- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.341
Çoğu üyeler,yirmili yaşlarında,bazıları bekar,bazıları evli,hamile vb...
Ortalama 25 yaş desek...
Bir kadının menopoz yaşı 50-52.Hadi 50 diyelim.
Yumurtlama açısından aktif dönem 46-48 yaşına kadar sürüyor.Ona da 45 diyelim.
Şimdi bu kesin ve net konuşan kızlarımız 25 yaşında olsalar,önlerinde daha 20-25 sene kadar var.
Nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorlar ?
Dünyanın 1001 türlü hali var.Ne oldum değil,ne olacağım demeli.
bebegin kalp atısı basladıktan sonra aldırmak cinayettir demiyorki zaten kurtaja cinayet gozuyle bakıyorlar zamanıyla ilgili bir yorum yapılmıyor zaten yasal olarak 10 haftaya kadar aldırılabiliyor bunuda imkansızlastırmak isteniyor bundan bahsediyoruz zaten kac sayfadır..hepimiz kurtajı cok seviyoruz cok meraklıyız hani hamile kalsak zevkine (buda cok soyleniyorya) kurtaj yaptırıcaz o derece yani!! hala herkes anlamak istedigi gibi anlıyor sanırım boylede devam edicek ne kadar yazarsak yazalım.. nedense insan hakları ve can'a verilen deger sadece kurtajın adı gecince ortaya cıkıyor kadınların gordugu psikolojik ve fiziksel siddet olurken degil kocaları cocuklarının gozu onunde kadınları oldururken degil kadın taciz edilirken degil tecavuze ugrarken degil sadece kurtajın adı gectiginde insanın yasam hakkından ve inancdan dinden bahsediliyor cunku kadın taciz edilir tecavuze ugrar mutlaka haketmistir vardır bir sebebi kadın namus adı altında öldürülür ee ortada namus var hakeder dovulur bagrılır cagrılır ozgurlugu kısıtlanır eh kadın kısmı erkek istedigini yapar ya kocasıdır ya babası hakkı vardır bu boylede devam eder degismez artık umudumda yok ztn
konu sahibesi arkadaşımı kutlamadan geçemiyeceğim öncelikle..Toplumun böylesine kanayan kapanmayan bir yarası olan ve millet devlet olarak çok daha önceleri ele alınması gereken bir konunun kk gibi bir platformda da konuşulabilmesi tartışılabilmesi takdire şayan kesinlikle.Buranın sadece eğlence oyun vs.. gibi boş bir paylaşım olmadığını gösterir.Gelelim şimdi konuya yalnış anlamamak ve yalnış anlaşılmamak için 4-5 kez okudum baştaki yorumu ona keza ilk defa bu kadar özenli ve dikkatle seçiyorum cümlelerimi.Bende bir anneyim. Üstelik henüz 2 aylık bebeğe sahip bir anne.Gözünden sakınan uyutacağım diye gerekirse saatlerce cebelleşen uyuduğun da özleyen,uyansın diye gözünün içine bakan,ağladığında onunla ağlayan,yemediğinde yiyemeyen,9 ay boyunca yolunu gözleyen,senelerce ona hasret kendini adamış bir anne...hiç bir annee yokturki sebepsiz yere doğmamış bebeğinden vazgeçsin... demiş konu sahibesi; peki şimdi sorarım ne çabuk unuttuk televizyonda haberlerde internette daha 1 kaç saat önce doğmuş ya da 15-20 günlük çöp bidonun yanında poşete sarılmış açlıktan ağlayarak mahalle sakinlerince bulunan polise teslim edilen bebekleri... bunları göz yaşlarıyla izlemedik mi, içimiz kan ağlayarak nasıl insanlar var nasıl vicdandır bu, nasıl annelik,nasıl insanlıktır diyerek lanet etmedik mi? o bebekler yetiştirilme yurdunda nasıl büyüyecek, annenin babanın hasreti,öfkesi,açlığıyla hiç mi düşünmedik? Ya yine izlediğimiz bebeğine kıyan anne babaları? Daha geçenlerde eşinden boşandıktan sonra yeni sevgilisi karısı vs.. her ne haltsa onunla birlik olup bebeğini döve döve öldüren babayı ne zaman unuttuk?Ya da geçtim onları hepimizin bildiği ve sürekli tartışılan konulardan biridir kk da bu konu... Sırf sevgilisiyle 1 anlık zevk için hamile kalıp burda hamileyim ailem duyarsa şöyle yapar böyle keser şöyle öldürür diyen bebeğimi aldırıcam kürtaj olucam dr önerisi isteyenlere ne dedik hatırlayanınız varmı?Aferim canım iyi etmişsin bu senin hakkın,bedenin sana ait bunun kararını sen vereceksin elbette,olmuş yapmışsın bir hata bunu tabiiki bu şekilde düzelteceksin,ailen toplum ancak sana bu şekilde saygı duyar kabullenir mi?bEN SÖYLEYEYİM BÖYLE YORMLAR OKUDUĞUMU HİÇ SANMIYORUM... Biri attı diğeri tuttu konu sahibini.Nasıl yaparsın,nasıl kıyarsın daha doğmamış yaşamaya en az senin kadar hakkı olan bi canlının kalemini sen kıramazsın hakkını elinden alamazsın,olmasına sen mi karar verdin de ölmesiyle ilgili hakkı kendinde nasıl buluyorsun vs.. ki ben daha insaflı yazdım yorumları daha yumuşatarak.Sonuç bir sürü ban ve tonlarca kapanmış yönetimce kaldırılmış konu...Sanırım bunca örnek konu sahibesi arkadaşımın tezini çürütmüş oldu...Ozaman kimsenin aklına gelmedi mi bu kızlarımızın saygı duyulması gereken bireyler olduğu,bedeninin bu minik canla ilgili kararının kendisine ait olduğu ve isterse yaptığı,tercih ettiği şeyin bedelini ödemek yerine kan pıhtısının,et parçasına ödetmek olduğunu söylemek!!kutlamak alkışlamak!!!Hiç düşünmemiştik dimi? Bunu sadece o bebekler dünyaya gelmeden kürtaj hakkının elinde olunmasıyla saygı duyulmasını beklemek biraz bencillik değil mi?Konu eğer ki kız çocuklarının çocuk yaşta evlendirilmesi,kadınların gördüğü acımasız şiddet,töre cinayetleri,sosyal toplumdaki baskı vs.. olmuş olsaydı evet haklı bulabilirdim,sonuçta kadın sadece bir kadın değil kadın evet bir eş,bir anne,saygıyı,sevgiyi en çok hak eden varlık... fakat bu saygıyı bastettiğim noktalara taşımak önemli o noktalarda verilmeli,gösterilmeli.Zaten evli olupda gerekli tüm soyal maddi manevi imkanları sağlayabilecek olan bir annenin evet en baştaki yorumda bahsedilen gibi bebeğinden vazgeçmesi ona kıyması söz konusu bile olamaz.Konu evlilik dışı bebek cinayetlerinin önüne geçmek.Buna çanak tutmak herşeyi bir yana bıraktım,herşeyden geçtim burda senelerce bekleyen anne olmak isteyen o hasretle özlemle yanan bebeğini düşürmüş belki de hiç bir zaman anne olamayacak o duyguyu tadamayacak olan hemcinslerime kadınlara haksızlık değilmi!! Şu an yazılanları nasıl bir duyguyla okuduklarını merak ediyorum.Birde onlardan dinlemelii.Eğer Ki Eşim hiç bir imkanımız olmadığı halde, bebeğimizin bir çok şeyini eksik yapabileceğimize rağmen o bebeği doğurdum için ZORUNLU olduğum için bana saygı duyacaksa hiç duymasın daha iyi...!! Hiç bir insan evladı ne diğerinin yaşaması ölmesi,rızkıyla ilgiyi karar verme lüksüne sahip olamaz elinde bulunduramaz!! Sağlıktır,annenin bebeğin hayatı tehlikededir eyvallah en başta desteklerim fakat sırf keyfi için yaşadığı şeyden sonra beden hakkını savunarak o cana kıyacaksa evet bu CİNAYETTİR bU ADALETSİZLİKTİR,bU KATLİAM KATLEDİLİŞTİR...Ve benim buna ortak olmaya hiç niyetim yok...Gerekli özel sebepler sağlık,hayati sorunlar dışında kürtaja karşıyım ve gerek yapan gerek yaptıran en ağır şekilde yargılanmalı... Kadın OLduğum bilincine varacak Türk Milleti beni karnımda taşıdığım masum sabinin yaşamının kararını elime vermekle değil en az benim kadar yaşamaya hakkı olupda öldürülen,en az benim kadar mutlu bir aileye anlayışlı seven bir eşe de sahip olma HAKKI olan kafası gözü patlatılıncaya öldürülünceye kadar dövülen şiddet gören KADINLARIMIZDAN hemcinslerimden başlasın düzeltmeye.Ozaman kadın olduğumla şu an utandığım gibi utanmaz, en büyük saygıyı görür ve gurur duyarım...!!
Kimse kürtaj ı hobi olsun diye yaptırmaz, bunun hayırsız koca durumu var tecavüzü var varda var.. İstenmeyen çocuklar sokaklara düşerken devlet nerde diyanet nerdeeeeee?? Kaldi ki 1982 yılında diyanet tecavüz lehine fetva vermişti bu sene tersini yapıyor? Allah fikrinimi değiştirdi ?
A:Kürtaj hakkı savunulmalı.
B:Kürtaj cinayettir.
A:Kürtaj hakkı kadını ilgilendirir.
B:Vicdansızlık ama.
A:Onun sorunu, ister yaptırır, ister yaptırmaz.
B:Kalbi atıyor...
A:Kalp bağımsız bir kastır, atması canlılık göstergesi değildir.
B:Kürtajda bebek kendine uzanan elden kaçıyor.
A:Bilinçli tepki hareketleri 19. haftadan sonra başlar.
B:Bunca isteyip de doğuramayan kadın var, kimse kürtaj yaptırmasın.
A:İstemeyen kadın da var.
B: Allah vermiş, o da can.
A:Bu yaptıranı ilgilendirir.
B:Kürtaj cinayettir.
A:Sokak çocukları, öldürülen bebekler, merdiven altı, anne- bebek ölüm oranları, terk edilmiş bebekler...
B:......
A:Kürtaj bir eğlence değildir, kimse mutlu mutlu gitmez kürtaj olmaya.
B:Kürtaj cinayettir, vicdansızlıktır.
.
.
.
Biraz önce gazetede okudum.
'''Tecavüze uğrayanda doğursun,biz bakarız''' diyen bakanımızın baktığı!!!!!!!!!! çocuklarımızdan bir tanesi Giresun yatılı bölge okulunda 10 yaşında 4 kişinin tecavüzüne uğramış.Dört senedir 65 kişiyle birlikte olmuş okul yurdunda.Bahsettiğimiz yurt bir erkek yurdu.
Okurken dehşete kapıldım,devletin parasız yatılı okuluna emanet edilen başarılı çocukların yaşadıkları,şiddet,tecavüz ve sapkınlıklara bakarmısınız.Çok kızgınım.İnanın hislerimi anlatacak kelime bulamıyorum.Nefretim bir kat daha arttı.
Hala tamamını kadınların oluşturduğu bu forumda bile anneler,maddi sıkıntısı olan da doğursun deyip VİCDAN dan bahsediyorlar.
Bu mu vicdan?????????????????Bakamayacağın çocuğu doğurup sokağa atmak veya devlete emanet etmek mi????
Şuan yaşamaya çalışan bu çocukların haklarını kim korumuş ki,doğmamış olanların hakkından bahsedip birde işin içine inançlarımızı karıştırıyorsunuz.
Halada daha benim 6 haftalık embriyoyu korumam lazım,onun yaşama hakkı var diyenler,gerçekten vicdan sahibiyseniz önce etrafınızdaki mağdur çocukların hakkını bir koruyun.
Keske bu yillarca bebek bekleyip asla sahip olamayacak grupta , kurtaj olmak zorunda kalan insanlarin bebeklerini evlat edinebilse.... yada illaki yillarca tup bebek diye deneme yapan insanlar evlatlik alimina yonelse... Bu konular kesinlikle kisinin insiyatifine bagli.Evlatlik alimi yaygin olmadigi surece, o cocuklar yurtlarda rezil olup tecavuze tacize ugradigi surece kimsenin dogru demeye hakki yok. Bu INSANLAR dogurunca kim bakacak? O zaman tup bebek yapimi da yasaklansin, Allah vermeyince vermiyormus bir suru ailesi olmayan cocuk var o ccocuklardan evlatlik edinin densin care arayan ailelere?Ama yok olmaz degil mi.... neden cunku tup bebek yaptirtmak isteyen ailenin nasil secme hakki varsa elinden alamiyorsak, bebek istemeyen ailelerinde var... hatta cocugu olmadigi halde asla evlatlik edinmeye yanasmayacak olan insanlarinda secim hakki var... Demekki neymis insanlarin kendi hayatlari ustunde ama yanlis ama dogru secim hakki olmasi gerekirmis.
Kanım dondu bu ne yaaaaa.:26::26::26:
Kendi isteğiyle olmuştur tatlım yaaa.(!)
adamlar sizin bedeninizde söz hakkına sahibiz demiyorki ben mi yanlış anladım bebeğin kalp atışı başladıktan sonra canlıdır ve onu aldırmak cinayettir deniliyor onun öncesinde aldırana bir şey denildiğini duymadım.. sanırım bu sürede 6-8 hafta gerekli eğitimi alan kişi bilinçli davranır, düşüncesine katıldığım arkadaşın yazısını okusaydınız sevinirdim insanlara eğitim verildiği sürece istenmeyen hamilelikte olmaz.. hiçbir yöntem %100 güvenli değil deniliyor ama insanlar birlikte oldukları kişiden hamile kalmak istemiyorsa gerekli eğitim ve önlemi almalı.. şüphelenen insanda ertesi gün hapı içsin bu haplar en azından bebek oluşmadan engelliyor gebeliği, oluşmuş bir gebelik var isede zarar vermiyor fetusa.. düzeltme yapayım yanlış anlaşılmış olabilirim bende bebeğin kalp atışları başladıktan sonra aldırmanın benim hakkım olduğunu düşünmüyorum kusura bakmayın..
bu sayede herkesin kürtaja ne kadar meraklı olduğunu öğrendik ilginç yaa bu siteye giren kişiler belirli eğitim seviyesinde ve bilinçli kişiler ben en azından öyle düşünüyorum savunmak istediğiniz kendi hakkınız mı yoksa bu konuda hiç bir eğitimi olmayan töreye, şiddete maruz kalan kadınlar mı anlamış değilim.. eğer onlarsa eyvallah ama kendinizseniz sizin elinizden bu hakkı hiç kimse alamaz merak etmeyin siz bir yolunu muhakkak bulursunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?