anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Tamam,öyleyiz,siz de haklısınız...

cevabınız için teşekkür ederim. bu durumda bunun bir tartışma veya fikir alışverişi olmadığı konusunda hem fikiriz

Yoo bence tartışma ve fikir alışverişi ama oyunun kazananı belli.

Nasıl ki Galatasaray 12 yıldır Kadıköy'de goller atıyor pozisyonlara giriyor pas alisverisi yapiyor ama bir türlü kazanamıyor ya, aynı hesap, sonucu belli cunku zaten su an dogru olan bir seyi yanlış olana çevirmeye çalışıyoruz; e bu durumda? 21. yüzyıldayiz, kimse baskasının bedeni üzerinde karar veremez, nokta.

Alıntı yaptıklarınızın nelere cevap olduğuna bir baksaydınız keşke. Yoksa bu şekilde sizin yorumlarınız da cımbızlanıp değişik şeyler çıkarılabilir ortaya.

Burada kürtaj doğru mu değil mi diye konuşmuyoruz. O alıntıladığınız yorumumun devamını da okusaydınız kürtaja olan bakış açımı görebilirdiniz. Hani kürtaja karşı olanlara yobaz, gerici diyormuşum ya size göre, onun açıklamaları var orada ve diğer yorumlarımda.

Az önce de öyle bir şey olmamasına rağmen ilkokul mezunu diye biriyle dalga geçtiğimizi iddia ettiniz. Gerçekten sorununuz ne?

Hiçbir zaman kullanmayacak olsanız, karşı olsanız bile elinizdeki bir hakkın alınması, sizin adınıza karar verilmesi, adınıza konuşulması, eğer ileride bir mağduriyetiniz olursa bu yasa yüzünden acı çekeceğinizi bilmeniz sizi rahatsız etmiyorsa yapacak bir şey kalmamıştır artık.

Son düzenleme:

İnanın aslında karışmak niyetinde değildim , ama size bir soru sormak istiyorum. Yanıtlamazsanız da üzülmem.
Tüm bunları ortaya koyuş şekliniz bu özelliklerin sizde de biraz var olduğunu gösteriyor mu ve kürtaj yasağına karşı çıkan bizlere yönelttiğiniz hakaretleri ve yakışıksız sözleri haklı çıkaracak nitelikte herhangi bir gerekçeniz var mı ?

cevabınız için teşekkür ederim. bu durumda bunun bir tartışma veya fikir alışverişi olmadığı konusunda hem fikiriz

tartışma ve fikir alışverişi olması mümkün değil çünkü kürtaj yasağını destekleyen tarafın fikirleri 3 cümleden oluşuyor:"Kürtaja karşıyım.çünkü günah,ahlaksızlık.Yasaklansın"
yasağa karşı olan taraf burda bi dünya açıklama yaptı bilimsel yazılar paylaşıldı vs. ama karşı tarafın cümleleri hala aynı "ama günah,vicdansızlık.yasaklansın."nasıl bir fikir alışverişi bekliyorsunuz ki bu durumda?

Sabit fikirli insanlarla fikir alışverişi de bir yere kadar yapılabiliyor...

Diğer yorumlarımda da dediğim gibi; karşı tarafın üslubundan rahatsız olduysanız yönetime bildirebilirsiniz. Karşılık vermek zorununda değilsiniz. Eğer bir problem varsa yönetim gerekeni yapacaktır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar kürtaj yasağına karşı burayı imzalayabilirsiniz.

http://kurtajyasaklanamaz.com/

Ayrıca yasağa karşı olsun olmasın herkesin siteye girip metni okumasını rica ediyorum.
Özellikle de yasağı destekleyenlerin...

Son düzenleme:
70 küsür milyonun olduğu ve içinde Türk,Kürt,Arap,Çerkez,Arnavut,Ermeni,Müslüman,Sünni,Alevi,Ateist,Budist,Sadist,Mazoşist'in yaşadığı bir ülkeden bahsediyoruz....

Bu kadar renkli bir ülkemiz vaa bizim..Hepimizin kararları farklı....görüşleri farklı....

Evet ben MÜSLÜMANIM..Bana göre KÜRTAJ CİNAYETTİR

Bana göre bebeğin SAKAT da olsa aldırmak GÜNAHTIR

Çünkü o ALLAHIN HEDİYESİDİR...

Peki ya Hristiyan Hemşerim? Ateist hemşerim?
O benimle aynı mı düşünüyor? Düşünmek zorunda mı? Elbette HAYIR...

Ben özellikle şu tecavüz bebeğini doğurun devlet bakar cümlesine takıldım nedense....

Tüyleirm ürperiyor inanın..Fatmagülü izleidğimde kaç gün kendime gelemedim...

Bir de o sahneyi yaşamak ve o sahnenin bir ürününü,meyvesini hergün karşında görmek,hergün o bebeğe bakıp o anı canlandırmak...

Bilmiyorum Allah katında bunun hükmü nedir.Ama şunu biliyorum ki her insan,her kadın kaldıramaz bunu...

Konu bakmak,büyütmek değil,dünyaya gelen bir şekilde büyür zaten..Konu derin aslında....

Kaldırımda bir erkek ve bir kadınla yürüyen kimliği belirsiz kadın doğum yaptı, ardından da bebeğini kaldırım üzerinde bırakıp gitti.

Kaldırım üzerindeki bebeği önce yoldan geçen bir çocuk fark etti. Çocuğun haber vermesi üzerinde çevreden gelenler polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis, yeni doğan bebeği hastaneye götürdü. Sağlıklı olduğu belirlenen bebek, hastaneden taburcu edildikten sonra çocuk esirgeme kurumuna teslim edilecek. Polis ise, çocuğu doğurup kaçan annesi ile yanındaki 2 kişiyi arıyor. (alintidir)

Asagidaki linkten video sunu izleyebilirsiniz.

stanbul Baclar'da nanlmaz Olay

inanilmaz gercekmi bu yaa sok oldum, goruntu kanimi dondurdu.
Anne vicdansiz, iste soru bu cocugu kurtajla aldirmak mi gunah olurdu, yuruken dogurup sokaga atip kacmak mi? Devlet bakarmis yuuh simdi devletin elinde bu cocuk bakalim basina ne isler gelcek....

kizlar tecavuze ugrayan bayanlara hst. iğne yapilmiyormu (tecavuzu saklayanlari soylemiyorum) ben iğne yapiliyor diye biliyorum hamile kalmamasi için.

bişey daha eklemek istiyorum kürtaj yasaklansa bile kasap doktorlar coğalmicakmi bikere aldirmak isteyen bi yolunu bulur yine aldirir diye dusunuyorum aldirmasa bile ya sokaga atar yada satar sokaklarda yatip kalkan cocuklar neden devletin yurtlarinda kalmiyorlar demekki kotu muamele goruyorlar birkere devlet bu cocuklara sahip cikmali kürtaja bende karşiyim ama öldürülen,satilan,tecavuze ugrayan,açliktan ölen,dayak yiyen cocuklara kalbim sizliyor...

kizlar tecavuze ugrayan bayanlara hst. iğne yapilmiyormu (tecavuzu saklayanlari soylemiyorum) ben iğne yapiliyor diye biliyorum hamile kalmamasi için.

Ne iğnesi?

Evden dışarı kafalarını bile cıkaramıyorken iğne falan yapılmıyor :S

Ne iğnesi?

Evden dışarı kafalarını bile cıkaramıyorken iğne falan yapılmıyor :S

nerden çıkartıyorsun bunları canım ,bizim ülkemizde olmaz böyle şeyler.Hem 1-2 kişi tecavüze uğrayıp o bebeği doğurmak zorunda kalacak diye biz şimdi caaanım siyasilerimize karşı mı gelelim.Nasıl olsa biz hiçbirimizin tecavüze uğramayacağını biliyoruz. tecavüz tecavüz deyip durmayın.Amaaaan kadınların derdi mi ki tecavüz.Tecavüze uğradıysa da oturup ağlayacağına hastaneye gitsin iğnesini oluversin bi zahmet.
Hem embriyo oluşmuşsa bile cinayettir
ya da ama tecavüz hariç
o zaman iğne yapılır emriyo atılır o cinayet değil.
Bir de yazmıyolar mı bedenlerine benim bedenim diye,ay ne saçma , o Allah ın sana emaneti bu dünyada da erkeğinin.Senin olacak hali yok ya.
Ya herşeyi geçtim benim inancıma göre günah tamam mııııı.O zaman yasa çıksın herkese yasaklansın sonuçta ben öyle inanıyorum.

ironi yaptığım anlaşılıyordur umarım.Şimdi şu mesajı da ciddi ciddi beğenenler çıkarsa pencereden atlarım.

dün haberlerde izlemişsinizdir,kadın çocuğu yolda doğurdu çocuk yere düştü kadın ve yanındakiler arkalarına baktılar ve hiçbir şey yokmuş gibi yola devam ettiler..görüntüyü izleyince yemin ederim dondum kaldım..2 dk.boyunca öyle durdum inanmadım..şimdi doğursun biz bakarız diyenler ya da böyle çocuk istemeyen kişileri anne yapmaya çalışanlar ne yapacak acaba?!o kadının derdi neydi bilemiyorum ama doğurup böyle sokağa atacaklarına hiç doğurmasınlar daha iyi.ilahiyatçı değilim hangisi daha günah bilemiyorum ama bir anne olarak dün ki görüntü beni insanlığımdan utandırdı! kürtaj yasaklanırsa böyle şeyler artacak gibi geliyor bana.

Son düzenleme:

nasıl yaaaa
nerde olmuş bu olay???devam edip gidenlere sorsan onlar da kürtaj cinayettir diyenlerdendir eminim.
Görüntüyü izlemedim ama tüylerim diken diken oldu.
İşte yoz toplum diye ,hayatını özgürce yaşayan toplumlara değil başkalarının hayatını zindana çeviren insanlardan oluşan böyle toplumlara derim.
Şu söze bayılıyorum:Kendi istediğin hayatı yaşamak değil başkasına kendi istediğin hayatı yaşatmak bencilliktir.

Benim kelimelerim tükeniyor.
Aynı kelimeleri yazmak beni çok rahatsız ediyor.
Yasakçılığı ne olursa olsun savunamam.
Nasıl savunulduğunu anlayamam.
Kimseye hakaret etmedim, küçümsemedim ama vicdansızlık, canilik ve katillikle suçlandım.
Bebeğini doğurup kaldırıma bırakan, arkasına sadece bir kez bakan o kadın hamileliğini sonlandırmadığı için benden daha vicdanlı.
Yasaklanmasına taraf olan arkadaşlar bu manzaraların yaşanmasını elbette arzu ediyor değildir.
Biz de diyoruz ki yasakla bu durum artacaktır.
Doğurmakla anne olunmadığı noktasında birleşiyoruz öyleyse neden anne olamayacak insanlara bunu dayatan bir yasayı destekliyoruz?
İşte benim kafa hakikaten buna basmıyor.
Birileri açıklarsa sevinirim.

Son düzenleme:

dün tv de izledim,aklım durdu..ya kadın ayakta yürürken pat diye doğurdu bebeği sonrada çekip gitti.çocuk kaldı sokak ortasında..daha yeni doğmuş minicik bir can..Allah'ım hala anlatınca inanamıyorum!

NEREMİZİ İSTERSEN...

Kadının rahmi size ait ise...

Baktım da; neremiz bizim?..

*

Misal şu burnumuz...

Neye sokacağız, neye sokmayacağız?.. Ya da nerede kaldıracağız, nerede indireceğiz, karar sizin...

*

Dilimiz sizin...

Sus, sus...

Konuş konuş...

Fazıl Say “dilim benim” dedi, gidiyor...

*

Gözlerimiz sizin...

Türkiye’nin nereye gittiğini gören var mı?..

Yok...

“Görmeyenler görsün” dediğinde, fıskıyeli havuzları göreceğiz... Ama artık yerinde olmayan 3 bin kamu malını, ormanı, koruluğu, derenin şelalesini gören mi var?..

İstanbul’un on asırlık siluetini gör bakalım?..

Sırada Haydarpaşa gar binası...

Yok gözünü açan oldu mu, içine biber gazı...

*

Kulaklarımız...

Senin...

Seni dinlemeye iki kulak az bile...

Eşek kulağı lazım...

*

Ayaklarımız senin...

Git, gidiyoruz...

Dur, duruyoruz...

Bak iniş aşağı geri geri gidiyor Türkiye, ayakları tut tutabilirsen...

*

Midemiz senin...

Artık nasıl istersen...

Helal gıda mı?..

Aşure mi?..

Rakı, şarap yasak...

*

Kıçımız...

“Otur” de, oturur...

“Kalk” de, kalkar...

O da gitmiş Beyoğlu’nda sandalyeyi öne koymuş oturmuş, tabii “Kalk” dediler... Komutan kalkmadığı için gidip hapishanede oturmaya başladığından bir önceydi...

*

Geldik pipiye...

En az üçe göre mi, en az beşe göre mi?..

Nasıl dersen...

*

Beynimiz senin...

Bak koca medyada senin olmayan beyin kaldı mı?..

Ya da senden farklı düşünen; bilim adamı, savcı, yargıç, rektör, dekan, polis, asker, bürokrat, işadamı, vali var mı?..

Yok...

*

Bir o kalmıştı; kadının rahmi...

Artık neremizi istersen...
**
Bekir COŞKUN

Bakın burda 5 tane mesaj yazmışsınız,3. sünde sırf sizin gibi düşünmediğimiz için bize hakaretler etmişsiniz.

Bir mesajınızdada aynı bizi birilerini küçük görmekle suçladığınız gibi ''Burdaki kadınlar bir kendilerini okumuş!!herşeyi bilen zannediyor '',diye küçümsemişsiniz.

Yani suçlamak için alıntıladığınız herşeyin fazlasını siz yapmışsınız zaten.Burası bir tartışma platformu,keşke kürtaj yasağını destekleyenlerde nedenlerini anlatsalar,burda yazdıklarımızı okuyup ,savunduğumuz düşünceleri çürütmeye çalışsalar.

140 sayfadır,her gelenin söylediği aynı,

-Dinimize göre kürtaj yasak

İyide kardeşim bu ülkede Müslüman olmayanlar da var,onların hakları nerde,Kürtaj yaptıranların günahı tüm Türk halkına mı yazılacak,herkes kendi kararının günahını çeker.

_Vicdansızlar,yaşam hakkı nerde?

Bizler o istenmeyip aldırılan bebeklerin ,dünyaya getirildiklerinde korunma hakkı,beslenme hakkı,eğitim hakkının karşılanmadığını söylüyor,devlet yurtlarındaki çocukları,tinerci çocukları,taciz mağduru çocukları vicdan yapıyoruz.

-Benim çocuğum olmuyor,kimse kürtaj yaptırmasın.

O zaman o istenmeyen gebeliği evlat edinin lütfen,madem annenin içinde bulunduğu zor şartlatrı anlamak istemiyorsunuz,siz o yavruya doğunca bir yuva olun.

NOT;Burda çoğunluk olduğumuz için azınlık psikolojisine girdiğinizi,size saldırılmadığı halde gocunduğunuzu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…