anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
kurtaj kesinlikle yasaklanmali...
keyfi sezeryan engellenmeli..
ancakkkkk....
cinsel egitim iyi verilmeli korunma yontemleri anlatilmali....
adam gibi tup bebek tedavisi devlet tarafindan desteklenmeli...
dogum oncesi egitmleri verilmeli ornek bursa saglik mudurlugundeki gibi her ilde doguma hazirlik eipleri kurulmali..
kadin dogumcular icap degil 24 saat nobet tutmali...

Burda 130 sayfa yasaklanmalı veya engellenmelilerin sebebini tartıştık,

Keşke sizde bu düşüncenizin sebebini yazsaydınız.

Kürtaja karşıyım evet ama benim yerime devletin hakkımda karar vermesine de karşıyım. Bu işler zorla dayatmayla olmaz. Bu inanç vicdan ve olanaklarla alakalı bir karardır. Eğer sayın başbakan bu durumdan bu kadar rahatsızsa yasaklayacağına korunma yöntemlerini kapı kapı anlatan görevliler göndersin, din adamları fetva versin, cinsel eğitim dersi koysn okullara ama dayatmasın. Bu kadının kararıdır ve kimsenin karışmaya hakkı yoktur

533373_344768922256440_102774166455918_942398_909822778_n.jpg (13.0 KB (Kilobyte))

Eklentiler

• $533373_344768922256440_102774166455918_942398_909822778_n.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 47
Evet maalesef yanlış oldu silemiyorumda forumda yeni sayılırım acemilik işte:) ltf yardım özür diliyorum

Attığınız mesajın üzerinden yarım saat geçtikten sonra o mesajı değiştiremezsiniz ama noolucak altı üstü bir resim, konuyu sırasıyla takip ederek gidenler yanlışlıkla eklediğinizi anlar zaten.

nerdeyse 5 aylık bebek fotoğraflarını paylaşıp bu kürtaj diyenlere lafım:
yahu nasıl bir hayal dünyasındasınız kürtaj rahimden yapılır 5 aylık bebek rahim içinde büyüseydi tüm üreme sistemimiz patlardı.bebek yeterince büyüyüp malesef ölürse,suni doğumla alınır.

Bana uyar uymasına da , bu forumda siyaset ve dini içerikli konu acmak ve cevap yazmak yasak değil miydi ? Neden bir parti ve çıkaracağı yasayla ilgili konu burada konuşuluyor ? Ha dediğim gibi bana uyar gayet hoş olmuş hatta fakat başka konularda gıdım siyaset ya da dini içerikli cevaplar yazılsa ya banlanırsın ya uyarı alırsın...!

Ben bu konuda fazla pozitif düşünüp yönetimin daha relaks daha az baskıcı olmaya başladığını düşünücem, ama muhtemelen asıl sebebi, o siyasi partilerin kadının öz meselesi olan bir konuyu alıp siyaset gündemine taşıması, doğal olarak bu kadın meselesinden bahsederken işin içine siyaset karışıyor artık ama bunun sorumlusu sitede paylaşım yapanlar değil.

Katılmıyorum çünkü kadınla ilgili her konuyu konuşabileceksek eğer yönetimin bu yönde kısıtlamasını tamamen kaldırması gerekir zira "İslamda kadın " "Toplumda kadın" , "Siyaset ve parlamento da kadın " ana başlıklarıyla yığınlarca hayati konuyu burada saygı çerçevesiyle tartışabiliriz.

Tartışılmıyor,kavga ediliyor.

Toplumca o olgunluğa eremedik henüz.

Bende çok istiyorum böyle olmasını daha öncede defalarca söyledim, tartışmak iyi gelicek hepimize, birbirimizin hayat görüşlerini, o görüşlere katılmasak bile saygı duymayı öğrenicez hayata farklı bir pencereden bakıcaz diye, belki bu konuda saygı çerçevesinde güzelce ilerlendiğini gördükçe daha özgür olur mod'lar diye umuyorum asıl olarak. Bir de bence bu konuda öyle kavga filan olmadı, zaman zaman biraz gereksizce geriliyor taraflar ama yinede başarılı bir adımdı kk için.

Kesinlikle. Ve ben de bu konu kesin kapatılır hanımlar birbirini yer derken ummadığım şekilde saygıyla ilerliyor sayfalar. Çok başarılı buldum ve yasakların kaldırılmasını temenni ediyorum. En kötü ihtimal bu tür konuların da konuşulabileceği bir forum topiği ayrılmalı (yani Bir derdim var başlığı gibi mesela ) bence. Ve yine seninle aynı fikirdeyim , üstünü örttükçe öğrenemeyeceğiz bazı şeyleri konuşarak uygulayarak problemleri aşmalı. Küfür, hakaret içeren, büyük harflerle yazma gibi saygı dışına çıkan şeylere ban ya da ceza konsun mesela.

acayip olan bir kadın forumunda hem de türkiyenin en büyük oluşumlu forumlarından birinde bu konun tartışılması değil bir siyasi partinin "bazı" amaçlar için elini kadın bedenine uzatmasıdır!!! bu konunun tartışılmasını durdurmak ve bizi susturmak için bu site yönetiminin hepimizi banlaması gerekir...
ve zaten ilginç olan siyaset konuşmaktan bu kadar korkuyor olmamız... artık gündemi tartışabilen kadınlar olabilmemizden gurur duymalıyız, bu eski zihniyetli bir partizanlık değil çünkü.. her partiyi her yönüyle eleştirebilen aydın Türk kadının yeniden yükselişidir..... ve kadınlık onurunuzla oynandığı şu günlerde konuya hangi partiye gönül verdiğinizle bakmayın zira o duygular kullanılıyor zaten....

Burda 130 sayfa yasaklanmalı veya engellenmelilerin sebebini tartıştık,

Keşke sizde bu düşüncenizin sebebini yazsaydınız.

şekerim yazdımya
çocugum olmuyor kuyruk acımdan dolayıda kürtaj yasaklansın, istenmeyen gebelikler engellensin yazdım..
adı üzerinde keyfi sezeryanada karsıyım...

Son düzenleme:

Oğluma hamile kaldığımda korunuyorduk (ikizlerdi bu arada kızımı doğduktan sonra kaybettim) sadece bir yöntemdi ama oldu işte. Gerçi iyi ki de olmuş meleğim ama tek yönlü korunmasın kimse. Birden fazla olması şart!

Bu düşüncelerinize katıldığımı belirtmek isterim. Gerçekten nitelikli bir genç nüfus hedefleniyorsa , bu sorumluluğu alabilecek çiftlere devlet doğum öncesinde ve sonrasında önemli ölçüde destek olmalı. Tedaviye ihtiyaç duyulduğunda da gereken kolaylık sağlanmalı.

Son düzenleme:

Kaybınız için çok üzüldüm , meleğinizle birlikte mutlulukla , sağlıkla yaşayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…