- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.421
canım biz zaten kürtajı savunmuyoruz. kürtaj hakkını savunuyoruz. şu geçen 142 sayfada herhalde 1500. kere aynı şey söylendi. burada kürtaj HAKKINI savunan kadınların hiçbirinin keyfine koşa koşa kürtaja gittiğini sanmam. kaldı ki gitseler bile bizi ilgilendirmez. kendi vücudu kendi tasarrufu.
Bazı yorumlarda " aldırılan bir embriyo, canlı değil, vs." yorumlar yapılmış. Eğer izin verirsek o da bir canlı olacak, o da doğacak, emekleyecek, büyüyecek,
Ağlayacak, gülecek kimi zaman üzülecek ..."anne" diyecek.
Tüm bebekler gibi,tüm insanlar gibi.
Kürtajı savunmanın hiçbir geçerli mazereti olamaz.
Bence anne rahmine düşmüş bir bebek o andan itibaren yaşam hakkına sahiptir.
Biz nasıl engelleyebiliriz?
Benim inancım budur.
Ben sayfaların hepsini okumadım, sadece "kürtaj olana kadar o bir embriyo,canlı değil, daha bebek değil "gibi görüşler okudum, forum dışında da okuyorum.
Bu yüzden bu konu ile ilgili görüşümü yazdım. Tabii kimseyi yargılayamam, ama fikrim inancım neyse belirtirim.
'Kürtajı savunmanın hiçbir geçerli mazereti olamaz' demişsiniz.
Fikir belirtebilirsiniz ama insanların neyi savunup savunmayacağına karar veremezsiniz.
bir üniversiteli genç düşünün şehir dışında okuyor hamile kalıyor kürtaj yasak ailesinden gelen kıt kanaat harçlıkla geçiniyor. o bebek doğarsa topluma ne gibi bir faydası olabilir? kızı eğitimsiz bırakmak, toplumdan dışlanmasını sağlamak, ailesiyle arasını bozmak? o bebek ne kadar mutlu olabilir?
Tekrar belirtiyorum bana göre. Sizin ne karar verceğinizden bana ne ki?
Kanunlar, yasalar beni ilgilendirmiyor. Ben vicdanım sesini yazdım amacım karar vermek değil.
Nasıl siz yazabiliyorsanız ben de yazdım.
Amacım tartışmak değil.
Siz de hicbir şey hakkında fikir sahibi olamayacağınız icin biz böyle koyun gibi güdülmeye mahkumuz.
50 kere yazdım. Bir 50 kere daha yazarım. Bir kişiyi bilinçledirebilsem kârdır.
Okuma ve anlama gibi bir aliskanligimiz yok malesef. Sadece konusuruz ve yorum yapariz ..........
Daha çok yolumuz var çoooooooookkkk....
bu zihniyetle bakan insanla bunu tartışmak zaten saçma.
Ancak belli bir zihniyetin söyleyebileceği sözler.Aynı seviyeye inmeden cevap vermek çok zor.
bunu anlatamadık anlatmıycazda..
bazı kadınlar şunu anlamıyor.................... hiç özgürlükçü düşünemiyor insanlar
Ah bir de düşünebilsek...
bunlar sadece son birkaç sayfadan alıntı. tüm cümlelerde KENDİ DÜŞÜNCESİNİ ÜSTÜN GÖRME ve DOĞRU KABUL ETME, SADECE KENDİSİNİN DÜŞÜNEBİLDİĞİNİ SANMA, KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYENİ APTAL YA DA CAHİL SANMA VAR
emin olun konunun başından başlayıp alıntılasam daha neler var ama üşendim. Lütfen artık yazıp yazıp inkar etmeyin.
Yukarıdaki alıntılara rağmen hala yok biz kendimizi beğenmiş değiliz yok biz tartışmak istiyoruz demeyin.
bunlar sadece son birkaç sayfadan alıntı. tüm cümlelerde KENDİ DÜŞÜNCESİNİ ÜSTÜN GÖRME ve DOĞRU KABUL ETME, SADECE KENDİSİNİN DÜŞÜNEBİLDİĞİNİ SANMA, KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYENİ APTAL YA DA CAHİL SANMA VAR
emin olun konunun başından başlayıp alıntılasam daha neler var ama üşendim. Lütfen artık yazıp yazıp inkar etmeyin.
Yukarıdaki alıntılara rağmen hala yok biz kendimizi beğenmiş değiliz yok biz tartışmak istiyoruz demeyin.
iyi de arkadaşım affedersin ama kimse kimsenin vücudu hakkında bir karar alamaz. bu geri kafalılıktır. açık ve net. at gözlüğü takmaktır.
tamam siz haklısınızumarım simdi sorun yoktur sizin icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?