anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Herkesin özeli vardir ve ben bir saglikci olarak. bu özeli ne bilmek isterim ne de fazla desmek. Akilli bir birey IQ su 70 in üzerinde olan bir bayan kendi icin (maddi ve manevi) secimleri yapmakta özgürdür.

Yasalarla hersey daha karisacak. Sadece hamile bayan degil , kürtaji yapan doktorda zan altinda olacak. Gercekten kürtaj mecburiyeti olan ve olmayanda ayirt etmek icin bir kurul karar verecek. Bu da hamile insanin kimliginin aciga cikmasini sagliyor.... Buda diger sorunlari ortaya dökecek. Ailesinden habersiz hamile kalan, tecavüz edilen ve bunu saklamak isteyen bayanlar polise gitmek zorunda kalacak ooooooo daha ne problem olusacak. Simdi soruyorum tekrar bu yasanin ya da böyle bir yasanin cikmasini istermisiniz?

Bunlar uc noktalar lütfen kadin olarak baska kadinlari bu kadar aciz görmeyin.Her kadin bu sacma nedenlerden cocugunu aldirmaz.

cümlemin gayet net olduğunu düşünüyorum...siyasete girmek istemiyorum ancak "tecavüz edilen de doğrusun devlet sahip çıkar" anlayışının getirdiği ve "4 hafta" gibi anlamsız bir sınıra dayandırıldığı bu anlayışla hiçbir yere varılamaz..hayır eski yasaya karşı değilim,cümlemin başını okuyun lütfen..bilen bilir kürtaj konusunda en çok karşı çıkanlardan biriyimdir ama bu şekilde değil.

Sumuzz nickli arkadasim, artik benim yazdiklarimi alinti yapip yorum yazmamanizi rica ediyorum.
Siz bir önceki yorumunuzda " yasa cikarsa, tecavüz edilen kiz aciga cikar, polise gitmek zorunda kalir" diyecek kadar garip düsünüyorsunuz.
Ciksin kardesim ciksin. Bir zahmet tacevüz edenin yaptigi yanina kar kalmasin.
Onun icin sizin düsünce tarzinin bana cok uzak. Lütfen yorumumu alintilamayin.

Son düzenleme:

her cümlenin altına imzamı atarım.

"weiss" nickli ardasim. Yasalarla kürtaji nasil belirlenir bu konuda bir cözüm önerisinde bulunurmusunuz ? Bu pratige nasil dökülür ? merak ettim . Lütfen cevaplayin ..........

Benim cevabim. Eger tecavüz ve istem disi bir iliski sonucu hamile kalinirsa, bunu ispat etmek zorunda ? Mahkemeye kadar yolu var..... Her hamileyi bu gibi yollardan gecirmek sosyal sorunlari ortaya cikarir. namus cinayetleri vs vs seyler artacak.

Son düzenleme:
Simdi tecavüzü ispatlamak icin nereye gidiliyor?
Mahkemeye gidilmiyormu?
Eee farki ne?
Bazilari tecavüzü gizliyor, artik gizleyemeyecek bumu fark?
Ne güzel iste, hep lanetledigimiz tecavüzcülerin tecavüzü yanina kar kalmayacak.
Ayrica 50 keremi söylemeliyim yasayi dogru bulmuyorum diye.
SIKISINCA yasada su var denmesinden biktim.
Yasa ciksada yine yapan yapacak!!!
Yasa yeterli olmayacak!!!
Insallah anlasilmistir artik!!

Son düzenleme:

Burası Türkiye,siz nerde yaşıyorsunuz bilemiyorum ama,burda bir kadının mahkemede tecavüze uğradığını ispat etmesi en iyi ıhtımalle 2 sene sürer.
Bu süreçte kadının kürtaj yaptırmak istediği bebek 1 yaşını doldurur.

kusura bakmayında siyaseti diline dolayan sizsiniz.

kaldıki açlıktan eğitimden taikii bahsetcez.ne diyelim açlık dururken,eğitim sorunları dururken ne iyi yapıyorsunuzda sadece beni ve eşimi işlgilendiren bir konu hakkında yerime karar verin tab...

durumun tam tersi olduğunu düşünün birde..empati yapın nüfusumuz çok fazla ve 1-2 den fazla çocuk yapmak yasak.hamile kalan aldırmak zorunda mecburi yani yasayla.
bizler nüfus fazla işsizlik var ekonomi yetmiyoo evet aldırın diye bu işin olumlu yanlarını sıralayıp,tıpkı sizler gibi kadın olduğumuzu unutup doğurmak isteyenlere karşı mı olalım...

o canı taşıyan beden de benim bedenim ,toplumsal olaylarla bireysel olaylara yaklaşımınız ne kadar aynı..

Tekrar, yeniden, yine, birkez daha söylüyorum.
Yasayi dogru bulmuyorum!
Yetersiz buluyorum.
Yapan yine yapacaktir diyorum!
Merdiven altina inecektir diyorum.
Ayriyeten 2 sene sürecek bir tecavüz mahkemesi icinde ek bir madde konulmasini umuyorum.

Neyse..

Iyi aksamlar herkese....

Tecavuz ve saglik problemi olanlari tamamen ayri tutuyorum. Coplere birakilan bebekler, gelisi guzel yapilan kurtaj islemleri. Saglikla ilgili bir problem olmadan, doktor tavsiyesi olmadan yapilan kurtaj cinayettir. 5 dakikalik keyfini dusunuyorsan ama o bebegi dunyaya getirecek gucun yoksa, o isi de yapmayacaksin kardesim. Iki kere iki dort bu kadar basit.

benim çevremde nişanlıyım hamile kaldım ama yaz düğünü yapacaktık bunu aldıralım sonrakini doğruyım diyen oldu.
bu bebeğim daha çok küçük 2 çocuk fazla olur deyip aldıran ,3 ay sonra yine hamile kalan oldu.
ayrıca sorhuştum ilşkiye girdim,korunmayı unuttum diyen tipler az mıdır Allah aşkına.
bunlar güle oynaya sınıfına girmiyor mu?
en çok çocuk aldıran doğru dürüst korunmayı beceremeyen evlilerle,her önüne gelenle beraber olan bekarlar değil midir?o çocukların yaşam hakkını ellerinden almak olur mu?yani şu yorumları okuyunca savaşlara,katliamlara,çocukları okullarında camilerde katledenlere şaşmamak lazım kadınlarımız böyle düşündükten sonra ben istediğimi yaparım dedikten sonra.
sanki tecavüz çok sık karşılan bir olay,o tecavüzlerin hepsi de hamile kaldı da onu konuşuyorlar sadece.kaç kişi tecavüze uğrayıp hamile kalıyor ya.bu yukardaki (güya) sebeplerden dolayı çocuk aldıranlar tecavüz mağdurlarının bin katıdır herhalde.

ben kezinlikle yasaklanmazsina karsiyim...
cunku dusunuyorumda.. bir kadin.. fatma gulun filimindeki gibi, fatmanin,aysenin, kezbanin basina oyle bir sey geldiginde ne yapacaklar? bu durumda hamile kaldigi an..bir tecavuzcuden cocuk doguracak degiller herhalde! biliyorsunuz dunyada neler oluyor neler!.. daha gecenlerde kendi kizini senelerce bir odada hapis edip.. yillarca tecavuz edip.. kendi cocugundan.. torunlari/cocuklari olmamismiydi Bu ayni olay trde cok oluyormus diye duydum, artik ne kadar dogruysa.. bilmiyorum. Ben sirf bu yuzden karsiyim!!.. soylede olabilir.. dogum riskli olabilir.. ozaman ne yapman gerekiyor?

bakın zaman zaman gazetelerde görüyoruz. tecavüze uğrayan kızın "kendi rızasıyla ilişkiye girdiği"ne dair mahkemeler karar alıyor. eğer bir kız tecavüze uğradıysa bile bunu "kendi rızasıyla ilişkiye girdi" diye gösterirlerse kürtaj yaptıramaz. bir üye konu kürtaj olunca mı tecavüzleri gösteriyorsunuz demiş (düşüncelerimiz bu konuda kendisiyle oldukça zıt). haklı.
toplum olarak kabullenemiyoruz. biz birlikte yaşıyoruz hepimiz aynı çerçeveden bakmıyoruz bu dünyaya. kimi muhafazakar, kimi din konusunu fazla önemsemeyen, kimi ise hiç önemsemeyen yığınla insan var bu ülkede. bakın geçen konularda birileri sürekli türkiye gelişmiş bir ülke bu yüzden türkiye avrupa ülkeleri gibi nüfus artışını artıran bir politika izlemeli diyor. bu görüşe saygı duyarım. fakat ortada bir yanlış var. türkiye gelişmiş değil gelişmekte olan bir ülke ve öncelikle nüfusun kalitesini yükseltmeli daha sonra nüfusunu artırmalı.

avrupada nüfus artışını destekleyen ülkeler insanlara fazladan "maaş" veriyor. ikramiye veriyor. yanlış hatırlamıyorsam rusyada bir dönem 2. çocuğa araba 3. çocuğa ev vermişlerdi. bunun çözümü kürtajı yasaklayarak olmaz. kürtaj yaptırmak isteyen bir kadın zaten karnındaki bebeği benimsememiş ve ondan kopması/kurtulması gerektiğine inanan kadındır. zaten şunu da söylemem gerekir ki kürtaj yasaklanırsa onu doğurmak istemeyen kadın her şekilde o bebeğin yaşamına son verir.

maddi koşullar bence bir çocuğun aldırılması için yeterli neden değildir. çünkü ben refah içinde yaşıyorum çok şükür. ailemin maddi durumu yerinde. ben bilmiyorum açlığı fakirliği. öyle önümde meyve kasesi dururken "açlık bahane midir yaa" dememem gerekir.

madem çözüm için toplandık burada çözüm üretelim. eğer bir ülke kürtaj sayısını azaltmak istiyorsa kürtajı yasaklamamalı. kürtaj yaptırmak isteyen kadınların neden bebeğini aldırmak istediklerini araştırmalı. sorunların kökenine inmeli. kadını psikologlarla görüştürmeli.

asıl amaç nüfus artış hızını artırmaksa fazla çocuk yapan ailelere çeşitli imkanlar sağlamalı.
korunma şart. fakat şunu da söyleyeyim bazı üyeler yazmış burayı bir sürü insan okuyor yanlış bilgilenmesinler hiçbir koruma yöntemi %100 değildir. ablamlar hem hapla hem prezervatifle korunuyordu. doktor çok nadirde olsa oluyor demiş. şimdi 1 yaşında dünyalar güzeli yiğenim var

kürtajı vicdansızlık olarak algılayan arkadaşlar hamile kaldıklarında her ne olursa olsun doğursunlar çocuklarını ama doğurmak istemeyenlere de saygı duysunlar. bir de kimse isteyerek kürtaj yaptırmaz.

çok özür dilerimde okuyup anladığınız sizin bu mu?

eşimi övmek isteseydim sayfalar dolusu yazardım emin olun.ya da anneliğimden bahsetcek olsaydım.

kadın olduğu halde bizlere dayatılan yasaklara karşı gelmiyorsunuz,bizlerden de tıpkı sizin gibi düşünmemizi bekliyorsunuz.
hayat yaşadığınız dört duvardan ibaret değil hanfendi,dışarda koca bir dünya,hızla akıp giden bir yaşam var.bırakın ben haklarımı koruyayım,siz de çocuklar için gerçekten birşey yapmak istiyorsanız henüz doğmamış olanlara değil,doğmuş ama doğduğuna pişman olanlar için yapın..belki o zaman bizlere haykıran bu sesinizin vicdanınızdan geldiğine inanırız..

5 dk keyiff .....ne kadar da bilinçsiz yazılmış cümle

k.bakmayın lütfen siz o 5 dk yı hangi maksatla geçiriyorsunuz?

burda yasaklara karşı olan kadınlar da keyfimi aliyımda hamile kalırsam hallederim diye düşünüyo sanki...

Şahsen benim o günki konunuzda söylediğim şeylerdi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…