anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

yasaklansın demek yasaklansın istiyorum ben de
ne güzel ironi değil mi
yasakların sorun çözdüğü hangi tarihte görülmüş
yasakçı zihniyetlerin sonu tarihte her zaman hüsran olmuşken
yasakları bu kadar benimsemek ve savunmak nasıl bi mantık anlamam mümkün değil
herkes kendi günahının bedelini kendi öder
topluma mal edip yasaklamaya çalışmak aslında toplumdan ne kadar korktuklarının
baskı altına almaya çalışıp sindirmeye çalıştırdıklarının göstergesidir
bu acizliktir, bu onların korkularıdır, korkan insan saçmalar, işte en güzel örneği saçmalıklar yumağı...

Ben beğendim Ama ironini beğendim

EVET İŞTE BU.

Bayanın anlayamadığı nokta şu, ben AH BİR DE DÜŞÜNEBİLSELER dediğimde bunu kendi düşüncelerimi zorla kabul ettirme olarak ele alıyor ama kendi yazdıklarından da haberi yok sanıyorum. İkincisi siz konuya ne zamandan beri yazmaya başladınız? Bir dönün bakın ben ne zamandar beri yazıyorum? Dolayısıyla arada bir emek farkı da var :) Bu farktan kaynaklı benim psikolojimin bazı şeyleri kaldıramaz hale gelmesi de normaldir, ki bakın siz bir kaç mesajdan sonra bize söylediğinizin aynısını yaptınız...

Onu da geçtim, benim lafım ortaya, siz üzerinize niye alındıysanız, benim eleştirdiğim bir insan tipi var, eleştirmekte de kendimi haklı görüyorum evet. Çünkü aynı yazıları aynı açıklamaları tekrar tekrar yaptıran insanlar var...

Tartışma nasıl olur biliyorsunuzdur hanımefendi, ben ve arkadaşlar bir sürü eklemeler yaptık ama bu alıntılar bilimsel kaynakların üzerinde tartışılmadı bile. Neden? Çünkü insanlar konunun ortasından, KÜRTAJA KARŞIYIM yazıyor. Konu dağılıyor.

Hayır bu konuyu zaten tartıştık verilen cevaplar ortadadır, EĞER TARTIŞILACAKSA BİR KONU, VERİLEN CEVABA İSTİNADEN ONU ÇÜRÜTMEYE YÖNELİK CEVAP VERİLİR.

CEVAP VEREMİYORSAN DA aman ben onu bunu bilmem ben yasağa KARŞIYIM, ben kürtaja KARŞIYIM dememelisin.

Dedim daha önce böyle yüzlerce mesaj var, BEĞEN bu botunu bu günler için:)

İkincisi eğitimli insanların en sevdiğim özelliklerinden bir tanesi de bilgiye aç olmaları, az ile yetinmemeleridir. Dolayısıyla sizin " herşeyi bilen bir tek kendileri okumuş" takım aslında zaten böyle düşünselerdi, aman ya benim seviyemde değil bu insanlar diyip UĞRAŞMAZDI cevap yazmaya bile.

Bu ince çizgiyi fark etmenizi dilerim.

Bunun yanı sıra, ülkenin bir gerçeği gibi gerçekten okuma imkanı bulamamış ve sırf aileden konu komşudan kulak dolgunluğu ile birşeylere inan KADIN sayısı da bir hayli fazla , ziyaretçi olarak bile okuyor belki bu kadınlar, neden onlara farklı bakış açıları katmayalım?

daha önce söyledim ya kadınladrın çalışması yasak dense "tabi ya oturun evinizde ne işiniz var dışarılarda" diyecek yüzlerce binlerce htta daha fazla kadın var bizim ülkemizde...şu anket sonucu bile benim umutsuzluklarımı biraz olsun araladı...konuşulanlari anlyanların anlamayanlardan fazla olması...bilerek, yargılamadan, kimseye bişey anlatmaya çalışmadan kendi bildiklerimizi paylaşırsak anlamayan azınlığın yanında ne demek istediğimizi anlayan çoğunluğun olduğuna inanıyorum ben...

şu hakkı kanun veriyor isterse de alır diye saçmalayan evet evet SAÇMALAYAN hanfendi acaba seçme seçilme hakkı elinden alınsa gene onlar verdi onlar aldı der mi ? boşanma hakkı çalışma hakkı düşünme hakkı vs. elinden alınsa der mi acaba :) çok komik kadınlar var ya

ve de evet her zamanki gibi dalavere çevirmeden önce bir kuyuya taş atıyorlar bizler taşı kuyudan çekmeye çalışırken yapacaklarını yapıyorlar

bıktm artık bu ülkeden..

Çıkmış demiş ki: Örtüsüz kadın satılıktır...
Sonra da kıvırmış: Oğlum yazmış...
Bu adam bir yerleri yöneten bir başkan.
Vaktiyle buna benzer bir beyanat vermişti başka bir başkan: Örtüsüz kadın perdesiz ev gibidir, ya satılıktır ya kiralık.
Şimdi biri çıkıp "örtülü kadın satılıktır" dese bu adama açacağım dava gibi ona da dava açarım.
Çünkü ikisinin zihniyet farkı yok.
Bu beyanata benimle beraber bütün kadınların tepki göstermesini de beklerim.
Kadına verilen değerin, biçilen konumun sonuçları bunlar.
Kürtaj yasası da bunun uzantısıdır.
Azıcık haddini bilsin artık herkes.
Kafamda huniyle dolaşacağım yakında.

Öyle yorumlar okuyorum,öyle şeyler görüyorum ki bu sitede...Her konuda...

Kadınlar böyle olmaya devam ettikçe daha çok şeyler olur...

Pardon ben kaçırmışım galiba ,biri gelip buraya böyle bir laf mı etti?

Öyle yorumlar okuyorum,öyle şeyler görüyorum ki bu sitede...Her konuda...

Kadınlar böyle olmaya devam ettikçe daha çok şeyler olur...

Valla arkadasim anneannem 97 yasinda her zaman soyledigi bir laf vardir. Eskiler ,iyi demis guzel demisler bence.Hep soyle derdi bize " KIZIM,esek olduktan sonra binen cok olur" Mesele esek olmamakta...

Pardon ben kaçırmışım galiba ,biri gelip buraya böyle bir laf mı etti?

Hayır burada değil.
Belediye başkanlarından birisi sosyal paylaşım sitesindeki hesabına yazmış.
Bir yıl önce de olmuştu böyle bir şey ve o kişi istifa etmek zorunda kalmıştı.
Bu arkadaş çıkıp, oğlum yazdı demiş.
Konumuzla ilgisi yok gibi görünse de kadına ve tercihlerine duyulan saygıyı göstermesi açısından alakalı olduğunu düşünüyorum

tabii ki,konumuz tam da bu zaten kadının değersizleştirilmesi.Ben unutmuştum bu lafı benim gibi hatırlamayanlar,hatırlamak istemeyenler veya bu insanları korumaya aman canım aslında öyle dememiştir ddiyecek olanlar için gelsin:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın-erkek eşitliği için, “Fiş prize eşit değildir” benzetmesini yapan KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç’ten sonra bu kez de AK Partili Süleyman Demirci, internetteki iletisiyle tepki çekti. Facebook’taki sayfasına, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır” diye yazan Demirci, partisinden istifa etti.

Ak Parti Ünye İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Demirci, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır” yazdı. İlçede yayımlanan Ünye Güncel gazetesi, yorumu haberleştirince, Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’ın da katıldığı bir toplantıda vatandaşlar tepkilerini dile getirip, Demirci’nin sözlerini “ahlaksızlık” olarak niteledi. 8sutun.com adlı haber sitesine göre, bunun üzerine harekete geçen Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar ve Başkan Yardımcısı Adem Çalık, Demirci’yi sözlü olarak uyardı. Demirci de uyarı üzerine Facebook’a yazdığı yazıyı sildi. Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada da Süleyman Demirci’nin partiden istifa ettiği, hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Fiş prize eşit değildir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği’nin (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç de kadın erkek eşitliğini “safsata” olarak nitelendirerek, kadınların tepkisini çekmişti. Özgenç şöyle konuşmuştu: “Eşitlik safsatasını savunanlar realitede, bunun böyle olmadığını kendileri de bilmekteler. Fiş prize eşit değildir. Feminist düşünceye sahip olanlar eşit yapacağız diye sokaklara döktükleri bazı kadınları maskaraya çevirdiler. Bazı kadınlar, bu gayretlerle kartala özenen papağan durumuna düşmüşlerdir.”

Dekolte giyeni taciz ederler

Cinsel saldırı suçu ile çocuklara ve reşit olmayana tecavüzden yargılananların hadım edilmesini öngören tasarıyı değerlendiren Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker de, “Sorunun odağında kim var? Kadın var. Sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikâyet etmen makul değildir” sözleriyle tepki görmüştü. Sözlerinin yanlış aktarıldığını öne süren Çeker, “Dekolte giyene tecavüz ederler, demedim. Açıklamamda taciz kelimesini kullanmıştım” demişti.

Süleyman Demirci istifa etmek zorunda kalmıştı.
Benim söylediğim daha yeni.
Yine bir ilçe başkanı söylüyor. Dün facebook üzerinden ifade etmiş bu kıymetli düşüncesini.
Tepkiler gelince de oğlum yazdı demiş.

Bu arada İzmir'de görülen tecavüz davasında sanıklar 14 yıl ceza aldılar.
Sevinmeyin.
Çünkü yargıtay onayana kadar iyi halden tahliye edildiler.
Bunlar verdiğimiz birkaç örnek sadece.
Tecavüzcüyü serbest bırakan beni ve çocuğumu nasıl korumayı düşünüyor?

-Aşkım prezervatif kasıyo' beni yaa hissedemiyorum, ben geri çekilirim merak etme sen.
Birkaç dakika sonra...
-Aşkım tam çekilecektim ki şey oldu, dikkatim dağıldı. Kaçmış olabilir birazcık Sen bi' su tut istersen.

Sen biraz buraya gel delikanlı da ben o suyu senin aklına beynine ver edeyim.
En ateşli kürtaj karşıtı da sen oluveriyorsun üstelik bir anda?

Erkeklere rahim transferi yapılsın, gerekirse doğursun. Devlet bakar.
Yok hala yeterince fantastik değil.

Sabahtan beri alkollü kokteyl tariflerine bakıyorum, bulamadım.
Böyle günlerce kafası geçmeyen bir şeyler bakıyorum ama?

Devlet önce doğan çocuklara şöyle bir baksın, hani bir göz atsın en azından.
Ya da kestirmeden hepimize huni dağıtsın.
Çünkü ben yetişemiyorum artık.

Bebeğin annesi 16 yaşındaymış.
Yanında koluna girmiş kadın annesiymiş.
Doğum zamanı gelene kadar saklamış hamileliğini.
Kızın babası nerede belli değil, dokuz ay boyunca kızının hamileliğini fark etmeyen bir anne(!), 16 yaşında doğurup ilk çocuğunu sokakta bırakan bir kız...
Nereden tutsan elinde kalıyor.
Neresini öğrensen her birinin hayatı trajedi.
Ortada 16 yaşındaki annesi(!) tarafından gecenin bir vakti üzerindeki kanla sokağa bırakılan bir bebek.
Hiç annesi, babası olmayacak belki de...

Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden kürtaj ve sezaryen konusunda da katılımcılardan gelen soruyu yanıtlayan Bulut, "Kürtaj konusuna gelince bizim kadınlarımız yorum yapıyorlar Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nde, Şişli’de Nişantaşı’nda dolaşırken... Ama şunu hiç düşünmüyorlar; Türkiye sadece Nişantaşı, Bağdat veya Beyoğlu’ndan ibaret değil. Anadolu’da o kadar çok kadın var ki zorla kürtaj yaptırılan... Korunma yöntemlerini bilmediği için hamile kalıyor, hamile kaldığı için zorla kürtaja götürülen yılda 1 kere 2 kere, 10 yılda 10 kere 15 kere kürtaj olan kadın var ki kocasının zoruyla inanılmaz! Bu konuyu eleştiren kadınlar bence bunu atlıyor. O kadının söz hakkı yokki. ‘Hamile kalamam’ demeye söz hakkı yok. ‘Kürtaj yaptırmam’ demeye de söz hakkı yok. Zorla götürülüyor kürtaj yaptırılıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Söylenmek istenen aslında bu. Sezaryen de bu şekilde. Türkiye’deki sezaryen oranı Amerika’nın 9 katı, Avrupa Birliği’nin 4.5 katı. Neden? Çünkü 1 liraya olacak doğum 9 liraya oluyor. Normal doğum yapmak varken neden neşterin kanıyla doğsun ki? Neşter kanı bulaşarak doğuyor çocuk, yazık günah. Ben de sezaryenle doğdum. Çünkü o zaman babam kıyamamış, devlet hastanesine götürmemiş özel hastaneye götürmüş. Oradaki adam sezaryen yapmamız lazım demiş. Babam da gitmiş bir şeyler satmış gelmiş, sezaryenle doğum olmuş. Aynı şeyi bugün çok insan yaşıyor Türkiye'de yazık günah" dedi.

Yiğit Bulut'tan inciler, mübarek olsun.
Denecek söz yok. Var ama yok. Kıymetlidir kelimelerim benim...

Ladyfog,
100 mesaj sınırı varmış, özel mesaj yollayamıyorum sana.
En yakın zamanda aşacağım sınırları =)

Al bakalım, hazinemden ufacık bir pay vereyim sana.
Yeni Türkü - Destina (1988) - YouTube

Aman ben de nerede kaldı Yiğit, neden susuyor, hasta mı yoksa diyordum.
Bir o kalmıştı konuşmayan zira...
Yiğit Bulut öyle bir adam ki yarın çıkıp başbakan biz yasa tasarısından caydık dese, ona bile karşı çıkar.Gazı aldı bir kere.
Kralın tacını üfler, parlatır, önünde de yerlere yatar.
Ondan daha kralcıdır.
Onu hep şu cümlesiyle hatırlayacağım: Madem evrim var, tahtadan insan yapsanıza tesadüfen.
Yazık Ergi Hoca öylece bakakalmıştı.:)
Böyle sabit fikirli bir adam ne yazık ki eşimin de uzaktan akrabası.

Zevkle dinledim.:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…