anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Aynen bence de o resim gerçek olamaz. Olsa da adı kürtaj olamaz.

şu resmi buraya koyupta adını kürtajın bu oldugunu savunan bayanlara bir hekim olarak şunu söyüyorum akşam üstüne ceket atıpta sabah çoçuk gelişimin bu evreye geldigini sanıyorsunuz galibaa. egerki sizler böyle bir vakaysanız söyleyecek sözüm yok şunuda unutmayın sizler gebelik evresine aykırı vakalarsınız. konu hakkında fikrimse çekin ellerinizi kadının bedeninden

Bunları eklemene bile gerek yok ki.
Bak sen 11 haftalık gebesin canım arkadaşım.
Görmek isteyen bir zahmet oradaki bilgileri okur.
Boyu kaç? Ağırlığı ne?
O videolar bas bas bağırıyor sahteyim diye.
Bugün googlede "kürtaj" yazıp görsellerde arama yapıldığında, çıkan fotoğraflar(!) en az 22-25 haftalık bebeklere aittir.

Eki Görüntüle 437218

Bu resim gercek olamaz denmis.
Kusura bakmayin ama 15-16. haftasinda cinsiyet yüzünden aldirilan bebekler aynen bu durumda.
Bir bebegin cinsiyeti görülebilecek kadar!! gelismis durumda. Boyut olarak 10-11 cm ama herseyi ile bir insan. Sadece gözleri henüz kapali.
Derseniz ki " zaten yasal sinir 10 hafta bu yasak" iste öyle olmuyor. Bakiyor ki bebek kiz aldiran yine aldiriyor. Bunu yapacak vicdanda kadinda var doktorda. Istisna olabilirler ama var ve resim bir yalani anlatmiyor.
Bu resim gercek degil yerine " bu resim ancak 15-16. haftasinda aldirilan bebekleri gösteriyor, bizim bahsettigimiz embriyo insan seklini almadan önce 6. haftalarinda yapilan kürtaj" diyebilirsiniz.
Birseyi savunurken, savundugum seye zarar verir diye birseyleri inkar etmek o seylerin olmadigi anlamina gelmez.

arkadaşlar biliyorum bazı konuları açıklığı kavuşturmaya çalışıyorsunuz ama bu tür resimleri koymasanız artık,lütfen...

Weis bilmediğim için soruyorum nerede cinsiyet için bebekler aldırılıyor?bizim ülkemizde bu tip şeyler yok bildiğim kadarıyla ama başka bir ülkede mi var?

O resimlerin 20 li haftalara ait olduğunu ifade ettim bir üst mesajımda.
Demek ki yasaklamak hiçbir zaman çözüm değil.
Yasak engellemiyor sadece gizliyor...

Resim büyütüldüğünde sol üst köşede bu bebeğin 23 haftalık olduğu yazıyor zaten.

bu resmin sahte olduğu aşikar anlamayan zihinlere boşuna konuşuyoruz işte

siz ne kadar kendi söylediğinizi savunuyosanız herkeste kendi söylediğini savunacaktır
nasılki onlar öyle düşünüyor diye sizin kabul etmediğiniz gibi onlar da sizin düşüncenizi kabul etmez
yani anlamayan zihinlere boşuna konuşuyoruz demişsinizde sizin tam tersi düşünenler içinde siz anlamayan zihinsiniz

Duymamis olabilirsiniz kadesa ama var. Zaten bir insan cikip " bebegim kizdi bende aldirdim" demiyor. Ama mesela aldirmak icin gittigi yerdeki hemsireden, doktordan yada bir yakinindan bunu duymak mümkün. Bende Türkiye de ki bir yakininin, 5. gebeligini kiz diye sonlandiran bir arkadasimdan duymustum.
Hatta gesmis sayfalari okuyabilirsin, ismini hatirlamiyorum ama bir üyemiz, bebegi kiz oldugu icin aldiran bir kadin ile arasinda gecen diyalogu paylasmisti. Kadina yapmamasi icin ne kadar dil döktügünü ama kadinin " bu 3. kiz olacak, esim istemiyor, aldiracagim" diye israr edip aldirdigini.
Yani kimimiz duymasak, kimimiz görmesek yada kimimiz yok saysak bile var bunlar.

Mesela buda 15 haftalik bir bebek
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/12/15-haftalik-gebelik-hamilelik-goruntusu.html yukardakinden pek farki yok.

Son düzenleme:

Arkadaşın anlattığı ,kadının 2 kızı olduğu için kocası 3. yü de kız doğurursun demiş ve bebeği yasal sınırlar içerisinde(yani henüz cinsiyetini öğrenmeden) aldırmasını istemiş.

resmin üzerinde 23 haftalık olduğu yazıyor zaten.
Ayrıca mevcut yasa 10 hafta iken 15 -16 haftada aldıranlar varsa hepten yasaklanınca da aldıranlar olacak.
Yasaklamak çözüm değil ki.Burada bu anlatılmaya çalışılıyor bir haftadır zaten.

Son düzenleme:

Yani iste bende bunu söylüyorum parkon arkadasim. Anlatamiyor muyum ?
Bebek kizsa ve istenmiyorsa aldiriliyor.
Yani cinsiyeti yüzünden aldiriliyor.
ORada kadin o bebegi nicin aldir mis?
Kiz olma ihtimaline bile dayanamadigi icin peki bekleyip kiz oldugunu ögrennce aldiran yokmu?
Cinsiyette ancak 15-16. haftada ögreniliyor.
Bir bebegin kiz mi? oglan mi? oldugu ögrenilecek kadar gelismis olmasi demek yukardaki gibi bir hal almis olmasi demek.
Yani ifadeye calisiyorum ama bende anlamiyorum neden anlasilmiyor.

Son düzenleme:

doğrudur ama bu zaten kürtaj değil cinayettir bana göre..yapana da insan gözüyle bakmam! iyi ki böyle şeylerden haberim yok,bazen bilmemek daha iyi..bu arada eklediğiniz kürtajla ilgili resim sanırım ama o tarz görüntülere bakmamayı tercih ediyorum.açıklamanız için teşekkürler.

Burada bir görecelik söz konusu değil. Yasal sınırlar içinde yapılan kürtajla o fotoğrafın bir alakası yok, bundan bahsediliyor. Bu kimsenin şahsi fikri değil, açıkça ortada olan bir şey. Yani "Benim düşünceme göre bir alakası var." diyemezsiniz.

Yani anlamamak icin mi urasiyorsunuz ne yapiyorsunuz anlamiyorum.
Yukarda ki yorumu birkez daha okuyun.
Ne diyorum?
Yasak ama yapiliyor VE BU RESIM SAHTE OLAMAZ!!!!

Yani ben resimim sahte olamayacagini cinsiyetin 15-16. haftada ancak anlasildigini ve bebegin aynen bu rresimde ki gibi insan görünümüne ulastigindan bahsediyorum
Siz cikmis kürtaj 10 haftaya kadar serbest zaten diyorsunuz. Ben zaten yorumda bunu yaptirmanin yasak oldugunu ama yaptiranin yine yaptirdigini vurgulamisim.
Ben resimde ki vahseti konusuyorum ve resim gercek diyorum siz ne diyorsunuz.

Lütfen ya sadece cevap vermek icin vermeyin. O kuyun ve bu insan ne diyor diye anlamaya calisin.

İnsanlar bir konu üzerinde gerçeğe ulaşmak için tartışırlar.HEle ki herkesi etkileyebilecek böyle bir konuda ben kendi fikrimi söyledim sen de kendi fikrini söyle dağılalım şeklinde bir yaklaşım olamaz yani olmamalı.Allaha şükür şu konuda hem din hem de siyaset konuşulmasına rağmen seviye pek düşmedi.Ama şöyle de bir durum var bir kısım konuya kendi söylediklerine bazı kanıtlarla, yeni fikirler, yeni bakış açıları ve önerilerle gelirken.Diğer kısım ise yalan yanlış fotoğraflar ,acitasyon,zaman zaman karşısındakini cineyetle vicdansızlıkla suçlamalar,hakaretlerle geliyor.Sırf malum siyasi fikri savunmak siyasilerin söylediği için olur olmadık sözleri savunuyorlar ya da es geçiyorlar.Arkadaşın tepkisi bu yüzden.

Bende onu diyorum. Yapan cinayet isliyor. Yasak mi yasak ama yapiyorlar iste. Resmi ben eklemedim. Biri eklemis ve arkadaslar yalan demis bende 15-16. haftada ki bebek aynen böyle görünüyor hatta cinsiyeti bile görünecek kadar insan seklinde, resim gercek diye uyardims adece. Benim ekledigim linke bakabilirsiniz kadesa, orada kürtaj, cinayet bilmem ne yok sadece 15. haftasindaki bebek gelisimi var:) jinekoloji sitesi.

Son düzenleme:
Merhaba
Fikrinize saygi duyulmasini isteyip neden sizin fikrinizi kabul etmeyen birine israrla fikrinizi vermeye calisiyorsunuz.

Kimse kimsenin fikrini degistirmeye calsimasin lutfen ve mumkun oldugunca alintisiz cevap yazin ki insanlar uzerine alinMAsin....

bu söylediğini herkes anlıyor canım..bunu kimse de desteklemiyor zaten..ve zaten yasal olmadığını söylüyor..bak yasal olmadığı halde yapılan neler anlatıyorsunuz...süre çok kısaltılırsa ya da ne bileyim kadın öğrendiğinde süre hali hazırda geçmiş olursa şimdi yasağa uymayanlar o zaman neden uysun ... yukarıda paylaştığım resim 4 yada 6 aylık bir cenine aitmiş ve ürtaj sonucu bu hale gelip gelmediği tartışmalı...insan hakları evrensel bildirisini imzalayan ülkeler tarafından banlanmış bu resim yani yasaklanmış ama bak bizde insanların vicdanlarını kabartmak için kullanılıyor...bu arada bu bilgileri resmi koyduktan sonra öğrendim koyarken de çok tereddüt ettim aslında çünkü çok fena ama insanların en hassas noktalarının bu şekilde kullanılması çok sinirierimi bozuyor...

sezeryan,normal doğum.
ben normal doğum yaptım,görümcem sezeryandı ve kaynanam, küçük görümcelerim ay ablam seyeryan oldu çok çekti falan dedi seninki normaldi deyip hep onu söylediler birde böyle durum var o sancıyı çekmemek için sezaryan olanlar var sonrasındada normal doğumu küçümseyenler.doğum nasıl olması gerekiyosa o olmalı sezeryan sadece gerektiğinde olmalı ben annemlerin zamanında sezeryanlı hiç duymadım ama 10senedir sorun herkes sezeryanlı çok nadır normal doğum var.

bu söylediğini herkes anlıyor canım..bunu kimse de desteklemiyor zaten..ve zaten yasal olmadığını söylüyor..bak yasal olmadığı halde yapılan neler anlatıyorsunuz...süre çok kısaltılırsa ya da ne bileyim kadın öğrendiğinde süre hali hazırda geçmiş olursa şimdi yasağa uymayanlar o zaman neden uysun ... yukarıda paylaştığım resim 4 yada 6 aylık bir cenine aitmiş ve ürtaj sonucu bu hale gelip gelmediği tartışmalı...insan hakları evrensel bildirisini imzalayan ülkeler tarafından banlanmış bu resim yani yasaklanmış ama bak bizde insanların vicdanlarını kabartmak için kullanılıyor...bu arada bu bilgileri resmi koyduktan sonra öğrendim koyarken de çok tereddüt ettim aslında çünkü çok fena ama insanların en hassas noktalarının bu şekilde kullanılması çok sinirierimi bozuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…