anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

DİNİMİZCE YASAK MI? VİCDANSIZ MI? ÇOCUĞUM OLMUYOR MU?
arkadaşım iyi misiniz siz? ben bunlardan hangi birini yazdım acaba bulup gösterir misiniz?
lütfen TEK AMA TEK BİR TANE
DİNİMİZCE YASAK
VİCDANSIZLAR bulun yazın gösterin ayrıca çocuğum olmadığını nereden çıkardınız? forumlarda bazı hamile kalmak isteyen arkadaşlara yardımda bulundum diye mi çocuğum yok sandınız acaba?
Yazdığım mesajlar hiçbir şekilde bunları dememe rağmen saldırılmasına karşılık yazıldı

GERÇEKTEN OKUYUP OKUYAMADIĞINIZDAN ŞÜPHELİYİM !!!
mesajımı tekrar okuyun '' başka bir canlıyı öldürme diye bir hak olamaz dedim''

sanki dinimizce günah demişim, vicdansız demişim çocuğum yok demişim gibi mesaj yazmışsınız tövbe tövbe gerçekten anlamak çok zor.

KÜRTAJ YASAĞINI DESTEKLEYEREK NEDENİNİ ANLATIYORUM;
Kürtajla üzerinde tasarruf edilen anne ya da babanın kendisi değil üçüncü bir canlıdır.
Bebeğin kalbi rahme düştükten 18-24 gün sonra atmaya başlar ( 5-6 hafta olarak adlandırılır sat hesabına göre olduğundan) . Bu sebeple kişilerin başkalarına zarar verici eylemlerinin yasak olmasını doğru buluyorum. (Zarar verilen kişi bebektir ) Zaten yasak, tehlike ve başka gereklilikler olmaksızın kürtaj yapılmasını engeller. Yasaklanan şey doğum kontrolü yerine kullanılan keyfi kürtajdır( keyfi derken keyif alınır demiyorum tabi ki)

Henüz bebeğin bilinçli olup olmadığına dair elimizde kesin veri yoktur. Bir çocuk yaklaşık 4 yaşına kadar yaptıklarını hatırlamaz fakat çocuğun hareketlerinin bilinçli olduğu aşikardır. İnsanda bilincin ne zaman başladığına dair yeterli deney yoktur. Hal böyle iken '' yanlışlıkla '' dünyaya getirilen bir canlı - anne de dünyada yaşadığına göre rahme düşmesi yeterli- keyfi bir şekilde ortadan kaldırılamaz. Hukuk düzeni o canlının ' yaşam hakkını' korumak zorundadır. ( devlet demiyorum hukuk düzeni diyorum). Hak ehliyeti ve fiil ehliyeti farklı şeylerdir.

Yasaklanması istememin sebebi bu! ben hala din,vicdan vs 'den bahsettiğimi sanmıyorum

Hayat Okulu Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, güzel bölüm.
LYS de yaklaşıyor, belki tercih eden olur.
Boeing 707 örneği verseydi en azından, tahtadan insan nedir yahu?
Güldüm epey. =))

Bu arada bu tarz paylaşımlar forumda nasıl karşılanır bilemiyorum fakat;
Bianet :: Kürtaj Hakkı Kampanyası Büyüyor - Bianet
Buraya göz atıp resimlerinizi yollayabilirsiniz arkadaşlar.

Ben de kocaman göbeğime "Benim bedenim! Benim meselem! Benim kararım!" yazmayı düşünüyorum.
Hehe.

Son düzenleme:
tüm sayfaları okuyayım dedim ama sadece 8-9 sayfa için neredeyse 1 saattir bilgisayar başındayım ve daha önümde 40 sayfa daha var ve okumadımmmm

ama genel olarak fikrimi yazmak istiyorum ki yazmıştım tepkide almıştım

ben nasıl tepki gösteriyorsam onlarında tepki hakkı var tabiki gayet normal çünkü değerlerimiz düşüncelerimiz hatta inançlarımız da farklı olabilir

şimdi bide şu var kimseyi kırmadan düşüncelerimi nasıl ifade edebilirim

surç-i lisan edersem kul haklarınızı helal edin

ben kürtaja karşıyım (bunu yazmıştım 1 haftalıkta olsa karşıyım 11 haftalık olsada karşıyım)
helekii keyfi kürtaja-rızık korkusundan yapılan kürtaja kesinlikle karşıyım
ha yapana karışabilirmiyim karışamam çünkü herkesin dediği gibi sevabıda günahıda onun

ama arkadaşlar YÜCE RABBİM nasip etmiş bi kere yada 10 kere

RABBİM rızıklandırmayacağı kulu dünyaya göndermez koskoca alemleri yaratan MEVLAM dan dahamı iyi biliyoruz

ki bu benim inancıma sahip olanlar için yazıyorum

bizim dünyaya geliş amacımızın imtihan olduğuna ve ebedi yurdun ahiret hayatı olduğuna inanan arkadaşlarım siz siz olun hiç bir zaman böyle bir durumu kolay kolay kabul etmeyin ve sonuna kadar mücadele edin bilmiyorum ama neredeyse eminim ki çok pişmanlık verici bir duygudur)

(diğer dinlere mensup arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın sadece kendi inancıma göre yazıyorum ve bunu savunuyorum)

yasağa gelince yasak yerine keşke psikologlar din adamları doktorlar görevlendirilse ve her evde evet her evde ( her il,ilçe -köye demiyorum)gelip tek tek anlatsalar

dini yönü ,bilimsel yönünü )

ki herkes dinlese anlasa ve günahını sevabını ölçerek kararını verse

o saatten sonrası onun günahı onun sevabı

kesinlikle yasak konulması bi çok arkadaşın dediği gibi bi çok MASUM kadının ölümüyle sonuçlanabilir

baskı altında kalıp zorlanan kadınlar için hakikatten sıkıntı üzüntü olabilir üzücü sonuçlar doğurabilir

açıkcası yapıp yapıp aldıranlara!!!! acımıyorum umursamayanlara acımıyorum

yasak gelmelimi gelmemelimi
yani gelse bile o kadar ince detayla hazırlanmalıki kimseyi mağdur etmemeli
yada kesin yasak gelecekse insanların refah düzeyleri eşitlenmeli
ki eskiye bakarak bence düzelmeler var hemde gayet iyi düzelmeler

sadece insanların işine gelmiyor o ayrı
çalışmaya gelince arkadaşlar bi ankaraya gidiyorum he camekenda ya garson aranıyor ya bişey
ama neyy işi olmayan arkadaşlar bu işi beğenmiyor neymiş efendim o kadarcık maaşla gecinilirmiymişşş
boş boş geziyosunya evladım

tamam geçinilir demiyorum gerçekten geçim zor ama aylak aylak dolaşıp
cebine şu hani çıkan koca ekranlı telefonları almayı bilitp
her akşam karının koynuna girip oynaşmayı biliyosun
bebek oluyor
sonra neymiş efendim biz bu çocuğa bakamayız
nie durumumuz yok
her bi naneyi biliyosunuz ama korunmayı bilmiyosunuz
bilmeyen yoktur değil vardır
mesela ben korunmayı bilmiyorum

ama niye bilmiyorum çünkü öğrenmek istemeiyorum (şimdilik)
öğrenmek istersem televizyonlar günlük sağlık programları dolu
aile hekimlikleri haplarını veriyor(yanlışmı biliyorum prezervtif bile veriyor galiba )
sürekli telefonla arıyorlar vs. vs.

dielimki korundu oldu yok illa aldıracam
anlatılır yapma etme denilebilir ( tabi benim dediğim gibi değil ,her yönüyle dini -ilmi vs.açıklanabilir)
sonrası ALLAH cc ile onun arasında aartık
yapılabilecek bişey yok

velhasıl insanlar önce bilinçlendirilmeli benim korkum geçrekten masum olan kadınların canının yanması
yani öyle hoooooooooooop yasak değilde
çok geniş açılardan ele alınması

he bide bu yasağa karşı çıkan arkadaşlarım ben en çok beden benim sanane diye bağıranlara çok kızdım yani çirkince geldi
aynı deiğiniz gibi kadın üzerinden siyaset yapılması kadar çirkin
bunun bu şekilde lanse edilmesi kadar çirkin

Boeing 707, onun için fazla karmaşık olur.
Ustasız iğneden girdi, tahtan adam meselesinden çıktı..:)

Bu eylem için başbakan açıklama yapmış.
Eylemin dini bir temeli yok, diyerek eleştirmiş.

Son düzenleme:
o verilen linkte birde çocuk kullanılmış

başka bir kampanya için o çocuğun eline yazı yazılıp resmi çekilseydi (yüzü görünmüyor ama o çocuk bu durumun ne kadar farkına )

tepkileri düşünemiyorum

istismar ediliyor

olurdu!!!!!!!!!!!

ya tamam fikriniz neyse savununda o çocukları alet etmeyin lütfen..........

Boeing 707, onun için fazla karmaşık olur.
Ustasız iğneden girdi, tahtan adam meselesinden çıktı..:)

Bu eylem için başbakan açıklama yapmış.
Eylemin dini bir temeli yok, diyerek eleştirmiş.

Bahsettiğim insanın cezai ehliyeti yok, olsa hiç problem değil.
O sebeptendir kırpmam, musallat olmasın. En son bizim Efe(Aydal)'ye sarmıştı videoları yüzünden =)

Dini temeli yokmuş he?
"Die Religion ... ist das Opium des Volkes"
Marx sen ne büyük adamsın yahu.

eee hadi arkadaşlar bekliyorum
yazdım işte düşüncemi ve düşüncemin dinle, siyasetle vs. ile hiçbir ilgisi yok.
bekliyorum işte
diyosunuz ya düşünce yazılmıyor diye alın yazıldı buyrun yorum yapın
düşünceyle ilgili düşünceniz yoksa da lütfen artık başlığın adını değiştirin.

buyrun bekliyorum hayır öyle değil şöyle diyin tartışalım

yazdığımla ilgili tartışacak kimse yoksa bu bu başlığa yazdığım son mesajdır.

hatta sizin için basitleştireyim
1- Bebeğin kendine ait yaşam hakkı yoktur çünkü...............................................
2-Zorlayıcı nedenler dışında da kürtaj serbest olmalıdır çünkü....................
3- Bebeğin bilinçli olmadığını biliyoruz çünkü..................................................
4-Anne karnındaki bebeğin fiil ehliyeti yoktur ama hak ehliyeti de yoktur çünkü........................
5-Geleceğinin parlak olmadığını düşünerek ya da hayatımıza zorluk katacağı inancıyla üçüncü bir şahısa zarar verebiliriz. Kendi hakkımız daha üstündür çünkü........................................
6-Hukuk düzeni üçüncü şahıslara zararı olsa da hiçbir hareketi kısıtlayamaz çünkü..................
7-Bizim özgürlüğümüzün sınırı başkasının özgürlük alanına girince bitmez. Biz istediğimizi yapmaya devam edebiliriz çünkü............

Son düzenleme:

Din toplumların afyonudur ,kesinlikle doğru....

bu yazdıkları ben cevap yazmak istiyorum

hani ironi diyorlarya bende yapcam ondan canım çekti
nefsime koyla gelen cevaplar :)

1- Bebeğin kendine ait yaşam hakkı yoktur çünkü...............................................o bir canlı değil 2 dakikalık zevkim bende izinsiz yapışmış rahmime
2-Zorlayıcı nedenler dışında da kürtaj serbest olmalıdır çünkü....................benim bedenim içimdekide bana bağlı bi beden istersem söker atarım sananeee sananeeeeeeeeeeeeeeeeeee
3- Bebeğin bilinçli olmadığını biliyoruz çünkü..................................................anne karnında sevincinizi üzüntünüzü hissetmez,stresten çocuk düşüreni beile görmedim ben :26:
4-Anne karnındaki bebeğin fiil ehliyeti yoktur ama hak ehliyeti de yoktur çünkü........................
5-Geleceğinin parlak olmadığını düşünerek ya da hayatımıza zorluk katacağı inancıyla üçüncü bir şahısa zarar verebiliriz. Kendi hakkımız daha üstündür çünkü........................................ 1 eksik harcamak zorunda kalırım,çünkü sorumluluk almak zorunda kalırım ,çünkü keyfe keder harcamalarımdan kısıp hayatımı doyasıya yaşayamam,yaşayamazsam yaşatmam!!!!!

sorularınızın hepsine çok kereler fazlasıyla cevap verildi hepsi defalarca konuşuldu anlatıldı...ha ya okumadınız ya işinize gelmedi...size tavsiyem konuyu hiçbir mesajı atlamadan bir zahmet baştan sona okumanızdır....

bu yasayla beraber sezeryanada yasak geliyor değilmi

bunun için sadece dua edeceğim kendime ve dileyenlere

bir gün MEVLAM evlad nasip ederse bu duyguyu kanlı canlı hissetmeyi sağlıkla hayırla nasip etsin bana
ve tüm isteyenlere
ve kasap doktorların eline düşürmesin ki inşallah bu yasa burda fayda edecek

RABBİM zorunlu olan kardeşlerimizinde yar ve yardımcısı olsun ..........

ben üşenmeden okudum ve cevap bulamadım

-kalp atması canlılık göstergesi değildir ki gibi bir cümle dışında-

eğer üşenmez de cevap verirseniz sevinirim hem topluca bir yerde durmuş olur.

ben çürütmeyin benin düşüncem doğrudur demedim. sadece din siyaset vs araya karıştırmamama rağmen sanki taraflı yazıyormuşum gibi yazdıklarıma cevap verilmeden direk olarak saldırılmasını doğru bulmadım ve kişilerin düşüncelerini değil tavırlarını kınadım. Yoksa asla vicdansızlar manyaklar caniler demedim. Sadece toplu saldırı fiilini akbabalara benzettim
kürtajı destekleyenleri benzetmedim saldıranları benzettim

Saniyorum verdigim haber linkinden bahsettiniz. Ben fake oldugunu inanmiyorum bir kac internet haber sitesindede ayni haberi okudum.

ben fake demedim linke tıkladım merak edip
kampanyalar yapılabilir yaparlarda

sadece çocuğu görünce üzüldüm

neyi niçin elinde tuttuğunu biliyor mu acaba!!!!!

Nasıl bir öğreti içindesin ,hangi amaca hizmet ediyorsun bilmiyorum ama -tabi tahmin etmek de zor değil-,yalnız sana tavsiyem: demagoji yapmaktan vazgeç.Artık bununla bir yere varamazsınız çünkü.

Son düzenleme:

Bu yoruma 100 % katiliyorum. Öbür dünyada kimse kimseyi kurtaramiyacagina göre herkezin günahida sevabida kendine bence. Insanlar birbirlerini ne kadar cok düsünüyor, günah islemesine engel olmak istiyor. Ne kadar güzel..

Son düzenleme:

Başka herhangi bir kampanya için o çocuğun eline yazı yazılıp resim çekilseydi (Yüzü görünmüyor; ama o çocuk bu durumun ne kadar farkında?)

Tepkileri düşünebiliyorum.

İstismar edilmiyor

olurdu!!!!!!!!!!!

Ya tamam. Fikriniz neyse savunun da o çocukları alet etme meselesini algınızlarınızda elemeyin lütfen..........

Lütfen okuduğunuzu iyi anlayın.

Yukarıda mavi ile işaretlediğim yerler size itafendi ve ben onlara cevap vermenizi beklerdim.

Yazının geri kalanında kırmızıyla işaretledim zaten,bir genelleme var.

Ben size ne diyorum,siz bana büyük harflerle ben mi dedim? diyorsunuz.

Ben sizin dediklerinizi yazdım,keşke onlara cevap verebilseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…