anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Baktigimiz cerceveyle alakasi var. Ben diger insanlari ne kinarim ne de kücük görürüm. Bazilari cinselligini evlilik öncesi yapmis bunu beni baglamaz, bazilari evlilikte esiyle maddi sorunlari vardir kürtaj olur bu da beni baglamaz .

Burada yorum yapanlarin hic biri kürtaj olsun demiyoruz. Insanlarin secim hakki elinden alinmasin diyoruz.

Kürtaja zorunlu hale getiren bir yasa ciksaydi burada hepimiz ayni seyleri yazardik. Bu yasa cikarsa merdiven altinda yapilan kürtaj ile bir cok bayanimiz telef olacak bir cok yazimizda da hatta kanitlariyla alinti yapip yazdik. Konunun ilk ve son sayfasini okuyarak cevap yazmanizi cok yanlis buluyorum.

irlanda da hapis cezası olmasına ragmen kurtajın hala illegal yollardan devam ettigini belirtmisler zaten en az yılda 4 bin kadın kurtaj icin ingiltereye gidiyormus..

'Bu kürtaj yanlısı olmak değil, kadınların yaşam hakkından yana olmak. 'Doğmamış bebeğin hayat hakkı' diye kürtaja karşı çıkanlar, ideolojik nedenlerle kavramları çarpıtıyorlar. Ortada doğmamış bir çocuk yok. Ortada bir fetüs ve bir kadın var. Doğmamış çocuktan bahsedeceksek, hayat için de 'ölümden önce' diye bir kavram kullanmamız gerekiyor o zaman. Bu anlamsız. Ben yıllarca kürtajın yasak olduğu ülkelerde çalıştım ve kadınların her gün nasıl öldüklerini biliyorum!'İnsanların kürtaja yasal olarak erişimi çok önemli. Bu bir lüks değil. Bunu yapmazsanız, kadınların hayatları üzerinde oynamış oluyorsunuz. İstenmeyen gebelik durumu hayatta bir gerçek. Kadınlar bazen isteyerek, bazen istemeyerek hamile kalıyor. İstenmeyen hamilelikler kadınlar için gerçekten kriz durumları ve bunu sonlandırmak için her şeyi yapıyorlar. Biz bunu geçmişte de bugün de kürtaj yasağı olan her yerde görüyoruz..irlanda'dan Aile Planlaması Vakfı'nın CEO'su Niall Behan

Son düzenleme:
Devlet bayanlarin kurtaj hakkini elinden alana kadar oncelikle cinsel egitim dersleri verdirsin, Hastanedeki personeline ceki duzen versin , hastanedeki doktor personel insanlara psikolojik baski uygulamasin ve kendi kisisel dusunceleri ile hastalari yargilamasinlar.Tecavuzcu ve sapiklari hadim etsinler hapislerde curusunler. Ben hic bayan tecavuzcu gormedim bayanlarin kurtaj hakkiyla ugracaklarina pis sapik cocuklara tecavuz eden erkeklerin cezasini versinler once... bence kurtaji su nedenden yasakliyorlar. Malum politika yapmis gibi olucam fakat devlet yonetimi muhafazakar diye gecinen bir grup insanin elinde.... Onlar yeterki kurtaji yasaklasin, yasaklasin ki ak koyun kara koyun meydana ciksin.Kim evlilik disi cocuk yapip dogurmus mimlensin, sonrada bu anne ve cocuklar toplum baskisi ile linc edilsin veya herkes kim namuslu kim degil kolayca tespit edilsin. Islerine gelirdi zaten ozel hayata karismak.Ama bu muhafazakar grubun cocuklari bilmem ne farbikasi sahibi olmus, o devlet yoneticilerinin esleri 3000 dolarik christian louboutin ayakkbi giymis. Bir ailenin bir aylik maasini esaba yatirmis kadin kimin umurunda... ANCAK gonullerince para harcasinlar, gonullerince muhafazakariz diyip ortada dolassinlar, bu ulke erkek egemen bir toplum olsun ancak kadinlara oynasinlar. Varsa yoksa kadin basizini kaldirip erkeklerin yaptigi igrencliklerden baslayan once.. GERISI gelir. Dayak atan erkek, tecavuz eden erkek, kadinlarin pesini birakmayan erkek, kotu yola dusurup kadin satan erkek.... bunlara bakin once siz!

"Anne karnındaki cenini korumaya alıp “fetva” verdi ya Diyanet...

Ama 1970’te anasının karnından çıkmış şairin otel odasında “din adına” benzin dökülerek yakılmasına ilişmedi...

Onun gibi 33 göbeği kesilmiş can daha...

Şuna da bir fetva isterdi mesela:

Hapishanedeki kanserli hastanın, hücre tavanına baka baka ve bağıra bağıra ölmesine ne der din?..

O da cenin olmaktan çıkalı 47 yıl olmuştu...

Bayağı nefes alıyordu...

Fetva gelmedi...

*

Ceninin hayatı Diyanet’i ilgilendiriyorsa...

Cemile’nin hayatı ilgilendirmiyor mu?..

Annesidir...

3 bin 700 hemcinsi gibi takip edildi, kovalandı, kaçtı, sığındı, polise gitti, savcıya başvurdu... Takma isimle girdiği dikiş atölyesinden çıkarken bıçaklanarak öldürüldü...

Elinden düşüp açılan pakette bebeği için bisküvi vardı...

Diyanet?..

Dönüp bakmak aklından geçmedi...

Hadi neyse...

“Din adına” dünyayı dolandırdılar...

Cennetin anahtarını verenden, deniz feneri dikene... Cami yaptırma derneklerinden, iktidara gelip Türkiye’yi satanlara kadar...

Diyanet’in sesi yine çıkmadı...

Ama Başbakan “Kürtaj cinayettir” deyince...

“Fetva” geldi...

Çünkü Türkiye’de kadınlar kürtaj ve sezaryen için sokaklara döküldüğünde, nasıl bir duvara çarptıklarını anladılar...

Bir anda sokaklar, caddeler, meydanlar çığlıklarla doldu...

Dışarı çıkamaz oldu badem...

Çıkmadan koruma kafasını uzatıp baktı, kimse var mı:

“Fetva dersem çık, Fatma dersem çıkma...”

İşte...

Cahil kesimi yanlarına almak için Diyanet’e koştular...

Fetva yetişti...

“Kürtaj dinen cinayet” oluverdi...

Oysa 1982’de anayasa yapılırken soruldu, Diyanet o zaman onay verdi kürtaja... Aradan otuz yıldan fazla zaman geçti...

Bu zaman içinde kürtaj “günah” değildi...

Eh...

Laikliğin bir yana atılıp din tüccarlarının elinde “din devleti” olduysan, duruma göre bakacaksın tabii:

Tanrı fikir değiştirdi mi?.."
(BEKİR COŞKUN)

nefret ediyorum bu dünyadan ve içine dolup onu kokuşturan riyakar insanlardan...........

Son düzenleme:
jeanneCdarc,paylaştığın için teşekkürler.

Eklenecek,söylenecek hiçbir şey yok.

Dinin kullanılması ve insanların da bunu görememesi kahrediyor beni...

"Sen önce hamile kalıpta sırf hamile kaldığı için işten atılan kadınların hakkını koru!
6 ay sadece anne sütü diyen ama kadına sadece 8 hafta doğum sonrası ücretli izin veren kanunu değiştir! Günlük 1,5 saat süt izni hakkını arttır! İşe dönmek için bebeğimi nereye bırakacağım diye düşünmemeleri için kreş hizmeti ver! Önce doğmuş çocukları düşün! Küçücük çocukların tecavüze uğramalarını engelle! Çocukların sel sularında ölmemesi için, çocuk işçi olmamaları için uğraş! Cezaevlerinde çürümemelerini, tacize uğramamalarını sağla. Erken yaşta evlenmemeleri, eğitim haklarının ellerinden alınmaması için çabala!
Çocuğa, kadına karşı şiddeti önle!… Önce doğmuşları adam gibi yaşat; doğmamışları sonra düşün ..."

Diyorum ben de

Hala bir anlık zevk,kadın her haltı yapmayı biliyor gibi sözler söyleyenler 2 sene önce gazetelerdeki şu haberi bir okusunlar da pembe gözlüklerini çıkarsınlar Türkiye insanlarının geldiği şu iğrenç durumu bi okusunlar bence:

AKSARAY’da 5 çocuk babası 46 yaşındaki A.K., cinsel ilişkiye girip hamile bıraktığı 13 yaşındaki kızı Ü.K.'nin dünyaya getirdiği bebeği, bir taşın altına bırakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.

Tacizci babaya aile infazı

Kentin Karasu Köprüsü yakınındaki bir dere kenarında geçen perşembe günü taşların arasına gizlenen bir bebek cesedi bulundu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Aksaray’daki tüm hastanelerin doğum kayıtlarını inceledikten sonra adreslere giderek bebeklerin hayatta olup olmadığını kontrol etti.

Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Obruk Köyü’nde oturan 13 yaşındaki Ü.K.’nin evine giderek dünyaya getirdiği bebeği görmek isteyen polis ekibi, bebek bulunmayınca aile fertlerini sorguya aldı ve korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Kamyon şoförlüğü yapan A.K. sorgusunda, amcasının oğluna kaçtıktan sonra tekrar eve dönen kızı Ü.K. ile kızlık zarı kontrolü yapmak için eşi 44 yaşındaki S.K.'nin gözü önünde ilişkiye girdiğini, daha sonra kızıyla birkaç kez daha cinsel ilişkide bulunduğu onu hamile bıraktığını itiraf etti.

Karakuş polise verdiği ifadede olayı şöyle anlattı:

“Kızım eve dönünce kızlık kontrolü yapmak için eşimin yanında önce kızımın cinsel organına parmağımı soktum. Ancak bu şekilde kız olup olmadığını anlayamayınca ilişkiye girdim. dedi.

Daha sonraki günlerde bir kaç kez daha kızımla ilişkiye girdim. 5 ay sonra hamile olduğunu farkettik. Doktora götürdük ancak bebeğin 5 aylık olduğunu ve alamayacağını söyledi. Kızım Ü.K.’yi eve kapattık.

Odadan hiç çıkarmadık. Doğum sancıları çekince de Aksaray Şammaz Vehbi Ekecik Kadın ve Çocuk Hastanesi’ne götürdük. Doğum burada gerçekleşti. Doğum ücreti olarak 50 YTL verip, kalan 104 YTL için ise senet yaptık.

Bebeği alıp eve gidemezdik. Aksaray Karasu Köprüsü yakınlarında bir taşın altına bıraktık.”

Gözaltına alınan anne S.K. da kızı ile ilişkiye girmemesi için eşi A.K.'yı uyardığını ancak kendisini dinlemediğini bu nedenle eşiyle tartıştığını söyledi. 13 yaşındaki Ü.K. ise polisteki ifadesinde tecavüz olayını doğrulayarak, “Babam benimle ilişkiye girdi. Çok korktum. Ne olduğunu anlayamadım. Çok ağladım. Bebek doğunca bir yere bıraktık” diye konuştu.

Kızını hamile bırakıp, dünyaya gelen çocuğu öldürdüğünü itiraf eden A.K. sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne S.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ü.K. ise Aksaray Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Ahmet Girgin Çocuk Yuvası’nda koruma altına alındı.

Dehşete düştüm yeniden okuyunca.

keşke herkes önce kendi vicdanını sorgulasa da sonra milletinkine sıra gelse..bende kürtaja hayır diyenlerdenim,ama yasaya da hayır diyorum.kendim kürtajı hoş bulmuyorum ama sadece kendim için.bir başka kadının bunu yaptırması o kadın ile vicdanı arasındadır..Allah ile kulu arasındadır..kimse kimseyi zorla "anne" yapamaz.dinden bahsediliyor,vicdan deniliyor ama arkasından bir sürü yargılayıcı cümle,alttan alta laf vurmalar..bizim dinimiz kimseyi yargılamayı hoş görmez..ve kimse kınadığını yaşamadan ölmez,keskin cümlelerle büyük konuşmamak gerek.

İnsanlar başkalarının hatalarını görmede kartallara,kendi hatalarını görmede köstebeklere benzer demiş bi düşünür.

Aynen öyle.

Son düzenleme:

Ne kadar güzel(?) genelleme yapmışsınız öyle... Bununla ilgili ciddi bir araştırmanız, geçerli sonuçlarınız var mı?

Çok merak ediyorum bunun önüne nasıl geçilmeli? Kürtajı yasaklamak iyi bir çözüm mü? O üniversite öğrencilerinin(!) çöp bidonlarına attığı bebeklerin sayısı kürtaj yasaklanınca azalacak mı?

Evet aynen öyle herkesin kendi tercihi ve sonuçlarına katlanacak olan o tercihi yapan kişi. Benim yaptırdığım kürtajın günahi bir başkasının boynuna değil. Benim yaptırdığım kürtaj, bir insanın gerçek bir cinayet işlemesi kadar toplum düzenini bozmaz merak etmeyin. Benim psikolojimi bozar, benim haneme günah yazılır o kadar. Sizi etkilemez merak etmeyin. 10 haftadan küçük bir embriyonun yaşama hakkını konuşabilmek içinse çok erken. Sınırlar belli, o sınırları aşıp bilinci yerinde, acı algısı olan bir bebeği aldırdığımda ise işte o zaman hesabını sormaya hakkı var devletin.

Kırmızıyla belirttiğim kısımda da kötü bir genelleme yapmışsınız. Değer yargısı, ahlak, vicdan bunlar kişiden kişiye farklılık gösteren göreceli kavramlar ve bunları koskoca bir millete genelleyemezsiniz.

Ortada gerçekten ürkütücü bir şey varsa o da ülkenin şu anki durumudur. Bu ülkede yaşayan insanlara yapılanları engellemek, bireyleri korumak onlara refah içinde yaşayabilecekleri bir ortam yaratmak varken bir embriyo için esas gündemi insanlara unutturacak kadar koruyucu olmak çok üzücü...

Son düzenleme:

canım bence boşuna bir şey anlatmak için uğraşma. Burada kürtaj ve kadınlar tartışılmıyor çünkü.
Buraya bir çarpıtma timi kurmuşlar kim kürtajla ilgili ' özgür iradesiyle' bir şey yazarsa hemen başlıyorlar
- X partisini destekliyor
- Yobaz
-Cahil
-İftiracı oluyorsun bir anda

yazdığım hiçbir mesajda ne siyaset ne de dini bir içerik var ama direk saldırı başladı
sadece kürtaja karşı olman yeterli.
Akbaba gibi saldırmak ve çarpıtmak için bekliyor kendini eğitimli!!, gözü açık vs sananlar .Zannediyorlar ki bir kendileri okumuş. Bir kendileri çok biliyor
işlerine gelmeyen her şey şehir efsanesi, iftira hatta baksana kalbi atan bebek canlı değilmiş
bi de şay var bilir misin kafası kesilen insan bir müddet daha hareket eder tavuklarda daha net gözlenir bu durum hatta

kısacası boşuna çabalama burada tartışma falan yok
saldırırya hazır önyargı timi var

yeni başlık açın o zaman '' Kürtaj Yasağına Karşı olanlar '' diye orada istediğiniz gibi konuşun
insanlarda boşuna gelip fikirlerini yazma zahmetinde bulunmasınlar

NOT: bu mesajı alıntılayıp saldırmaya devam edebilirsiniz, alışmışsınız bir kere saldırıya. Sizi gördükçe gerçekten kürtaj yapılmalı diyorum. Sizinkinin dışında görüşü olanları neredeyse bir kaşık suda boğacaksınız gerçekten ürktüm sizden. Evet gerekli kürtaj gerekli

Son düzenleme:

Kırmızı ile işaretlediğim yeri nasıl bir hırsla yazdınız ?:44:

Emredersiniz.

Siz genelde insanların yorumunu alıntılayıp saldırıyorsunuz galiba. Biz gayet medeni bir şekilde sayfalardır tartışıyoruz da sizin yorumunuzu okunuyunca şaşırdım.

Lütfen at gözlüklerinizi cıkarın artık; bizim derdimiz X partisi değil siyasiler. Siyasilerin gündemi meşgul edip bazı cahilleri oyalama cabası.

Bizim gözümüz acık değil, biz eğitimli de değiliz; biz kadınız, kendi rahmimizi kendi bedenimizi, kendi hakkımızı arıyoruz. Duygusal dünyamızı sandığa attığmız bilinçsiz oylarla kıyaslamıyoruz CANIM.

Kırmızı ile işaretlediğim yeri nasıl bir hırsla yazdınız ?:44:

Emredersiniz.

yoo hırsla yazmadım. yazdığım tipteki insanlara yani kifayetsiz mühterislere çokça rastılıyorum hem hayatta hem bu forumda
kendini çok akıllı sanmak genelde cahillerin işidir. kendini 'toplumdaki diğer kişilerden daha aydın 'sanmak doğru dürüst bir şeyi tartışmayı bile beceremeyenlerce yapılınca oldukça komik

lütfen konudaki önceki yorumlarımı okuyunuz ve saldırılanın kim olduğunu görünüz.
ayrıcı alıntı yaptığım kişi aynı görüşte olduğum kişi

önceki sayfalara bakarsanız kürtaj yasaklansın diyen birinin profiliine bbakıp ev hanımıymış ilkokul mezunuymuş diye dalga geçildi bu tim tarafından

Son düzenleme:

Burda 140 sayfadır tartışıyoruz,hiç de öyle bi iddiamız olmadı.

Ben de bir anne adayıyım. Doğurup doğurmayacağıma ben karar veririm.

Allaha hesabını ben veririm.

Yasaklayınca sorun kesin çözülecek değil mi?

Eğitimde,sağlıkta,binlerce problem varken...

Bıraksınlar da yatak odalarımızda ne yapıp ne karar alacağımıza biz karar verelim !

lütfen konudaki önceki yorumlarımı okuyunuz ve saldırılanın kim olduğunu görünüz.
ayrıcı alıntı yaptığım kişi aynı görüşte olduğum kişi

Alıntı yaptğınız kişinin destek mesajı yazdığınız kişi olduğunun farkındayım. Genelleme yaptım ben.

Şimdi siz o mesajı yazınca biz cayacak mıyız mücadelemizden? Siz bize "saldırgan akbabalar" dediniz diye küsüp oturacak mıyız berjerimizde?

Keser döner sap döner; bugün yapmam dediğimiz sey bir gün karşımıza cıkar. Bu kadar net bu kadar sert cizgilerle konuşmayın. Klasik bir KK deyimi vardır; kınama, Allah başına versin de gör :)

Tim yok, çete yok. Eğer öyle ise siz de timsiniz.

Son düzenleme:

saldırın !!! Hucum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…