- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.321
Kaybınız için çok üzüldüm , meleğinizle birlikte mutlulukla , sağlıkla yaşayın.
kurtaj kesinlikle yasaklanmali...
keyfi sezeryan engellenmeli..
ancakkkkk....
cinsel egitim iyi verilmeli korunma yontemleri anlatilmali....
adam gibi tup bebek tedavisi devlet tarafindan desteklenmeli...
dogum oncesi egitmleri verilmeli ornek bursa saglik mudurlugundeki gibi her ilde doguma hazirlik eipleri kurulmali..
kadin dogumcular icap degil 24 saat nobet tutmali...
Bende çok istiyorum böyle olmasını daha öncede defalarca söyledim, tartışmak iyi gelicek hepimize, birbirimizin hayat görüşlerini, o görüşlere katılmasak bile saygı duymayı öğrenicez hayata farklı bir pencereden bakıcaz diye, belki bu konuda saygı çerçevesinde güzelce ilerlendiğini gördükçe daha özgür olur mod'lar diye umuyorum asıl olarak. Bir de bence bu konuda öyle kavga filan olmadı, zaman zaman biraz gereksizce geriliyor taraflar ama yinede başarılı bir adımdı kk için.
Katılmıyorum çünkü kadınla ilgili her konuyu konuşabileceksek eğer yönetimin bu yönde kısıtlamasını tamamen kaldırması gerekir zira "İslamda kadın " "Toplumda kadın" , "Siyaset ve parlamento da kadın " ana başlıklarıyla yığınlarca hayati konuyu burada saygı çerçevesiyle tartışabiliriz.
Düşüncelerinize aynen katılıyorum.. şimdi birde kampanya var insanlar vücutlarına benim bedenim benim kararım yazıyor.. bu kampanyayıda kınıyorum.. kim neye inanır bilemem ama benim inandığım dine göre bu beden bize Allah'tan emanet ve emanete yapılan her ihanetin eminim ki hesabı sorulur bu dünyada olmasada öbür dünyada..
Ve şuna inanıyorum; muhakkak ki yaptırılan her kürtaj kadının yüreğinde, beyninde yara açar.. kürtaj yaptırdım çok mutluyum diyeni duydunuz mu hiç? Özgürlük zannedilen kürtajı yaptıran her kadın, kendini mahkum eder bilinmez düşüncelere.. Durum böyle iken neyin özgürlüğü, neyi tartışıyoruz anlamıyorum..
Düşüncelerinize aynen katılıyorum.. şimdi birde kampanya var insanlar vücutlarına benim bedenim benim kararım yazıyor.. bu kampanyayıda kınıyorum.. kim neye inanır bilemem ama benim inandığım dine göre bu beden bize Allah'tan emanet ve emanete yapılan her ihanetin eminim ki hesabı sorulur bu dünyada olmasada öbür dünyada..
Bu benim bedenim ve bedenime yapacağım her şeyin sorumlusu benim. Sonuçlarını çekecek olan da benim. Zaten orada 'benim bedenim benim kararım' cümlesi Allah'a veya dine değil, yasaklayan zihniyete ithafen söyleniyor. Tanımadığınız biri sizin bedeniniz üzerinde hakkı olduğunu söylese, dilediği yasakları getirse ne yaparsınız? O cümlede anlatılan bu. Beden sizin bedeniniz, size göre Allah'tan emanet ve bedeniniz üzerinde bu dünyada sadece siz hakka sahipsiniz.
Kırmızı ile belirttiğim kısım sizin dininize, inancınıza göre öyle olabilir. Ama benim inancımda(felsefemde) böyle bir düşüncenin yeri yok. Bu duruma göre yasa koyucuların 'dine göre uygun değil' diye yasak koyması mantıksız olur. Yani farklı düşünceler var; siz öyle düşünüyorsunuz, ben böyle. O yüzden bu konuda kesin bir görüşe varılamaz ve tek bir düşünceye göre yasak koymak hiç adil olmaz.
Ve evet haklısınız kimse güle oynaya 'keyfi' kürtaj yaptırmaz. Ama tartışmayı bu şekilde noktalayamazsınız. Bizim aldığımız bir hakkımız 'kürtaj hakkı' ve kimse bunu kendi kafasına göre 'günah, cinayet' diye elimizden alamaz. Bu konular önceki sayfalarda tartışıldı, vaktiniz olursa bir kısmını okuyun.
O zaman birde başka pencereden bakmayı deneyin bu yasaya.
99 sayfa olmuş,herkes kendince anlattı neden karşı olduğunu veya olmadığını,okudunuz mu hepsini?
Bu arada bizler burda kürtaj olmak istediğimizi yazmıyoruz,genel olarak hepimiz kazara hamile kalsak doğuracak kadınlarız.
Kaldı ki çoğumuz çalışan,üreten kadınlarız,olduki kürtajı gerçekten gerektiren bir durum başımıza gelse yurt dışına gidip ordada kürtaj yaptırabiliriz.
Biz kendi kayıplarımızdan korkup da bu yasaya karşı çıkmıyoruz,
Ortada çok büyük toplumsal problemler var ve bunların artmasından korktuğumuz için hepimiz aynı fikirdeyiz.
Okumadıysanız lütfen tüm yazışmaları okuyun.
adamlar sizin bedeninizde söz hakkına sahibiz demiyorki ben mi yanlış anladım bebeğin kalp atışı başladıktan sonra canlıdır ve onu aldırmak cinayettir deniliyor onun öncesinde aldırana bir şey denildiğini duymadım.. sanırım bu sürede 6-8 hafta gerekli eğitimi alan kişi bilinçli davranır, düşüncesine katıldığım arkadaşın yazısını okusaydınız sevinirdim insanlara eğitim verildiği sürece istenmeyen hamilelikte olmaz.. hiçbir yöntem %100 güvenli değil deniliyor ama insanlar birlikte oldukları kişiden hamile kalmak istemiyorsa gerekli eğitim ve önlemi almalı.. şüphelenen insanda ertesi gün hapı içsin bu haplar en azından bebek oluşmadan engelliyor gebeliği, oluşmuş bir gebelik var isede zarar vermiyor fetusa.. düzeltme yapayım yanlış anlaşılmış olabilirim bende bebeğin kalp atışları başladıktan sonra aldırmanın benim hakkım olduğunu düşünmüyorum kusura bakmayın..
bu sayede herkesin kürtaja ne kadar meraklı olduğunu öğrendik ilginç yaa bu siteye giren kişiler belirli eğitim seviyesinde ve bilinçli kişiler ben en azından öyle düşünüyorum savunmak istediğiniz kendi hakkınız mı yoksa bu konuda hiç bir eğitimi olmayan töreye, şiddete maruz kalan kadınlar mı anlamış değilim.. eğer onlarsa eyvallah ama kendinizseniz sizin elinizden bu hakkı hiç kimse alamaz merak etmeyin siz bir yolunu muhakkak bulursunuz..
adamlar sizin bedeninizde söz hakkına sahibiz demiyorki ben mi yanlış anladım bebeğin kalp atışı başladıktan sonra canlıdır ve onu aldırmak cinayettir deniliyor onun öncesinde aldırana bir şey denildiğini duymadım.. sanırım bu sürede 6-8 hafta gerekli eğitimi alan kişi bilinçli davranır, düşüncesine katıldığım arkadaşın yazısını okusaydınız sevinirdim insanlara eğitim verildiği sürece istenmeyen hamilelikte olmaz.. hiçbir yöntem %100 güvenli değil deniliyor ama insanlar birlikte oldukları kişiden hamile kalmak istemiyorsa gerekli eğitim ve önlemi almalı.. şüphelenen insanda ertesi gün hapı içsin bu haplar en azından bebek oluşmadan engelliyor gebeliği, oluşmuş bir gebelik var isede zarar vermiyor fetusa.. düzeltme yapayım yanlış anlaşılmış olabilirim bende bebeğin kalp atışları başladıktan sonra aldırmanın benim hakkım olduğunu düşünmüyorum kusura bakmayın..
bu sayede herkesin kürtaja ne kadar meraklı olduğunu öğrendik ilginç yaa bu siteye giren kişiler belirli eğitim seviyesinde ve bilinçli kişiler ben en azından öyle düşünüyorum savunmak istediğiniz kendi hakkınız mı yoksa bu konuda hiç bir eğitimi olmayan töreye, şiddete maruz kalan kadınlar mı anlamış değilim.. eğer onlarsa eyvallah ama kendinizseniz sizin elinizden bu hakkı hiç kimse alamaz merak etmeyin siz bir yolunu muhakkak bulursunuz..
sizin elinizden bu hakkı hiç kimse alamaz merak etmeyin siz bir yolunu muhakkak bulursunuz..
Nasıl bir yolunu buluruz? Tecavüzden sonra kendimizi toparlamak icin gideceğimiz psikolog mu yardım edecek bize? Merdiven altı muayenehaneler mi?
Siz de hicbir şey hakkında fikir sahibi olamayacağınız icin biz böyle koyun gibi güdülmeye mahkumuz.
Ve şuna inanıyorum; muhakkak ki yaptırılan her kürtaj kadının yüreğinde, beyninde yara açar.. kürtaj yaptırdım çok mutluyum diyeni duydunuz mu hiç? Özgürlük zannedilen kürtajı yaptıran her kadın, kendini mahkum eder bilinmez düşüncelere.. Durum böyle iken neyin özgürlüğü, neyi tartışıyoruz anlamıyorum..
50 kere yazdım. Bir 50 kere daha yazarım. Bir kişiyi bilinçledirebilsem kârdır.
Son cümleniz hiç hoş değil. Daha önce de yazdım, 20 yaşındayım, önümde 10 yıllık bir okul hayatı daha var. Evlenmek ya da çocuk sahibi olmak gibi bir niyetim yok uzun bir süre zarfı içerisinde. Bunlara karar verdiğim zaman da, "keyfi" kürtaj (o ne demekse artık) olmak gibi bir niyetim de yok (ekstrem durumlar dışında), çünkü bunun vicdani sorumluluğunu kaldıramam.
Şimdi ben kürtaj hakkını kendim için mi savunuyorum? Biz bütün kadınlar adına burada konuşuyoruz, tartışıyoruz, eylemler bütün kadınlar adına yapılıyor.
Bakın mesela, hiçbir şey hakkında kesin konuşamıyorum. Asla kürtaj yaptırmam diyemiyorum, kürtaj yaptırmak gibi bir niyetim yok diyebiliyorum. "Ya bir gün mecbur kalırsam?" diye düşünüyorum. Peki niye başkaları, insanları "katil" diye yaftalamadan önce "Ya ben de bunu yaptırmak zorunda kalacağım bir duruma düşersem?" diye düşünmüyor? Tecavüzü de geçtim artık, günün birinde bir dilim ekmeğe muhtaç kalmayacağınızın garantisi var mı? Bu durumdayken çocuk doğurup sefalet içinde yaşayanlar mı daha vicdanlı gerçekten?
Burada bu hakkı savunan kimsenin fırsatı olsa koşa koşa gidip kürtaj yaptıracağını sanmıyorum. Bunu da 100 defa söyledik, kimse kürtajın güzel bir şey olduğundan bahsetmiyorum burada.
Ayrıca, bebeğin kalp atışları, beyin aktiviteleri, yasal sınırlar, herkesin dininin kendine olduğu, Allah'la kul arasına kimsenin giremeyeceği, insanlara verilmesi gereken eğitim vs vs her şey konuşuldu. Bir bakın istiyorsanız.
bunca sayfa güzelce yorum yaptık,seviyeli bir şekilde konuştuk ama bu yorumdan sonra ne denir şimdi? ne cevap verilir? ben bilemedim,en iyisi koca bir hiç diyeyim..size cevabım koca bir HİÇ!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?