- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.461
tartışma ve fikir alışverişi olması mümkün değil çünkü kürtaj yasağını destekleyen tarafın fikirleri 3 cümleden oluşuyor:"Kürtaja karşıyım.çünkü günah,ahlaksızlık.Yasaklansın"
yasağa karşı olan taraf burda bi dünya açıklama yaptı bilimsel yazılar paylaşıldı vs. ama karşı tarafın cümleleri hala aynı "ama günah,vicdansızlık.yasaklansın."nasıl bir fikir alışverişi bekliyorsunuz ki bu durumda?
nerden çıkartıyorsun bunları canım ,bizim ülkemizde olmaz böyle şeyler.Hem 1-2 kişi tecavüze uğrayıp o bebeği doğurmak zorunda kalacak diye biz şimdi caaanım siyasilerimize karşı mı gelelim.Nasıl olsa biz hiçbirimizin tecavüze uğramayacağını biliyoruz. tecavüz tecavüz deyip durmayın.Amaaaan kadınların derdi mi ki tecavüz.Tecavüze uğradıysa da oturup ağlayacağına hastaneye gitsin iğnesini oluversin bi zahmet.
Hem embriyo oluşmuşsa bile cinayettir
ya da ama tecavüz hariç
o zaman iğne yapılır emriyo atılır o cinayet değil.
Bir de yazmıyolar mı bedenlerine benim bedenim diye,ay ne saçma , o Allah ın sana emaneti bu dünyada da erkeğinin.Senin olacak hali yok ya.
Ya herşeyi geçtim benim inancıma göre günah tamam mııııı.O zaman yasa çıksın herkese yasaklansın sonuçta ben öyle inanıyorum.
ironi yaptığım anlaşılıyordur umarım.Şimdi şu mesajı da ciddi ciddi beğenenler çıkarsa pencereden atlarım.
Bakın burda 5 tane mesaj yazmışsınız,3. sünde sırf sizin gibi düşünmediğimiz için bize hakaretler etmişsiniz.
Bir mesajınızdada aynı bizi birilerini küçük görmekle suçladığınız gibi ''Burdaki kadınlar bir kendilerini okumuş!!herşeyi bilen zannediyor '',diye küçümsemişsiniz.
Yani suçlamak için alıntıladığınız herşeyin fazlasını siz yapmışsınız zaten.Burası bir tartışma platformu,keşke kürtaj yasağını destekleyenlerde nedenlerini anlatsalar,burda yazdıklarımızı okuyup ,savunduğumuz düşünceleri çürütmeye çalışsalar.
140 sayfadır,her gelenin söylediği aynı,
-Dinimize göre kürtaj yasak
İyide kardeşim bu ülkede Müslüman olmayanlar da var,onların hakları nerde,Kürtaj yaptıranların günahı tüm Türk halkına mı yazılacak,herkes kendi kararının günahını çeker.
_Vicdansızlar,yaşam hakkı nerde?
Bizler o istenmeyip aldırılan bebeklerin ,dünyaya getirildiklerinde korunma hakkı,beslenme hakkı,eğitim hakkının karşılanmadığını söylüyor,devlet yurtlarındaki çocukları,tinerci çocukları,taciz mağduru çocukları vicdan yapıyoruz.
-Benim çocuğum olmuyor,kimse kürtaj yaptırmasın.
O zaman o istenmeyen gebeliği evlat edinin lütfen,madem annenin içinde bulunduğu zor şartlatrı anlamak istemiyorsunuz,siz o yavruya doğunca bir yuva olun.
NOT;Burda çoğunluk olduğumuz için azınlık psikolojisine girdiğinizi,size saldırılmadığı halde gocunduğunuzu düşünüyorum.
EVET İŞTE BU.
Bayanın anlayamadığı nokta şu, ben AH BİR DE DÜŞÜNEBİLSELER dediğimde bunu kendi düşüncelerimi zorla kabul ettirme olarak ele alıyor ama kendi yazdıklarından da haberi yok sanıyorum. İkincisi siz konuya ne zamandan beri yazmaya başladınız? Bir dönün bakın ben ne zamandar beri yazıyorum? Dolayısıyla arada bir emek farkı da var :) Bu farktan kaynaklı benim psikolojimin bazı şeyleri kaldıramaz hale gelmesi de normaldir, ki bakın siz bir kaç mesajdan sonra bize söylediğinizin aynısını yaptınız...
Onu da geçtim, benim lafım ortaya, siz üzerinize niye alındıysanız, benim eleştirdiğim bir insan tipi var, eleştirmekte de kendimi haklı görüyorum evet. Çünkü aynı yazıları aynı açıklamaları tekrar tekrar yaptıran insanlar var...
Tartışma nasıl olur biliyorsunuzdur hanımefendi, ben ve arkadaşlar bir sürü eklemeler yaptık ama bu alıntılar bilimsel kaynakların üzerinde tartışılmadı bile. Neden? Çünkü insanlar konunun ortasından, KÜRTAJA KARŞIYIM yazıyor. Konu dağılıyor.
Hayır bu konuyu zaten tartıştık verilen cevaplar ortadadır, EĞER TARTIŞILACAKSA BİR KONU, VERİLEN CEVABA İSTİNADEN ONU ÇÜRÜTMEYE YÖNELİK CEVAP VERİLİR.
CEVAP VEREMİYORSAN DA aman ben onu bunu bilmem ben yasağa KARŞIYIM, ben kürtaja KARŞIYIM dememelisin.
Dedim daha önce böyle yüzlerce mesaj var, BEĞEN bu botunu bu günler için:)
İkincisi eğitimli insanların en sevdiğim özelliklerinden bir tanesi de bilgiye aç olmaları, az ile yetinmemeleridir. Dolayısıyla sizin " herşeyi bilen bir tek kendileri okumuş" takım aslında zaten böyle düşünselerdi, aman ya benim seviyemde değil bu insanlar diyip UĞRAŞMAZDI cevap yazmaya bile.
Bu ince çizgiyi fark etmenizi dilerim.
Bunun yanı sıra, ülkenin bir gerçeği gibi gerçekten okuma imkanı bulamamış ve sırf aileden konu komşudan kulak dolgunluğu ile birşeylere inan KADIN sayısı da bir hayli fazla , ziyaretçi olarak bile okuyor belki bu kadınlar, neden onlara farklı bakış açıları katmayalım?
Çıkmış demiş ki: Örtüsüz kadın satılıktır...
Sonra da kıvırmış: Oğlum yazmış...
Bu adam bir yerleri yöneten bir başkan.
Vaktiyle buna benzer bir beyanat vermişti başka bir başkan: Örtüsüz kadın perdesiz ev gibidir, ya satılıktır ya kiralık.
Şimdi biri çıkıp "örtülü kadın satılıktır" dese bu adama açacağım dava gibi ona da dava açarım.
Çünkü ikisinin zihniyet farkı yok.
Bu beyanata benimle beraber bütün kadınların tepki göstermesini de beklerim.
Kadına verilen değerin, biçilen konumun sonuçları bunlar.
Kürtaj yasası da bunun uzantısıdır.
Azıcık haddini bilsin artık herkes.
Kafamda huniyle dolaşacağım yakında.
Öyle yorumlar okuyorum,öyle şeyler görüyorum ki bu sitede...Her konuda...
Kadınlar böyle olmaya devam ettikçe daha çok şeyler olur...
Valla arkadasim anneannem 97 yasinda her zaman soyledigi bir laf vardir. Eskiler ,iyi demis guzel demisler bence.Hep soyle derdi bize " KIZIM,esek olduktan sonra binen cok olur" Mesele esek olmamakta...
Pardon ben kaçırmışım galiba ,biri gelip buraya böyle bir laf mı etti?
Hayır burada değil.
Belediye başkanlarından birisi sosyal paylaşım sitesindeki hesabına yazmış.
Bir yıl önce de olmuştu böyle bir şey ve o kişi istifa etmek zorunda kalmıştı.
Bu arkadaş çıkıp, oğlum yazdı demiş.
Konumuzla ilgisi yok gibi görünse de kadına ve tercihlerine duyulan saygıyı göstermesi açısından alakalı olduğunu düşünüyorum
Süleyman Demirci istifa etmek zorunda kalmıştı.tabii ki,konumuz tam da bu zaten kadının değersizleştirilmesi.Ben unutmuştum bu lafı benim gibi hatırlamayanlar,hatırlamak istemeyenler veya bu insanları korumaya aman canım aslında öyle dememiştir ddiyecek olanlar için gelsin:
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın-erkek eşitliği için, Fiş prize eşit değildir benzetmesini yapan KOBİDER Başkanı Nurettin Özgençten sonra bu kez de AK Partili Süleyman Demirci, internetteki iletisiyle tepki çekti. Facebooktaki sayfasına, Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır diye yazan Demirci, partisinden istifa etti.
Ak Parti Ünye İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Demirci, sosyal paylaşım sitesi Facebooktaki sayfasına Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır yazdı. İlçede yayımlanan Ünye Güncel gazetesi, yorumu haberleştirince, Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamaratın da katıldığı bir toplantıda vatandaşlar tepkilerini dile getirip, Demircinin sözlerini ahlaksızlık olarak niteledi. 8sutun.com adlı haber sitesine göre, bunun üzerine harekete geçen Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar ve Başkan Yardımcısı Adem Çalık, Demirciyi sözlü olarak uyardı. Demirci de uyarı üzerine Facebooka yazdığı yazıyı sildi. Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığından dün yapılan açıklamada da Süleyman Demircinin partiden istifa ettiği, hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.
Fiş prize eşit değildir
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneğinin (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç de kadın erkek eşitliğini safsata olarak nitelendirerek, kadınların tepkisini çekmişti. Özgenç şöyle konuşmuştu: Eşitlik safsatasını savunanlar realitede, bunun böyle olmadığını kendileri de bilmekteler. Fiş prize eşit değildir. Feminist düşünceye sahip olanlar eşit yapacağız diye sokaklara döktükleri bazı kadınları maskaraya çevirdiler. Bazı kadınlar, bu gayretlerle kartala özenen papağan durumuna düşmüşlerdir.
Dekolte giyeni taciz ederler
Cinsel saldırı suçu ile çocuklara ve reşit olmayana tecavüzden yargılananların hadım edilmesini öngören tasarıyı değerlendiren Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker de, Sorunun odağında kim var? Kadın var. Sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikâyet etmen makul değildir sözleriyle tepki görmüştü. Sözlerinin yanlış aktarıldığını öne süren Çeker, Dekolte giyene tecavüz ederler, demedim. Açıklamamda taciz kelimesini kullanmıştım demişti.
dün haberlerde izlemişsinizdir,kadın çocuğu yolda doğurdu çocuk yere düştü kadın ve yanındakiler arkalarına baktılar ve hiçbir şey yokmuş gibi yola devam ettiler..görüntüyü izleyince yemin ederim dondum kaldım..2 dk.boyunca öyle durdum inanmadım..şimdi doğursun biz bakarız diyenler ya da böyle çocuk istemeyen kişileri anne yapmaya çalışanlar ne yapacak acaba?!o kadının derdi neydi bilemiyorum ama doğurup böyle sokağa atacaklarına hiç doğurmasınlar daha iyi.ilahiyatçı değilim hangisi daha günah bilemiyorum ama bir anne olarak dün ki görüntü beni insanlığımdan utandırdı! kürtaj yasaklanırsa böyle şeyler artacak gibi geliyor bana.
Bebeğin annesi 16 yaşındaymış.
Yanında koluna girmiş kadın annesiymiş.
Doğum zamanı gelene kadar saklamış hamileliğini.
Kızın babası nerede belli değil, dokuz ay boyunca kızının hamileliğini fark etmeyen bir anne(!), 16 yaşında doğurup ilk çocuğunu sokakta bırakan bir kız...
Nereden tutsan elinde kalıyor.
Neresini öğrensen her birinin hayatı trajedi.
Ortada 16 yaşındaki annesi(!) tarafından gecenin bir vakti üzerindeki kanla sokağa bırakılan bir bebek.
Hiç annesi, babası olmayacak belki de...
Aman ben de nerede kaldı Yiğit, neden susuyor, hasta mı yoksa diyordum.Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden kürtaj ve sezaryen konusunda da katılımcılardan gelen soruyu yanıtlayan Bulut, "Kürtaj konusuna gelince bizim kadınlarımız yorum yapıyorlar Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nde, Şişli’de Nişantaşı’nda dolaşırken... Ama şunu hiç düşünmüyorlar; Türkiye sadece Nişantaşı, Bağdat veya Beyoğlu’ndan ibaret değil. Anadolu’da o kadar çok kadın var ki zorla kürtaj yaptırılan... Korunma yöntemlerini bilmediği için hamile kalıyor, hamile kaldığı için zorla kürtaja götürülen yılda 1 kere 2 kere, 10 yılda 10 kere 15 kere kürtaj olan kadın var ki kocasının zoruyla inanılmaz! Bu konuyu eleştiren kadınlar bence bunu atlıyor. O kadının söz hakkı yokki. ‘Hamile kalamam’ demeye söz hakkı yok. ‘Kürtaj yaptırmam’ demeye de söz hakkı yok. Zorla götürülüyor kürtaj yaptırılıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Söylenmek istenen aslında bu. Sezaryen de bu şekilde. Türkiye’deki sezaryen oranı Amerika’nın 9 katı, Avrupa Birliği’nin 4.5 katı. Neden? Çünkü 1 liraya olacak doğum 9 liraya oluyor. Normal doğum yapmak varken neden neşterin kanıyla doğsun ki? Neşter kanı bulaşarak doğuyor çocuk, yazık günah. Ben de sezaryenle doğdum. Çünkü o zaman babam kıyamamış, devlet hastanesine götürmemiş özel hastaneye götürmüş. Oradaki adam sezaryen yapmamız lazım demiş. Babam da gitmiş bir şeyler satmış gelmiş, sezaryenle doğum olmuş. Aynı şeyi bugün çok insan yaşıyor Türkiye'de yazık günah" dedi.
Yiğit Bulut'tan inciler, mübarek olsun.
Denecek söz yok. Var ama yok. Kıymetlidir kelimelerim benim...
Ladyfog,
100 mesaj sınırı varmış, özel mesaj yollayamıyorum sana.
En yakın zamanda aşacağım sınırları =)
Al bakalım, hazinemden ufacık bir pay vereyim sana.
Yeni Türkü - Destina (1988) - YouTube
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?