anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Kürtaj 6. haftaya indirilsin diyen arkadaslarimiza yaziyorum. Insan psikolojisinden anlamadiklari ortada. hamileysem kesin aldirim diye birsey söz konusu degil. Insanlar icin ne kadar tecavüz vs vs istemeyen bir durum ise istenmeyen hamilelik (Maddi manevi sebeblerden) te bir travma dir.

O anda nasil yapacagina ne yapagina karar verebilmeleri icin belirli bir süre gerekmektedir. Düsünme süresi..... Yasalarla belirlenmis bir süre . Almanyada 12 hafta türkiye de 10 hafta .

Lütfen kendi capimiza yasa cikarmaya kalkismayalim..............

Bunun sabit fikirlilikle alakasi nedir?
Bende size mi sabit fikirli diyeyim?
Bakin siz diyorsunuz 40 günde regl oluyordum 6. haftasinda doktordaydim diye.
Normal regl döngüsü 21-35 gün arasidir.
Siz ki anormal olarak regl döngüsü yasiyorsunuz ama 6. haftasinda siz bile harketmissiniz.
Karsinizdaki insanin fikrini begenmiyorsaniz cevap yazmasiniz ama sabit fikirlide diyemezsiniz.
siz istiyorsunuz diye fikrimi degistirmemek sabit fikirli olmaksa, herhangi bir konuda sizin gibi düsünmeyen milyarlarca insan var unutmayin!!!!

arkadaşımmm bak bilmiyosun konuşupta herkesin sinirlerini oynatma bebegi 14 haftalıkken ölen kadınlarla bi konuş bakalım vajinalarına aleti sokup parça parçamı almışlar bebegi yoksa sancı verip dogummu yaptırmışlar.yani anlıyacagın burda insanlar kürtajı konuşuyor ee dogal olarak dogumla kürtaj aynı şey degildir.......
o yüzden insanlar buna bu kürtaj degil resim sahte derler çünkü dedigin aylarda cenin küçücük bi aletle alınıp rahimden koparılamaz.imkansız yani.cenin önce ilaçla öldürürlür daha sonrada dogum yaptırırlır......

bırakın yasayı savunanlar bir gün başlarına gelirse orda burda ne halleri varsa görsünler...biz onlarında haklarını savunuyoruz ama farkında bile değiller...yeter bu kadar hak hukuk adalet herkese eşit yaşam şartı falan...bırakalım ya ne halleri varsa görsünler...

Saygi cercevesini asmayin. Daha kackez uyaracak yetkililer.
Gecmis sayfalari okuyun. Bir fikri begenmiyorsaniz okumayin. Sinirlerinizde ziplamamis olur. Sinirlenmek kimseye saygisizlik hakki vermez.
Anne karninda ölen bebek kürtaj yapilmaz zaten, önce siz bir arastirin.
Bebek 14 haftalik olmussa ve rahim icinde ölmüsse bu normal dogum yaptirilir suni sanci ile sebebi ise annenin zehirlenme ihtimalidir!!!!

Ama bebek hayatta ve istenmiyorsa o suni sanci ile dogurtulmaz hanfendi. Kürtaj yapilir.

Son düzenleme:
İnsanların hayatlarına bu derece müdahale edilmemeli bence, evet bende sebep yokken bir bebegin aldırılmasına karsıyım aslında, ama elde olmayan sebepler olabilir, farklı birseyler olabilir veya istemezler o bebegi, birsey yapamayız evet bir cok kisi deli gibi cocuk hasretiyle yanarken, bir cogu' da bile isteye hamileliklerini sonlandırmak isterler. Günah evet, ama onların günahı beni ilgilendirmez, benim yargılama gibi bir hakkım olamaz ki?

Benim teyzem' den örnek vereyim, 3 tane kız cocugu vardı, bir tane de erkek olsun, erkek olsun dedi durdu ki, maddi durumları cok bozuktu, biri cıktı yap bir tane daha Allah rızkını verir dedi, biri cıktı ben rüyam' da gördüm senin oglun olacak dedi, neticede teyzem' de bir cesaretle hamile kaldı, ögrendi ki, bebek erkek! Tabiki dogurdu suan cocuk 9 yasında ve maddi durumları hala aynı, zar zor geciniyorlar evet ac kalmıyor ama bir cok istedigi olmuyor, bir cok seye hasretler cocuk aldırmadı, isteyerek dogurdu hani kim yardım edebiliyor veya nereye kadar edebildi? Suan acayip sıkıntıdılar.

Kimisi' nin durumu yok, korundugu halde bir bakmıssın hamile! belki cocukları var ve bir taneye daha bakabilecek durumda degiller evet rabbim ac ve acıkta bırakmıyor ama herseyi de karsılanmıyor malesef, bunu bastan düsünecekler diyenler, hic birseyin tam korunma yöntemi olmadıgını da bilirler sanırım, spiral uygulanıp hamile kalanlar var, daha ne olsun? O insanlar bebek istese zaten böyle bir yönteme bas vurmazlar, ne gerek olur korunmaya bebek istedikleri zaman?

Neyse,

Herkes günahı' nın bedelini tek basına öder, vicdansa onun vicdanı, bunu kimse' nin sorgulamaya, müdahale etmeye hakkı yok, herkesin kendi kararı, kendi tercihleri sebep var veya yok, kendileri sorumludur 3. kisilerin müdahale etmeye hakkı olmamalı! Baskası bebek aldırmıs bir, iki, üc benim sorunum degil, benim düsünecegim bir is degil anası, babası olacak olan onlar, bakıp büyütecek olan onların sorunu bu, dolayısıyla beni asan bir durum, devletin de böyle birseye karısmaya, yasaklar- kurallar cıkarmaya hic bir hakkı olmadıgını düsünüyorum, o cocugu dünya' ya getircekler tek baslarına bir bireydir, kendi kararlarını kendileri verebilirler, devleti ilgilendiren bir durum degildir bu, kendi düsüncelerim, fikirlerim bundan ibaret, herkesin düsüncesine de saygı duyarım elbette.

Son düzenleme:

neden sabit fikirlisiniz biliyo musunuz,hala diosunuz ki normal döngü 21-35 gün arasıdır. değil işte,insan vücudu makine değil herkeste farklı çalışıyor.ben bile farketmişim...ben bile yani hahahahah...neyse ben anormalim zaten,riskli günlerimde değil de,regl öncesinde hamile kalmışım.daha sonra doktorum haftasını değiştirdi bebeğimin..

Arkadasim, okumadan cevap vermeyin.
Takrar okuyun yukarda kirmizi ile isaretledigim yeri. Ne demisim NORMAL DÖNGÜ 21-35 DIR . SIZIN YASADIGINIZ ANORMAL. Yani herseyde bir normal sinirlar oldugu gibi regl döngüsünün normal sinirlarinin altinda ve üstünde olanlar anormaldir.

Herkes ne demek istedigimi anlamistir. Baska cevap yazmayacagim.

bu arada bak ben ne kadar anormalmişim fark ettim de,annemde spiral varmış bana hamileyken..
%100 korunma var diyen arkadaşlara hitaben...ama tabii aynı anda hem hap kullanılsa,hem spiral,hem prezervatif ,olmaz yani istenmeyen gebelikler

'Biz çocuk için uğraşıyoruz, başkaları aldırıyor' diyenleri anlamıyorum, anlayamıyorum. Ya ben fazla mantıklı yaklaşıyorum duruma, ya da böyle düşünenler fazla duygusal...

Evlenmişsiniz. Kararınızı vermişsiniz, çocuk istiyorsunuz. Çocuğun geleceği için uygun ortamı sağlamışsınız ve uğraşıyorsunuz. Yıllar sürüyor uğraşınız, bir umut vazgeçmiyorsunuz...

Bir başkası ansızın hamile kalıyor. Maddi durumu, psikolojisi, yaşadığı ortam, mahalle baskısı gibi sebepler o çocuğa iyi bir gelecek sağlayamayacağını gösteriyor ona. Aldırıyor.

Ortada çok farklı iki durum var.

Anlayamadığım; bu iki bambaşka durumu bağdaştırmaya çalışmak.
Başkalarının hamile kalıp kürtaj olması sizin hamile kalamamanızla nasıl ilişkilendiriliyor anlamıyorum. Allah kısıtlı sayıda çocuk mu veriyor, onun doğurmayıp aldırması sizin hamile kalma şansınızı kötü yönde mi etkiliyor?

Böyle bir şey yok değil mi? Elbette yok arkadaşlar, herkes kendi hayatından sorumlu. Siz hamile kalmak için uğraşıyorunuz, bu psikolojinizi etkiliyor, annelik iç güdülerinizi kabartıyor diye başkalarının kürtaj olma hakkının ellerinden alınmasını savunamazsınız. Bakın kürtajı kendi vicdanınıza göre yanlış bulabilir, yadırgayabilirsiniz. Ama başkalarının kendi hayatları, kendi ahlak değerleri çerçevesinde verdiği kararların, kendi içgüdülerinize ve vicdanınıza göre engellenmesini savunamazsınız. Empati kurun, sizin varolan hakkınızın elinizden alındığını düşünün, bu hakkınızın hayati önemi olduğunu düşünün, tepki göstermez misiniz? Açıkçası ben hakkın içeriğini kendimce doğru bulmasam bile uğrunda mücadele verip kazandığınız hakkınız olduğu için yasaklanması durumunda sizin adınıza tepki gösteririm.

Annemle bu konuyu tartışıyorduk. 'Keyfi kürtaj...' diye cümleme başlar başlamaz kesti sözümü, 'keyfi kürtaj yoktur. Hiç bir kadın 'keyfi' kürtaj yaptırmaz, kimse güle oynaya yatmaz o masaya' dedi. Gerçek anlamıyla keyfi kürtaj yaptıranların sayısının fazla olmadığını düşünüyorum. Toplum düzenine herhangi bir zararı olmadığı için de bu insanları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum.

Not1: Kürtaja kendi vicdanımca karşı ama kürtaj hakkını savunan bir insanım. 'Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin' düşüncesini savunuyorum.

Not2: Çocuk sahibi olmak isteyenlerin isteğinin gerçekleşmesini tüm yüreğimle diliyorum, umarım yavrularına bir an önce kavuşurlar...

demek ki doktorum bilmiyor normal regl döngüsünü..aydınlattığınız için çok sağolun..
neyse konudan başka kişisel yorum yapmayalım daha fazla anlaşamıcaz..

arkadaşım bi git konuş falan birileriyle ne bileyim yazmıştımda özellikle ama görmedin heralde anne karnında ölen bebegide normalde o kadar gelişmiş bi bebegide dogum yaptırırılar.
hatta adını tam bilmiyorum ama sanırım cenine bi igne yapıyorlar anne karnında öldürüyorlar örnek verecek olursam bu ülkede bebegi özürlü diye gebeligini sonlandıran çok kişi var.kız diye aldıranları açıkçası hiç ama hiç duymadım
o kadar büyüdükten sonra öldürülerek dogum yaptırılmasına kesinlikle cinayet gözüyle hatta küçücükken bile yaptırılan kürtaja cinayet diyenlerdenim.....
ama kimse kimseye karışamaz şu anda var olan yasamız zaten bildiginiz gibi 10 hafta ve gayet iyi bi hafta bence aldırmak isteyen gider aldırır buda bizi germez germemeli

arkadaşlar bence bunları tartışacağınıza o yasayı çıkaran kişiye bi sorun bakalım zinaya verilen cezayı kim kaldırmış yine aynı kişi değilmi hergün onlarca kadın neden televizyonlarda bu kadar teşhir ediliyor bizim kutsalımız annelerimiz kadınlarımız neden bu kadar aşağlanıyor önce bunlara çözüm bulsunlar yasa çıkarsınlar sokak çocuklarına sahip çıksınlar ondan sonra elalemin kürtajıyla bilmem neyiyle uğraşsınlar kürtaj kişinin allahla arasındaki bir konudur kimse kimsenin doğurduğuna sahip çıkmıyor çıksaydı sokak çocuklar yetimhanedeki çocuklar olmazdı ben annesiz büyümüş bir insanım 4 yaşındayken altıma kaçırdığım için yakıldım hergün 3 posta dayak yedim herkes kendi çektiğini bilir ben bunları yaşarken ne devlet nede sokaktan biri bana sahip çıkmadı halada izlerini taşıyorum ben kürtajı keyfi yaptıranları savunmuyorum bende hamileyim şu anda ama bunların tartışmak yerine halkı bilinçlendirsinler bu konu çok yönlü araştırılsın ona göre çözümler aransın

ee 23 haftalık bi bebegide vajinaya minik bi alet sokarak veya parçalayarak çıkarmak imkansızdır...

benim şöyle bir tezim bebek var resmi ve şema kopyala yapıştır yöntemiyle oluşturulmuş...yani gerçek mi değil mi bilmem ama o şema o resime ait değil...emin olmam ama öyle düşünüyorum...emin olduğum şey vicdanları sömürmek için dolaşıyor bu resim ortalıkta hemde resmi paylaşın kürtaj yasasını destekleyin diye (ben de paylaşmış bulundum bu arada ama )

kürtaj kötüdür ama belli sınırlar içinde belirlenmiş kürtaj izninin sebebi anlaşılamaz (aslında anlaşılır) biçimde yasaklanması daha kötüdür...

Güzel yerlere değinmişsin yine Slania.

Kesinlikle herkes kendinden sorumlu.

Hayır anlayamadığım şu : Keskin bir tavırla reddeden arkadaşlar,hayatınızda kaç kez Çocuk Esirgeme Kurumu'na gittiniz ya da bağış yaptınız ?

Neden kürtajın yasallaşması için çalışıyorsunuz?
Ben bir tıp doktoruyum. Hollanda'da kürtaj 1983'ten beri yasal. Bu nedenle kürtajın yasak olduğu ülkelerde ne olduğu gerçeğiyle hiç karşılaşmamıştım. Greenpeace ile Meksika ve Güney Amerika'ya gidince kürtaj yasağının nelere sebep olduğunu fark ettim.

KADINLAR DURMUYOR Kİ
- Nelere sebep oluyor?
Kürtaj yasak olsa da olmasa da farklı nedenlerden dolayı o çocuğu dünyaya getirmemeleri gerekiyorsa, kadınlar bunu yapıyorlar. Yasadışı ilan etseniz dahi kürtajı bitiremezsiniz. Kimse bunu durduramaz. Durduramadığını dünyadaki pek çok örnekten de görebilirsiniz zaten. Kürtajın yasak olduğu ülkelerin hiçbirinde 'kürtaj olmuyor' diyemezsiniz. Dünya Sağlık Örgütü her yıl gerçekleşen 42 milyon kürtajın 20 milyonunun yasal olmayan şekillerde ve koşullarda yapıldığını söylüyor. Bunlar kadar önemli bir nokta da şu: Kürtajın yasaklanması sosyal adaletsizliğe yol açıyor.

60 BİN KADIN ÖLÜYOR
- Nasıl sosyal adaletsizliğe yol açıyor?
Parası olmayan kadınlar istemedikleri gebelikleri sonlandırmak için masaj, farklı bitkiler yemek, içlerine sopa ve iğneler sokulması gibi çağdışı, tehlikeli yöntemlere başvuruyor ve bu kadınların ölüm oranı çok yüksek. 300 kadından biri böyle ölüyor. Her yıl dünyada 60 binin üstünde kadın güvenli olmayan kürtaj yöntemleri nedeniyle yaşamını yitiriyor. 'Yasak' deseniz dahi, hiçbir pozitif sonucu olmayacak. Kadınlar ölecek, öleceğini bile bile yine deneyecek. Yasal ve güvenli olan kürtaj ise bir milyonda bir kadının ölümüyle sonuçlanıyor. Yani, iyi eğitimli, yüksek mevkilerde kocaları olan, gelir durumu yüksek kadınlar açısından hiçbir sorun yok. Onlar başka ülkelere seyahat ederek, güvenli merkezlerde kürtaj olmaya devam ediyorlar.
- Örnek verebilir misiniz?
Mesela İrlanda'daki kadınlar İngiltere ve Hollanda'ya, Polonya'dakiler Almanya'ya ve Güney Amerika'dakiler de ABD'de kürtajın serbest olduğu eyaletlere, Suudi Arabistan'dakiler İran'a gidiyor.
FAKİR MARJİNALLEŞİR
- İran'da yasak değil mi kürtaj?
Kağıt üzerinde yasak ama biliyoruz ki Suudi kadınlar kürtaj için İran'a gidiyor. Yasak olmasına rağmen, İran'da nerede, kimin kürtaj yaptığını bulmak çok kolay. Bunlar tabii hep varlıklı kadınların alternatifleri. Sonuçta kürtaj yasağından parası olmayan, yurtdışına seyahat edemeyen ve yasa dışı şekilde bu işi yapacak doktorlara ulaşamayan kadınlar etkileniyor. Bu fakir kadınları daha da marjinalleştiriyor.

İstenmeyen çocuk mutsuz
- Kürtaj rakamlarının azalması için de çalışıyor musunuz?
Evet. Gerçi pek çok ülkede korunma yöntemlerine ulaşma çok büyük bir problem değil. Bazen biraz lojistik sorunlar olabiliyor ama en sorunlu ve değiştirmesi zor olan kürtaj. Kürtaj sayısını düşürmek için aile planlaması yöntemleri ve cinsel eğitimin iyi verilmesi gerekiyor, yasaklamak değil.
- Peki, kürtaj tek başına kadının alması gereken bir karar mı?
Eş veya partnerinin söz hakkı olmaması normal mi?
Kürtaj kararı partnerle alınırsa daha iyi. Ama gerçeklik şu ki, çoğu zaman partner bu işin içinde değil. Bazen çocuğu istemiyor, kadını terk etmiş veya ilişkileri kötü gidiyor olabilir... Ama sonunda bu kadının kararı. Çünkü doğum yaparak hayatını riske eden o. Unutmayın ki, her 10 bin kadından biri yaşamını doğumda yitiriyor. Kürtajda ölen kadın oranı ise yarım milyonda bir. Ayrıca, eğer bir kadının hayatında sevdiği bir erkek var ve çocuk sahibi olmak istiyorsa onu zaten hiç kimse durduramaz. Ama bir erkeğin hayatında bu tarz yaşamsal sonuçlar doğurmuyor. Bu nedenle temelde kadınların alacağı bir karar.
DÜNYAYA GELMEK ÖNEMLİ DEĞİL
- 'Doğmamış çocuğun hakkı mı yoksa kadın hakları mı?' ikilemini hiç yaşıyor musunuz?
Bu konuda pek çok bilimsel araştırma yapıldı. İstenmeden dünyaya gelen çocukların daha sorunlu oldukları, kötü muamele gördükleri ve mutsuz bireyler oldukları yönünde pek çok istatistiğe ulaşabilirsiniz. Bir çocuğun sadece dünyaya gelmesi değil; hangi koşullarda dünyaya geldiği de son derece önemli.

Üzerimize savaş gemileri gönderildi
- Women on Waves nasıl hareket ediyor? Gemide nasıl kürtaj yapıyorsunuz?
Bizim kendimize ait bir gemimiz yok. Bu nedenle her seferinde bir gemi kiralayıp, içine mobil klinik kuruyoruz. Daha sonra kürtajın yasak olduğu bir ülkeye giderek, uluslararası sularda park ediyoruz. Bu gemi Hollanda bayrağı taşıyor. Bu nedenle Hollanda yasaları işliyor. Hollanda yasalarına göre, gemide kadınlara medikal kürtaj yapabilirsiniz. Bu nedenle, bizler gemide ameliyatla yapılan kürtajı değil sadece medikal kürtaj yapıyoruz. Gemi koşullarında bu pratik ve başka komplikasyonları da yok.
- Nasıl oluyor medikal kürtaj?
Medikal kürtaj 9-12 haftaya kadar yapılabilen bir işlem. Dünya Sağlık Örgütü'nün de kabul ettiği, gebeliği sonlandırıcı uzun bir ilaç listesi var. Bu yöntemle gemiye gelen kadınların gebeliğinin sonlanmasını sağlıyoruz. Bence medikal kürtaj kadınlar için bir devrim. Çünkü artık kürtaj için doktora bile ihtiyaçları yok. Bu Türkiye'de de yapılabilen bir uygulama. Ayrıca, kadınlar süreci tümüyle kendileri kontrol edebiliyorlar, bir ameliyat masasına yatmaları gerekmiyor, daha kolay.
- Gittiğiniz ülkelerdeki hükümetlerden tepki alıyor musunuz?
Evet (Gülüyor). Portekiz'de üzerimize savaş gemileri gönderdiler! 'Devletin ulusal güvenliğinden endişe ediyoruz' deyip, bizi bloke ettiler. Her zaman yasal soruşturmalar geçiriyoruz, bu bizim için artık rutin bir şey.
- Gemiyi kiralamak ve diğer aktivitelerin finansal kaynağı nereden geliyor?
Kadın ve insan haklarına destek olan insanlar bize yardım ediyorlar.
- Hollanda Hükümeti'nden destek alıyor musunuz?
Aaaa, böyle bir şey asla mümkün olamaz! Çünkü biz onlara çok büyük sorunlar açıyoruz. Gemimiz yüzmeye başladığında onların da diplomatlarını harekete geçirmesi gerekiyor. (Gülüyor)

24 haftaya kadar Fetüs'ü insan olarak görmüyorum
- Biraz kaba olacak ama kürtaj yapan bir doktor olarak kendinizi 'bebekleri öldürüyor' gibi hissediyor musunuz?
Benim hastam kadın ve tıp bilimine bakarsanız, Fetüs'ün 24 haftaya kadar bilinci olmayan, hiçbir beyin aktivitesi olmayan bir varlık olduğu kanıtlanmıştır. Bunu araba kazası geçirmiş, nefes alan ama beyin ölümü gerçekleşmiş bir kişiyle karşılaştırabilirsiniz. Benim için tıbbi açıdan her ikisine müdahalede bir fark yok. Fetüs'ü bilinçli, kendi kendini kontrol edebilen bir insan gibi görmüyorum. Ama 24 haftadan sonra beyin aktiviteleri, bilinç vesaire gelişmeye başlıyor.
- Etik açıdan hiç problemli bir his veriyor mu peki size kürtaj?
Biliyorum ki, kürtaj bir gerçeklik ve yasal yollardan yapılan kürtajın bu işin içindeki herkese zarar verilmesini önlediğini, acıyı en aza indirdiğini biliyorum. Ve insanlara zarar vermenin azaltılmasının bu dünyadaki en önemli şey olduğuna inanıyorum. Yılda 60 binden fazla kadının kürtaj yasağı nedeniyle gereksiz bir şekilde yaşamını kaybettiği düşünülürse, bu korkunç bir acı. Çünkü burada anne olan, kocaları olan, bakmaları gereken çocukları olan kadınlardan bahsediyoruz. Bu nedenle, sadece kadınları değil, tüm ailelerini etkiliyor.
- Sizin çocuğunuz var mı?
Evet, anneyim ve iki çocuğum var.
- Hiç kürtaj oldunuz mu?
Evet, ben de kürtaj oldum. Ama bu alanda çalışanların motivasyonlarını psikolojik açıdan görmenizi istemem. Çünkü dünyada her yıl 40 milyon kadın kürtaj oluyor ve ben de onlardan biriyim.

4 HAFTA TUHAF BİR SINIR

- Türkiye'de kürtaj sınırının 10 haftadan, 4 hafta gibi daha kısa bir süreye çekilmesi de tartışılıyor. Nasıl yorumlarsınız bu süreyi?
Yumurta döllendikten sonra 4 hafta içinde hamileliği anlamanız çok zor, neredeyse imkansız. Bu oldukça tuhaf bir sınır. Sanki daha çok tümüyle yasak demekten ziyade, yasak demeden yasaklanmaya çalışmak anlamına gelir bu. Ayrıca, Türkiye'de özellikle kırsal bölgelerde kürtajın yine de çok rahat yapılamadığını biliyoruz. Öncelikle kadının kocasından izin alması gerekiyor. İzin alsa bile, oralardaki tüm doktorlar kürtaj yapmıyorlar. Bunlar da zaman gerektiren süreçler.

NEDEN ŞİMDİ GÜNDEM PEKİ?
- Dünyadaki ülkelerin çoğunda Fetüs ne zaman birey oluyor?
Doğduktan sonra. Bazı ülkelerde döllendikten sonra deniliyor. Ama bunlar azınlıkta. İrlanda veya Şili gibi oldukça koyu Hıristiyan ülkeler. Kürtajın yasaklanması için dünya çapında çalışan lobiler var ve hepsi birbiriyle bağlı. Bunlar koyu Hıristiyan gruplar. ABD'deki Human Life International gibi koyu Katolik organizasyonların bu konuda sürekli çalıştıklarını biliyoruz. Bu konuda koyu Müslümanlarla da bağları var. Size 'Niye şimdi Türkiye'de gündem oldu?' diye arkasına bakmanızı öneririm. İnsanların kendi dinlerine inanma hakkı var. Elbette, kürtajın doğru olmadığını, dinen yasak olduğunu düşünenler olabilir. Ama böyle düşünmeyen insanlar da var ve onların haklarına da saygı gösterilmeli. Bu biraz din özgürlüğüyle de ilgili bir konu.

senay yildiz

Kürtaj yasağı fakir kadını öldürür 04 Haziran 2012 Pazartesi 02:13 alintidir.

Ayrica biktim artik.
Uyari yapildi ama yinede anlamiyor bazi arkadaslar.
Bir arkadas soru soruyor " tecavüz konusunda ne düsünüyorsunuz" diye.
Ben kendi fikrim dogrultusunda o soruya cevap veriyorum ama bir bakiyorum, birsürü kisi alintiliyoor benim fikir beyan ettigim yazimi...
" o zaman söyle olunca nolcakmis, iyi madem böyle olanca nolacak ozaman" yahu fikir beyan edemeyecekmiyiz!!! Sorulan soruya fikrimi beyan ettim ben.
Hatta bazan alintiladiklari yetmiyor birde ayni fikirde degilsin diyye saygisizlik etme hakki buluyorlar kendilerinde.
Kimse hemfikir olmak zorunda degil.
Birakin insanlar fikrini beyan etsin.
Tetikte bekleyip kürtaja karsiyim yazisi yazan bir insani topa tutmayin.
Kürtaja karsi olan, yasaya destek veriyor fikrinide silin artik beyninizden.
Ortada bir yasa bile yokken cikip destekliyorum yada desteklemiyorum diyecek bir insan degilim ben.
Yine birileri uyarilari cigneyerek alintilamasin bu yazimi. SIKILDIGIM bir durumu paylastim. Yeter insanlarin SIKBOGAZ edildigi.

bende herkes kendinden sorumlu diyorum ben çocuk esirgemeye çok gittim babaannem yanına almasaydı bende onlardan biri olacaktım o çocukları çok iyi anlıyorum çok acı bi durum her gittiğimde onları bu hale düşüren doğurup atan insanlara isyan ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…