anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

bu söylediğini herkes anlıyor canım..bunu kimse de desteklemiyor zaten..ve zaten yasal olmadığını söylüyor..bak yasal olmadığı halde yapılan neler anlatıyorsunuz...süre çok kısaltılırsa ya da ne bileyim kadın öğrendiğinde süre hali hazırda geçmiş olursa şimdi yasağa uymayanlar o zaman neden uysun ... yukarıda paylaştığım resim 4 yada 6 aylık bir cenine aitmiş ve ürtaj sonucu bu hale gelip gelmediği tartışmalı...insan hakları evrensel bildirisini imzalayan ülkeler tarafından banlanmış bu resim yani yasaklanmış ama bak bizde insanların vicdanlarını kabartmak için kullanılıyor...bu arada bu bilgileri resmi koyduktan sonra öğrendim koyarken de çok tereddüt ettim aslında çünkü çok fena ama insanların en hassas noktalarının bu şekilde kullanılması çok sinirierimi bozuyor...

:))) ne bileyim öyle resimler eklendi ki buraya yine bir tane daha diye hiç bakmadım..inanın psikolojim mahvoldu o resimleri görmekten...bu konuda aynı fikirdeyim sizinle.

bence kurtaj kesinlikle yasaklanmali evet ama yetmezz ,ovulasyon gunleri disinda sevismek de yasaklanmali ki her iliskiden bir cocuk dunyaya gelsin ya sonra ,15 ,16 yil sonra istenmeyen gebeliklerin urunu olarak dunyaya gelen ilgisizlik,parasizlik,egitimsizlik ve sevgisizlikle buyuyen o cocuklar bizlerin oya gibi isleyip yetistirdigimiz cocuklarimizi tenhalarda kistirsin,toplumun basina bela olsun,en iyi ihtimalle ucuz isgucu olsun bir de din afyonunu dayadikmi ohh ne ala memleket..
birakin kardesim kurtaj serbest diye kimse zorla kurtaja zorlanmiyor,bana ne sen istiyorsan 10 tane dogur ama birak ne zaman cocuk yapacagima devlet degil ben karar vereyim,cocugunu kiz diye aldircak olan kadinin, 15-20 haftalik bebegi aldirmak isteyecek kadar gozu donmus kadinin doguracagi cocuktan kime ne hayir gelir,o cocugun alinmasini engelledin diyelim ne mutlu sana aferin peki aile ici siddeti,otelenmeyi,yoksul ve yoksun birakilmasini nasil engelliycen,dinimiz amin demekle olmuyor...

Biliyorum herkes bildigini söylüyor jeanneCdarc arkadasim. Ben sadece " resim gercek olamaz " diyen bir arkadasa 15. haftasinda bebegin böyle göründügünü ve resmin gercek oldugunu söylemek istemistim.
Insanlar direk yasaya karsi cikiyor zannediyor ve karsi cikiyor.
REsim gercektir fikrini bile söyleyemiyoruz bir yerde.
O zaman kimse fikir beyan edemez ki. Ayni fikri savunan arkadaslar yazisir kendi aralarinda.
Kimseyi kirmak degildir amacim, herkes ayni anda yazilarimi alintilayip cevap bekleyince bende gerildim sanirim.
Kirdimsada kusura bakmayin.
Iyi paylasimlar.

Bu benim de dikkatimi çekiyor.
Ama şu da var...Mesela normal yolla hamile kalan da çok azaldı.Son zamanlarda kimi duysam tedaviyle hamile kalıyor.

Acaba diyorum doğurganlıkla beraber,normal doğum yapabilmek de mi bazı sağlık sebepleriyle azalıyor ?

Sezaryen-kürtaj yasası çıktığında,arkadaşlarla birarada iken,doğumlarımızdan sözettik.
Sezaryenle doğuranların hepsinin çok geçerli sebepleri vardı.Su bitmesi,kordon dolanması,büyük bebek vs...
Hiçbiri isteyerek,kendi tercihiyle sezaryen olmamıştı.

121. sayfaya giremedigim icin o sayfa atlasin diye tekrar mesaji yolluyorum !

121. sayfa giremedigim icin o sayfa atlasin diye tekrar mesaji yolluyorum !

ben de 120. sayfayı göremiyorum orada bir mesajım var cümleyi düşük yazmışım değiştirecektim ama değiştiremiyorum

arkadaşlar başka bir konu daha var mesela;eğitim sistemini, değiştiriryorlar 4+4+4 ,gerçi kimse tam olarak öğrenemedi herkesin kafası karıştı ama,bi yanda da engelli çocukların eğitimi için yapılan çalışmalar sıfır...gündemi takip ediyorsanız,bir şarkıcının eşinin,otizmli oğlu için verdiği hukuk mücadelesi var. uyumlu raporu olmasına rağmen meb. okulu çocuğu almıyor okula.ve mahkeme başvuruyu reddediyor.aihkm ne gidecek konu. düşünebiliyor musunuz,istanbuldaki devlet okulu kabul etmedi ve biz bunu Türkiye de halledemeiyoruz,insan hakları mahkemesi çözecek..ne büyük bir ayıp..ya ailesi bu kadar bilinçli olmayan,eğitimle kazanılabilecek çocuklarımız,herşeyden önce herkese eşit haklar tanınan bir ülke olalım istiyorum,doğmamış çocuklardan önce ,doğmuş çocukların haklarını koruyalım,iyi bir gelecek verelim istiyorum.

Beslenmeyle, stresle, ortam kirlilik durumuyla çok alakalı olduğunu düşünüyorum.
Tedaviye bu etkiler yüzünden ihtiyaç duyuluyor bence.
Sezaryen konusunda ise annenin çok etkili olduğuna inanmıyorum.
Şöyle ki; doktorun ağzından "problem" kelimesi çıktığı andan itibaren, doğum şekli ikinci plana düşüyor.
Bebeğim 36. haftada 3 kiloydu, 38. haftada 2.800 e düşmüştü.
Artık beslenmediğini, dışarıda daha iyi bakacağımı söyledi doktorum.
O zamana kadar yana yakıla normal doğum isteyen ben, doğum şeklini unuttum, sağlıkla kucağıma almayı düşündüm sadece.
Oğlum 2.790 doğdu, şişlikleri indiğinde 2,680 olmuştu.
Bu durumu kullanan doktorlar elbette var. Ancak anne o an kullanıldığını düşünüp normal doğumda çok ısrarcı olamıyor kanımca.

Kürtajın yasak olduğu İrlanda'dan uyarı! | Mynet Haber

forum yöneticilerimizden af dileyerek yasak mı tamda bilmiyorum ama burada bunu paylaşmak bu yasanın daha ağırının olduğu İrlanda nın yazısı mevcut ... ölümcül olsa dahi yasadaki esneksizlik yüzünden uygulanamayan (ömür boyu hapis) bir yasa olduğu yakın komşuya gittiklerini yazmışlar... canım ülkem bana sahip çıkmayacak ben komşuya elin yerine gitcem başka....

buarada kürtaj için kız çocuğu diye aldırılıyor denilmiş... o mevcut yasamızda zaten yasal değil ki kaçıncı hafta oluyor kaba tabirle merdiven altı muayenehanelerinde yada muayenehane bile olmayan evde ebelere aldırtıyorlar... bu, bu yasayla engellenir mi güldürmeyin Allah aşkına.... bu konuda kimse savunma yapmıyor bu hem fikir şekilde yanlış olduğu kabulleniliyor... konu saptırmayalım bence arkadaşlar her kürtaj yapma özgürlüğünü savunan kişi, hertürlü kürtajı değil savunduğu...

mevcut yasamızın kürtaj için yeterli olduğunu düşünüyorum... ve tekrar söylüyorum hiçbir kadın yoktur ki bebeğini aldırmamak için çözüm aramamasın... ben hiçbir şekilde inanmıyorum bir kadının keyfine göre bebek aldıracağına

Allah ım kimseyi mecbur bırakmasın.....

Aynen öyle cnm en erken doktor 12. haftasında söyler cinsiyeti 16. hafta normal bir süreç. Ülkemizde kürtaj 10. haftaya kadar zaten. Yani kimse benim ki kız yada erkek diye aldırmıyor. (Sizinde bahsettiğiniz gibi merdiven altı olanlar hariç)
Konu çok farklı yerlere gidecek yakında!

Kürtajın doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmasına karşıyım...
Ancak tv ve basında bolca bahsedilen ve hiçbr kadının başına gelmesini asla istemeyeceğim olaydan kaynaklı kürtaja yorum yapma hakkım olmadığını düşünüyorum...
Allah kimseyi o ikilemi yaşamak zorunda bırakmasın...
Kontrolsüz birliktelik, düşünmeden yaşanılan ilişkiler yüzünden aman oldu bir hata vazgeçelim olsun bitsin mantığını da kabullenmiyorum...
Hele cinsiyeti içimden geçtiği gibi değilmiş bunun, aman istemeden oldu daha benim hayatta yapcaklarım var filan bunlar da gerekçeli sebep değil bence...
Madem hayatta yapacakların var daha korunma yöntemleri diye bir şey var...
Olayın ucu gene sağlıklı eğitime dayanıyor....
Bilinçsiz ve doğum kontrol yöntemi gibi algılanan kürtaja karşıyım...
Bir işe kalkışıyorsan sonunda neler olabileceğini de bilmelisin, bir anlık hevesti olduyla normalleşmiyor işler...

Yani ben doğum yapmadım hiç ama sezeryanlerin artmasının nedeni kadınlar değil daha çok doktorlar.Çoğu kadın zaten ay canım yanmasın diye gidip sezeryen olmuyor.Onda da canının yanacağını biliyor sonuçta.Ama doktor sırf kendini düşünerek hastayı sezeryana yönlendiriyor.Çünkü hem daha çok para var hem daha kolay yani gecenin bi vakti gidip doğuma girmeyecek.Doktorun istediği saatte yapılacak.Bunun içinde bebeğin sağlığını bahane ediyor olabilir.Ama karşısındaki bir anne.En ufak bir riski bile almak istemez.
Buradaki asıl problem sağlık sisteminin bu hale gelmesi.Tabi oldukça saygıdeğer doktorlarımız da var.En yakın arkadaşımın doktoru onu hep normal doğuma yönlendirdi.Ve anlattığına göre gayet kolay bir doğum yapmış.Çoğu kadının istediği şey normal doğum yapmaktır bence de.Ama sonuçta düşününce çok tuhaf bir durum kadına cesaret vermek gerekiyor.Kimse kimseyi korktuğu için eleştiremez.Yani sezeryande olay doktorda bitiyor.Tabii ki tamamen yasaklamak yanlış.Ama mesela hastaneler veya doktorlara sezeryen kotası getirilebilir.

yapılan yorumlar inanılmaz yok bebeğin canı acırmış, çığlık atarmış, kürtaj aletlerinden kaçarmış vsvs...aslında rahatsız olabileceğimizi düşünerek eklemek istemedim gerçekten ama insanlar şu anda uygulanan yasal kürtajın bu olduğunu zannediyorlar...araştırmaya bile gerek duymadan..neyse canım ben çok gerildim...herkes okur anlayacağını anlar alacağını alır ...

Son düzenleme:

Bu forumdaki hiç kimse kürtajın doğum kontrol yöntemi olarak kullanmasını tartışmıyor,

Hatta genel olarak kürtaj a karşı insanlarız bizlerde.

BİZ KÜRTAJ YASAĞINA KARŞIYIZ.

Herkesin kendi hür iradesi ve özgürlüğüyle bu kararı verebilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bir yere kadar katılıyorum canım,evet sezeryana genel olarak doktorlar yönlendiriyor,

Ama özellikle sezeryan isteyen kadınlarda var.

Bende bunlardan biriyim.

Doğumdan önce okuduğum birkaç yazıda, sezeryanın bebek sağlığı için daha risksiz olduğu anlatılıyordu ve bende riske girmek istemedim açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…