- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.221
yapılan yorumlar inanılmaz yok bebeğin canı acırmış, çığlık atarmış, kürtaj aletlerinden kaçarmış vsvs...aslında rahatsız olabileceğimizi düşünerek eklemek istemedim gerçekten ama insanlar şu anda uygulanan yasal kürtajın bu olduğunu zannediyorlar...araştırmaya bile gerek duymadan..neyse canım ben çok gerildim...herkes okur anlayacağını anlar alacağını alır ...
Bu forumdaki hiç kimse kürtajın doğum kontrol yöntemi olarak kullanmasını tartışmıyor,
Hatta genel olarak kürtaj a karşı insanlarız bizlerde.
BİZ KÜRTAJ YASAĞINA KARŞIYIZ.
Herkesin kendi hür iradesi ve özgürlüğüyle bu kararı verebilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Aynen öyle.Yani ben doğum yapmadım hiç ama sezeryanlerin artmasının nedeni kadınlar değil daha çok doktorlar.Çoğu kadın zaten ay canım yanmasın diye gidip sezeryen olmuyor.Onda da canının yanacağını biliyor sonuçta.Ama doktor sırf kendini düşünerek hastayı sezeryana yönlendiriyor.Çünkü hem daha çok para var hem daha kolay yani gecenin bi vakti gidip doğuma girmeyecek.Doktorun istediği saatte yapılacak.Bunun içinde bebeğin sağlığını bahane ediyor olabilir.Ama karşısındaki bir anne.En ufak bir riski bile almak istemez.
Buradaki asıl problem sağlık sisteminin bu hale gelmesi.Tabi oldukça saygıdeğer doktorlarımız da var.En yakın arkadaşımın doktoru onu hep normal doğuma yönlendirdi.Ve anlattığına göre gayet kolay bir doğum yapmış.Çoğu kadının istediği şey normal doğum yapmaktır bence de.Ama sonuçta düşününce çok tuhaf bir durum kadına cesaret vermek gerekiyor.Kimse kimseyi korktuğu için eleştiremez.Yani sezeryande olay doktorda bitiyor.Tabii ki tamamen yasaklamak yanlış.Ama mesela hastaneler veya doktorlara sezeryen kotası getirilebilir.
bu söylediğini herkes anlıyor canım..bunu kimse de desteklemiyor zaten..ve zaten yasal olmadığını söylüyor..bak yasal olmadığı halde yapılan neler anlatıyorsunuz...süre çok kısaltılırsa ya da ne bileyim kadın öğrendiğinde süre hali hazırda geçmiş olursa şimdi yasağa uymayanlar o zaman neden uysun ... yukarıda paylaştığım resim 4 yada 6 aylık bir cenine aitmiş ve ürtaj sonucu bu hale gelip gelmediği tartışmalı...insan hakları evrensel bildirisini imzalayan ülkeler tarafından banlanmış bu resim yani yasaklanmış ama bak bizde insanların vicdanlarını kabartmak için kullanılıyor...bu arada bu bilgileri resmi koyduktan sonra öğrendim koyarken de çok tereddüt ettim aslında çünkü çok fena ama insanların en hassas noktalarının bu şekilde kullanılması çok sinirierimi bozuyor...
Bir yere kadar katılıyorum canım,evet sezeryana genel olarak doktorlar yönlendiriyor,
Ama özellikle sezeryan isteyen kadınlarda var.
Bende bunlardan biriyim.
Doğumdan önce okuduğum birkaç yazıda, sezeryanın bebek sağlığı için daha risksiz olduğu anlatılıyordu ve bende riske girmek istemedim açıkçası.
Yukarıdaki anketi ben mi yanlış okuyorum,orda kürtaj yaptırılmalı veya doğum kontrol yöntemi olarark kullanılmalı mı yazıyor?
Benim okuduğum;
BIRAKIN KADINLAR KENDİ HÜR İRADELERİYLE KARAR VERSİNLER.
riskleri tartışılır,bence öncelikle anne için riskli,narkoz alıyosunuz,bir de son yıllarda spinal anestezi falan çıktı ki bana göre çok daha riskli uzman ellerde yapılmadığı sürece..
bebek içinse,bir kere ben herşeyin zamanında olması gerekliliğine inanıyorum,bebeğin de dünyaya gelme zamanı var(istisnalar var tabii ki,kakasını yemeye başlayıp zehirlenme tehlikesi geçirebilir,sezeryan şarttır..vs..)sezeryan en geç 39 haftada yapılıyo genelde doktorlar riske girmeyip 38. haftada alıyolar.bence 1 gün bile anne karnında fazla kalması önemli bence..ayrıca mesela normal doğumda çıkarken,bebeğin vücuduna baskı olduğu için ,bebeğin içinden ,karındaki sıvının tamamı çıkıyor.sezeryanda böyle bi durum yok.doğum sonrası kusarak çıkarıyo genelde bebek,dikkatli olunmazsa boğulma bile yapabilir.
riskleri tartışılır,bence öncelikle anne için riskli,narkoz alıyosunuz,bir de son yıllarda spinal anestezi falan çıktı ki bana göre çok daha riskli uzman ellerde yapılmadığı sürece..
bebek içinse,bir kere ben herşeyin zamanında olması gerekliliğine inanıyorum,bebeğin de dünyaya gelme zamanı var(istisnalar var tabii ki,kakasını yemeye başlayıp zehirlenme tehlikesi geçirebilir,sezeryan şarttır..vs..)sezeryan en geç 39 haftada yapılıyo genelde doktorlar riske girmeyip 38. haftada alıyolar.bence 1 gün bile anne karnında fazla kalması önemli bence..ayrıca mesela normal doğumda çıkarken,bebeğin vücuduna baskı olduğu için ,bebeğin içinden ,karındaki sıvının tamamı çıkıyor.sezeryanda böyle bi durum yok.doğum sonrası kusarak çıkarıyo genelde bebek,dikkatli olunmazsa boğulma bile yapabilir.
Bu kadar sert davranmanıza gerek yok, sizin fikriniz tü kaka mı dedim yoksa yanlış düşünüyorsunuz mu?
Tavrınızı manasız buluyorum...
Fikrimi söyleme hakkımı da sizin canınızın isteğine endekslemeye niyetim yok....
Orada siz onu okuyorsuz ben de şu maddeleri görüyorum;
Anket: Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ? Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....
Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...
Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin
diğer, yorum yapacağım .....
Oyüzden sanki kahrolsun kadınlar denmiş gibi her şeye yorum yazmaya çalışma potansiyelinizi benim üzerimde denemeye çalışmayın....
Muhakkak ikisinin de riskleri vardır,bu konuda uzman olmadığım için ben okuduklarımdan etkilenmiştim.
O dönemler sezeryan lehine idi genelde yazılanlar.
Aslında aramızda bildiğim kadarıyla 2 tane doktor arkadaş var,muhakkak hemşirelerimizde vardır,onlar bu konuda bizleri bilgilendirseler daha doğru olur sanırım.
Allah isteyen herkesi çocuk sahibi etsin.slm arkadaslar 25 yasındayım 3 yıllık evlıyımmm ve bız 3 yıldır tüp bebek yaptırıyoruz ama bebegımız olmuyor... belkı bundan dolaydır bılmıyorum... ben karsıyım kürtaja madem istemıyosunuz korununn o kadar cok tanıdıgım varkı yıllardır korunur ve sonuc basarılı.... tecavüz olayına gelınce uzak bı ıhtımal... bu konuda yorum yapamam ama evlılık dahılınde olan cocuklar ölmemelı dıe dusunuyorum... sukredın rabbım sıze bu fırsatı vermıs... biz bu ugurda nelerımızı feda edıyoruz bı bılsenız....
neden bu mesele sadece tecavüze uğrayan kadınlar üzerinden tartışılıyor.. mesele 'hayat hakkı' değil mi? yaa!sanki bütün kadınlar tecavüze uğruyormuş gibi yansıtılıyor.kürtaj yapanların tamamı tecavüz mağduru değil ki.evlilik dışı yada içi cinsel birliktelikler kürtajda en büyük rakam.tecavüze uğrayanlara hiç bir sözüm yok..söylemeyede hakkım yok ama bu olaya sadece tecavüze uğrayan kadınlar tarafından bakmayın lütfen..!Kürtaja kesinlikle hayır diyen arkadaşlar...
Sorum hepinize...
Evli veya bekarsınız fark etmez.Dürüstçe cevap istiyorum.
İğfal edildiniz ve hamile kaldınız.
Ne yapardınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?