anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Ben sayfaların hepsini okumadım, sadece "kürtaj olana kadar o bir embriyo,canlı değil, daha bebek değil "gibi görüşler okudum, forum dışında da okuyorum.
Bu yüzden bu konu ile ilgili görüşümü yazdım. Tabii kimseyi yargılayamam, ama fikrim inancım neyse belirtirim.

Kürtajı savunmuyoruz kürtaj hakkını savunuyoruz ve geçerli sebeplerimiz de var. Lütfen önceki yazılanlara en azından bir gözatın...

Bakın benim inancım demişsiniz ne güzel. Bizlerin de inancı, vicdanı var. Bizler de genel olarak kürtajı doğru bulmuyoruz ama başka insanların bazı durumlarda kürtaj olması gerektiğini biliyoruz ve kürtaj hakkımızı savunuyoruz.

Ayrıca farklı bir bakış açısına göre şöyle de yorumlanabilir. Eğer o ertesi gün hapı içilmezse ve izin verilirse o sperm ile yumurta döllenir/döllenen yumurta gelişir ve oluşan canlı büyür, yaşar.
Bu açıdan düşünülürse doğum kontrol yöntemleri de yasaklanmalı, bir sürü çocuğun doğma hakkını engelliyor. Düşünsenize doğum kontrol yöntemlerini ömrü boyunca uygulayan bir çiftin olması gereken tüm çocuklarının olma şansı engelleniyor.
Şimdi bu bakış açısı size mantıksız gelebilir ama bir başkasına göre gayet mantıklı olabilir. Yani değişik bakış açıları var, farklı farklı düşünen insan var. Bunları göz önünde bulundurmayıp ' Kürtajı savunmanın hiçbir geçerli mazereti olamaz' demek ne kadar doğru?

Ve

Peki ya anne diyemeyenler? Bunun garantisini çocuğuna veremeyenler. Her kürtaj keyfi yapılmıyor, bir de bu yönüyle düşünün...

'Kürtajı savunmanın hiçbir geçerli mazereti olamaz' demişsiniz.

Fikir belirtebilirsiniz ama insanların neyi savunup savunmayacağına karar veremezsiniz.

benim görüşüm: 18 yaşında sevgilisi olan bir kız düşünün lisede çok sevmiş güvenmiş birlikte olmuşlar hamile kalmış (ki bu insanlar benim gözümde "evlenmeden olmaz aşkııım" diyip her türlü haltı yiyen ama o zara zarar gelmesin diye anal oral sürtünme her neyse hiçbir şeyden geri kalmayan kendisine namuslu diyen kızlardan çok daha masum). kürtajın yasak olduğunu düşünün. kızın hamile kaldığı ortaya çıkınca annesi önce panikler ayıplar utanmaz arlanmaz terbiyesiz biz konu komşunun yüzüne nasıl bakacağız (zaten öteki tarafta bizi konu komşu yargılayacak) sevgilisi kaçar sorumluluktan sanki kız çocuğu kendisi kapta karıştıra karıştıra yaptı un yumurta yağ. kürtaj da yasak madem, kızımız büyütür karnını e okula gidemez eğitiminden geri kalır. baba öğrenir babadan şiddet görür. belki de baba katil olur, sevgilisini öldürür kızın. ailecek toplumdan dışlanırlar. sonra o bebek doğar. aile ne kadar mutlu olabilir? doğan bebek topluma ne kadar yararlı olabilir?

ya da düşünün kız ailesinin hiç haberi olmuyor bebeği doğuruyor ve kanlı canlı yeni doğmuş bir bebeği çöpe atıyor, bu mu sizi daha çok yaralar yoksa daha kalp atışları bile belli olmayan 8-10 haftalık bir embriyonun yok olması mı?

bir üniversiteli genç düşünün şehir dışında okuyor hamile kalıyor kürtaj yasak ailesinden gelen kıt kanaat harçlıkla geçiniyor. o bebek doğarsa topluma ne gibi bir faydası olabilir? kızı eğitimsiz bırakmak, toplumdan dışlanmasını sağlamak, ailesiyle arasını bozmak? o bebek ne kadar mutlu olabilir?

açıkçası bu kürtaj suni bir gündem ve eğer gerçekten bu konuda bir düzenleme yapılırsa bunun tek amacının bu şekilde ilişkilerden (hiç tecavüz kısmına girmiyorum bunlar en olağan şeyler bahsettiklerim) doğacak mutsuz bireylerin eğitimsiz ebeveynler tarafından binbir maddi sıkıntıyla yetiştirilmesi sonucu cahil bir aile cahil halk yani koyun sürüsü ve bol bol oy.

'Kürtajı savunmanın hiçbir geçerli mazereti olamaz' demişsiniz.

Fikir belirtebilirsiniz ama insanların neyi savunup savunmayacağına karar veremezsiniz.

Tekrar belirtiyorum bana göre. Sizin ne karar verceğinizden bana ne ki?
Kanunlar, yasalar beni ilgilendirmiyor. Ben vicdanım sesini yazdım amacım karar vermek değil.
Nasıl siz yazabiliyorsanız ben de yazdım.
Amacım tartışmak değil.

Bu konuda bir örnek vermistim. Üniversiteli bir kizim hakkinda.Kiz ailesiyle arasi iyi oldugu icin ailesi kizlarini kaybetmemek ve kizlarinin arkasinda durmak icin kabul ettiler. Toplum baskisina ortadan gelen söylentilere kulak asmadilar. Bu kizimiz avukat oldu meslegini aldi ve bebegine dogurdu. O bebek suan genc bir delikanli. Türkiyenin en iyi üniversitesini kazanip egitim görüyor. Kimse o delikanlinin önüne gecip sen söylesin diyemez . Arkasinda ailesi destegi var.....

Ayni durumda olan bebegini dogurmak isteyen kizlarimiza kac baba ve anne kucak acardi ? Toplum baskisindan önce anne babasi cökerdi kizin basina . Kiz belkide intahar etmek zorunda kalirdi. Ya da babasi da "namus" temizlemek icin kizin canin kiyardi. Ya da kiz o bebegi dogurur sokaga atmak zorunda kalirdi.

Kendi yapmadigimiz davlanislari baskasinda gördügümüz de yargilamayalim .... cok yazik gercekten

Ben fikrinizi yazmanıza bir şey demiyorum, asla diyemem haddim değil zaten. Ama siz bizlerin savunma hakkımızın bile olmadığını söylüyorsunuz.
'Kürtajın hiç bir geçerli mazereti olamaz' deseydiniz anlardım ona göre sorardım sebebini ama savunmanın bile mazereti olmadığını söyleyerek tartışmaya ortam hazırlamışsınız.

Alıntıladığım mesajınızla önceki mesajınız biraz çelişkili olmuş.

'Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....' diyen 20 kişinin fikrini buraya yazmayan kısmını merak ediyorum ve yasaklanmasını istemelerinin sebebini soruyorum.

Ne güzel herşey başa dönmüş yine, dedim bir ara vereyim nefes alayım:) İyi de yapmışım...!!

Hala aynı laflar....

Hiç bir şey okumaz etmez 142. sayfaya gelmişiz, ortadan dalarlar...

KÜRTAJA KARŞIYIM

KÜRTAJ YASAKLANSIN..

Açıklama da yok yani, sert ve mertim diyor bayanlar!

Ah bir de düşünebilsek...

Hani aynı cümleleri bir kaç kişi tekrar tekrar yazıyor...

Kürtajı savunmuyoruz, biz bu hakkın kadınların elinden alınmaması gerektiğini savunuyoruz de dur...O yine ortadan balıklama dalacak, yine ünlü iki kelimesini konduracak..

ya bm nin aclıkla ilgili raporunu okumanızı tavsiye ederim her sene kac tane cocugun aclıktan can verdigini hamilelik donemi ve cocugun dogdugu ilk yıllardaki kotu beslenmesinin tedavi edilemeyen zihinsel ve fiziksel rahatsızklara sonuc verdigi acıkca yazıyor bunlara cozum bulunsun artık aclıktan ölmesin cocuklar ki aclıktan yasanan ölümlerin cok acılı olduguda soyleniyor..madem bu kadar can ve hayata kıymet veriliyor lutfen hayatta olanlardan baslansın bu ilgiye alakaya..dısarı cıktıgımızda bile mendil satan onunde bir tartı olup para kazanmaya calısan cocukları goruyoruz onların can guvenligi varmı 7-8 yasındaki cocuklar tek baslarına sokakta kim ne yapar ne eder aileleri bu kadar sorumsuz eger boyle olucaksa cocuk yapmasınlar dogurmasınlar biz vicdansız katil gibi gozukebiliriz ama aslında gercekci dusunende bizleriz eger biz cocukların yasam hakkını dusunmesek surekli hayatta olan cocuklarla ilgilenilmesini her fırsatta belirtmeyiz..

Son düzenleme:
Siz de hicbir şey hakkında fikir sahibi olamayacağınız icin biz böyle koyun gibi güdülmeye mahkumuz.

50 kere yazdım. Bir 50 kere daha yazarım. Bir kişiyi bilinçledirebilsem kârdır.

Okuma ve anlama gibi bir aliskanligimiz yok malesef. Sadece konusuruz ve yorum yapariz ..........

Daha çok yolumuz var çoooooooookkkk....

bu zihniyetle bakan insanla bunu tartışmak zaten saçma.

Ancak belli bir zihniyetin söyleyebileceği sözler.Aynı seviyeye inmeden cevap vermek çok zor.

bunu anlatamadık anlatmıycazda..

bazı kadınlar şunu anlamıyor.................... hiç özgürlükçü düşünemiyor insanlar

Ah bir de düşünebilsek...

bunlar sadece son birkaç sayfadan alıntı. tüm cümlelerde KENDİ DÜŞÜNCESİNİ ÜSTÜN GÖRME ve DOĞRU KABUL ETME, SADECE KENDİSİNİN DÜŞÜNEBİLDİĞİNİ SANMA, KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYENİ APTAL YA DA CAHİL SANMA VAR

emin olun konunun başından başlayıp alıntılasam daha neler var ama üşendim. Lütfen artık yazıp yazıp inkar etmeyin.
Yukarıdaki alıntılara rağmen hala yok biz kendimizi beğenmiş değiliz yok biz tartışmak istiyoruz demeyin.

iyi de arkadaşım affedersin ama kimse kimsenin vücudu hakkında bir karar alamaz. bu geri kafalılıktır. açık ve net. at gözlüğü takmaktır.

Son düzenleme:
ben meseleye nedense basit ya da ciddi bi yasak olarak bakamıyorum
mesele kürtajın yasaklanması falan değil
mesele kişisel hakların yasaklanması
kime nedir yahuu kime ne????
benim kendime edeceğimden ya da daha fetus olan cenine edeceğimden kime ne??
bu işi kendim yaptıysam sonuçları da olumlu ya da olumsuz beni bağlar
yaptığım işe ortak olma arzusu benim yerime karar verme nasıl bi fantezi ürünüdür.
ne sapkın bi durumdur bu???
elin adamları benim kaç tane doğuracağıma, nasıl doğuracağıma,
kürtaj olamayacağıma, tecavüze uğrarsam çocuğu doğurmama- gerekirse devletin bakacağına!!!
olmadı bebeğe kıyacağıma kendimi öldürmenin daha hayırlı olacağına nasıl karar verebilir
allah aşkına hangi ahlak sahibi er kişi bu kadar uçkuru bağlayan mevzuları
mahalle hatunları gibi çekirdek çitler edasıyla yorumlayabilir
bu nasıl bi şuursuzluktur, nasıl bi terbiyesizliktir anlamıyorum...

tamam siz haklısınız umarım simdi sorun yoktur sizin icin

Yemin ederim artık konu mehter marşı gibi 1 ileri 1 geri bazı üyeler sanırım yazacak birşey bulamıyorlar sırf yazmış olmak için saçmalayıp duruyorlar.

1 neden olayı sadece üniversitelilere mal etmeye çalışıyoruz.1 kasa dometestede bir kaç çürük çıkabiliyor.Bunu tamamıyla ne ünüversiteliye şuna buna mal etmemiz ne kadar yanlış. Tabi o gençler yıllarca dersanesiydi testiydi kazannmasıydı kürtaj yaptırmak için mi gidiyor üniversiteye. Toplumun namussuz demesimi daha önemlimi kendi vijdanımızmı daha önemli canlı kanlı bebek çöpe atılınca yazıkta o embiryonlar ceninler özel fanuslardamı saklanıyor onlarda çöpe atılmıyormu.Ailenle aran bozulması kürtajdan dahamı vahim bir durum.Baştan beri söylüyorum kürtajada sezeryanada zorunlu hallerde karşı değilim ama bu zorunluluk insanların işine gelen zorunluluklar değil Herşeyin bir bedeli var.

Hanımlar biz önce elimize gözümüze dilimize belimize sahip olacağız bunları sözde değil özde yapacağız çocuklarımıza gençlerimize yaptıklarımızla örnek olacağız.Sonra gözümüz kulağımız çocuklarımızın üzerinde olacak biz annelerin asıl görevi bu.Bırakın bulaşığı 1 2 saat geç yıkasakta kıyamet kopmaz.Biz önce çocuklarımıza helal süt emzirelim, arkadaş seçimlerine psikolojilerine yaşam tarzlarına dikkat edelim.Ama bunları bunaltmadan izlediğimiz gözlediimizi hissettirmeden onlara güven verelim.Bırakın herzaman nasihat eden kızan bağıran çağıran yada çok hiç birşeyi görmeyen rahat annelerden olmayalım Bazen arkadaş olalım bazan sırdaş. Her dertlerini sırlarını sıkıntılarını bizimle paylaşabilsinler

Her din evrenseldir ve dinin esaslarından birisi de neslin ve canın muhafazasıdır her toplumun kanunları kuralları olmassa olmazları vardır.Ailecede kurallarımızı önceden belirleyelimki Üniversiteye gittiğinde kızım hamile kalırmı oğlum uyuşturucumu kullanır korkusu yaşamayalım.Başımızı devekuşu gibi kuma gömüp beklemeyelim.Bir anne uyanık olacak dikkatli olacak.Annelikten ne emeklilik var ne istifa var ne bıkmak var. Anneysek karnımıza düştüğü andan ölene kadar o sorumluluğu almasını bilmek zorundayız.Başka lüksümüz yok.

Kendimiz için tedbirleri aldık, evlatlarımız içinde aldık diyelim ama buna rağmen kötü bir sonuçla karşılaştık mecburuz mağduruz.İşte o mağduriyette dininde toplumunda aileninde kanunlarında hoşgörüsünün devreye girmesi gerekir.

Sözün özü şuki gerçekten sebepler geçerli olduğunda ne din ne toplum ne kanun hiç kimseyi durduramaz.Ama düşünmeden yapılan 2 dakikalık eylemin gelecekte başımıza ne gibi iş açabileceğini önce teraziye koyup güzel bir tartacaz ona göre adımlarımızı atacağız.

mutsuz bir anne, baba... sonuç ömrünün sonuna kadar mutsuz depresif kalabilme potansiyeli %98 olan bir yeni birey. mutsuz olcaksa hiç olmasın. kadın haklarının, erkeklerin tartıştığı bir toplumda bu görüşü savunmak yersiz kalıyor.

iyi de arkadaşım affedersin ama kimse kimsenin vücudu hakkında bir karar alamaz. bu geri kafalılıktır. açık ve net. at gözlüğü takmaktır.

cevabınız için teşekkür ederim. bu durumda bunun bir tartışma veya fikir alışverişi olmadığı konusunda hem fikiriz

tamam siz haklısınız umarım simdi sorun yoktur sizin icin

benim için zaten bir sorun yok

çok güzel bi yazı gördüm paylaşmak istedim:

"Tecavüze uğrayan kadın doğursun, devlet bakar" diyen Recep Akdağ; tecavüzcünün, sapığın oyunu aldın, sırtın yere gelmez artık…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…