- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.581
Olimpiyatlar için ağlatan reklam - Video İzle
BU REKLAM DA BENDEN OLSUN:)
Ben Annemi özledim diye mi bilmiyorum, ağlamıştım...
çok yazık daha başka çook daha önemli neler yazıldı oysa((
haklısınız sizden alıntı yapıldığı için sadece sizin sözlerinizin değerlendirilmesini beklersiniz...ama arkadaşların yazdığı şeyler yasayı destekleyen arkadaşların yazdığı genel şeylerdir..yani size ait olmayabilir ve gerçekten ben o kadar çok şey yazdım ki bu konuyla ilgili toparlamam sayfalar sürer...
söyleyeceklerimi lütfen üstünüze alınmayınız alıntı yaptım aksi taktirde arada kaynıyor...şunu söylediniz bunu söyledinşz demem demeyeceğim..ama bir kaç şey yazacağım sadece düşünün ha aksi bir düşünceniz varsa elbet belirtin...biz kadınlar söylenenleri orasından burasından yontup konuşmayı çok severiz kendimizi ispatlamak için şeytanın aklına gelmeyecek kelime oyunları manevralar gelir aklımıza ben bu konuda elimden geldiğince bunu yapmamaya çalıştım (elimden geldiğince diyorum) sadece ne düşünüyorsam ne biliyorsam paylaşıp bildiklerimi çoğaltmaya çalıştım ve inanın yasağa destek olma fikrini bile sebepleri ne olabilir diye düşündüm, düşündüm, düşündüm...yasak ne getirebilir... bir anne adayıyım buna reğmen duygusallığım değil mantığım, daha özgür daha haktan yana olma isteğim daha güzel bir dünyada yaşama isteğim ağır bastı ve başından beri yasağa şiddetle karşıyım...
size bir örnek vereceğim benim annem kürtaj yaptırmış...büyük kardeşim hastalanıp (tekerlekli iskemlede anneme bağımlı sayılır işi gücü var ama annemsiz hayatı zor) küçük kardeşim 2 yaşında ve ben 10 yaşındayken...hepimize birden yetemeyeceğini düşünmüş ...ve inanın bahsi geçince hala içi sızlayarak anlatır " doğsaydı şimdi ....yaşında olacaktı diye...bilmem olsaydı hayatımız nasıl olurdu...belki çok daha güzel olurdu belki de zor ....ama bu annemin kararı annemin sınavı...belki de hayattan alması gereken ders ...düşündüm yasak olsaydı annem doğurmak zorunda olsaydı evet bir şekilde büyürdü...bir şekilde Allah rızkını verirdi vsvs...ama bilmem annem hala hayatta olurmuydu çünkü çektiği sıkıntılara birebir şahitim ben...
hukuk açısından bakarsak hukuk olma olasılığı olanla değil hali hazırda var olanla ilgilidir..var olanın hakkını korumakla mükelleftir...doğmamış bebeğin hiçbir hukuki hakkı yoktur ...haklarına kavuşması için ilk şart canlı bir şekilde doğmasıdır..(bunları o anneme bağımlı olan hukukçu kardeşimle konuştum bilmeden yorum yapmamak için ona danıştım benim fikirlerim değil olan gerçekler )
neyse onları boşverelim bişey paylaşmak istiyorum insan ve insana verilen aklını kullanma yetisi ile ilgili okuyan okur alacağını alır cevap istemem
Pico Della Mirandola "İnsan onuru üzerine" (1489) okuduğumla insan olduğum için ve bana akıl ve irede denen şey bağışlandığı için bir kez daha onur duydum
"Tanrı kainatı yarattıktan sonra kainatın yasalarını kavrayarak onun sonsuz güzelliğine aşkla bağlanacak ve onun enginliğiyle büyülenecek bir yaratığın olmasını arzu etti...Yaradan sonunda Adem'e şöyle dedi: İşini hedefini kendi arzuna göre özgürce seçebilmen ve ona hükmedebilmen için ben seni belirli bir işle meşgul olmaya zorunlu tutmadım , herhangi bir zorunluluğa tabi tutmadım. Geriye kalan diğer canlıların iç dünyaları benim tarafından koyulan yasalarla sınırlandırıldı. Bunların arasında sadece sana, hiçbir sınırlama getirilmedi, seni yarattığım vücutta tabiatını kendi özgür iradenle belirleyip geliştirebilirsin. Seni kuşatan çevreyi daha kolay algılayabiilmen için seni dünyanın ortasın bıraktım. Kendini her türlü kısıtlamalardan uzakta yaratırken kendi suretine nihai şekli verebilesin diye seni ne tamamen semavi ne de tamamen dünyevi bir varlık olarak yarattım ölümlü bir varlık olarak değil ama ölümsüz olarakta yaratmadım. Salt içsel iraden sayesinde sana bir hayvan düzeyineinebilmen aynı zamanda da Tanrı benzeri bir varlığa kadar yükselebilme şansı da tanındı"
yüce Yaradan bile insanı hayvandan ayrı tutup bu irade, karar verme gücünü vermişken üç beş adam bilmediğimiz hangi amaçlar için bunu nasıl elinden alabilir...konuya gereksiz bir duygusallıkla yaklaşılıyor yine söylüyorum hukuk bile "canlı doğmadan" var saymıyor...öncelik var olanındar herzaman olma olasılığı olanın değil....
buna yasak konmamalı insanlar kendi vicdanlari hür iradeleri ile karar vermeli olmuş olanı yok etmek ile olma olasılığı olanı yok etmek bilmem nasıl aynı kefeye konabilir....
yazdıklarının bi kısmına katılıyorum
ancak kırmızı olan yere değil
sizleri bilemem
öncelikle bana göre Tanrı değil
ALLAH var RAHİM RAHMAN ŞAFİ REZZAK var
ama RABBİN isimleri içinde tanrı yok
birde ben kurana ve sünnete göre yaşarım
yazdığın cümlenin kaynağını bilmiyorum ayetmi hadismi ya bilmiyosam söylersen sevinirim
neyse ALLAHcc herkesin yar ve yardımcısı olsun
hiçbirimiz aynı düşünemeyiz,
yasak konusundada fikirlerimi bende yazmıştım zaten
kürtaja karşıyım ama bırakın kadınlar maddi manevi kendileri karar versinler
suni gündemler yaratıp asıl gündemleri unutturmaya çalışan zihniyetler kürtaj konusunu kadının kendi kendine işlediği bi haltmış gibi gösterip erkeklerin bu konuda sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterilmesi beni daha çok rahatsız etti :113:
Ah be cagladan...
Yurtiçi Kargo - YouTube
5 yıl önce ağlayamıyordum şu reklama ama çok etkilenmiştim.
Şimdi bir deneme yaptım da. Durdurabilene aşk olsun.
Ah be cagladan...
Yurtiçi Kargo - YouTube
5 yıl önce ağlayamıyordum şu reklama ama çok etkilenmiştim.
Şimdi bir deneme yaptım da. Durdurabilene aşk olsun.
Ekleme: Anne kısmına hiiiç girmeyeyim istemiştim ama dayanamadım yahu.
Bir an önce kavuşursunuz umarım.
Annemi düşünüp bir de onun için efkarlanmayayım derken aklıma komik şeyler getirmeye çalıştım.
İlk aklıma geleni anlatıyorum.
Yaşım 15-16, ilk kez erkek arkadaşım oluyor.
Ablamla beraber kaldığımız odada annemle oturuyoruz.
Anlatayım bir dedim...
Anam! Valide hanım ayağa fırladığı gibi ranzanın demir kenarlığını söküp sallamak suretiyle üzerime yürümeye başladı.
Benim bünye terliğe alışkın.
Öyle demirli saldırılarda savunmada çok kötüyüm yani.
Ben kaçtıkça annem üzerime üzerime geliyor, evde resmen cirit atma müsabakası yaşanıyor.
Ablam araya girip de kurtarmıştı beni sağolsun.
Annem için de o gün bazı şeylerin miladı olmuştur =))
Teşekkür ederim karadutsarabı...!:) Hahhaha cesaretine hayran kaldım:) Anlatayım bir diye hiç olaya giremedim benSonunun ne olacağını bildiğim için
Ben ilk anlattığımda 20 yaşındaydım, annem sadece " hıı hı hı tamam " dedi gitti :) Cidden öyle kalakaldım tepki veremedi..:)
Sonraki günlerde soru bombardımanı başlamıştı:) Bizimkinin miladı yaşım biraz daha büyük olduğundan herhalde TEPKİSİZLİKLE başladı:)
1,2 Million Children - YouTube
Her yıl 1.200.000 çocuk uluslararası insan pazarında alınıp satılıyor. Bu kurbanların çoğu seks ticaretine zorlanıyor.
Beğen'e basmak içimden gelmedi...
yazdıklarının bi kısmına katılıyorum
ancak kırmızı olan yere değil
sizleri bilemem
öncelikle bana göre Tanrı değil
ALLAH var RAHİM RAHMAN ŞAFİ REZZAK var
ama RABBİN isimleri içinde tanrı yok
birde ben kurana ve sünnete göre yaşarım
yazdığın cümlenin kaynağını bilmiyorum ayetmi hadismi ya bilmiyosam söylersen sevinirim
neyse ALLAHcc herkesin yar ve yardımcısı olsun
hiçbirimiz aynı düşünemeyiz,
yasak konusundada fikirlerimi bende yazmıştım zaten
Olimpiyatlar için ağlatan reklam - Video İzle
BU REKLAM DA BENDEN OLSUN:)
Ben Annemi özledim diye mi bilmiyorum, ağlamıştım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?