anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
ben kürtaj olayına (ciddi sağlık sorunları haricinde)karşıyım,kürtajı savunan arkadaşlar hiç kürtaj videosu seyrettimi?tüylerim diken diken oldu,benim canımla canlanan kanımla kanlanan benden olan yavruma nasıl kıyabilirim,hele keyfiyete yaptırılan kürtaj için,ben o kürtajları yaptıranlara katil gözüyle bakıyorum,yaz gelince herkes bas bas bağırıyo kapınızın önüne bi kap yemek bi kap su koyun kedi köpekler için onlarında HAKKI var diye,peki bu çocuğun kedi köpek kadar değeri yokmu,kürtaj kadının hakkı beden onundur diyolar,peki o çocuğun o bedenin hakkı yokmu...kürtajı savunanları hayretle dinliyorum ve hayretle dinlemeye devam edeceğim...

tabıkı annenın hayatı tehlıkedeyse yasayan yanı annne tercıh edılmelı.... aslında fazla yorumada gerek yok canımm arkadasım herkes kendınden sorumlu.... ben sadece o mınıcık canlara acıyorumm... ama onun annesı babası acımıyosa ne yapılabılırkı....rabbım affetsın hepımızı...

peki aile içi tecavüz nasıl ispatlanacak? kocası tarafından tecavüze uğrayan kadın sayısı çok fazla ülkemizde ne yazık ki.. ve böyle bir yasa çıkarsa,böyle durumların ispatı yok ki..

Son düzenleme:

kedi köpekten farkı ne biliyo musun canım,bebeği doğurup kapının önüne koymamazsın,koyan var da yapmamalısın...ona gelecek sağlamak zorundasın,besleyip büyütmek,maddi manevi,sosyal her türlü ihtiyacını karşılamak,büyütüp,kendine milletine faydalı birey yetiştirmek zorundasın..doğurmak en kolay kısmı zaten..
insanlar kendinde bu gücü bulamadığı için ne yazık ki kürtaj yaptırmak zorunda kalıyo..

Memnum olurum, yorum yapmanıza değil nasıl yorum yaptığınıza dikkat ederseniz daha faydalı olursunuz...
Harfleri kocaman yazarak (ki bu bağırmak demektir) burda ne denmiş ben mi görmüyorum diyerek karşınızdakini küçümseyemezsiniz...

Eğer ki bu yasa çıkarsa tecavüze uğrayanlar bile kürtaj yaptıramayacak.Biz uydurmuyoruz burda, yasayı yapacak olanlar kendi ağızlarıyla söylüyorlar hem de kameralar karşısında.Bu yasayı destekleyen bunu da desteklemiş oluyor.

peki aile içi tecavüz nasıl ispatlanacak? kocası tarafından tecavüze uğrayan kadın sayısı çok fazla ülkemizde ne yazık ki.. ve böyle bir yasa çıkarsa,böyle durumların ispatı yok ki..

Bakinne dedim orada.
6. haftasina kadar olan gebelikler aldirilabilir. Bu hem benim fikrim hemde yasanin 6 haftadan asagiya inmeyecgini düsünüyorum.
Esi tarafindan tecavüze ugrayan kadinda o 6 hafta icinde aldirir.
Hatta kendine tacavüz edecek kadar alcalan bir adamla evli kalmasa bosansa cokta iyi olur.

Selam herkese. Bu konuya daha önce de yorum yazmıştım, anlatmaya çalışmıştım kendimi. Ama şimdi yorumlara bakıyorum ki olay gerçekten mecrasından çıkmış, zaten bence aslında istenen de bu.
Olay şu ki, buradaki asıl tartışma kürtaja karşı mısınız değil, kürtajın yasaklanmasına karşı mısınız olmalı. Daha önce de söylemiştim, bir çocuğum var , ikincisini düşünmüyorum ve korunuyorum ama istemeden hamile kalırsam da kürtaj yaptırma gibi bir düşüncem yok. Yani pek çok kimse aynen benim gibi, kürtaj şahane birşey, her hamile kalan koşsun aldırsın demiyor ki! Ama ben kürtajın yasaklanmasına karşıyım, çünkü hamile kalan ve bebek sahibi olmak istemeyen bir kadın, kürtaj yasaklansa da merdivenaltı tabir edilen yerlerde veya maddi imkanı uygunsa yurtdışında bu işi yine yapacak. Yani kürtajın yasaklanması kürtajı ortadan kaldırmayacak, kadın ölümlerine, ağr kanamalara vs vs birçok korkunç neticeye sebep olacak.
Nedir memleketim kadının çektiği anlamıyorum ki, biz kendi kendimizi yedikçe varolan haklarımızdan da oluruz, daha çok gazete haberine de konu oluruz maalesef..

Ben kesinlikle sezeryani savunuyorum
annenin dogum seklini secme hakki oldugunu dusunuyorum

sebeplerini yazmayacagim artik

ogluma hamileyim
fitigim var
39+2 olmusum doktorum hala normal dogumu bekleyecegiz diyor ve ben her iki hamileligim de kasik fitigindan ameliyat oldum

hamilelikte olusan bir surecti
hic unutmuyorum baska doktorlara gidiyoruz sezeryan diyorlar vs
son kotrolum
artik esim bagirdi doktora siz bebegi dusuyorsunuz ben oncelikle esimi sonra bebegi dusunuyorum son karariniz yine normal dogumsa ben esimi baska yere goturecegim dedi

doktorum bir sure durdu ama boyle guvensizlik yapmayin dedi
sonra bekleyin geliyorum dedi

genel cerrahin odasina girmis
bir sure sonra bizi cagirdilar gittik cerrah bakti ve doktoruma sen bu kizcagizi nasil normal doguma zorlarsin yirtik hayli fazla beki 15-16 saat ikinacak dedi

doktorum ama fitik alanimiza girmiyor diyince
doktorluk tecrubedir hastaya gore yontem degisir dedi

ve aralarinda konusup karar verdiler ertesi sabah sezeryana alindim
oglum cikarildiktan sonra genel cerrah geldi ameliyathaneye ve kasik fitigindan da ameliyat oldum

her ik dogumumda da 2 sezeryan 2 fitik ameliyati

simdi bunu niye anlattim
eger doktorum beni normal doguma zorlasaydi belki de cok farkli durumlar olusacakti

Son düzenleme:

Tüm forumu okudunuz mu bilmiyorum ama daha önce neden bu yasağa karşı çıkıldığı anlatıldı,hem de sayfalarca.

Polonyalı bir rahip,Polonya daki kürtaj yasasını değerlendirmiş ve kürtaj yasasının ülkeyi çıkmaza sürüklediğini söylemiş,

Kadınların sağlıksız ortamlarda kürtaj olmasıyla kadın ölümlerinin görüldüğünü ve en fenası da '''parklarda bırakılan ve balkonlardan atılan bebeklerin arttığını ''' söylüyor.

Bizim korkularımızda bunlar.Bir bebeği balkondan atıp canına kıyacaklarsa henüz bir embryo iken aldırılmasının doğru olduğunu savunuyoruz.

Son düzenleme:

o psikolojiyle de hemen anlardı insanlar zaten hamile olduğunu..keşke tüm kadınlarımız kendileri ve çocukları için o kadar maddi manevi güce sahip olsa da boşansa,şiddet gördüğü tecavüze uğradığı kocalarından..
o yüzden kadınlar güçlü olmalı,önce kendilerine yetecekler ki çocuklarına da yetsinler,onları yetiştirsinler..

Hemen anlardi derken. 28 gün yerine 42 gün beklemek hemen mi?
Bir kadin kendisine siddet uygulayan, tecavüz eden bir kocadan o anda ayrilmiyorsa ( hicbir bahaneyi kabul etmiyorum, gidip merdiven silmek bile daha onurlu yasamaktir) bu duruma alismis demektir.
Ortalama 28 günde bir periyot döngüsü vardir. Bir kadinin periyodu yaklastigi günlerde bile ufak fizyolojik degisiklikler, bazi yerlerde hafif agrilar baslar.
Bir kadin 28 günde gelmesi gereken periyodunu 42 gün olmus hala gelmedigini anlamamissa bu kadinin birak cevreden kendinden haberi yoktur.

aynen canım ya, küçücük kızlar tuvaletlerde doğum yapıp,bebeği bırakıp gidiyorlar,o kadar çok haber okudum ki böyle.çanta içnde bırakılan bebekler(hatta birini arabanın tekerine bırakmış,adam da görmeden çarpmıştı,için acır hala )...
bebeklerin yaşam hakkı da var ama uygun şartlarda büyüme hakkı da var.
bu yüzden cinsellik eğitimine önem verilmeli,korunma yolları anlatılmalı,eğit,mler verilmeli,köy köy dolaşılmalı..kürtajın oranını düşürmek ancak bu yollarla olur,yoksa böyle bir yasayla sadece kağıt üzerinde rakam düşer,realitede aynı rakam kalacaktır,kasap doktorların ,ebelerin elinde,merdiven altlarına düşer bu işler..

yok canım onlara göre kürtaj bu işte tamda bu millet birlikte olup hamile kalıp ondan sonrada 4-5 ay bekleyip gidip aldırıyolar ya zevkine.bunu düşünen insanlar işte ....
hiç hamile kalmadan yada bu konuda açıklayıcı bi bilgi sahibi olamayan tiplerde anca gelir burda ahkam kese bizim gibilere

Hakikaten inanılır gibi değil, ben yedi aylık erken doğum yaptım, çocuğum bundan küçüktü doğduğunda diyebilirim. Yasal sınır 10 hafta, max. 10 haftalık bir bebeğin bu boyutta olması mümkün mü? Gerçekten buna inanan var mı?

ay siz ne kadar sabit fikirlisiniz.ben ortalama 40 günde bir regl oluyorum,ergenliğimden beri durum bu. hatta hamile kaldığımda doktora 6 haftalıkken gittim.yani gittiğimde doktor söyledi 6 haftalık diye. 11 haftalıkken kalp atışını duyduk hatta..
bence de böyle bişr durumda hemen ayrılmalı kadın ama işte,ne hayatlar var yurdumun insanında biliyo musunuz? o kadar basit değil herşey bazı kadınlar için..baba evine dönse töreye kurban gidecek hatta çocuğu öldürülecek kadınlar var heberiniz var mı sizin?ama yok sanmam..

Aynen öyle.

Ayrıca anne olup da şu an hamile olmayanlar konuya mantıklı bakabiliyor.

Ama çoğu hamilede bunun tersi durum söz konusu.

Klavyeden ahkam kesmek kolay,herkes birer Don Kişot mübarek.

ha bu arada bişey öğrendim paylaşmak istedim kürtaj yapılırken önce gebelik haftanızın tespiti için usg muayenesi oluyormuşsunuz..yani hafta son adet tarihinden itibaren hesaplanmıyor...ben adet tarihim geçtikten 2 gün sonra test yaptım bir hafta sonra doktora gittim..ki benim adetlerim fazlasıyla düzenlidir en fazla 1 gün gecikir planladığım içinde benim anlamam çok kolay oldu hemen doktora gittim...ben dr gittiğimde son adet tarihime göre benim hesapladığım 4+4 yani 5 haftalık hamileydim...oysa usg hesabı 5+4 yani 6 haftalık tı (hala da öyle gidiyor tosunum :)))...yani öngörülen yasal sürenin neredeyse sonuna gelmiştim. demem o ki 6. hafta gebeliğin farkedilmesi için yeterli bir süre olmayabilir...yasayla oynamanın ne mantığı var...laf kalabalığı madem kürtaj cinayet o halde tamamen yasakla...böyle garip oyunlarla insanların kafalarını karıştır..

CINDY arkadaşım yazdıklarını aşağıdan bu mesajı yazarken okuyorum sağolasın kendimi tekrar etmekten kurtardın...

arkadaşım gözünüzün iki yanına taktığınız o gözlükleri çıkarıp okuyun yazılanları ve öyle yorum yapın...kürtajı savunanlar kürtaj iyi bişeydir korunma yöntemidir diyenler parmak kaldırsın lütfen...bir araba dolusu konuşanlar arasında bakalım var mıymış???

Son düzenleme:

-4-5 ay zevkinebekleyip sonra o bebeği aldıranın allah belasını versin bu bencede bi cinayet fotosu ben kürtaj yasaklanmasın diyenlerdenim ama tabi kesinlikle bu aydaki bir bebeğe asladerimmmm vahşet buu

Allahım şükürler olsun mantıklı,gerçekleri gören bi anne...

Sizin gibilere çok ihtiyacımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…