- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
bunu neden kadına müdahale olarak algılıyorsunuz hali hazırda kürtaj yasağı zaten var hatta çoğu ülkeye göre zaten ağır maddeler içeriyor
daha taslak bile olmamış yasanın neyine karşınız
yoksa eski yasaya da mı karşınız anlamış değilim
Digerleri mi?
Ben bir kadin hamile iken, erkek cocuk istiyorsa ama teste baktirdi ve kiz ciktiysa ve bunu aldirdiysa, buna tepki göstermeyi insanlik borcu bilirim.
Ben, bir genc kiz sevgilisini evlenmeye ikna etmek icin hamile kaldi ama sevgilisi tuzaga düsmediyse ve gidip o cocugu aldirirsa buna tepki vermeyi insanlik borcu bilirim.
Bir kadin hamile ise ve kocasi ile tartisinca ona tepki olsun diye gidip bebegi aldirirsa ona tepki göstermeyi insanlik borcu bilirim.
Bir kadin tecavüze ugramis hamile kalmissa ve o cocugu istemiyorsa, o cocugun alinmasini savunmayi insanlik görevi bilirim.
Bir kadin hamileyse, bebek yada annenin saglik sorunu varsa, gebeligin sonlandirilmasini savunmayi insanlik görevi bilirim.
Digerleri icin ben bunlari düsünürüm ve savunurum.
Bunuda insanlik görevi olarak yaparim.
bunu neden kadına müdahale olarak algılıyorsunuz hali hazırda kürtaj yasağı zaten var hatta çoğu ülkeye göre zaten ağır maddeler içeriyor
daha taslak bile olmamış yasanın neyine karşınız
yoksa eski yasaya da mı karşınız anlamış değilim
Bir kadın olarak, en önemlisi bir birey olarak kürtaj benim hakkımdır ve kimse bu hakkı elimden alamaz! Kimse kendi değer yargılarına, vicdanına, dinine göre beni yargılayamaz, katil ilan edemez!
Bu ister başbakan olsun, ister padişah(?) olsun... Hele ki demokratik ve laik bir ülkede yaşıyorsam kimsenin kendi dinini alet edip bu hakkımı elimden almaya hakkı yok.
Hak diyince aklınıza keyfi kürtaj gelmesin arkadaşlar. Bu benim hakkımdır ve ben bu hakkımı gerektiği zaman, belirlenen sınırlar içerisinde kullanabilmeliyim. Gerisi benim vicdanıma kalmış.
Gebeliği de anlık zevkle bir tutmayın lütfen. Tecavüze uğrayıp hamile kalanlar var. Tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmanın verdiği psikolojiyi ne başbakan anlar ne de bakanları. 'Erkek halleri'yle çıkıp konuşmak kolay tabi, bir de kadınlarımıza söz hakkı tanısalar, bakalım neler diyecekler -ki diyorlar bile. Görüldüğü gibi herkes kendi görüşünü belirtiyor, yani çeşit çeşit görüş var ortada. Şimdi bu görüşlerin hepsi bir kenara atılıp da tek bir kişinin görüşü mü değerlendirilecek?
Tecavüz diyince de aklınıza anlık tecavüz gelmesin. Bir çok tecavüz aile içinde oluyor ve malesef sürekli tekrarlanıyor, bunun sonucunda zavallı kadınlar kendi öz abilerinden babalarından hamile kalıyorlar. Korkunç bir durum bu arkadaşlar, kim yaşamak ister bunu? Kim doğurmak ister o çocuğu?!
Ama sayın başbakanımız ve bakanlarımız için 'tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmalı' demek kolay tabi! 'Sen doğur o zaman' da diyemiyorsun ki, adam 'erkek'.
O yüzden diyorum ya 'erkek halleri'yle çıkıp bizim adımıza karar vermesinler diye!
Herkesin kendi aklı, fikri, vicdanı, değer yargıları var. Herkesin dini, inancı veya felsefesi var. Herkes kendine arkadaşlar. Bir kadının aldırdığı bebeğin günahı bir başkasının boynuna değil. Eğer ki günahsa, cezasını çekecek olan odur. Bırakın buna o karar versin.
Ve üzgünüm ama bir şeye yasak konularak o şey tamamen ortadan kaldırılamaz. Daha acı, daha dehşet verici bir şekilde çıkar karşımıza... Ki bilen bilir yasaklanan dönemi...
canım benim o katlettiğin senin bedenin değil başka bir can,başka bir ruh.sen de onun Tanrısı değilsin ki onu yok etmeye hakkın olsun.kürtajın ne kadar korkunç bir şey olduğunu anlamak için şimdiki evladına bakıp onu kendi isteğinle öldürdüğünü hayal edebilirsin.daha ne deyim.kürtajın asla savunalacak bir tarafı olamaz.[/QUOT
öncelikle yorumunuz için gerçekten tşk ederim.
yinelemekte fayda görüyorum ki benim bahsettiğim konu kürtaj yanlısı olduğum değil.her kadın ve anne gibi tabikii böyle birşeye bende karşıyım ve vicdanen rahatsızlık duyuyorum.ayrıca 6,5 senelik evli bir bayan olarak hiç kürtaj yaptırmadım yaptırmak zorunda da kalmadım.çünkü ben önlemimi alıyorum.buna rağmen biliyorumki hiç bir korunma yöntemi %100 korumaz.
allah kimseyi böyle bir durumla karşılaştırmaz umarım.cünkü bana düşen herşeyi yaptıktan sonra istemediğim bir bebeğe hamile kalırsam ne yaparım inan bilmiyorum.belki içinde bulunduğum durum yüzünden ondan vazgeçmek isticem belki de annelik içgüdülerim,vicdanım yada başka sebepler bunu yapmamı engellicek.
bu karar bi kadın için verilmesi en zor,psikolojik açıdan da travmatik bi karardır.eğer ki bir kadın böylesine zor bi kararı veriyorsa içinde herkesin buna saygı duyması gerekmez mi.
nasıl ki bakamadığı halde bir sürü çocuk yapıp o güzelim çocuklara iyi bir gelecek sahibi hazırlayamayan kadınlar varsa ve bizler onlara bunun hesabını soramıyorsak,daha doğrusu sormaya hakkımız yoksa,kimseninde sırf hamile kaldım diye de neden doğurmıcaksın demeye hakkı var.
lütfen kurunun yanında yaş da yanmasın kimse doğurmak istemediği çocuğa bile isteye hamile kalmaz.istisnalar kaideyi bozmuyo dimi ama...
Simdi tecavüzü ispatlamak icin nereye gidiliyor?
Mahkemeye gidilmiyormu?
Eee farki ne?
Bazilari tecavüzü gizliyor, artik gizleyemeyecek bumu fark?
Ne güzel iste, hep lanetledigimiz tecavüzcülerin tecavüzü yanina kar kalmayacak.
Ayrica 50 keremi söylemeliyim yasayi dogru bulmuyorum diye.
SIKISINCA yasada su var denmesinden biktim.
Yasa ciksada yine yapan yapacak!!!
Yasa yeterli olmayacak!!!
Insallah anlasilmistir artik!!
arkadaşlar lütfen bunu ülkenin açlığıyla vs karşılaştırmayın ayrıca ülkemiz şu an çoğu ülkeye göre çok çok iyi
konuyu siyasallaştırmayın ülke aç diye tbmm görevini yapmayacak mı elbette yapacak
Bir candan bahsediyorsak kişilerin kendi kararı felan olamaz. İyi o zaman intihar edene ya da ötenazi isteyene de karışmayalım. Adam öldürsün kendini. Can onun canı bize ne? Kullanım hakkı ona ait bize ne geberirse gebersin. Öyle şey mi olur yaaa??? Bir candan bir hayattan bahsediyoruz burada.
Burası Türkiye,siz nerde yaşıyorsunuz bilemiyorum ama,burda bir kadının mahkemede tecavüze uğradığını ispat etmesi en iyi ıhtımalle 2 sene sürer.
Bu süreçte kadının kürtaj yaptırmak istediği bebek 1 yaşını doldurur.
yasaklar,hele ki başkalarının haklarını kısıtlama yaparak uygulanan yasaklar çözüm değildir.madem ki bişeylere düzeltme yapılyor eğitime yapılsın,çocuklarımızı gelecek kaygısı duymadan yetiştirme imkanı verilsin,cahil bilgisiz insan kalmasın,aile içi şiddet,erken evlenme,işsizlik hepsine ama hepsine çözüm bulunsun.
kürtaja karşı değilim ama bu yazıyı hoş bulmadım açıkçası...
abartılı yazılmış...
eşini ve anneliğini övmen itti beni sanırım...
bunları anlatmak için başka bi konuda açabilirdin neden kürtajı seçtin anlamadım...
benim fikrim bu tabi hoşuna giden destekleyen insanlar vardır mutlaka...
Tecavuz ve saglik problemi olanlari tamamen ayri tutuyorum. Coplere birakilan bebekler, gelisi guzel yapilan kurtaj islemleri. Saglikla ilgili bir problem olmadan, doktor tavsiyesi olmadan yapilan kurtaj cinayettir. 5 dakikalik keyfini dusunuyorsan ama o bebegi dunyaya getirecek gucun yoksa, o isi de yapmayacaksin kardesim. Iki kere iki dort bu kadar basit.
Tekrar, yeniden, yine, birkez daha söylüyorum.
Yasayi dogru bulmuyorum!
Yetersiz buluyorum.
Yapan yine yapacaktir diyorum!
Merdiven altina inecektir diyorum.
Ayriyeten 2 sene sürecek bir tecavüz mahkemesi icinde ek bir madde konulmasini umuyorum.
Neyse..
Iyi aksamlar herkese....
o canı taşıyan beden de benim bedenim ,toplumsal olaylarla bireysel olaylara yaklaşımınız ne kadar aynı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?