anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
biz anlatamıyoruz yada anlasılamıyoruz sanırım..kurtajın iyi guzel birsey olmadıgını soyluyoruz hicbir kadın bunu da yasamak zorunda olmak istemez her halukarda hoş olmayan bir durum zaten..ama istemiyorsa o bebegide belli bir zaman icinde aldırma hakkının elinden alınamayacagını soyluyoruz burda bu hakkın elinden alınmasını istemeyenler belkide hic kurtaj olmadı belkide hic ihtiyacımızda olmayacak buna tam tersi karsıt duranlar gun gelicek yaptırmak zorunda kalıcaklar belki bunu kim bilebilir Allah o durumda bırakmasın yeterki bizi iste bu yuzden de bu hakkın alınmaması gerekiyor kadını kadın anlar bu konuda ama bazı erkeklerde oyle guzl empati yapıyorki sasırıyorum tabiki olmaz kadının verecegi bir karardır diyebiliyorlar bazı kadınların aksine cunku bebegi tasıyan kisinin doguracak kisinin en zor bir 9 ayı yasıycak olan kisi ve herseyden onemlisi anne olma sorumlulugunu alacak kisi kadın surekli bir can deyip duruluyor isin o tarafından bakılınca zaten belirtiyoruz kurtaj guzel birsey degil diye ama diger tarafını kimse anlamak istemiyor bu anac duyguların yogunlugundan falanda kaynaklanmaz hani cocugu aldıran kisi annelik duyguları tasımıyorda doguran tasıyor eger oyle olsa 10 tane cocuk yapıp sokaga salıp ne yapıp ne ettiklerini bilmeyen anneler olmazdı aslında ileriyi dusunen cocuga iyi bir gelecek ve iyi bir annelik yapmak isteyen ve o anda bu sorumlulugu kendinde gormeyen kadın cocugunu aldırır yoksa eminsem kendimden neden aldırayım dogururum tabi..

bir kaç kere daha paylaşmak istedim yazdıklarını...yap bakarız, sen yap o bakılır bu kadar kolay mı?

annelik duygusunu tatmış olanlar ( henüz içinde de olsa :)) , hayattaki evlatlarının gelecekleri için daha endişeliler gibi geliyor bana

Pis günahkâr, zinacı, evlenmeden "vermiş" ve orasını burasını açıp doğal olarak(!) tecavüze uğrayan kadın ölsün, neden bebek ölüyor?! Bu bir "cinayettir"!!! tayfasına:

Anne karnındaki ceninin beynindeki cerebral cortexte bulunan nöronların birbirine bağlanması yaklaşık 6. aydan itibaren başlar.
http://synapse.princeton.edu/~brain...orphometric-study-human-brain-development.pdf

Dolayısıyla kadının henüz bilince sahip olmayan ve ana rahmi dışında bir yerde yaşayamayacak olan maksimum 10 haftalık cenini kendi bedeninde istememesi bir "cinayet" değildir.
Bedeninde istememesi meselesiyse güle oynaya alınan bir karar değildir. Bunu anlayabilmek için über empatik olmak da gerekmiyor.

Kürtaj "hakkı"nı savunmakla "Amaaan kürtaj oluveririm canım"ı savunmak aynı şeyler değildir, ayrımına iyi varmak gerekiyor.

Hiç kürtaj yaptırmadım şimdiye kadar.
Ama "doğum kontrol yöntemleri diye de bi' şey var ))" ukalalığında da olmadım hiçbir zaman.
Narkozdan ağlayarak uyanan arkadaşlarıma sağlam bir omuz oldum elimden geldiğince, yalnızca...

evet canım aynen öyle insanlar doğuracağı zaman bir defa daha düşünse bu kadar çocuk mağdur olmaz ne yazikki, ben hamileyim şimdiden başıma gelenleri oda yaşamasın diye hergün kitaplar okuyorum beslenmeme yürümeme herşeyime dikkat ediyorum ve dua ediyorum allahım hayırlı bi evlat nasip et diye çünkü korkuyorum düşünüyorum çocuğuma ne verebilirim diye onun için en iyisini nasıl yapabilirim diye acaba o çocukları bırakanlar bu hislerle düşüncelerle çocuğunu doğursaydı bırakırmıydı bence imkansız

Kürtaja karşıyım: Aaa pis yobaz, gerici, tutucu, sabit fikirli....

Kürtaja karşı değil: Aaa pis katil, ahlaksız, edepsiz...

Ne bu arkadaşlar. Herkes fikrini beyan etsin.

Neden birileri kendi fikrini dayatmaya çalışıyor?

Neden herkes benim gibi düşünsün anlayışındasınız anlamıyorum.

Çünkü tartışma yanlış yönden gidiyor.
Aslında yasakçılığı, hak ihlalini, devletin özel alana girmesini konuşmalıyız.
Bir türlü beceremedik o ayrı.:)
Kime ne, ister yaptır, ister doğur diyemedik.
En azından son birkaç gündür, kürtajla ilgili şehir efsaneleri çürüyor, bu da güzel.:)

Siz azarlar gibi yorum yapabiliyorsunuz da ben niye fikrimi beyan edemiyorum?

Evet,bütün kadınlar tecavüze uğramıyor ama ülkece öyle bi haldeyiz ki,her an böyle bi şeye maruz kalabiliriz.

Sayfalardır çeşitli yönlerden ele alınıyor konu,yöneticiler bile kısıtlama yapmazken üyelerin dayatmasını anlamıyorum.

Defalarca söyledim,yine söylüyorum.

Herkes kendinden sorumludur.

Ayrıca o kadar sorun,sıkıntı çözüldü de iş kürtaja mı kaldı ?

Dini yönden dört dörtlüğüz de bi kürtajın yanlışı doğrusu mu kaldı ?

Ben anlamıyorum,anlayamayacağım da hiçbir zaman...

Daha çok yolumuz var...

olay kurtaja karsıt olup olmamak degilki kurtaja karsı olan yaptırmaz gerekli goren yaptırır olay bu ama yok illa kurtaja karsı olanlar gibi olmalıyız yaptırmamalıyız asıl bu dayatılıyor..

"Kürtaja karşıyım." diyenelere "yobaz, gerici" diyen birini görmedim ben burada. Ama diğerini gördüm.

Eğer bu tarz yazışmalar olduysa, o kişi kürtaja karşı olduğu için değildir bu büyük ihtimalle, bir arkadaşın isimlendirdiği gibi "şehir efsanelerine" inanıp o tarz yorumlar yaptığı için olabilir.
Çünkü zaten buradaki çoğu insan kürtajı savunmuyor. Kürtaj hakkını savunuyor.

(Bunu alıntı yaptığım arkadaşa yönelik söylemiyorum, genel olarak söylüyorum.)
Ben sigara içmiyorum, içmek gibi bir niyetim de yok. Şimdi sigara içme yasağı çıkacak olsa, ben de desem ki; "Sigara içenler kendilerini ve etrafındakileri zehirliyor, sigara içmenin kötü sonuçları var, yasaklanabilir."
Olur mu?
Olmaz.
Her ne kadar sigaranın kötü bir şey olduğunu düşünsem de bu yasağa karşı çıkarım.

"Sigarayla kürtaj bir mi?" diye sorulma ihtimaline karşılık; Bunun sigarayla, kürtajla ya da başka herhangi bir şeyle ilgisi yok. Sadece örnek verdim. Bunun HAKla ilgisi var.

"Canı veren Allah. Sen hangi hakla alabiliyorsun?" diyenlere karşılık da 30 kere söylenmesine rağmen yine söylüyorum; Bu ülkede herkes müslüman değil, herkes bir dine mensup değil. Kimse kimseyi kürtaj yaptırmaya zorlamıyor. Lütfen anlayın ama artık.
Bir de bunun üstüne "Tecavüz mağdurlarını saymıyorum." diyenler de var; E o canı da Allah veriyor? N'olacak şimdi?
Olmuyor yani böyle.

Evet haklısın .. din ile inanç ile alakası olmayan birine din ve inançla birşeyler anlatamazsınız zaten , bu konun kopma noktasıda orada yaşanıyor bana göre.

Daha basit bir örnek vereyim mesela sizin dinle inançla hiç alakanız yok diyelim ama ben bir konuyu size din ve inançtan örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum gibi.

Evet katılıyorum size. Zaten bizlerin anlatmaya çalıştığı da bu. Çeşitli dinlere mensup, farklı inançları olan ve aynı zamanda inançsız insanlar da var. İnsanların ahlaki değerleri de birbirinden farklı. O yüzden tıp biliminde belirli sınırlarda yapılan kürtaj cinayet olmadığı halde günah diye yasaklamak laik bir ülkede hiç adil olmaz.
Bir müslümana göre günahtır, bana göre günah kavramı olmadığı için bir Müslümanın 'kürtaj günah' diye kürtaj yasağını bana karşı savunması da anlamsız olur.

Yalnız evet müslüman değilim ama bu dinle alakam olmadığı anlamına gelmiyor. Neyse dini konuları fazla kurcalamayalım.

gerçekten farkeden birileri var ne güzel...üstelik yasağa karşı olanların hemen hemen hepsi kürtaj yaptırmam .... Allah o duruma düşürmesin diyen insanlar...herkes önyargısıyla bakıyor konuya...ve ben artık kürtaj nedir ne değidirin...ya da kürtaj iyi midir kötü müdürün konuşulmasının bir yere götürmediğine inanyorum...herkes kürtaja karşı olabilir, kimi dini inancı gereği, kimi ahlaki değerleri-vicdanı ve dini değerleri, kimisi sadece ahlak anlayışı ve vicdanı yüzünden...kimse kimseden kürtajla ilgili görüşünü değiştirmesini beklemiyor zaten olaya devlet halklar ve yasaklar üzerinden bakılırsa sorun kalmaz da anlaşılmak istenmiyor...benim derdim kürtajla değil ... bundan sonra siz inaçsızsınız,(bunu söylemek kimsenin haddi değildir bunu söylerken Yaradan adına karar verdiklerinin ve günah işlediklerinin farkında değiller bunun hükmü yalnız ve yalnız Yaradan verebilir) din, günah diyenleri ve cinayettir diyenlere cevap vermeyeceğim..benim derdim yasağın anlamsızlığıyla...ve bu kez gerçekten susmak istiyorum zaten medyada da popülaritesini kaybetti.....

zaten resimde bile 23 weeks diyor. o haftadaki bir bebeğe kürtaj yapılmaz zaten. pis yalancılar

Evet haklısın .. din ile inanç ile alakası olmayan birine din ve inançla birşeyler anlatamazsınız zaten , bu konun kopma noktasıda orada yaşanıyor bana göre.

Konumuzun din ve inançla uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi,İmanın kimde olduğunu ancak Allah bilir.

arkadaşlar konu dini boyuta gelirse kapatılır biiyorsunuz,yazık olur...üstelik bizim güzel dinimiz hoşgörü dinidir değil mi? kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yoktur,Rabbim bu yetkiyi hiçbir kuluna vermemiştir..

Daha basit bir örnek vereyim mesela sizin dinle inançla hiç alakanız yok diyelim ama ben bir konuyu size din ve inançtan örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum gibi.

din ve inancı karıştırmayın bir kere. bu ülkede ateistler de var hem

ben kürtajın yasaklanmasını desteklemeyenlerdenim.
fakat şu kelimeniz biraz agır olmuş gibi kimseyi dini konuda yargılamak size düşmez diye düşünüyorum....
aynı zamanda dinimizde hiç bir şekilde zorlama yoktur bunuda es geçmezsek sizin tabirinizle daha iyi bir müslüman olursunuz .......
aynı zamanda ülkemiz kuruluşundan beri anayasamızdaki ilk 3 madde degişmez bunlardan biriside laik bir ülke olmamızdır.yani bu kanunlar yasalar çıkarılırken dine göre bi karar alınamaz.....
dinimizce kürtaj günah zaten her ne şekilde olursa olsun anneye zarar vermedigi sürece kürtaj yaptırılamaz.
ama bu kürtaj yasası çıkarken aa bak dindede günah zaten biz ona göre bir ülke olalım diyemeyiz.
eger dine göre bir karar verilirse Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokrasiyle yönetilen bir ülkeden çıkar şeriatla yönetilen bir ülkeye döneriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…