ülkeye göre zaten ağır maddeler içeriyor
daha taslak bile olmamış yasanın neyine karşınız
yoksa eski yasaya da mı karşınız anlamış değilim

Burada benim yorumumu alintilayip yorum yazarsaniz size cevap yazma hakkim dogar.
Bende bu hakki kullanirim.
Detaylara takilmayin ne demek? Konunun özü detaylarda gizlidir.
Elbetteki siz " ben hayvan besliyorum, canli severim, canlilari seven hayvan besler, sen hayvan besliyormusun?" gibi bir yorum yaparsaniz.
Bende evinde köpek besleyen adamin, yavru kediyi nasil öldürdügünü söylerim size. Bu detay midir?
Ayrica profilimi cikarmisiniz:) Bravo size, insanlari yazdigi iki kelime ile degerlendirecek ve anlayacak kadar uzmansiniz ama hayvan beslemenin, yasam hakkina saygiyi gösteren bir simge olmadigini bilmiyorsunuz.
Neyse size iyi günler...

Şu anda da on haftalık bir yasallık süreci var , ancak zaten kürtajın yasal olduğu ülkelerde yasallık süreci 8-12 hafta arasında değişmektedir.
Yürürlükte olan yasa hamileliğin fark edilmesine olanak tanıdığı için makuldür -bence -ve bunu kadın bedenine bir müdahale olarak algılamayız.

keyfi kürtaja bende karsiyim...saglik sorunu olur anneye zarari olur o zaman tamam ama 1 anlik zevk icin cinselligi yasayip sonunda hamile kalip bebegi aldirmanin yollarini arayanlara karsiyim korunma yollarini ogrenmeden cinsellik islerine kalkismasinlar sonrada o cana kiymak zorunda kalmasinlar arayipta bulamayan bir cok insan var...

Iste nokta bu: bu sizin fikriniz ve sizin inanciniz ya digerleri....

Digerleri mi?
Ben bir kadin hamile iken, erkek cocuk istiyorsa ama teste baktirdi ve kiz ciktiysa ve bunu aldirdiysa, buna tepki göstermeyi insanlik borcu bilirim.
Ben, bir genc kiz sevgilisini evlenmeye ikna etmek icin hamile kaldi ama sevgilisi tuzaga düsmediyse ve gidip o cocugu aldirirsa buna tepki vermeyi insanlik borcu bilirim.
Bir kadin hamile ise ve kocasi ile tartisinca ona tepki olsun diye gidip bebegi aldirirsa ona tepki göstermeyi insanlik borcu bilirim.
Bir kadina tecavüz edilmisse ve gebe kamissa, o kadina " aman kimse duymasin, polise gitme" denmesine karsi cikarim ve tecavüzcüleerin aciga cikmasi icin. yaptiginin yanina kar kalmamasi icin ugrasirim bunuda insanlik görevi olarak yaparim.
Bir kadin tecavüze ugramis hamile kalmissa ve o cocugu istemiyorsa, o cocugun alinmasini savunmayi insanlik görevi bilirim.
Bir kadin hamileyse, bebek yada annenin saglik sorunu varsa, gebeligin sonlandirilmasini savunmayi insanlik görevi bilirim.
Digerleri icin ben bunlari düsünürüm ve savunurum.
Bunuda insanlik görevi olarak yaparim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…