anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Toplumda aşkın dışındaki bütün ilişkilerde cinsiyet ayrımının ortadan kalktığını görmek istiyorum.

Mary Wollstonecraft (1759 - 1797)

Son düzenleme:

İşte bu çoğunluk tiranlığını, insan totalitarizmini ve kadın düşmanlığını o minik adam haklayacak.
Ve yetiştireceğimiz nice minik adamlar.

Burayı bir kişi bile okuyor ve bir şeylere kulak kesilmeye başlıyorsa ne mutlu bana.
Sizleri seviyorum KK hatunları. Teletubbies gibi sarıp sarmalayasım var hepinizi. =)

Yazmadan okuyayım sadece DEDİM ama yapamadım yapamadım...

Burda cani,katil olarak gördüğünüz kişilerin demek istediği hamile kalıp kalıp aldıralım değil.Allah aşkınıza hangi anne yüreği sızlamadan evladını aldırmak ister.Burda savunduğumuz tek bişey var ''Kürtaja karşıyıZ ama bu yasaya da karşıyız''[/COLOR] Hayat bu kimin başına ne gelir bilemeyiz bizim başımıza gelmeyecek olsa bile diğer insanların hayatlarını,neyi niçin yaptığını bilemeyiz bu kadar kolay yargılamak niye?Çocuk esirgeme kurumlarındaki anasız babası büyüyüp sonra 18 yaşına gelince kapının önüne koyulan çocukları düşünün.Fuhuş yapan,sokakta tinerci tecavüzcü olanların çoğu anne baba sevgisi tatmayıp,daha 18 yaşındayken devlet tarafından koruması bırakılan çocuklardır.Şimdi siz söyleyin bu çocukları zamanında sözde 'anne'leri(!!!) günah diye cinayet diye doğurup terketmelerimidir normal olan yoksa çocuğu aldırmakmıdır vicdanlı olmak?

Canım anlatamadık biz,sen de yorma kendini...

Kadın isterse dünyayı baştan yaratır...

Boşluk doldurmalı sorularınız pek bir manidar olsa da saygı çerçevesinde tartışmaya yönelik bakış açınızı takdir ettim bu sefer. Bende kendime kendi bakış açıma göre doldurmaya başlayayım o zaman.

1) Bir bebeğin, kendine ait bir yaşamı varsa, kendine ait yaşam hakkı da vardır, ama anne karnı dışındaki ortamda varolamayacak bir ceninin insiyatifi annededir.
2) Çünkü bebekler hayatlarını bebek olarak sürdürmezler, büyüyüp bir yetişkin olurlar ve büyüme aşamasında onlara sağlanması gereken bazı imkanlar vardır. Anne-baba sevgisiyle yetişmek, istediği eğitim hakkına sahip olmak, aç kalmamak, toplum gözünde diğerleriyle eşit şartlarda bir çocuk olmak vb. bunları sağlayamamakta bir anne-baba için zorlayıcı şart olabilir
3) Biyoloji benim alanım olmadı hiçbir zaman o yüzden bilimsel yazıları kendi dilim döndüğünce anlatmaya çalışmam yanlış bilgilendirmeye sebep olabilir ama burada sayfalarca ceninin sinir sisteminin oluşma haftalarından, bu konuda yapılan bilimsel araştırmalardan bahsedildi, geriye dönersek ikimizde bilgilerimizi tazeleyebiliriz bu konuda.
4)Tekrar 1
5) Bir geleceği olmadığı gerekçesiyle kürtaj yaptırıyor olan bir anne, kendi haklarını değil doğuracağı çocuğunun temel haklarına sahip olup olmadığını düşünür bana göre. Ama bir de şu gerçek vardır ki insanlar artık yumurtalarının döllenmeye hakkı olduğunu düşünüp hamile kalmazlar, bir çocuk isterken kendi anne olma haklarını göz önünde bulundururlar, aynı şekilde başka bir kadınında tamamen ''keyfi'' sebeplerle gidip kürtaj olma keyfini doyasıya yaşamasını da nedense garip karşılarlar. Ee sen kendi isteklerine göre doğurup, sonra kendi keyfi isteklerine göre oyun hamuru gibi şekillendirirken problem yoktu ortada
6)Çünkü hukuk düzeninin şahıs tanımı anne karnındaki cenini kapsamaz
7) Evet tabiki bizim özgürlüğümüzün sınırları başkasının özgürlüğüne girince bitmez, o yüzden başkalarının rahimlerini, hayata tarzlarını ağzımıza sakız ederiz, onaylamadığımız davranışlarda bulunanları lanetleriz, hayat bize güzel zaten.

Son düzenleme:

Hormon bombardımanı sonucu sevgi patlaması yaşıyorsun.
Ben annesi ölen zürafa konulu öyküsünü okuyan öğrencime not verememiştim salya sümük ağlamaktan.:)

Karadutsarabı bu nasıl bir yazıdır yaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :)
Bayıldım!:)

İçimdeki duygunun tarifini bir türlü bulamıyordum yardımcı oldun bana belki de bilmeyerek!:)

Po olabilir miyim

İsmini hatırlamıyorum da ben kırmızı olanım valla, önce ben söyledim!
Hehehe. =)

Hayır işte o "Po" :)

Neyse önemli değil SARILALIM SIKI SIKIII :)

Hahaha

Kusura bakmayın konuyu iyice saptırıyorum ama gülme krizine girdim ben burada!:)

Karadutsarabının ki hormonlardan benim de özlem başıma vurmuş olsa gerek!:)

Öhöö , tamam sustum!:)

Hormon bombardımanı sonucu sevgi patlaması yaşıyorsun.
Ben annesi ölen zürafa konulu öyküsünü okuyan öğrencime not verememiştim salya sümük ağlamaktan.:)

İki gün önce bir arkadaşımın kına gecesine katıldım, gelinin annesinden daha çok ağladım.
Eşimin gözler seğirdi, normalde kolay ağlayabilen bir hatun değilim çünkü.
Arabadayız, eşim soruyor "Neden ağlıyorsun?" diye.
Çocuk gelinlere ağlıyorum, anneanneme ağlıyorum (13 yaşında evlendirilmiş), çocuk yaştaki kızların bilinmezliğe uğurlanışına ağlıyorum şeklinde anlatmaya başladığımda bir baktım eşim bir yandan araba kullanıyor bir yandan gözlerini siliyor.

Hani her zaman bir şeylere duyarlıydım ama duygularını bu kadar net gösteren biri değildim belki de.
Eşimi de bozdum. =)

Yalnız ne kadar sevgi dolusunuz böyle, günlerdir bu başlıkta yazdıklarınızı okudukça, benzer fikirlerde olduğumuzu gördükçe gururlanıyorum çoğunlukla yarın öbür gün bende hayattaki duruşumla, anneliğimle, insanlığımla sizlere benzeyebilirim diye. Nasıl oluyor da başlığı okuyanlarda zevk için kürtajdan kürtaja koşturup, boş zamanlarımızda öğrendiğimiz yeni kelimelerle başkalarını ezmeye çalışma hobileri olan insanlar gibi gözüküyoruz bilmiyorum ama, kendi adıma konuşamasam bile aranızdan hayatını az çok öğrendiğim insanlar var, hayatla ilgili çözmeye çalıştıkları dertleri, haklarını savunurken kendi kayınvalidesini üzmemek, biyolojik annesi olmadığı çocuğunu başka insanlara ezdirmemek ya da çocuğuna en iyi en doğru eğitimi sağlamak olan insanlar var ve ben gerçekten insan sevgisiyle bu kadar dolu insanlarla aynı ortak paydayı yakalamış olmaktan gurur duyuyorum.

Yazarken biryandan da şunu düşündüm buarada, acaba daha yaşama ihtimali tam kesinleşmemiş bir canlıya, hali hazırda DÜnyada varolan diğer insanları unutturacak, onları yoksayacak kadar bağlanmak, o diğer insanları sevebilme ihtimalinden umut kesmekle mi alakalıdır?

Bakın yakında masturbasyon yasağı da çıkar ve yasağı destekleyen hemcinslerim ona da destek olur !

Yazık günah...Kaç tane doğmaya aday çocuk var orda...

Son düzenleme:
Devlet'in kurtaj yasasini cikarmasinin sebebi kurtajin çoğalmasiymis devlet bu yasayi getirecegine adam gibi sokak cocuklarina sahip ciksa adam gibi tecavüze ugrayan cocuklara (cocuklara diyorum genelde tecavüze ugrayanlar cocuk yastaki kizlarimiz)sahip ciksa ve tecavüzcüleri hakettigi sekilde cezalandirilsa insanlarimiz dogum kontrol hakkinda bilgilendirilse ve bazi ailelere de kiziyorum gençlerimiz de bilgilendirilmiyor yani cocuklarimizla birşeyimizi paylaşmiyoruz paylaşmalarinada izin vermiyoruz neyin iyi neyin kötü oldugunu bilmiyorlar bence kurtaj yasasindan önce bu sorunlara çözüm bulsunlar kurtaj yasasi cikartmadan önce artilarini ve eksilerini dusunsunler hoppa kurtaj coğaldi hadi engelleyelim hemen yasa getirelim demesinler ben buna kiziyorum kürtaj bana göre de cinayettir.

hahaha şirinler köyüne dönmüş burası iki dakikada....kadın olmayı seviyorum vesselam :)))))

o hormonlar bende yeni yeni yükseşmeye başladı ki inanılmaz..."bana bişey olmaz ben farkındayım hormonal der geçerim" diyordum ama hahaaa sen istediğin kadar yiğitlik yap elin hormonu seni dinlemiyor .... ama çok sevdim ben bu duygusallık hormonunu insanı çok rahatlatıyor her an ağlayabiliyorsun:))

“Size önce yürümesini öğretmek zorundayım ve yürümenin ilk adımı, kendi kuralları olmayan insanın başkaları tarafından yönetilmek zorunda kalacağını anlamaktır. Başkalarının kurallarına uymak, insanın kendisini yönetmesinden çok, hem de çok daha kolaydır.”

İrvin D.Yalom'un Nietzsche Ağladığında adlı kitabından altını çizdiğim bir cümle...

Konumuzla genelden özele bağlantılı bence...

Bu tartışmalar açılmadan önce burası pek ciddiye aldığım bir yer değildi.
Birkaç kişi( o da konulardaki ortak yaklaşımlardan) dışında çok da derin sohbetlerim olmamıştır.
İşte bu tip fikir paylaşımları aslında ne büyük yanlış yaptığımı gösteriyor.
Burası çok büyük bir platform ve ciddi bir güç aslında.
Bu arada şu son bölümdeki tespit müthiş.Kesinlikle değerlendirilmeli.
Zira toplumca insanlardan korkan, çevreye güvensiz bireyler olduk.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…