- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.975
- 398
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.201
Yani iste bende bunu söylüyorum parkon arkadasim. Anlatamiyor muyum ?
Bebek kizsa ve istenmiyorsa aldiriliyor.
Yani cinsiyeti yüzünden aldiriliyor.
ORada kadin o bebegi nicin aldir mis?
Kiz olma ihtimaline bile dayanamadigi icin peki bekleyip kiz oldugunu ögrennce aldiran yokmu?
Cinsiyette ancak 15-16. haftada ögreniliyor.
Bir bebegin kiz mi? oglan mi? oldugu ögrenilecek kadar gelismis olmasi demek yukardaki gibi bir hal almis olmasi demek.
Yani ifadeye calisiyorum ama bende anlamiyorum neden anlasilmiyor.
Bende onu diyorum. Yapan cinayet isliyor. Yasak mi yasak ama yapiyorlar iste. Resmi ben eklemedim. Biri eklemis ve arkadaslar yalan demis bende 15-16. haftada ki bebek aynen böyle görünüyor hatta cinsiyeti bile görünecek kadar insan seklinde, resim gercek diye uyardims adece. Benim ekledigim linke bakabilirsiniz kadesa, orada kürtaj, cinayet bilmem ne yok sadece 15. haftasindaki bebek gelisimi var:) jinekoloji sitesi.
bu söylediğini herkes anlıyor canım..bunu kimse de desteklemiyor zaten..ve zaten yasal olmadığını söylüyor..bak yasal olmadığı halde yapılan neler anlatıyorsunuz...süre çok kısaltılırsa ya da ne bileyim kadın öğrendiğinde süre hali hazırda geçmiş olursa şimdi yasağa uymayanlar o zaman neden uysun ... yukarıda paylaştığım resim 4 yada 6 aylık bir cenine aitmiş ve ürtaj sonucu bu hale gelip gelmediği tartışmalı...insan hakları evrensel bildirisini imzalayan ülkeler tarafından banlanmış bu resim yani yasaklanmış ama bak bizde insanların vicdanlarını kabartmak için kullanılıyor...bu arada bu bilgileri resmi koyduktan sonra öğrendim koyarken de çok tereddüt ettim aslında çünkü çok fena ama insanların en hassas noktalarının bu şekilde kullanılması çok sinirierimi bozuyor...
sezeryan,normal doğum.
ben normal doğum yaptım,görümcem sezeryandı ve kaynanam, küçük görümcelerim ay ablam seyeryan oldu çok çekti falan dedi seninki normaldi deyip hep onu söylediler birde böyle durum var o sancıyı çekmemek için sezaryan olanlar var sonrasındada normal doğumu küçümseyenler.doğum nasıl olması gerekiyosa o olmalı sezeryan sadece gerektiğinde olmalı ben annemlerin zamanında sezeryanlı hiç duymadım ama 10senedir sorun herkes sezeryanlı çok nadır normal doğum var.
121. Sayfa giremedigim icin o sayfa atlasin diye tekrar mesaji yolluyorum !
Bu benim de dikkatimi çekiyor.
Ama şu da var...Mesela normal yolla hamile kalan da çok azaldı.Son zamanlarda kimi duysam tedaviyle hamile kalıyor.
Acaba diyorum doğurganlıkla beraber,normal doğum yapabilmek de mi bazı sağlık sebepleriyle azalıyor ?
Sezaryen-kürtaj yasası çıktığında,arkadaşlarla birarada iken,doğumlarımızdan sözettik.
Sezaryenle doğuranların hepsinin çok geçerli sebepleri vardı.Su bitmesi,kordon dolanması,büyük bebek vs...
Hiçbiri isteyerek,kendi tercihiyle sezaryen olmamıştı.
Kürtajın yasak olduğu İrlanda'dan uyarı! | Mynet Haber
forum yöneticilerimizden af dileyerek yasak mı tamda bilmiyorum ama burada bunu paylaşmak bu yasanın daha ağırının olduğu İrlanda nın yazısı mevcut ... ölümcül olsa dahi yasadaki esneksizlik yüzünden uygulanamayan (ömür boyu hapis) bir yasa olduğu yakın komşuya gittiklerini yazmışlar... canım ülkem bana sahip çıkmayacak ben komşuya elin yerine gitcem başka....
buarada kürtaj için kız çocuğu diye aldırılıyor denilmiş... o mevcut yasamızda zaten yasal değil ki kaçıncı hafta oluyor kaba tabirle merdiven altı muayenehanelerinde yada muayenehane bile olmayan evde ebelere aldırtıyorlar... bu, bu yasayla engellenir mi güldürmeyin Allah aşkına.... bu konuda kimse savunma yapmıyor bu hem fikir şekilde yanlış olduğu kabulleniliyor... konu saptırmayalım bence arkadaşlar her kürtaj yapma özgürlüğünü savunan kişi, hertürlü kürtajı değil savunduğu...
mevcut yasamızın kürtaj için yeterli olduğunu düşünüyorum... ve tekrar söylüyorum hiçbir kadın yoktur ki bebeğini aldırmamak için çözüm aramamasın... ben hiçbir şekilde inanmıyorum bir kadının keyfine göre bebek aldıracağına
Allah ım kimseyi mecbur bırakmasın.....
Beslenmeyle, stresle, ortam kirlilik durumuyla çok alakalı olduğunu düşünüyorum.
Tedaviye bu etkiler yüzünden ihtiyaç duyuluyor bence.
Sezaryen konusunda ise annenin çok etkili olduğuna inanmıyorum.
Şöyle ki; doktorun ağzından "problem" kelimesi çıktığı andan itibaren, doğum şekli ikinci plana düşüyor.
Bebeğim 36. haftada 3 kiloydu, 38. haftada 2.800 e düşmüştü.
Artık beslenmediğini, dışarıda daha iyi bakacağımı söyledi doktorum.
O zamana kadar yana yakıla normal doğum isteyen ben, doğum şeklini unuttum, sağlıkla kucağıma almayı düşündüm sadece.
Oğlum 2.790 doğdu, şişlikleri indiğinde 2,680 olmuştu.
Bu durumu kullanan doktorlar elbette var. Ancak anne o an kullanıldığını düşünüp normal doğumda çok ısrarcı olamıyor kanımca.
Bunları eklemene bile gerek yok ki.
Bak sen 11 haftalık gebesin canım arkadaşım.
Görmek isteyen bir zahmet oradaki bilgileri okur.
Boyu kaç? Ağırlığı ne?
O videolar bas bas bağırıyor sahteyim diye.
Bugün googlede "kürtaj" yazıp görsellerde arama yapıldığında, çıkan fotoğraflar(!) en az 22-25 haftalık bebeklere aittir.
Kürtajın doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmasına karşıyım...
Ancak tv ve basında bolca bahsedilen ve hiçbr kadının başına gelmesini asla istemeyeceğim olaydan kaynaklı kürtaja yorum yapma hakkım olmadığını düşünüyorum...
Allah kimseyi o ikilemi yaşamak zorunda bırakmasın...
Kontrolsüz birliktelik, düşünmeden yaşanılan ilişkiler yüzünden aman oldu bir hata vazgeçelim olsun bitsin mantığını da kabullenmiyorum...
Hele cinsiyeti içimden geçtiği gibi değilmiş bunun, aman istemeden oldu daha benim hayatta yapcaklarım var filan bunlar da gerekçeli sebep değil bence...
Madem hayatta yapacakların var daha korunma yöntemleri diye bir şey var...
Olayın ucu gene sağlıklı eğitime dayanıyor....
Bilinçsiz ve doğum kontrol yöntemi gibi algılanan kürtaja karşıyım...
Bir işe kalkışıyorsan sonunda neler olabileceğini de bilmelisin, bir anlık hevesti olduyla normalleşmiyor işler...
Yani ben doğum yapmadım hiç ama sezeryanlerin artmasının nedeni kadınlar değil daha çok doktorlar.Çoğu kadın zaten ay canım yanmasın diye gidip sezeryen olmuyor.Onda da canının yanacağını biliyor sonuçta.Ama doktor sırf kendini düşünerek hastayı sezeryana yönlendiriyor.Çünkü hem daha çok para var hem daha kolay yani gecenin bi vakti gidip doğuma girmeyecek.Doktorun istediği saatte yapılacak.Bunun içinde bebeğin sağlığını bahane ediyor olabilir.Ama karşısındaki bir anne.En ufak bir riski bile almak istemez.
Buradaki asıl problem sağlık sisteminin bu hale gelmesi.Tabi oldukça saygıdeğer doktorlarımız da var.En yakın arkadaşımın doktoru onu hep normal doğuma yönlendirdi.Ve anlattığına göre gayet kolay bir doğum yapmış.Çoğu kadının istediği şey normal doğum yapmaktır bence de.Ama sonuçta düşününce çok tuhaf bir durum kadına cesaret vermek gerekiyor.Kimse kimseyi korktuğu için eleştiremez.Yani sezeryande olay doktorda bitiyor.Tabii ki tamamen yasaklamak yanlış.Ama mesela hastaneler veya doktorlara sezeryen kotası getirilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?