anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Kırmızı ile işaretlediğim yeri nasıl bir hırsla yazdınız ?:44:

Emredersiniz.

Gün geçmiyor ki burada pek özgün aşağılamalara maruz kalmayalım , ancak ben biri beni bir şeyle itham ettiğinde kendisinin de benden beklediği yönde davranıyor olmasını beklerim , herkes düşüncelerini ortaya koyuşuyla gerçekleri de gözler önüne seriyor , yoruma pek gerek kalmıyor aslında.
Halbuki herkes savını tarafsız verilerle sağduyu içinde desteklese , sorun yaşamayacağız.

Son düzenleme:

Bir yorumu üzerine bir kişinin eğitimi, işi soruldu. Başka bir üye de o kişinin profiline bakıp ilkokul mezunu bir ev hanımıymış dedi. Bunun üzerine başkaları sinirlendi durduk yere. Kimse kimseyle dalga geçmedi.

Son düzenleme:

burada kürtaja karşı olan ya da yasağını savunan hiç kimseye cahil,yobaz vs dendiğini görmedim diyen olsa ceza alırdı zaten.ama bizim ne vicdansızlığımız kaldı,ne ahlaksızlığımız,ne katilliğimiz.üstelik kürtaja karşı olmakla kürtaj yasağına karşı olmak çok farklı şeyler ki siz bunu bile anlamamışsınız.burda kürtaj yasağına karşı olan bayanların çoğu kendi başına gelse kürtaj yaptıramayacağını söylüyor zaten.üstelik bunu sizin gibi hakarete varan sözler sarfedenlere karşı bile seviyeyi bozmadan mantıklı açıklamalar yaparak ifade etmeye çalışıyorlar.daha ne diyeyim allah kimsenin empati yeteneğini kürtajla almasın.

o profile ben baktim. Savunmami da yaptim kimse egitimli egitimsiz demedim.Bir arkadasimizla ayni sekilde tartismak istedik. Yazdiklari cevaplar bir cümlenin üstünde degildi ve tutarsiz cümlelerdi. Buyrun sizde tekrar gözden gecirin.Bir anlam veremedik diger arkadasimimiz mesleginiz nedir diye yazdi. bende profile bakip cevap yazdim. Burada kimsenin egitimli degil diye tartismiyoruz.

Ama kiyaslama yapmayi kücümsemeyi insanlarin baskalari hakkinda yazdiklarinida kabul etmiyorum bu konuda savunmami iki kez yaptim. Bu 3. kez olacak.

Kimseyi dini , irki , mezhepi, hayat tarzi , aldigi egitim konusunda yargilamadim yargilamakta bana düsmez. Bir diger sayfalardaki yorumlarda bunu acik ve net okuyabilirsiniz.

Kürtaja karsi arkadaslarimizin yaptiklari genellemeleri okumuyormusunuz ? Üniversiteliler bebekleri cöpe atiyor ? diye yazi yorlar bu genelleme bu aykirilik degil mi ? bu vicdansizlik degil mi ?

Son düzenleme:
burada çoook alakasız olacak aslında ama şöyle birşey var

hanım kızlar tek gecelik heyecan için yavrularına kıyıyorlarmış ya(kimse o deli gibi sevişip cart diye aldıranlar hiç görmedim duymadım)

bazı komşular vardır balkona kurulur gelene geçene bakar komşu dedikodusu yapar kimin kızı ne yapmış kaçta gelmiş kaçta gitmiş

aaa bak x hanım görüyor musun vah vah tüh tüh ar namus haya falan derler...

psikanalist bir profesörün bu duruma yorumu şudur üstelik erkek bir hocanın...der ki;

-ne o teyzenın de mi canı çekmiş

ağır bir bakış açısıdır ama

burada kınanan hanım kızları kınayanların durumu tamda budur bana göre...

ben sevişemedim sende sevişme...yoksa senı namussuz ilan ederim bak ona göre

kurtaj yasaklanmasın diyenler katil cani oluyor onda problem yok tabi yetmedi simdi de akbaba olduk biz basından beri herkesin kararına saygı duyuyoruz bizimde verdigimiz karara saygı duyulmasını bekliyoruz sadece benim bedenimle ve hayatımla ilgili kararı ben vermeliyim diyoruz ama bunu anlatamadık anlatmıycazda..

Sizin aksinize insanlar bir fikirde aynı düşünüyorlar diye her konuda birbirlerini ölümüne destekleme anlayışında değiller. Bahsettiğiniz ilkokul mezunu hanımı hatırlıyorum bir üye merak edip mesleğini sormuştu sonrasında da, kimsenin dalga geçtiği filan olmadı, hatta kürtaj yasağına karşı olan başka bir üye insanların eğitimlerine göre değerlendirmenin çok saçma olduğu üzerine bir yazı yazdı. Siz nasıl ilkokul mezunu diye bir kadının çembere alınıp dalga geçilmesi şeklinde algılandınız ben bunu anlamıyorum.

Şu anda ortada dönen çöplerdeki bebeklerin çoğu tek gecelik ilişkiler yaşayan üniversite öğrencilerinden lafına doğan tepkide, bu yorumu yapan kürtaj karşıtı olduğu için değil, böyle çirkin bir genelleme yaptığı için doğuyor.

Bazı yorumlarda " aldırılan bir embriyo, canlı değil, vs." yorumlar yapılmış. Eğer izin verirsek o da bir canlı olacak, o da doğacak, emekleyecek, büyüyecek,
Ağlayacak, gülecek kimi zaman üzülecek ..."anne" diyecek.
Tüm bebekler gibi,tüm insanlar gibi.
Kürtajı savunmanın hiçbir geçerli mazereti olamaz.
Bence anne rahmine düşmüş bir bebek o andan itibaren yaşam hakkına sahiptir.
Biz nasıl engelleyebiliriz?
Benim inancım budur.

Ahanda alıntıladım.::18::18:

Saldırıyada geçtim.:18::18::18:

Sayfalardır tartışıyoruz,hiç kimse bir diğerine Cahil veya Yobaz demedi.

Hiçkimse sizin gibi Akbaba da demedi.

Madem bizi ukalalıkla,çok bilmişlikle ,akbabalıkla suçlamışsınız,size çok sevdiğim bir kızılderili atasözünü söyliycem sadece.

Birini birşeyle itham ederken işaret parmağın karşıdakini gösterir ama diğer 3 parmağın seni gösterir..

Bakin burada sizin görüsünüze saygi duyuyoruz. Kimse sizi engeleyemezde buna kimse karsi cikamaz. Ayni sekilde sizinde kisisel sebeblerden dolayi kürtaj yaptirmak zorunda kalan bayanlara saygi duymanizi bekleriz.

Burada kimse kürtaj olalim, kürtaj sart, ben kürtaj yaptiracagim demiyor. Kürtaj yasaklaninca olasabilecek sorunlardan bahsettik. Bunu da 140 sayfa boyunca alinti yaparak acikladik...

Burada o kadar şey yazıldı çizildi.

Herkes körü körüne baglandıgı düşünceyi savunuyor.

Bu saatten sonra kimse kimsenin fikrini degiştiremeyecegine göre tartışmanın kimseye faydası yok.

Yukardakiler zaten yapacagını yapacak,

her zaman oldugu gibi kurunun yanında yaş da yanacak!

Bir kişinin suçunu niçin bütün hepimize yüklüyorsunuz? Eğer gerçekten üyeye saldırma gibi bir durum olsaydı ve bütün üyeler tarafından sürekli tekrarlansaydı site yönetimi el atardı konuya. Konu kapanır, gerekli cezalar verilirdi. Eğer rahatsız olduğunuz saldırı içerikli bir yorum varsa kötü içerik butonuyla yönetime bildirebilirsiniz.

Hiç hoş olmayan bir üslupla herkesi toptan suçlamışsınız. İnsanları saldırmakla suçluyorunuz, sizin yaptığınız ne? Hele son cümleniz. Umarım yöneticiler müdahale eder.

Not: Kafası kesilen canlı bilinçli hareket etmez.

yani degilmi olmam karsıyım diyen kendi adına konussun karar versin benim hayatımdan kurtajımdan sizene yahu

canım biz zaten kürtajı savunmuyoruz. kürtaj hakkını savunuyoruz. şu geçen 142 sayfada herhalde 1500. kere aynı şey söylendi. burada kürtaj HAKKINI savunan kadınların hiçbirinin keyfine koşa koşa kürtaja gittiğini sanmam. kaldı ki gitseler bile bizi ilgilendirmez. kendi vücudu kendi tasarrufu.

yani degilmi olmam karsıyım diyen kendi adına konussun karar versin benim hayatımdan kurtajımdan sizene yahu

Iletisim yapmak inan cok zor . Empati daha zor... Bu konuda yazdiklarim yorumlarimda kimseyi zan altinda birakmadim. Kürtaja bende karsiyim dedim ama digerlerinin hakkinida savunurum dedim. Insan psikolojisi bu kadar zorlanir mi ? Konuya 6 gündür yorum yapiyorum. Hic birine geri kafali, egitimsiz gibi hakaretlerde bulunmadim ve dalga gecmedim.

Beni yanlis anlayan ,yorumlarimi farkli yönden algilayan arkadasim varsa hepsinden cok özür diliyorum.....

bazı kadınlar şunu anlamıyor: şu an kürtaj yasal ve serbest. yani herkes istediğini yapabilir. ister kürtaj yaptırır ister yaptırmaz. yani savunan ve savunmayan tarafın çıkarı zedelenmiyor; kimse kimseye karışmıyor. eğer kürtaj yasaklanırsa kürtaj yaptırmak isteyenlerin hakları zedelenecek. kürtaj serbest: herkes fikrinde serbest. kürtaj yasak: bir taraf diğer tarafa boyun eğmeli.
yıl olmuş 2012. hiç özgürlükçü düşünemiyor insanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…