anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Kuzum, bu neyin aşağılık kompleksi, hayrola? Neden basitleştiriyorsunuz bizim için? Siz zibilyon tane nokta koymadan da tamamlayabiliyorum ben o kısımları.

1) Bayılıyorum bu kürtaj karşıtlarının cenine bebek deme eşiklerine. Ceninin kendine ait bir yaşam hakkı vardır ama bu maksimum 10 haftalıkken kadının tekelindedir. Siz bu cenini alıp başka bir yerde yaşatabiliyor musunuz?

2) Çünkü zorlayıcı nedenler sizin sandığınız gibi yalnızca sağlık sorunlarıyla birlikte ortaya çıkmaz. Kadının psikolojik, sosyo-ekonomik yapısı da buna müsait olmalıdır. Kürtaj olmak isteyen kadının zorlayıcı sebepleri sizin tasavvur edebileceklerinizin çok ötesinde de olabilir.

3) Çünkü, tıpkı önceki sayfalarda da paylaştığım gibi: http://synapse.princeton.edu/~brain...orphometric-study-human-brain-development.pdf Serebral korteksteki nöronların bağlanması mevzuu hani.

4) Çünkü maksimum 10 haftalıktır ve kadının bedeninde ona bağımlı yaşıyordur. Bilinci gelişmemiştir ve halihazırda bir bilince sahip olan kadın, kendi geleceklerini tayin eder.

5) Çünkü sokaktan geçen adamı öldürmüyorlar ya da bebek boğunca öldürmüyorlar. Maksimum 10 haftalık; algılama, düşünme gibi yetilere sahip olmayan bir embriyoyu bedenlerinde istemiyorlar. Allah rızkını verir kadar rahat davranamıyorlar. Sizin kadar şanslı değiller belki de.

6) Aynı necasetin laciverti olan bu sorunun cevabı için bkz. 5. madde. Ayrıca, hukuk düzeni neyseki kişisel kaprislere göre oluşmaz.

7) Çünkü burada tartışılan ceninin özgürlüğü değil. Kavramları iyi tayin etmek gerekiyor. Ceninin geleceğinin kalitesi. Anne bilinçli bir varlık olarak düşünüyor ve diyor ki "Ben bu bebeğe bakamayacağım aldırmazsam."

Bir arkadaş paylaşmıştı sanırım. Belki yararlı olur: Why Abortion is Not Murder

Ayrıca bu da benden gelsin: http://sosyalistfeministkolektif.org/images/stories/fp/fp_sayi_08.pdf

Aslında size en iyi cevabı kim veriyor biliyor musunuz? George Carlin.
Abortion Part 1 lyrics - George Carlin | All The Lyrics
Buyrun, bunu da okuyun.

Bonus: Embriyonlarn kendi kaderini tayin hakk - Kansu Yldrm :: www.sendika.org

Çünkü ben yalnızca basitçe anlatabilirim buralarda.
Verdiğim sayfalar yararlıdır. Mutlaka göz atın.

yok sumuzz

bionet diye bi link verilmiş

bazı hanımlar göbeklerini açmış

yazı yazmışya o linkten bahsediyorum

evet bende düşünüyorum hatta biliyorum
ama şimdi yazarsam ayrıntıları
hangi haklarının inançlarının zamanında insanların elinden alındığını
melleseffffffffffffffffffffffffff ben suçlu olurum
sizin kadar süslü cümleler kurup savunamam belki düşüncemi

o çocuğun elinde başörtüme dokunma diye bir resim olsaydı

ne olurdu ?

Son düzenleme:
Hindistanda ineklere yapılan hürmetin trilyonda biri bu ülkede kadınlara yapılsa çooook şey değişir aslında...

adamlar önlerinden inek geçse arabayı istop ettirip bekliyorlar,yol veriyorlar

ben bu memlekette kaç mercimek beyinli şöför yüzünden kaza geçirmekten son anda döndüm.....

Bir tane f harfi kâfi.
Yine aynı terane, benim kadar süslü cümleler kuramazmışsınız. Pekala.

O çocuğun elinde baş örtüme dokunma gibi bir resim olsaydı sonuna kadar desteklerdim.
Neden?
Çünkü insanların kişisel seçimlerine saygılıyım.
Yalnızca baş örtüsü-kadın bağlamında fikirlerimi söylerdim ki burası yeri değil sanıyorum, doğru mudur?

O tip şeyler de gördü maalesef bu ülke ,o istismar edilen çocuklara üzüldük sadece,başka bir şey olmadı.

150 sayfa geçmiş ve hala 'Kürtajı destekleyenler' deniyor bizim için.
Evet kürtaja bayılıyorum. Korunmakla da uğraşamam , nasıl olsa aldırırım. Kürtaj yaptırmak öyle mükemmel bir duygu ki , herkese tavsiye ederim. Ben böyle eğlenceli bir şey daha görmedim. Arkadaşlarımla birlikte kürtaj yaptırmaya gidiyoruz , öyle daha zevkli oluyor. 5 dakikalık zevk inanın yanında hiç kalır. Hatta bence 10 hafta çok kısa bir süre. 30 haftaya falan çıkarılmalı. Doğum sonrası kürtaj hakkı da tanınsın bence , o kim bilir nasıl harika bir şeydir. Her kadına tavsiye ediyorum kürtajı.
Benim gibi düşünmeyenlerin de ifade özgürlüğü kısıtlansın.
Bakın moralim bozuldu siz benim gibi düşünmeyince , önce diploma duvarımı seyredeyim , sonra da gidip bir kürtaj yaptırayım da keyfim yerine gelsin.
(Başka bir deyişle , yoruldum ne demek istediğimi anlatamamaktan.)

daha evvel birileri dahamı söyledi

süslü cümle kurduğunuzu aslında güzel bi durum
demekki tek ben düşünmüyorum
aslında seviyorum sizin gibileri çünkü kelime haznesinin çok olması o kunuyu daha net anlatma olanağı verir insana
ama bi o kadarda kafa karıştırır

sen desteklerdin (ALLAH cc razı olsun)

ama bu ülkede bu sorun yüzünden okuyamayan çok kişi oldu
görev yapamayan çok kişi oldu

ki biri benim

neyse bu mesajdan sonra devam etmeyelim
konuyu başka durumlar üstüne çekmeyelim
gereksiz olur çünkü

ben onada tepki gosteriridim acıkcası digerinede cunku kucuk bir cocuk kurtaj nedir bilmez veya kucuk bir cocugun basına basortu olması bana bunlar yanlıs geliyor zaten bellibir yasdan sonra cocuk herseyin bilincine varan bir yetiskine donustugu zaman bunları yapabilir yoksa ne bilir o bunları bıraksınlar cocukları ben bu tarz seylere kızıyorum..

O tip şeyler de gördü maalesef bu ülke ,o istismar edilen çocuklara üzüldük sadece,başka bir şey olmadı.

evet gördü
ama onlara tepkiler çığ gibi büyüdü
ki konu ne olursa olsun çocukların öne sürülmesi bence çok yanlış

hadi biri çıkıp
bu çocukları çıkarmayın meydana desin

hadi desinde
cevabı benim çocuğum sen ne karışıyorsun olsun.........

Bir arkadaş daha yazmış ya hani kendinizi büyük görüyorsunuz, hede hödö, akbabalarrr!!! minvalli.
Ona ithafendi o söylediğim kısım.

Derin olmak ve derin görünmek:
Derin olduğunu bilen kimse kolay anlaşılır olmaya çalışır; kalabalığa derin görünmekten hoşlanan kimse ise anlaşılmaz olmaya çalışır. Kalabalık, dibini göremediği her şeyi derin sanır çünkü. Öyle çok korkar ki o! Suyun içine girmekten o kadar az hoşlanır ki!
F. W. Nietzsche

Bahsettiğiniz durum bu.
Anlıyorum demek istediğinizi çok net.
Yalnız ben elimden geldiğince anlaşılır olmaya çabalıyorum.
Kafa karıştırayım da bir bulandırayım ortamları gibi bir düşüncem yok.

Evet, o konuda devam etmemek en iyisi.
Ama bilin ki bir dönem sizler için çok çabaladım ben.

Konunun çocuklar üzerinden gitmesinden çok rahatsızım.
Orada desteklediğim boyut o dövizin bir "çocuğun" elinde olması değildi; meselenin özü, baş örtüsü kısmıydı.

Çünkü tartıştığımız kısım bu.
Çocuklar elbette alet edilmemeli bu tarz meselelere.

Ama ben de diyorum ki bu tarafından bakıyorsak, bir de öbür tarafından bakalım.
Onun ötesinde; dünyanın her yerindeki çocuk istismarına tepki duyuyorum.

Bu güzel çalışma Amerika'dan gelsin madem, cinsel yönüyle ilgili daha çok istismarın.
Child Abuse. by ~little-pretty on deviantART

Son düzenleme:
valla o konuya bence de hiç bulaşmayalım ama madem açıldı ve 1-2 kişi fikrini söyledi.Ben de söyleyeyim.Ben de o kızlara çok üzüldüm.Onlar için üzülme nedenimi farklı.O konuda hiç uyuşamazsak da okuldayken yakın bir arkadaşımın yaşadığı şey şuydu ben dinim ,inancım için bunu yapıyorum derdi dışarda, sonra da annesigile kızkardeşinin başı açık resim çektirmesine kızmadıkları için annesigile küstüğünü anlatırdı.Bana hayatta izin vermediniz ona neden izin veriyorsunuz diye.Çok zor bir durum ya başkasının istediği hayatı yaşamak.İkilem içinde yaşamak.Ama insanın içinde bunu kırabilecek gücü olmalı.

Son düzenleme:
bir yanda bebeği olması için uğraşanşanlar bir yanda 2 dakakikalık zevk uğruna çocukları daha karınlarındayken parçalayanlar bu iki kadın arasında ne gibi ir fark var biri anne olmak için parçalanıyor diğeri doğmamış bebeğini parçalıyor hükümet bunun önüne geçmek istiyor feminist ler çıkmış istediğimi yaparım sen karışamazsın diyor hükümet senin kiminle yattığına kalktığına karışmıyor korun diyor korunmassanda bunun sonuçlarına katlanırsın diyor kürtaj çinayettin ha 1 yaşında bir bebeği parçalamıssın yada karnındakini parçalamışsın aynı şeydir siz kürtaj nasıl yapılır biliyormusunuz kolunu bacağını kopara kopara alıyorlar masumları feministlerin dolduruşlarına gelmeyin

Feminik zinacılar defolsunlaaaarrrrrr!!!!bir!11!!

Aranan kan bulundu.
Zira bu ne nefret, bu ne ihtiras?
Kürtaj olan kadın bebeği olsun diye uğraşan hatunların çocuk hakkından mı çalıyor?
Yapmayın gözünüzü seveyim.

Hükûmet "şimdilik" benim kimle yatıp kalktığıma (ki tabirlerinize dikkat edin bence) karışmıyor.
Bunun bir sonraki adımını ben gayet net algılayabiliyorum buradan.

10 haftalık bebeğin kolu bacağı kopmaz.
Siz kimin dolduruşuna geldiniz?

Feminizm, bir teori olduğu gibi aynı zamanda da “hak eşitliği, insanlık şerefi ve kadınlara karar verme özgürlüğü” amaçlarıyla, politik bir harekettir. Feminizm, kadınlara cinsiyet hiyerarşisi baskısının sona ermesi ve toplumsal cinsiyet tutumlarının aynı değerde olması için toplumun değişimini amaçlar.

Haziran 1993 Viyana Dünya İnsan Hakları Konferansı, uluslararası kadın hareketi için oldukça önemli olmakla beraber kadınlar için insan hakları kavramı ilk olarak burada Birleşmiş Milletler sürecine dahil edilmiştir. Harekete geçen dünya kadınları, dünyanın her yerinden kadın kuruluşlarının ve bağımsız kadınların katıldığı büyük bir Kadının İnsan Hakları kampanyası düzenleyip sonucunda “kadınların ve kız çocuklarının insan haklarının, evrensel insan haklarıyla ayrılmaz, bölünmez ve vazgeçilmez” olduğu tezini ilan etmiştir. Bu haliyle de resmi konferanslarda gündem oluşturucu bir konuma erişmişlerdir.

Aralık 1993’te özel olarak kadına karşı şiddeti ele alan ilk insan hakları belgesi olan “Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Bildirge” BM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

1994’te BM İnsan Hakları Komisyonu’na kadına yönelik şiddet konusunda özel bir raportör atanması ve kadın haklarının BM İnsan Hakları mekanizmaları içine dahil edilmesi kararlaştırıldı.

Süreç, 1994’te Kahire’de yapılan ICPD, 1995’te Pekin’de yapılan Dünya Kadın Konferansı ve 2000’de New York’ta yapılan Pekin+5

BM Özel Oturumuyla devam etti.

Uluslararası kadın hareketi, insan hakları kapsamında kadın hakları bakımından köklü değişikliklere sebep oldu. Aile içi şiddet, toplu tecavüzler, kadının beden bütünlüğüne yönelik hak ihlalleri, cinsel hakların, doğurganlık haklarının ihlali böylelikle BM kararlarında ve uluslararası sözleşmelerde insan hakları olarak yer almaya başladı. Ancak, tutucu kesimler bu ihlalleri, insan hakları kapsamı dışında bırakmak için yoğun çabalar harcadılar.

--------
Yani kısacası feministlerin dolduruşuna gelmesi kadının kendi hakları olabileceğini anlaması mı?

Linkteki çocuğu bende gördüm,ve sizin gibi düşünüyorum

Bir çocuk böyle pretostolara karıştırılmamalı,yanlızca buna değil sizi üzen konuyada.

Bahsettiğiniz konu içinde zamanında bu konuya karşı çıktığım gibi karşı çıktığımdan emin olabilirsiniz.

Hak ve Özgürlükler kısıtlanamaz.

Bakın aynı fikirde olduğumuz pek çok konuda var,birbirimize önyargılı yaklaşmasak,suçlamadan konuşabilsek ne güzel olur ............

Son düzenleme:

ahohahahaha ben buna sesli gülüyorum artık ya :))

yuh be arkadaşım burda 150 sayfadır ne düşündüğümüzü anlatmaya çalışıyoruz.anlaya anlaya bunları mı anladın?hele şu kırmızıyla gösterdiğim yere bittim yani.çocuk stresi hissedip kendini atıyo aşağı heralde

Son düzenleme:
Kullandığımız kavramların içini dolduracak birikimimiz yoksa ve buna rağmen beylik laflarla kullanma ısrarı gösteriyorsak; bilen birisi gelir, o aynı kavramlarla çürütüverir ezber cümlelerimizi.
Not: Kürtajı savunmuyorum.Kürtaj yasağına karşıyım.

Son düzenleme:

Karadut bayıldım mesajına.

Beğenmekle yetinemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…