anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
A:Kürtaj hakkı savunulmalı.
B:Kalbi atıyor...
A:Kalp bağımsız bir kastır, atması canlılık göstergesi değildir.

.

Haklisiniz bir kalbin atmasi canlilik göstergesi degil .Bir cok canlilar üzerinde deneyler ( fare , hamster vs.) yapilmakta bunlarin bir coguna sahit oldum. Konuyla ilgisi de su yönde. Kalbi anestesiyle alinan bu canlilarin kalbi vucut disinda oldugu halde atmakta. Bu süre bazi durum ve ortamlara göre degisiyor.

hiç kimse içindeki varlıgın yaşaminı isteyerek sonlandırmaz
kürtaj bir cinayetse
yaşam şartları neden bu kadar zor
kürtaja kafa yorucaklarına
dünyaya gelmiş varlıklara nasıl daha iyi bir gelecek sunabiliriz die düşünsünler
ben yeni bir anneyim kürtaja karşıyım ama yaşam şartları hiç te kolay degil şuan tekrar hamile kalsam(ki uzun bi zaman düşünmüyorum)
ikisine nasıl kaliteli bi yaşam sunabilirimki.
ve çocuklar için kullanılan ilaçların çogunu devlet karşılamıyo
bi aşı bile 140 tl paran varsa yaptırırsın yoksa yaptıramazsın
devlet kürtaja el atacagına başka şeylere kafa yorsun
.....

o çöp bidonlarına atılmış bebekler gayri meşru,çoğu üniversite öğrencisi tek gecelik yaşadıkları heyecanın,zevkin, ürünü.Sonucunu düşünmeden yapılan şeyin bedelini ödettikleri yavrular...!!Bunun önüne geçmek,önlemek gerekirken,herkes her haltı yesin sonucu ne olursa olsun en sonunda nasılsa aldırılır,kürtaj ne güne duruyor canım ne olacakmış herkes sonuçta tercih ettiğini,kendi hayatını yaşıyor değil mi? Ne zaman kaybettik değer yargılarımızı,vicdanımızı;çok üzücü,ürkütücü...

Nereden biliyorsunuz? Çöp bidonlarının yanına ben tek gecelik ilişkiler yaşayan bir üniversite öğrencisiyim diye not mu bırakıyorlar. Nasıl eğitime bağlamışsınız sorunu hayret ediyorum size. Bir de şunu merak ediyorum ''Bebeklerini doğurup çöp kutusuna atan üniversite öğrencilerini'' önlemek için nasıl bir öneriniz var? Evlerinden çıkıp okumasınlar mı mesela? Ya da karşı cinsle bir arada durmasınlar evlenene kadar? Bireyin bir birey olarak, insanca yaşamasına engel olmayacak bir çözü öneriniz varsa dinlemeyi çok isterim ben.

Konunuzu okurken gülümsedim. Ve uzak akrabamizin kizi aklima geldi. Üniversitede okuyan kiz erkek arkadasindan hamile kaldi. Ailesine durumu bildirdi ve bu cocugu evlilik disida olsa dogurmak istedi. AIlesi tabi ilk önce olmaz falan dedi sonra kabul ettiler. Bu cocuk dünyaya geldi iyi de bir egitim aldi. Kimse ona p...c muamelesi yapmadi. Yapamaya haklarida yoktu....

Bu tarz genelleme yapmanizda beni üzdü. Her üniversite ögrencisi evlilik öncesi iliskide hamile kalmiyor her üniversite ögrenciside cocugu dogurup sokaga ya da cöpe atmiyor... Her kürtaj yapan cocugunu atanda üniversite ögrencisi degil........

Sizi bu genellemenizden dolayi kiniyorum.

Son düzenleme:

Canım bırak,her üniversite öğrencisi kız erkeklerle düşüp kalkıyor zati.

Bize bu zihniyetle bakan insanla bunu tartışmak zaten saçma.

Yoruma yorumla neden cevap vermyelim ki... Bu konuda ozellikle kadinlari ilgilendiren bir konuyu tartisiyoruz.O yuzden alinti yapmis olmamiz cokda yersiz degil. Ikili kavga ve polemige girmedik ki... Sadece tartisiyoruz. Bu konuda alintilanma durumuna alisin bence... Herhangi bir konu degil zira konu hem siyasi hem dini acidanda ele alinmasian ragmen hala kapanmadi. Benim yorumum carpitma degil sadece farkli bir bakis acisi idi. Kurtaj yapilmasina karsi iseniz, baska bir grupta tup bebek yontemine karsi olabilir. Digeride madem cok cocuk istiyorlar ve Allah vermiyorsa evlat edinsinler diyebilir.. onemli olan insanlarin bedenine saygi duymak. Bende istemem kurtaj yapilsin fakat dogum kontrol yontemleri en gelismis ulkeden tutunda Afrika ulkelerinde bile maalesef uygulanmayn bir yontem. Ben Amerika dayim evlilik disi cocuk sahibi olan tonla kadin var cevremde.... Madem dunyanin neresine gidersek gidelim evlilik disi gebelik soyle yada boyle olabilen birsey , bu durumda ne yapmali insanlari yargilama , kucuk dusurme, toplum icinde baski uygulama gibi durumlara sokmamaliyiz. Ben Amerika da hic toplum baskisi yuzunden kurtaj yaptiran insan tanimiyorum mesela. Ama Turkiyede sirf millet ne der lafi yuzunden katledilmek zorunda kalan cok bebek var. Neden? Cunku bu bayan evlilik disi cocugu ile is bulamaz, okula gidemez, ev sahibi ev vermez kimse onunla evlenmez, komsulari rahat vermez, elin adami sarkintilik yapmayi birakmaz....Boyle bir yerde kurtaj yaptirmak zorunda kalanlar kadar bu insanlari buna itenlerde suclu. Ayse de suclu , Fatma da suclu. Bu cocuklar dogsa, ya sonsuza kadar P.C damgasi yiyecek, toplumda itilecek yada yetistirme yurtlarinda bazi sapiklarin eglencesi olacak, tecavuze ugrayacak??? Bu mudur yani... gecenlerde okudugum yazi 14 yasinda kiz 4 ameliyat gecirmis onlarca adam tecavuz etmis.... artik kucuk kiz 4 ameliyattan sonra oturabilir duruma gelmis...Tecavuz edenler,zabita, devlet memurundan, rutun icinde astsubay ,yuksek duzeyde devlet gorevliside var...Bu tecavuz edenlerde biri restorant isletmecisi adam iss bittikten sonra " Kizim seytana uydum ramazanda gelede karnini doyurayim " demis...Cok namus abidesi bir ulkeyiz ya milleti evlilik disi cocuk yapana yargi asagilama ama boyle tecavuzculere de birsey yapmayiz.Boyle namus timsali ulkeden nasil cikiyor bunca tecavuzcu sapik... Cocuklara yapilan tacizin haddi hesabi yok. Artik herkes biliyor yurtlarin ne halde oldugunu. Ben bu yasaga karsiyim. Sonucta bu insanlar cocugunu dogurunca ne yardim edecegiz, ne yaptigimiz toplum baskisindan vazgecegiz. En azindan ne cocuklar tecavuze ugrasin ne annesi rezil olsun.

Isinize gelmeyince neden alinti yapip yorum yaptiniz sadece yorum yapin alintilamayin demissiniz fakat sizde baska uyelere aynisini yapmissiniz. Sizin yorumunuza yapilan yorum begenilmeyince mi bu cifte standart?Sizinde muhattabiniz konu sahibi olmali!

Son düzenleme:

evlat edinmek konusu bir kez daha konuşulmuştu o zaman yazamadım ama "evlat edinenler duygularımızı paylaşalım" başlıklı bir konuda evlat edinmenin "günah" olduğunu caiz olmadığını söyleyen dini bütün kadınlar vardı... annelik güdüsü koruma güdüsü doğuştan bahşedilmiş kadınların bu şekilde düşünmesi beni şaşırtmıştı (aslında şaşırmamıştım ama olamaz bu kadarı dediğimi hatırlıyorum) onun için bana dini gerekçeleri öne sürerek yasağa karşı çıkan kadınlar hiç samimi gelmiyor. bunun adı riyadır başka şey değil...

bu bir kadın sorunu, tarladaki kadının sorunu, eğitimli kariyerli kadının sorunu, evinde oturan kadının sorunu, değeri sadece annelikle ölçülen kadının sorunu, mutfak robotu gibi görülen kadının sorunu, erkeğin arkasına hapsedilen kadın sorunu, sorun hakkını arayan "kadın" olarak değil "insan" olarak değer görmek isteyen kadının sorunu... bugün kadının çalışmasını yasaklıyoruz deseler "tabi ne işiniz var dışarıda kırın dizinizi oturun evinizde" diyecek sayısız kadın var toplumda .... sorun aslında bu, kürtaj bahane...kürtaj hassas bir nokta vicdanların kolaylıkla sömürülebileceği bir nokta...bugün etrafta insanın vicdanını yaralayacak onca şey olduğu halde susarken kadınlar kürtaj yasağına karşı çıktığı zaman cinayet işlemişler gibi davranmak riyadır ikiyüzlülüktür...mesele kürtaj değil yasaklardır...

Son düzenleme:

olaylara böyle ön yargılı bakmak gerçekten çok kolay olmalı.şimdi de suçu üniversite öğrencilerine atın onlar her haltı yiyor zaten.o sokağa atılan bebeklerin de aslında cahil,o çocuğa bakacak imkanı olmayan,belki kendisi de çocuk yaşta olan,belki kürtaja bile gidecek kadar bilgisi ya da imkanı olmayan insanlar olduğunu da bilmeyin.onları nasıl bilinçlendiririm nasıl yardım ederim diye düşünmeyin de ahlak polisliği peşinde koşun.böyle çok vicdanlı görünüyorsunuz gerçekten.

Haber izlemiyorsunuz sizler galiba.Şu an bile nete bakıldığında ki gerçekten üşenmek değil bu anlatmak istediklerimi anlatabileceğimi bilsem,muhataplarımın anlayışlı olacağını düşünsem inanın tonlarca haber küpürü ve bizzat haber kanallarından alınmış bir sürü video bulabilirim.Kimlermiş onlar ?Fakat hitap ettiğim kitleye anlatabileceğim çok birşey yokmuş zaten şu son 2 yorumu görünce anlamam gecikmedi...Eğitime bağlamadım tam tersi eğitimsizliğe bağladım.Derler ya eskiler kalem yalamış,okumuş etmiş insanın hali başka diye bu başkalık farklılık bu şekilde gözler önüne seriliyor ne yazıkki.En bilinçli, en aklı başında olanlar olmalı.Kesinlikle ne münasebet ben okumasın kimse demiyorum ki yada kız erkek haremlik selamlık vs.. gibi bi yorumumda yok yine çarptırıldı.Bir arada durmak vardır nerde duracağını durması gerektiğini bilmek vardır değil mi?

Arkadaş haklı ünv.çok var bu durum hatta liselilerde bile. Maalesef bende aldırdım ark.larımdan aldıranda oldu içim hala sızlar aldırmasam ne yapacaktım ailem yaşatmaz çevre yaşatmaz bezdirir. Yasağa karşıyım bende çünki daha çok karışıklığa sebep olur kadın ölümleride artar. Burası türkiye yeni kazanç yolu yaratmaktır bu.

Gerçekten bu kadarını beklemiyordum.Nasıl oluyorda söylenenler bu kadar çarptırılabiliyor nasıl bu kadar anlamsızlaştırılabiliyor anlamış değilim gerçekten..Gerçekten ürktüm yani.Evet anlatılabilecek paylaşabilecek bişey yok.Kadınlarla muhatap olduğumu düşünmek gerçekten ürkütücü.:26:

Burada kimse "nasılsa aldırır" gibi bir mantıkla olaya yaklaşmıyor. Şu dedikleriniz gerçekten çok ayıp, neresinden tutulsa elde kalıyor.

sorun erkeklerin (yasa koyucular) kadınlara ; "siz bilmiyorsunuz, doğru kararı veremezsiniz sizin yerinize biz karar verdik yasaklıyoruz" demesidir...ve Yaradan anne olma yetisini kadına verdiyse bunun dini-ahlaki vicdan muhasebesini yapmayı da kadına bırakmıştır...taşıyan kadın, bazen canı pahasına doğuran kadın, emzirip büyütüp besleyen kadın...ama onu hiçe sayıp onun vicdanı yerine karar veren erkekler...

bırakınız kadınlar kendi iradeleriyle karar versinler .... bırakınız bu belki de onların hayat sınavıdır kendileri geçsinler...insanların vicdanları ile ilgili konularda Yaradan adına kararlar alıp yasaklar koymayınız...

sayfalar önce bahsetmiştim bir daha alıntılayacağım cinayet hırsızlık vsvs toplumsak suçlardır dini açıdan ve toplumsal açıdan yasaktırlar cezaları vardır çünkü toplumsal travma yaratırlar...oysa kürtaj kişinin yalnızca kendi vicdan muhasebesidir, yaratacağı travma sadece ve sadece kadını etkiler...hiçbir erkek hamile bıraktığı (evli olsun olmasın) kadının kürtajının yaratacağı durumdan etkilenmez hatta bu durumda hiçbir kadın kürtaj yaptıran başka bir kadını anlayamaz....

ve bunun içindirki bir kadının kürtaj yaptırmasına karışamazsınız...yaptırmamasını isteyebilirsiniz...ama karışmamalısınız...karışmak kimsenin haddi değildir..

Son düzenleme:

Kadin olumleride artar, bebek olumleride artar ... Hadi bir sans olmadi yasadilar diyelim o psikoloji ile yasayan veya yurda birakilmis ve kotu muamele gormus bir cocugun topluma faydasi olmaz zarari olur. Heleki su son zamanlarda yurtlarin kotulugu rezilligi tartisilmazken.Toplumuzda cinsel tabular var, kadin kocasina cinsellikle ilgili birsey soramiyor, tartisimiyor iken bu ulkede nasil insanlar dogru cinsel bilgiye ulasacak? Okullarda detayli egitim verilmiyor ki, internette yalan yanlis bilgi de mevcut. Anne baba zaten Turk aile yapisi geregi cocuguna korunmayi mi ogretecek? E peki bu gencler nerden ogrencek... Saglik ocagina veya hasthaneye gitse oradaki personelin tutucu biri mi yoksa anlayisli sadece isini yapan birimi oldugunu bilemeyiz. Dunku konuda vardi...hamile evli bayanlar sancilarla cigliklar atarken ... yaparken iyiydi degilmi simdide kapa ceneni.. diyen bir saglik mensubu grubuda mevcut. Bunu evli barkli kadina yapmislar evli olmayanlara neler yaparlar kimbilir!

Ancak belli bir zihniyetin söyleyebileceği sözler.Aynı seviyeye inmeden cevap vermek çok zor.
üniversite öğrencilerinin tek gecelik aşkı, heyecanı tövbe tövbeeee.
Anlamıyorum sizin böyle bir hobiniz mi var insanlar birlikte olurken gözetliyor musunuz bunları nerden biliyorsunuz yani tabi ki bilmeniz mümkün değil de böyle fantazileri nasıl üretebiliyorsunuz.Ya da arkadaş çevreniz böyle insanlardan mı oluşuyordu.
Aslında çok da fazla şaşırmamak lazım.Malum zihniyetin yöntemi bu.Bir konuda belli bir bilgi birikimi olmadığı savunduğu şeyi neden savunduğunu bilmeyenlerin başvuracağı yöntem belaltı vurmak.Ama gelin bakalım burada size karşı panzehir çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…