- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.361
A:Kürtaj hakkı savunulmalı.
B:Kalbi atıyor...
A:Kalp bağımsız bir kastır, atması canlılık göstergesi değildir.
.
işte siz kürtajı yasaklarsanız o çöp bidonlarına atılmış açlıktan ölmek üzere olan bebekleri daha çoook görürsünüz.bir de kürtajı cinayet olarak tanımlayıp "sağlık durumları dışında" yasaklanması gerektiğini düşününen arkadaşlara soruyorum.kürtaja izin verilecek sağlık durumları nedir sizce?bebeğin sakat ya da hasta olması,hamileliğin anne için ölüm riski taşıması vb. değil midir?ee peki sakat olanın hasta olanın bu dünyada yaşama hakkı yok mu?cinayet olmuyor mu onlar öldürülünce?ya da anne için ölümcül olabilecek bir durumda yine anne kendi hakkını doğmamış bir "insanın"(sizin deyiminizle) hakkından üstün tutmuyor mu?
o çöp bidonlarına atılmış bebekler gayri meşru,çoğu üniversite öğrencisi tek gecelik yaşadıkları heyecanın,zevkin, ürünü.Sonucunu düşünmeden yapılan şeyin bedelini ödettikleri yavrular...!!Bunun önüne geçmek,önlemek gerekirken,herkes her haltı yesin sonucu ne olursa olsun en sonunda nasılsa aldırılır,kürtaj ne güne duruyor canım ne olacakmış herkes sonuçta tercih ettiğini,kendi hayatını yaşıyor değil mi? Ne zaman kaybettik değer yargılarımızı,vicdanımızı;çok üzücü,ürkütücü...
o çöp bidonlarına atılmış bebekler gayri meşru,çoğu üniversite öğrencisi tek gecelik yaşadıkları heyecanın,zevkin, ürünü.Sonucunu düşünmeden yapılan şeyin bedelini ödettikleri yavrular...!!Bunun önüne geçmek,önlemek gerekirken,herkes her haltı yesin sonucu ne olursa olsun en sonunda nasılsa aldırılır,kürtaj ne güne duruyor canım ne olacakmış herkes sonuçta tercih ettiğini,kendi hayatını yaşıyor değil mi? Ne zaman kaybettik değer yargılarımızı,vicdanımızı;çok üzücü,ürkütücü...
Nereden biliyorsunuz? Çöp bidonlarının yanına ben tek gecelik ilişkiler yaşayan bir üniversite öğrencisiyim diye not mu bırakıyorlar. Nasıl eğitime bağlamışsınız sorunu hayret ediyorum size. Bir de şunu merak ediyorum ''Bebeklerini doğurup çöp kutusuna atan üniversite öğrencilerini'' önlemek için nasıl bir öneriniz var? Evlerinden çıkıp okumasınlar mı mesela? Ya da karşı cinsle bir arada durmasınlar evlenene kadar? Bireyin bir birey olarak, insanca yaşamasına engel olmayacak bir çözü öneriniz varsa dinlemeyi çok isterim ben.
Genelde alıntı yaparak cevap vermek polemik,tartışma yaratmasından dolayı amacım sadece konu ile ilgili yorum yapıp fikrimi beyan etmek olmasına karşın madem adım atıldı nasibini vermek düşer...Onca şey yazdım ve vicdanen onca alıntılanacak konu konuşulacak şey varken bu kısmın alınıp bu şekilde çarptırılması ilginç.Tercih,seçim hakkı elbette herkesin elinde olmalı,elbetteki herkes atacağı adımları vereceği kararları kendi almalı.Bu konuda bir sıkıntı yokki yazdığım yazı da da bununla ilgili tek bir eleştiri yok bulamazsın!!Eğer ki tercih etme,kendi hakkında karar verme; bi başkasının hakkını gaspettiğin,özgürlüğünü kısıtladığın,onun hakkında karar verdiğin ,kaldı ki bahsettiğimiz şey yaşam hakkını elinden almaksa işte o noktada biter!! DUR derler adama... Burda anlamamız gereken tercihlerin kararların kısıtlanması önüne geçilmesi değil,evlilik dışı birlikteliklerde genç savunduğumuz bu hakla,yaptığı tercihle yalnışdan dönme yöntemi.Bunu engellemek önüne geçmek.Muhatabınız konu sahibi olmalı eğer bu konunun açıklığa kavuşmasıysa niyet...yok tartışmaysa doğru ;TERCİH ettiğiniz bir yol yoruma yorum yapılması.Benim dikkat çekmek istediğim nokta konunun anneyiz biz ama önce KADINIZ...kısmıydı. Sırf kadın anne olduğumuz için bir başkasının yaşamına ya da ölümüne karar verme lüksünün saygıyla karşılanmasını beklemenin fikrimce yalnış olduğunu vurgulamaktı çabam!!
Dini gerekçelerle kürtaja karşı olunmasını anlıyorum. Ancak herkesin bu duyguyu paylaşması gerektiği varsayımını anlayamıyorum. Bir arkadaşımızın çok güzel ifade ettiği gibi , herkes bu duruma 'Allah bir can vermiş , onu almaya ne hakkınız var ?' şeklinde yaklaşmak zorunda değil. Ben 'kürtaj meraklısı' değilim , ancak zigotu ya da embriyoyu hukuken annesinin bedeninden ayrı bir 'insan' olarak değerlendirmiyoruz , kişisel olarak böyle değerlendirmeyen insanlarımız da olabilir. Öyle olsa hamile bir kadına karşı işlenmiş bir suç iki kişiye karşı işlenmiş addedilirdi.
Ayıca keşke missplayful ' un da belirttiği gibi evlatlık verme sistemi ülkemizde de Amerika ' da olduğu kadar yaygın olsaydı.
Bebek sahibi olamayan bir kadınların varlığı , bebek sahibi olmak istemeyen bir annenin bakamayacağı çocuklar dünyaya getirmesi için bir gerekçe olmamalı. Dilerim isteyen herkesin bir bebeği olur , ancak kimseyi sevgi dolu bir ortam sunamayacağı bebekler dünyaya getirmek zorunda bırakamayız.
Bugün kürtaj yasaklandığında , biz bu planlanmamış gebelikler sonucu dünyaya gelen bebeklerin kahramanı olmayacağız , onlara insanca yaşayabilecekleri koşullar sunamadıkça.
Bakın , birebir aynı durum değil elbette ama 1966 ' da Romanya ' da kürtajı yasaklayan diktatör Çavuşesku ' nun sonunu bu korkunç yaşam koşullarına maruz bırakılan bu kitle hazırlamış.
Çavuşesku Romanyasında Kürtaj Yasağı - Cenin tüm toplumun malıdır-internet budur
Nereden biliyorsunuz? Çöp bidonlarının yanına ben tek gecelik ilişkiler yaşayan bir üniversite öğrencisiyim diye not mu bırakıyorlar. Nasıl eğitime bağlamışsınız sorunu hayret ediyorum size. Bir de şunu merak ediyorum ''Bebeklerini doğurup çöp kutusuna atan üniversite öğrencilerini'' önlemek için nasıl bir öneriniz var? Evlerinden çıkıp okumasınlar mı mesela? Ya da karşı cinsle bir arada durmasınlar evlenene kadar? Bireyin bir birey olarak, insanca yaşamasına engel olmayacak bir çözü öneriniz varsa dinlemeyi çok isterim ben.
Konunuzu okurken gülümsedim. Ve uzak akrabamizin kizi aklima geldi. Üniversitede okuyan kiz erkek arkadasindan hamile kaldi. Ailesine durumu bildirdi ve bu cocugu evlilik disida olsa dogurmak istedi. AIlesi tabi ilk önce olmaz falan dedi sonra kabul ettiler. Bu cocuk dünyaya geldi iyi de bir egitim aldi. Kimse ona p...c muamelesi yapmadi. Yapamaya haklarida yoktu....
Bu tarz genelleme yapmanizda beni üzdü. Her üniversite ögrencisi evlilik öncesi iliskide hamile kalmiyor her üniversite ögrenciside cocugu dogurup sokaga ya da cöpe atmiyor... Her kürtaj yapan cocugunu atanda üniversite ögrencisi degil........
Sizi bu genellemenizden dolayi kiniyorum.
olaylara böyle ön yargılı bakmak gerçekten çok kolay olmalı.şimdi de suçu üniversite öğrencilerine atın onlar her haltı yiyor zaten.o sokağa atılan bebeklerin de aslında cahil,o çocuğa bakacak imkanı olmayan,belki kendisi de çocuk yaşta olan,belki kürtaja bile gidecek kadar bilgisi ya da imkanı olmayan insanlar olduğunu da bilmeyin.onları nasıl bilinçlendiririm nasıl yardım ederim diye düşünmeyin de ahlak polisliği peşinde koşun.böyle çok vicdanlı görünüyorsunuz gerçekten.
olaylara böyle ön yargılı bakmak gerçekten çok kolay olmalı.şimdi de suçu üniversite öğrencilerine atın onlar her haltı yiyor zaten.o sokağa atılan bebeklerin de aslında cahil,o çocuğa bakacak imkanı olmayan,belki kendisi de çocuk yaşta olan,belki kürtaja bile gidecek kadar bilgisi ya da imkanı olmayan insanlar olduğunu da bilmeyin.onları nasıl bilinçlendiririm nasıl yardım ederim diye düşünmeyin de ahlak polisliği peşinde koşun.böyle çok vicdanlı görünüyorsunuz gerçekten.
Arkadaş haklı ünv.çok var bu durum hatta liselilerde bile. Maalesef bende aldırdım ark.larımdan aldıranda oldu içim hala sızlar aldırmasam ne yapacaktım ailem yaşatmaz çevre yaşatmaz bezdirir. Yasağa karşıyım bende çünki daha çok karışıklığa sebep olur kadın ölümleride artar. Burası türkiye yeni kazanç yolu yaratmaktır bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?