anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Gerilme,
Anlattık, alıntı yaptık, kaynak gösterdik...
Kalp nasıldır, canlılık nasıl olur, beyin neden önemlidir, sinir sistemi ne zaman gelişir...
Kürtajı değil, kürtaj hakkını savunuyoruz dedik...
Ben gerilmiyorum.
Kimse benim gibi düşünmek zorunda değil ama bana da dayatma yapamaz diyorum.
Kürtaj hakkını savunduğum için de düşünülenin aksine vicdanım çok rahat.
"Yasak" kavramının insan aklının gelişimine ket vurduğuna inanırım, her çeşidine karşıyım sadece kürtaj konusunda değil.
Doğurmayacaksın dediklerinde de bunu kıyasıya eleştirecek kişilerden olacağım.
Tabi şu var, insanlar ezbere, kalıp cümlelerle yorum yapmadan ya da soru sormadan önce daha evvel yazılanları okusalar fena olmaz hani.

Yukarıdaki ankete istinaden yorumumu yazdım...
Daha fazlasını açıklamaya gerek görmüyorum, fikrimden ne demeye çalıştığım aşikardır zannediyorum...

Yukarıdaki anketi ben mi yanlış okuyorum,orda kürtaj yaptırılmalı veya doğum kontrol yöntemi olarark kullanılmalı mı yazıyor?

Benim okuduğum;

BIRAKIN KADINLAR KENDİ HÜR İRADELERİYLE KARAR VERSİNLER.

Aynen öyle.
İşin uzmanı risk dediği andan itibaren başka bir şey düşünmüyor anne.
Burada meslek ahlakı ve vicdanı önemli tabi.
Geçen gün bir riskli gebelik uzmanı : Şayet bir hastanede sezaryen %35i geçiyorsa orası incelenmeli dedi.
Zaten yolu sıkı denetimdir.
Tabi şu da var özel hastanelerin hatırı sayılır bir bölümü Emine Hanım'ın.
İsteseler bunu rahatlıkla denetleyebilirler zaten eleştirenler.
Malum devlette o kadar kolay değil sezaryen olmak...

121. sayfaya giremiyorum. Bu mesaj 2. kez oluyor olabilir.

Herkes bunlari bildigini söylüyor. Ama paylasilan bir resme " gercek olamaz " dennliginde " hayir gercek cünkü 15. haftasindaki bebekte aynen böyle görünüyor ve cinsiyette 15. haftada belli oluyor, cinsiyeti icin aldirilan bebekler aynen bu resimde oldugu gibi oluyor" denildigi zaman, yasaya karsi olan arkadaslar, mesaji alinti yapiyor ve herkes ayni anda fikrini savunmaya basliyor.
Yani bu resim gercek bile diyemiyorsunuz. Derseniz yasaya karsi olanlar size yasayi destekliyor muamelesi yapip sürekli yaziyor.
Sadece sunu söylüyorum, karsit olunan fikirler paylasilamazsa bu bir fikir alisverisi olamaz. Eger bu resim gercek bile diyemeyeceksek, yasaya karsi olan arkadaslar kendi yazim kendi okur.
Kimseyi kirmak, üzmek niyetinde degilim sadece fikir beyani.

riskleri tartışılır,bence öncelikle anne için riskli,narkoz alıyosunuz,bir de son yıllarda spinal anestezi falan çıktı ki bana göre çok daha riskli uzman ellerde yapılmadığı sürece..
bebek içinse,bir kere ben herşeyin zamanında olması gerekliliğine inanıyorum,bebeğin de dünyaya gelme zamanı var(istisnalar var tabii ki,kakasını yemeye başlayıp zehirlenme tehlikesi geçirebilir,sezeryan şarttır..vs..)sezeryan en geç 39 haftada yapılıyo genelde doktorlar riske girmeyip 38. haftada alıyolar.bence 1 gün bile anne karnında fazla kalması önemli bence..ayrıca mesela normal doğumda çıkarken,bebeğin vücuduna baskı olduğu için ,bebeğin içinden ,karındaki sıvının tamamı çıkıyor.sezeryanda böyle bi durum yok.doğum sonrası kusarak çıkarıyo genelde bebek,dikkatli olunmazsa boğulma bile yapabilir.

İlerde Allah nasip eder de ,hamile kalırsam normal doğum istiyorum.

Annem beni de kız kardeşimi de bu yolla dünyaya getirdi.

Kardeşim için özel bi muayenehaneye gidiyorduk.

Ve adam annemi doğuma alırken bile ağzında purosu vardı.

Ne olduysa birden ciddileşmiş adam.

Meğersem, kardeşimin boynuna kordon dolanmış.

Ve bunu bize ilk anda söylemedi.

Aldık kızı kucağımıza,gitgide morarıyor.

Niye böyle dedik.Adamın cevap şu : BEN DOĞURTTUM İŞİM BİTTİ.

Baban adamın üstüne yürüdü.

Sonra itiraf etti...

Çok şükür yaşıyor kardeşim.

Ricam şu herkesten...

Herkes kendinden sorumlu değil mi ? Evet.

Herkes hesabını Allah'a tek başına vermeyecek mi ? Evet.

Bu yasa kadın,bebek ölümlerini engelleyecek mi ? Hayır,aksine çoğalacak.

Buyrun doğurmak isteyen doğurabilir.

Kimse sizi doğurun diye baskı yaptı mı ?

Yapmadıysa siz niye yapıyorsunuz ?

Ezbere konuşmadan önce Allah aşkına iki gazete okuyun,kendinizi geliştirin..

Şunu da belirteyim : Doğurmakla anne olunmuyor.

hiç düşünmüyor musunuz?O canlıyı size veren ALLAH.:)herkes çocuk sahibi olamıyor kaç senedir çocuk sahibi olmak için sabırla bekleyenler var..kendinizce düşünün yaa ben anneliğe layık olduğum için ALLAH'ım bana bir çocuk yada bir çocuk daha nasip etti diye...anne olacağınız için kendinizi değerli bulmaz mısınız?sizin nasıl yaşamaya hakkınız olupta bu dünyaya gelip yaşıyorsanız o canlınında buna çok çok büyük hakkı var bu dünyaya gelip yaşamaya:) nereden bilebiliriz ki çocuğu doğurduktan sonra hayatınızın iyi yada kötü anlamda değişeceğini belki zor şartlar altında büyütürsünüz ve bilinçli birey olarak yetiştirirsiniz ve ama ileride size mükemmel hayat sunabilir o canlı..yada haytınıza renk katıp ömür boyu mükemmel yaşayabilirsiniz..lütfenn daha çok duyarlı olalım...kürtaja kesinlikle HAYIR..!BUNA KİMSENİN HAKKI YOK...!

Kürtaja kesinlikle hayır diyen arkadaşlar...

Sorum hepinize...

Evli veya bekarsınız fark etmez.Dürüstçe cevap istiyorum.

İğfal edildiniz ve hamile kaldınız.

Ne yapardınız ?

Bu kadar sert davranmanıza gerek yok, sizin fikriniz tü kaka mı dedim yoksa yanlış düşünüyorsunuz mu?
Tavrınızı manasız buluyorum...
Fikrimi söyleme hakkımı da sizin canınızın isteğine endekslemeye niyetim yok....
Orada siz onu okuyorsuz ben de şu maddeleri görüyorum;

Anket: Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ? Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....
Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...
Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin
diğer, yorum yapacağım .....

Oyüzden sanki kahrolsun kadınlar denmiş gibi her şeye yorum yazmaya çalışma potansiyelinizi benim üzerimde denemeye çalışmayın....

Muhakkak ikisinin de riskleri vardır,bu konuda uzman olmadığım için ben okuduklarımdan etkilenmiştim.

O dönemler sezeryan lehine idi genelde yazılanlar.

Aslında aramızda bildiğim kadarıyla 2 tane doktor arkadaş var,muhakkak hemşirelerimizde vardır,onlar bu konuda bizleri bilgilendirseler daha doğru olur sanırım.

Son düzenleme:
weiss'in yazdığı durum çin'de yaşanıyordu arkadaşlar. Tek çocuk hakkı vardı insanların. Çin'deki insanlar tıpkı bizde olduğu gibi erkek çocuğa çok düşkünler. O yüzden de bebeğin cinsiyetini öğrendiklerinde kız ise onu aldırıyorlardı, çünkü tek çocuk hakları var. Durum böyle olunca çocuk sayısında değişikliğe gitti Çin. İlk çocuk kız ise 2. kez bebek sahibi olabilir aileler dendi.

slm arkadaslar 25 yasındayım 3 yıllık evlıyımmm ve bız 3 yıldır tüp bebek yaptırıyoruz ama bebegımız olmuyor... belkı bundan dolaydır bılmıyorum... ben karsıyım kürtaja madem istemıyosunuz korununn o kadar cok tanıdıgım varkı yıllardır korunur ve sonuc basarılı.... tecavüz olayına gelınce uzak bı ıhtımal... bu konuda yorum yapamam ama evlılık dahılınde olan cocuklar ölmemelı dıe dusunuyorum... sukredın rabbım sıze bu fırsatı vermıs... biz bu ugurda nelerımızı feda edıyoruz bı bılsenız....

Hayir ben Cin den bahsetmiyorum. Cin de ki hamilelik ve dogum kanunlarini az cok biliyorum.
Ben bizim ülkemizde ki kiz oldugu icin aldirilan bebeklerden bahsediyorum.
Sahsen ülkemizde özellikle erkegin (babanin) erkek cocuk saplantili, belli noktaya kitlenmis, düsünme ve kendi kararini verme yetisi olmadigi ailelerde bu durum aslinda cok cok SIK oldugunu biliyorum.

ben de katılıyorum özellikle akciğer gelişimi için 1 gün bile çok önemliymiş...karnımda taşıyacağım o kesikte beni endişelendiriyor aslında...bi arkdaşımın 3 yaşında bir oğlu vardı sezaryenle dünyaya getirmişti 3 yıl sonra bile duşta azıcık sıcak olunca sızlıyor derdi...gerçi bunlar kişiye göre değiir kimi de hiç bişey hissetmez ama ben normal doğumdan yanayım...

amerikada yaşayan bir arkadaşım var 6 yıl önce orda doğum yaptı...özel de değil...inanılmaz diye anlatmıştı..o zaman epidural normal falan yaygınlaşmamış hatta bilmiyoruz bile "belinden iğne yapıyorlar acıyı hissetmiyorsun bile" demişti meğer epiduralden bahsediyormuş...nasıl istediğini sormamışlar bile olağan doğal doğum yoluymuş epidural normal...

doğum yöntemi konusunda bilinçlendirilmeden öğretilmeden insanlar endişelenirken 9 ay ben nasıl doğuracağım korkusuyla yaşarken normal doğuma zorlamanın travma yaratabileceğini düşünüyorum...bize doğum başladığında "doğum sancım" başladı deriz ya da sancım...sancıyla özdeşleştirmişiz doğumu oysa ingilizce karşılığı "doğum eylemi" dir sancı düşünülmez...ben 3 kez düşük yaptım birsürü doğumhane gördüm bi tanesinde "sancını sev çünkü o sana bebeğini getirecek" yazıyordu ve sanırım ben zaten ona odaklanmış durumdayım...nedendir bilmem hiiiç ama hiç bir korkum çekincem yok normal doğumla ilgili...üstelik suni sancıyla doğum yapan birisinin doğum anına kadar yanındaydım...

Son düzenleme:

Sert birşey yazmadım,size sert geldiyse kusura bakmayın.

Fikirlerinizi söylememeniz gerektiğini ima dahi etmedim.

Benim size ve fkirlerinize karışamayacağım gibi sizde benim neye yorum yapacağıma karışamazsınız.

Bu kadar alıngan davranacaksanız zaten bu size son yorumumdur,iyi günler.......

Son düzenleme:

evet hepsinde risk var aslında ..annem beni normal doğurmuş,4.800 kg. toplaka bebek olmama rağmen,doktor neredeyse 2 gün sancı çektirerek normal doğum yaptırmış.ve kafam çıkmış omuzlar da geniş olunca çıkmamış ve omzumu kırarak .çıkarmış beni..düşünsene bebek doğuyor ve omzu kırık,köprücük kemiği kırmışlar mecburen..o yüzden emzirememiş de annem. kucağına alıp emme pozisyonuna geitremediği için.. bak şimdi nereden ne çıkarıcam,bunun sonuçları:
annemde bol süt varmış,ateşler içinde kıvranmış geceleri,apse yapmış,hala da (annem 65 yaşında) ultrasonda görülen kistleri var..devamlı kontrol edilir
doğumdaki zorlamayla omurlarımın arası açılmış bel fıtığından ameliyat oldum.hala da geçmedi.
ben emmediğim için alerjik durumlarım çok fazla,astımım var..

al sana risk işte..sonuçta doktor işin en önemli kısmıı..işi bilen bebeğinle senin canının emaneti onda..

Allah isteyen herkesi çocuk sahibi etsin.
Valla dün gece yatmadan önce bütün kalbimle dua ettim, çünkü bu başlıkta o kadar çok kişi yazdı ki bebek sahibi olamadıklarını.
İnanın bana evlat çok ama çook tatlı. Oğlum için canımı bile veririm ben şuanda. Ama öyle durumlar oluyor ki mecbur kalabiliyor insan... Ablam spirali olmasına rağmen hamile kaldı ki en etkili yöntem demişti doktorum bana! Burada kimse demiyor ki korunmayalım nasılsa kürtajla aldırırız! Elbette korunma yöntemlerini uygulacağız fakat ola ki hamile kaldı ne yapsın doğuramıyorsa....

Tacavüz konusunda bir arkadas soru sormus.
Acik yüreklilikle, kimin ne dedigi umrumda olmadan fikrimi beyan edeyim.
Kürtajin 6. haftadan yukarinda yapilanina KARSIYIM!
Anne sagligi, bebek sagligi söz konusu ise tartismaya bile gerek yok, kisi ne istiyorsa o uygulanmali.

Tacavüz konusuna gelecek olursa. Hepimiz kadiniz. Tecavüze ugramanin ne demek oldugunu yasamasakta cok iyi bilebiliriz.
Bir kadin tecavüze ugramissa ve gebe kalmissa birak o cocugu dogur demeyi o kadina tecavüzü unutturabilmek icin hersey yapilmali. Unutabilirmi hayir, sadece acisi hafifler.
Ayrica cikacak kanunun kürtaji tamamen yasakliyacagina, tecavüz durumunda ki hamileliklerin sonlandirilmasina karsi gelinecegine INANMIYORUM!!

Yasanin en fazla süre siniri 6 haftaya indiricegini ve tecavüz, anne bebek sagligi icin ek madde getirecegini düsünüyorum.
Sanirim bu konulari atan kisiler halkimizin huyunu iyi biliyor. Cünkü halkimiz bir konuya kilitlenip hayattan, günlük yasamdan kopuyor.
Yatmasi, kalkmasi, yemesi cimesi, sohbeti o oluyor.
Tamamen yasaklanma durumunda gerekli tedbiri alip ( nedir o iptal icin imza toplama, iptal basvurusu falan) günlük yasantisina dönmüyor.

Kürtaja kesinlikle hayır diyen arkadaşlar...

Sorum hepinize...

Evli veya bekarsınız fark etmez.Dürüstçe cevap istiyorum.

İğfal edildiniz ve hamile kaldınız.

Ne yapardınız ?
neden bu mesele sadece tecavüze uğrayan kadınlar üzerinden tartışılıyor.. mesele 'hayat hakkı' değil mi? yaa!sanki bütün kadınlar tecavüze uğruyormuş gibi yansıtılıyor.kürtaj yapanların tamamı tecavüz mağduru değil ki.evlilik dışı yada içi cinsel birliktelikler kürtajda en büyük rakam.tecavüze uğrayanlara hiç bir sözüm yok..söylemeyede hakkım yok ama bu olaya sadece tecavüze uğrayan kadınlar tarafından bakmayın lütfen..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…