anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Ladyfog, ben resmen batağa çekildim yahu.
queenofthenight çok güzel bir ironi yaptıydı az önce.
Kendimi artık kürtaja teşne ve hatta en büyük hobisi elinde viskisiyle kürtaja gitmek olan bir hatun gibi hissetmeye başladım kendimi.

Başta da diyordum, hala diyorum.
Kürtaj hakkı bir kadınlık meselesidir.

Hak mı?
Ben bir kocama danışacağım müsaadenizle bunu.

çok yazık daha başka çook daha önemli neler yazıldı oysa ((

haklısınız sizden alıntı yapıldığı için sadece sizin sözlerinizin değerlendirilmesini beklersiniz...ama arkadaşların yazdığı şeyler yasayı destekleyen arkadaşların yazdığı genel şeylerdir..yani size ait olmayabilir ve gerçekten ben o kadar çok şey yazdım ki bu konuyla ilgili toparlamam sayfalar sürer...

söyleyeceklerimi lütfen üstünüze alınmayınız alıntı yaptım aksi taktirde arada kaynıyor...şunu söylediniz bunu söyledinşz demem demeyeceğim..ama bir kaç şey yazacağım sadece düşünün ha aksi bir düşünceniz varsa elbet belirtin...biz kadınlar söylenenleri orasından burasından yontup konuşmayı çok severiz kendimizi ispatlamak için şeytanın aklına gelmeyecek kelime oyunları manevralar gelir aklımıza ben bu konuda elimden geldiğince bunu yapmamaya çalıştım (elimden geldiğince diyorum) sadece ne düşünüyorsam ne biliyorsam paylaşıp bildiklerimi çoğaltmaya çalıştım ve inanın yasağa destek olma fikrini bile sebepleri ne olabilir diye düşündüm, düşündüm, düşündüm...yasak ne getirebilir... bir anne adayıyım buna reğmen duygusallığım değil mantığım, daha özgür daha haktan yana olma isteğim daha güzel bir dünyada yaşama isteğim ağır bastı ve başından beri yasağa şiddetle karşıyım...

size bir örnek vereceğim benim annem kürtaj yaptırmış...büyük kardeşim hastalanıp (tekerlekli iskemlede anneme bağımlı sayılır işi gücü var ama annemsiz hayatı zor) küçük kardeşim 2 yaşında ve ben 10 yaşındayken...hepimize birden yetemeyeceğini düşünmüş ...ve inanın bahsi geçince hala içi sızlayarak anlatır " doğsaydı şimdi ....yaşında olacaktı diye...bilmem olsaydı hayatımız nasıl olurdu...belki çok daha güzel olurdu belki de zor ....ama bu annemin kararı annemin sınavı...belki de hayattan alması gereken ders ...düşündüm yasak olsaydı annem doğurmak zorunda olsaydı evet bir şekilde büyürdü...bir şekilde Allah rızkını verirdi vsvs...ama bilmem annem hala hayatta olurmuydu çünkü çektiği sıkıntılara birebir şahitim ben...

hukuk açısından bakarsak hukuk olma olasılığı olanla değil hali hazırda var olanla ilgilidir..var olanın hakkını korumakla mükelleftir...doğmamış bebeğin hiçbir hukuki hakkı yoktur ...haklarına kavuşması için ilk şart canlı bir şekilde doğmasıdır..(bunları o anneme bağımlı olan hukukçu kardeşimle konuştum bilmeden yorum yapmamak için ona danıştım benim fikirlerim değil olan gerçekler )

neyse onları boşverelim bişey paylaşmak istiyorum insan ve insana verilen aklını kullanma yetisi ile ilgili okuyan okur alacağını alır cevap istemem

Pico Della Mirandola "İnsan onuru üzerine" (1489) okuduğumla insan olduğum için ve bana akıl ve irede denen şey bağışlandığı için bir kez daha onur duydum

"Tanrı kainatı yarattıktan sonra kainatın yasalarını kavrayarak onun sonsuz güzelliğine aşkla bağlanacak ve onun enginliğiyle büyülenecek bir yaratığın olmasını arzu etti...Yaradan sonunda Adem'e şöyle dedi: İşini hedefini kendi arzuna göre özgürce seçebilmen ve ona hükmedebilmen için ben seni belirli bir işle meşgul olmaya zorunlu tutmadım , herhangi bir zorunluluğa tabi tutmadım. Geriye kalan diğer canlıların iç dünyaları benim tarafından koyulan yasalarla sınırlandırıldı. Bunların arasında sadece sana, hiçbir sınırlama getirilmedi, seni yarattığım vücutta tabiatını kendi özgür iradenle belirleyip geliştirebilirsin. Seni kuşatan çevreyi daha kolay algılayabiilmen için seni dünyanın ortasın bıraktım. Kendini her türlü kısıtlamalardan uzakta yaratırken kendi suretine nihai şekli verebilesin diye seni ne tamamen semavi ne de tamamen dünyevi bir varlık olarak yarattım ölümlü bir varlık olarak değil ama ölümsüz olarakta yaratmadım. Salt içsel iraden sayesinde sana bir hayvan düzeyineinebilmen aynı zamanda da Tanrı benzeri bir varlığa kadar yükselebilme şansı da tanındı"

yüce Yaradan bile insanı hayvandan ayrı tutup bu irade, karar verme gücünü vermişken üç beş adam bilmediğimiz hangi amaçlar için bunu nasıl elinden alabilir...konuya gereksiz bir duygusallıkla yaklaşılıyor yine söylüyorum hukuk bile "canlı doğmadan" var saymıyor...öncelik var olanındar herzaman olma olasılığı olanın değil....

buna yasak konmamalı insanlar kendi vicdanlari hür iradeleri ile karar vermeli olmuş olanı yok etmek ile olma olasılığı olanı yok etmek bilmem nasıl aynı kefeye konabilir....

Son düzenleme:
biraz önce aklıma geldi kürtaj hakkı verilmeden önce kadın doğum kliniklerinde sepsise girmiş kadınlar için ayrılmış bölümler varmış
sepsis kadının organına çöp şiş ne bulursa sokup mikrop kapmasıyla mikrobun tüm vücuda yayılmasıyla birlikte ölmeden önce son durak.....şu an kliniklerde böyle bir bölüm yok
bakanımz ciddi ciddi çalışmalara başlayacaklarını söylemiş
ne diyim allah akıl fikir versin

Dolduruşa gelen kadınlardan birisi olan ben dünya güzeli bir evlada sahibim ve onun saçının teli için annemi, babamı, eşimi, kardeşlerimi, dünyayı silerim.Birçok arkadaşımın da böyle olduğuna, eminim.
Dolduruşa gelen kadınlardan bir diğeri, öyle herkesin yapamayacağı bir şeyi; eşinin kendinden önceki evliliğinden olan evladını "oğlum" diyerek bağrına basan, üzüntüsünü kendine dert edinen ve hali hazırda kendi bebeğini kucağına almayı bekleyen bir anne.
Dolduruşa gelen kadınlardan birisi 10 haftalık gebe ve çok iyi bir anne olacağını düşünüyorum.
Ve kürtajın bir hak olduğunu, anne olmak istemeyen (sebep ne olursa olsun) birisine doğuracaksın diye dayatma yapılmasına karşı olduğunu söylüyor.
Daha evvel söylemiştim yineliyorum: Kürtaj hakkının yasaklanmasıyla, herkes 1 çocuk yapacak demek aynıdır.
Eğer günün birinde çocuk yapma sınırı konursa yanınızda göreceğiniz kişiler dolduruşa gelenler olacaktır.

Son düzenleme:

Bu nasıl güzel bir sabır örneğidir!:)
Teşekkürler bu güzel paylaşım için!

Yoksa buraya yazdıklarından beyinin haberi yok mu?
Aboooo, kimlerle konuşuyormuşum böyle.
Şahsen benim bütün yazdıklarımı "kociş" hazırlar.
Malum benim aklım kesmez öyle şeylere.
Hakkımızda erkekler karar vermeli.
Zati eşim çok çocuk istemediği için kürtaj yasağına karşı, ben de ona istinaden yazıyorum bunları.
Zira korunmak pek işimize gelmiyor.
Tek eğlencemiz kürtaj.

hadi siz kocişinize danışıyosunuz da ben kime danışcam ya?Benim yerime kim karar verecek kardeşim. acil benim yerime karar verecek bir erkek bulmalıyım.Yoksa feministlerin elinde maymun maskara falan olurum mazallah.

hadi siz kocişinize danışıyosunuz da ben kime danışcam ya?Benim yerime kim karar verecek kardeşim. acil benim yerime karar verecek bir erkek bulmalıyım.Yoksa feministlerin elinde maymun maskara falan olurum mazallah.

Ben bilmem beyim bilir, olmadı başbakana, diyanete sorarız.
Sen karar verme kendi hakkında sakın.

Ladyfog, inan ne diyeceğimi bilemiyorum...
Karmakarışığım.

Ben bu tartışmaya girerken gerekirse "vicdansız" sayılmayı kabullendim.
Kadınların hürriyeti ve gelecekleri için gerekirse ben ahlaksız, vicdansız, nefret edilesi bir kadın olayım da tanıdığım, tanımadığım niceleri zarar görmesin istedim.

Ben bir kadınım, ben bir anneyim, ben de bir evladım.
Evet, bir tane dünyalar tatlısı oğlum var, öteki de geliyor.

Umarım oğullarım kadınların da en az kendileri kadar "insan" olduklarını öğrenecek kadar aklı başında yetişirler.

Evladınsa senin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı.
Ben de senin gibi bir kadını tanıdığım için çok şanslıyım.
Yüreğimde hissediyorsam şu an desteğini, doludizgin; varsın ahlaksız olayım da anlayanlarla paylaşayım meramımı.

...
Dünyada doymak olmuyor, Memet,
doymak olmuyor...

Dünyada kiracı gibi değil,
yazlığa gelmiş gibi de değil,
yaşa dünyada babanın eviymiş gibi...
Tohuma, toprağa, denize inan.
İnsana hepsinden önce.

Bulutu, makinayı, kitabı sev,
insanı hepsinden önce.

Kuruyan dalın
sönen yıldızın
sakat hayvanın
duy kederini,
hepsinden önce de insanın.

Sevindirsin seni cümlesi nimetlerin
sevindirsin seni karanlık ve aydınlık,
sevindirsin seni dört mevsim.
ama hepsinden önce insan sevindirsin seni.
Memet,
memleketler içinde bir şirin memlekettir
Türkiye,
bizim memleket,
...

Üstad'ı bir kere daha anıyorum.
"İnsan"a inanabilmek adına...
"İnsan" olabilmek adına...

Son düzenleme:
Umarım oğullarım kadınların da en az kendileri kadar "insan" olduklarını öğrenecek kadar aklı başında yetişirler.

.

Bundan hiç şüphem yok.
Bu saçma tartışmalar başladığından, erkeler kaşlarını çata çata, salyalarını akıta akıta hakkımızda çığırtkanlık yaptığından beri eşimle tek dileğimiz, oğlumuzun kendini hayatının merkezinde değil, içinde; tabiatın hakimi değil, parçası olduğunu bilen bir insan olmasıdır.
Kadını, hayvanı, doğayı, hayatı saygıyla hayatına yerleştirecek bir birey olması için uğraşıyoruz.
Ve benim küçük adamım (iki yaşında değil henüz), dışarıda ağaç, çiçek, ot görse gidip "cici cici cici" diye seviyor.
Sokakta kendinden bir adım öndeki gencin attığı şişeyi koşa koşa götürüp çöpe atıyor. Sonra da kendini alkışlıyor coşkuyla.
Dolu dolu oluyorum öyle zamanlarda...:)

Son düzenleme:
Yaşamaya Dair -

Yaşamak şakaya gelmez,
büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın
bir sincap gibi mesela,
yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,
yani bütün işin gücün yaşamak olacak.

Yaşamayı ciddiye alacaksın,
yani o derecede, öylesine ki,
mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda,
yahut kocaman gözlüklerin,
beyaz gömleğinle bir laboratuarda
insanlar için ölebileceksin,
hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için,
hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken,
hem de en güzel en gerçek şeyin
yaşamak olduğunu bildiğin halde.

Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,
yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,
hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,
ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,
yaşamak yani ağır bastığından.

Nazım Hikmet

Burada oluşumun en geniş özeti bu olsa gerek dedim ve ekledim!:)

Hani diyorlar ya neden .........? diye işte cevabım.

Son düzenleme:

sadece bu mesaja cevep vermek istiyorum..

1-feminist değilim

2-kürtaj yanlısı değilim

ancak;

tam 3 sene çocuğumuz olmadı,tedavi ile hamile kaldım..yani sizin dediğiniz gibi bebeğim olsun diye çok uğraştım..inanamayacağınız kadar çok hem de.ama bu gebeliğimden önce yine ikizlerime hamile kalmıştım doğal yoldan ve kalpleri atmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım.yine sizin deyiminizle kolunu bacağını kopara kopara aldılar yavrularımı!!!! dediğim gibi zorunlu kürtajın acısını da yaşadım,anne olamamanın acısını da..ve doğumda neredeyse ben ve bebeklerim ölüyorduk bunu da yaşadım..hükümetin yapmaya çalışıtığı şey çok farklı,kimse kendini kandırmasın..bir kadınların bedenine el atmadıkları kalmıştı onu da yapıyorlar helal olsun!! ayrıca bu kadar çirkin bir üslup kullanmak zorunda mıydınız bilmiyorum ama insanlar düşüncelerini güzelce de açılayabiliyorlar.hani diyorsunz ya feministlerin dolduruşuna gelmeyin diye,merak etmeyin herkesin aklı var,ne hükümetin ne feministlerin ne de başka birşeyin dolduruşuna gelmez kimse.üzülmeyin siz.

cagladan, fikir güzel =)

'Uzak Asya'dan gelip Akdeniz'e bir kısrak ba-
şı gibi uzanan bu memleket.. sizin! afiyet
olsun efendiler' demekten bıktım, bıktık,
anlıyor musun, orada mısın Türkiye,

Ama yine de memnun olmuyorsan bu tavırdan ve
kızıyorsan ve sinirleniyorsan, olsun, biz
yine geliriz; yine yazar, söyleriz; ölürüz;
biz yine gideriz; sen, rahatını bozma o za-
man, güzel bir çocuk gibi bu şık dünya ya-
tağında, böyle masum böyle mazlum uyu Tür-
kiye,

Küçük İskender

Ne iğnesi?

Evden dışarı kafalarını bile cıkaramıyorken iğne falan yapılmıyor :S

arkadasim zaten benim demek istedigim ortaya cikan yani gizlenmeyen tecavüzleri kast etmiştim olay polise kadar yansidiginda hst. kontrol edilmiyorlarmi tecavuz kesinleşincede iğne yapiliyor diye biliyorum yanlişim varsa düzeltin.tecavüzü saklanan bayanlarda zaten belli ya töre cinayeti ya kasap yada kendinden yaşça buyuk biriyle evlendiriliyor.

Hakkınız var , böyle durumlarda gebeliğin oluşması engellenebiliyor.

böyle bir dünya var mı???

kendi kızları bir erkekle konuştu diye katlederken, oğulları hergün bir başkasının kızıyla gezip tozduğunda "aslan oğlum benim heeyyy erkeğe bak" nidaları atmayan kendi kızları kadar başkalarının kızlarının da namuslarını,durumlarını düşünen anne-babaların olduğu bir dünyada yaşamak istiyorum (jeanneCdarc-ütopya)

Beğen butonuna yüz milyon kez basmak istiyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…