anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Pardon cok olmus aslinda iki dakika:) Kadinlar beynini kullanirsa, bir kediyi bile sokaga atamiyorsa insan olan insan, o canini kanini aldiracak duruma gelmez. Allah akil fikir vermis kullanalim diye. Bir tek bedenimizi kullanmayalim lutfen...

kürtaja karşı değilim. kürtaj da bir haktır. ister evli olsun ister olmasın. bir kadını zorla anne olmaya zorlamazsınız. yaptırmak isteyen zaten yasak olsada yaptıracak. olay merdiven altına inecek. anne ölümleri artacak.

Sizin gibi düşünce yapısı olan insanlarla tartışmak zaman kaybından başka birşey değildir. Hayırlı akşamlar

unutmayın ki bizim gibi kadınlar,her ne kadar aynı düşünceyi taşımasak da,sizin gibilerin de haklarını korumaya çalışıyor.
bizler en azından sizleri anlıyoruz,hak da veriyoruz cünkü ben bir can a kıyılması taraftarı değilim olamam da çünkü anneyim.
annelik duygusunu tattım çok şükür.kürtaj bir korunma yöntemi değil evet ama yasaklarda çözüm değil.herkesin kendi vicdan ve seçme ,değerlendirme özgürlüğü var.

kürtaja karşı değilim, yasalarla değil, herkesin kendi inancı ve vicdanı doğrultusunda ve hür iradesiyle vermesi gereken bir karar olduğunu düşünüyorum. tartışmak da çok gereksiz, çünkü bu ülkede artık ses çıkaranın sesi kesiliyor. (bknz: işten çıkarılan 305 thy görevlisi). iyi tarafından bakmaya çalışırsak, belki de bu yasa sayesinde insanlar doğum kontrolü konusunda biraz daha dikkatli olur.

amacim polemik degil ama kürtaj haksa o karindaki bebeginde yasama hakki yok mu ?

ve kürtaj haksa zorunlu zamanlarda haktir bebegin dogumu anneyi yada bebegi etkiliyorsa ölüme sebebiyet veriyorsa,keyfine kürtajin hak oldugunu dusunmuyorum...

Pardon cok olmus aslinda iki dakika:) Kadinlar beynini kullanirsa, bir kediyi bile sokaga atamiyorsa insan olan insan, o canini kanini aldiracak duruma gelmez. Allah akil fikir vermis kullanalim diye. Bir tek bedenimizi kullanmayalim lutfen...

sizin için cinsellik 2 dk lık bir zevk demek .ya da çocuk doğurmak için yapılan bir deney.yazık ozaman size.
çünkü siz bizleri anlayamazsınız.bir defa olaya bakışımız farklı.bizim için cinsellik hayat arkadaşımızla bir bütün olmak,sevgimizi gösterdiğimiz an.severek ve isteyerek dünyaya gelen de bize o anın armağanı.bunları yaşamış olsaydınız aşkla,sevgi vesaygıyla yapılan çocuğun kıymetini anlardınız.

bende cikacak yasanin eger cikarsa yani insanlari dogum kontrol yontemlerini ogrenme hakkinda tesvik etmis olacak gibi...

hic bir korunma yontemi yuzde yuz degil tabi ama tedbir elden birakmamak gerekir gerisi ALLAHA kalmis o ne derse o olur...

Son düzenleme:

Ve sen onu aldirma taraftarisin. Kendinle celistiginin farkinda misin?

beden sizin bedeniniz ama içinde taşıdığınız bebeğinizin bedeni sizin değil
böbreğinizi veya midenizi aldırmıyorsunuz söz konusu olan bir bebek yani insan
herkesin kendi seçme özgürlüğü var bebeğinize sorun o zaman doğmak istiyormu kürtajla hayatının sonlandırılmasını istiyormu

Şahsen benim o günki konunuzda söylediğim şeylerdi :)

Ne güzel..
Demek ki yasayi savunmaya bilirim ama ayni zamanda keyfi kütrajada karsi olabilirim.
Bir kadinin sirf erkek degil diye cocugunu aldirmasina karsi cikabilirim, bir genc kizin sevgisilini tuzaga düsürmek icin hamile kalip amacina ulasamayinca cocugu aldirmasina karsi cikabilirim. Bir kadinin kocasina sinirlenip, bebegini aldirmasina karsi cikabilirim.
Ama ayni zamanda, yasa yetersizdir. Merdiven alti kürtaja zemin hazirlar diyebilirim.
Insanlarin bilinclenmesini isteyebilirim.
Burda fikir beyan edince, sinirlandirilmak isteniyor insan.
Sanki ya yasaka karsiyim, kürtaji destekliyorum demek zorundayim, yada yasayi destekliyorum kürtaja karsiyim demek zorundayim.
Böyle bir mantik yok.
Bakiyorsun insanlara, baska konularda ki yazdiklarina ve ne kadar mantikli bir insan diyorsun.
Sonra bir bakiyorsun ki, kendi fikri ile zit düsen bir konu olunca degisiyor, baska bir yüzü cikiyor ortaya.

ben sizin doğurma hakkınıza saygılıysam, sizde ben ve benim gibi düşünenlere saygılı olmak zorundasınız

haa bende kürtaja karşıyım ama bazı arkadaşların dediği giibi ya engelliyse?

ya tecavüz sonrası hamile kalmışsam? -tecavüzcüleri ortaya salAN zihniyetin yasakları-

ya maddi-manevi hazır değilsem?

bakın nedenim çok...

burda diğer büyük sorunda bedenimiz üzerinden, başkaları tarafından yönetilen erkek beyinlerinin siyaset yapıp, yasak koymasıdır

bi zahmet yaratıcıyla aramıza girmesinler... hesabını kadın verecek

Sağolun, teşekkür ederim. Çok şükür kendi haklarımı savunabilecek ehliyete sahibim. Başından beri okursanız ne bir partiye hak vermişim, ne de adaletsizlikten bahsetmişim.
Tartışmaya yönelik değil, çözüm sunmaya yönelik yazmışım hep. Kanun içeriği henüz belli değil, 1 ay sonra belli olacak. Duruma bakalım tamamen yasaklıyorlarsa o zaman haykıralım, bağıralım şu an gereksiz demişim. Ben bir canın kullanım hakkı sırf karnında taşıyor diye anneye ait olamaz, emanet olan cana kıyma hakkı mecburi gerekçeler olmadıkça anneye olamaz dememe rağmen çatışma çıkaracak şekilde düşüncelerime saldırıyor, sizin gibi düşünmeyen herkes aptalmış gibi tavır takınıyorsunuz. Kürtaj yanlısı değilim diyorsunuz ama bangır bangır bağırıyorsunuz o benim bedenim kime ne diye. O beden de o bedenin içinde oluşan yeni beden de bizim değil. Nasıl dünyaya gelmiş bir insanın can sağlığı devletten soruluyorsa, anne karnındaki canlının da hakkını devlet savunmalıdır. Ama adaletlice. Yeni çıkacak yasa bir gelsin, bakalım. Adaletsizlik varsa tüm kadınlar olarak ayağa kalkalım. Yasadan bahsetmiyorsunuz ki siz, resmen bu beden benim öldürürüm size ne diyorsunuz. Hayata bakış açımız çok farklı. Bu tartışmamız asla uzlaşarak sona ermeyeceği için problem çıkmaması adına sohbeti sonlandırıyorum. Her iki taraf için de zaman kaybından başka birşey değil..

benim de amacım polemik değil. Düşüncelerimin arkasındayım. Kesinlikle bir hak olduğuna inanıyorum.

çok ilginç,bunu ben yazdım sanki..aynı düşünüp nasıl ayrı düştük çözemedim????

aynı okulda çalıştığım bir öğretmen arkadaş 45 yaşlarında.. ilk çoğucuğu 1.5 yaşındayken 2. ye hamile kalmış ve aynı sizin dediğiniz gibi embriyo diye kürtaj olmuş gençken. sonra 2. düşündüğünde hamile kalmış ama o düştü ve 2. çocuğa sahip olamadı bir daha asla..
çok pişmandı .. 1.yi özel üni de okutuyordu. 2 . olsa belki 2 side devlet üni. de okuyacaktı ve 2. si de yaşama hakkına sahip olacaktı.
maddi kaygılar yüzünden yapılması üzücü bir durum.

Ve sen onu aldirma taraftarisin. Kendinle celistiginin farkinda misin?

Of arkadaşım yani ben burda çatlayacağım, konu sahibi iyi sabrediyor. Kadın aldırma taraftarı değil ama aldırma hakkının kadınların elinden alınmasına karşı. İdrak etmek çok mu zor anlamıyorum.

tamam da..neden korunmuyorsunuz?madem çoccuk düşünmuyorsun korunacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…