- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.241
Allah isteyen herkesi çocuk sahibi etsin.
Valla dün gece yatmadan önce bütün kalbimle dua ettim, çünkü bu başlıkta o kadar çok kişi yazdı ki bebek sahibi olamadıklarını.
İnanın bana evlat çok ama çook tatlı. Oğlum için canımı bile veririm ben şuanda. Ama öyle durumlar oluyor ki mecbur kalabiliyor insan... Ablam spirali olmasına rağmen hamile kaldı ki en etkili yöntem demişti doktorum bana! Burada kimse demiyor ki korunmayalım nasılsa kürtajla aldırırız! Elbette korunma yöntemlerini uygulacağız fakat ola ki hamile kaldı ne yapsın doğuramıyorsa....
Tacavüz konusunda bir arkadas soru sormus.
Acik yüreklilikle, kimin ne dedigi umrumda olmadan fikrimi beyan edeyim.
Kürtajin 6. haftadan yukarinda yapilanina KARSIYIM!
Anne sagligi, bebek sagligi söz konusu ise tartismaya bile gerek yok, kisi ne istiyorsa o uygulanmali.
Tacavüz konusuna gelecek olursa. Hepimiz kadiniz. Tecavüze ugramanin ne demek oldugunu yasamasakta cok iyi bilebiliriz.
Bir kadin tecavüze ugramissa ve gebe kalmissa birak o cocugu dogur demeyi o kadina tecavüzü unutturabilmek icin hersey yapilmali. Unutabilirmi hayir, sadece acisi hafifler.
Ayrica cikacak kanunun kürtaji tamamen yasakliyacagina, tecavüz durumunda ki hamileliklerin sonlandirilmasina karsi gelinecegine INANMIYORUM!!
Yasanin en fazla süre siniri 6 haftaya indiricegini ve tecavüz, anne bebek sagligi icin ek madde getirecegini düsünüyorum.
Sanirim bu konulari atan kisiler halkimizin huyunu iyi biliyor. Cünkü halkimiz bir konuya kilitlenip hayattan, günlük yasamdan kopuyor.
Yatmasi, kalkmasi, yemesi cimesi, sohbeti o oluyor.
Tamamen yasaklanma durumunda gerekli tedbiri alip ( nedir o iptal icin imza toplama, iptal basvurusu falan) günlük yasantisina dönmüyor.
ben kürtaj olayına (ciddi sağlık sorunları haricinde)karşıyım,kürtajı savunan arkadaşlar hiç kürtaj videosu seyrettimi?tüylerim diken diken oldu,benim canımla canlanan kanımla kanlanan benden olan yavruma nasıl kıyabilirim,hele keyfiyete yaptırılan kürtaj için,ben o kürtajları yaptıranlara katil gözüyle bakıyorum,yaz gelince herkes bas bas bağırıyo kapınızın önüne bi kap yemek bi kap su koyun kedi köpekler için onlarında HAKKI var diye,peki bu çocuğun kedi köpek kadar değeri yokmu,kürtaj kadının hakkı beden onundur diyolar,peki o çocuğun o bedenin hakkı yokmu...kürtajı savunanları hayretle dinliyorum ve hayretle dinlemeye devam edeceğim...
Sert birşey yazmadım,size sert geldiyse kusura bakmayın.
Fikirlerinizi söylememeniz gerektiğini ima dahi etmedim.
Benim size ve fkirlerinize karışamayacağım gibi sizde benim neye yorum yapacağıma karışamazsınız.
Bu kadar alıngan davranacaksanız zaten bu size son yorumumdur,iyi günler.......
peki aile içi tecavüz nasıl ispatlanacak? kocası tarafından tecavüze uğrayan kadın sayısı çok fazla ülkemizde ne yazık ki.. ve böyle bir yasa çıkarsa,böyle durumların ispatı yok ki..
neden bu mesele sadece tecavüze uğrayan kadınlar üzerinden tartışılıyor.. mesele 'hayat hakkı' değil mi? yaa!sanki bütün kadınlar tecavüze uğruyormuş gibi yansıtılıyor.kürtaj yapanların tamamı tecavüz mağduru değil ki.evlilik dışı yada içi cinsel birliktelikler kürtajda en büyük rakam.tecavüze uğrayanlara hiç bir sözüm yok..söylemeyede hakkım yok ama bu olaya sadece tecavüze uğrayan kadınlar tarafından bakmayın lütfen..!
Bakinne dedim orada.
6. haftasina kadar olan gebelikler aldirilabilir. Bu hem benim fikrim hemde yasanin 6 haftadan asagiya inmeyecgini düsünüyorum.
Esi tarafindan tecavüze ugrayan kadinda o 6 hafta icinde aldirir.
Hatta kendine tacavüz edecek kadar alcalan bir adamla evli kalmasa bosansa cokta iyi olur.
o psikolojiyle de hemen anlardı insanlar zaten hamile olduğunu..keşke tüm kadınlarımız kendileri ve çocukları için o kadar maddi manevi güce sahip olsa da boşansa,şiddet gördüğü tecavüze uğradığı kocalarından..
o yüzden kadınlar güçlü olmalı,önce kendilerine yetecekler ki çocuklarına da yetsinler,onları yetiştirsinler..
Tüm forumu okudunuz mu bilmiyorum ama daha önce neden bu yasağa karşı çıkıldığı anlatıldı,hem de sayfalarca.
Polonyalı bir rahip,Polonya daki kürtaj yasasını değerlendirmiş ve kürtaj yasasının ülkeyi çıkmaza sürüklediğini söylemiş,
Kadınların sağlıksız ortamlarda kürtaj olmasıyla kadın ölümlerinin görüldüğünü ve en fenası da '''parklarda bırakılan ve balkonlardan atılan bebeklerin arttığını ''' söylüyor.
Bizim korkularımızda bunlar.Bir bebeği balkondan atıp canına kıyacaklarsa henüz bir embryo iken aldırılmasının doğru olduğunu savunuyoruz.
Eki Görüntüle 437218
yazmayacaktım artık ama dayanamadım ...şu saçmalığı görüp inanıp buna göre yorum yapan varsa vay halimize kime ne anlatıyorsun...
bu kürtaj değildir...bahsedilen kürtajla ilgisi yoktur bebek bu kadar olduğunda yapilan işleme kürtaj denmez artık...üstelik azıcık okuyup gören bilen bir insanın bu görüntüdekinin anne karnından alınan cenin olamayacağını bilir...bu boyda öyle parça parça falan alınmaz doğum yaptırılır...bunlar açıklamak zorunda kalmak bile acı....kaldı ki ben resmin daha beterini yapıp yayabilirim sanal alemde benim teknolojim bile buna yeter
yazık vicdanlarınıza, nasıl sömürülüyorsunuz, nasıl kandırılıyorsunuz
yok canım onlara göre kürtaj bu işte tamda bu millet birlikte olup hamile kalıp ondan sonrada 4-5 ay bekleyip gidip aldırıyolar ya zevkine.bunu düşünen insanlar işte ....
hiç hamile kalmadan yada bu konuda açıklayıcı bi bilgi sahibi olamayan tiplerde anca gelir burda ahkam kese bizim gibilere
Hemen anlardi derken. 28 gün yerine 42 gün beklemek hemen mi?
Bir kadin kendisine siddet uygulayan, tecavüz eden bir kocadan o anda ayrilmiyorsa ( hicbir bahaneyi kabul etmiyorum, gidip merdiven silmek bile daha onurlu yasamaktir) bu duruma alismis demektir.
Ortalama 28 günde bir periyot döngüsü vardir. Bir kadinin periyodu yaklastigi günlerde bile ufak fizyolojik degisiklikler, bazi yerlerde hafif agrilar baslar.
Bir kadin 28 günde gelmesi gereken periyodunu 42 gün olmus hala gelmedigini anlamamissa bu kadinin birak cevreden kendinden haberi yoktur.
yok canım onlara göre kürtaj bu işte tamda bu millet birlikte olup hamile kalıp ondan sonrada 4-5 ay bekleyip gidip aldırıyolar ya zevkine.bunu düşünen insanlar işte ....
hiç hamile kalmadan yada bu konuda açıklayıcı bi bilgi sahibi olamayan tiplerde anca gelir burda ahkam kese bizim gibilere
ha bu arada bişey öğrendim paylaşmak istedim kürtaj yapılırken önce gebelik haftanızın tespiti için usg muayenesi oluyormuşsunuz..yani hafta son adet tarihinden itibaren hesaplanmıyor...ben adet tarihim geçtikten 2 gün sonra test yaptım bir hafta sonra doktora gittim..ki benim adetlerim fazlasıyla düzenlidir en fazla 1 gün gecikir planladığım içinde benim anlamam çok kolay oldu hemen doktora gittim...ben dr gittiğimde son adet tarihime göre benim hesapladığım 4+4 yani 5 haftalık hamileydim...oysa usg hesabı 5+4 yani 6 haftalık tı...yani öngörülen yasal sürenin neredeyse sonuna gelmiştim. demem o ki 6. hafta gebeliğin farkedilmesi için yeterli bir süre olmayabilir...yasayla oynamanın ne mantığı var...laf kalabalığı madem kürtaj cinayet o halde tamamen yasakla...böyle garip oyunlarla insanların kafalarını karıştır..
CINDY arkadaşım yazdıklarını aşağıdan bu mesajı yazarken okuyorum sağolasın kendimi tekrar etmekten kurtardın...
arkadaşım gözünüzün iki yanına taktığınız o gözlükleri çıkarıp okuyun yazılanları ve öyle yorum yapın...kürtajı savunanlar kürtaj iyi bişeydir korunma yöntemidir diyenler parmak kaldırsın lütfen...bir araba dolusu konuşanlar arasında bakalım var mıymış???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?