anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
calısan bayanların kurtaj olması cinayet olmayacakmı bir nebze anlarım demissiniz cinayetin bahanesi olabilirmi kurtaja cinayet gozuyle baktıgınızı soyluyorsunuzda..

Asla olamaz. Şöyle izah edeyim, eşi olsun kendisi olsun her türlü korunmuşlardır dikkat etmişlerdir ama olacak ya olmuştur hadi bir bebek. ve kadının çalışması da mecburidir, işi bırakıp evde oturamaz. Bu halde bir nebze de olsa anların diyorum. ama "bir nebze"... Bunu bile anlayamam.

Annem bana hamileyken beni aldırmak için doktora gitmişler. Ama doktor "alamam" demiş.

Ben şuan varım, ben yaşıyorum. Bu yaşıma kadar bin bir türlü zorluk çektim, ancak hiç bir zaman keşke doğmasaydım demedim.

Ben de kürtaj mağduruyum aslında, ama yaşayan bir kürtajım. Benim yaşama hakkımı kim alabilirdi ki? Kimin hakkı olabilirdi buna? Kürtaj savunucuları, söyler misiniz hakkım olmadan mı yaşıyorum ben?

İlahiyat okuyormuşsunuz...

İslam'da emir ve yasaklar kişiye bağlı değil diye biliyorum...

Birincisi forumda dini içerikli mesajlar yasaktır hatırlatayım.

İkincisi de madem bir laf attın cevabını vereyim, "islamiyet"te emir ve yasaklar kişiye göre olmadığı gibi "kişiye indirgenmiş" de olamaz. Ben bir beşerim nihayetinde, beşer üzerine kurulu değil ki bu din Neden beni islamla bütünleştirdin şimdi? Benim davranışlarımı din ile aynı kefede tartamazsın. Doğruyu yanlışı benden değil, aç kitaptan öğren canım olur mu

Anne rahmine düşmüş her bebeğin yaşama hakkı olduğunu düşünüyorum.
Ve kürtajı herhangi bir sağlık sıkıntısı olmadan doğru bulmuyorum kendi adıma.
Sonuçta kişiler kürtajı tercih etmemiş olsalar, o bebek bir birey olarak dünyaya gelecek,
ama kürtajla buna izin verilmiyor ve yok ediliyor.
Hiç bir nedeni de bu anlamda neden olarak kabul edemiyorum ve düşünemiyorum.
Rabbimin insanlara nasip ettiği hiç birşeyin boşuna olmadığını düşünüyorum,
bazı insanlara ise ömür boyu nasip olmuyor çocuk sahibi olmak.
Olmuş bir kere doğur mantığıyla da yaklaşmıyorum.

Ayet veya hadis paylaşmadım,üste çıkmak için forum kurallarını kullanmanıza gerek yok.

Ayrıca önceki sayfaları okusaydınız medeni bi şekilde dinden de bahsettiğimizi görürdünüz.

Okudum,okuyorum,merak etmeyin.

bende tam tersi bu olay annem benden once bir kez kurtaj olmus eger olmasaydı ben olmayacaktım

Ben orayı gözden kaçırmışım...

O zaman bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu diyorum...

bu yuzden kurtaja cinayet gozuyle bakmak yanlıs zaten kurtaj cinayet ama soyle olursa aldırılabilir kime gore neye gore bunun ucu varmı kimine gore tecavuze ugrayanda aldırmasın aldırırsa cinayet kimine gore yok tecavuz olursa aldırsın diger sebepler yuzunden aldırırsa cinayet kime uyucaz allahaskına ya bu yuzden boyle kararları insanın vicdanına bırakmaları gerekiyor kadın bunun kararını vermeli..

Aynen öyle...

Herkes kendinden sorumlu...

:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:

Ben bu konuda bir 'kürtaj savunucusu'na rastlamadım. İşte tam da bu sebeple diğer sayfalarda paylaşılan düşünceler hakkında bilgi sahibi olmanız önerildi. Elbette zamanınız yoksa 180 sayfayı okuyamayabilirsiniz , ancak bizim ne anlatmaya çalıştığımızı bilmeden bize böyle hitap etmenizi pek doğru bulmuyorum. Hiç değilse göz atmanızı öneririm , böyle olursa daha verimli bir tartışma ortamımız olur.

Son düzenleme:
İsteyen herkesle fikirlerimi tartışırım, ama iş kalp kırmaya varacaksa yazdıklarımı görmezden gelmenizi rica ediyorum. Bana cevap vermek zorunda değil kimse, benim de buna mecbur olmadığım gibi.

İsteyen herkesle fikirlerimi tartışırım, ama iş kalp kırmaya varacaksa yazdıklarımı görmezden gelmenizi rica ediyorum. Bana cevap vermek zorunda değil kimse, benim de buna mecbur olmadığım gibi.

Benim sözlerime kırıldıysanız çok özür dilerim , ancak bizim görüşlerimizi de değerlendirerek yorum yaparsanız bu hepimizin yararına olur.
Bunun asimilasyonla da bir ilgisi yoktur , ben sizin görüşünüzü okudum örneğin , ancak asimile olmak yerine başka bir insanın bakış açısını öğrenmiş oldum , bunu kendimce değerlendirdim. Bunu size de tavsiye ederim , karşıt görüşlere kapalı olarak yaşamanın bize bir yararı yoktur. Ne kadar farklı düşünce öğrenirsek o kadar varsıl bir bilgi birikimimiz olur. Bunun için kitap okumaz mıyız zaten ?

Sizin için değildi :) Sadece üst üste gelmiş. Tabi ki hakkınızın olduğu şeyleri savunacaksınız, tabi ki fikirlerinizi beyan edeceksiniz. Kimsenin görüşüne kapalı değilim, kimseyi kınamıyorum. Ama tartışma ortamı farklı boyutlara kayıyorsa, misal olay hakarete doğru yol alıyorsa ben orda susarım bunu anlatmak istedim sadece. Kibarlığınız için teşekkür ederim ayrıca.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan köşesinde kürtaj tartışmalarına değindi "Bu memlekettekadınlara zorla kürtaj mı yaptırılıyor?" diye sordu
Ahmet Hakan'ın köşe yazısının o bölümü

Hayrettin Hoca fetvayı vermiş

Demiş ki:

İslam’da kürtaj haramdır

Amenna!

* * *
Tamam!

İslam’a göre kürtaj haramdır

O halde soralım:

Türkiye’de herkes zorla ve zorbalıkla bu harama mı bulaştırılıyor?

Yine soralım:

Türkiye’de bu harama el sürmeden yaşamak isteyenlerin önünde mi var?

Yine soralım:

Bu memlekette kadınlara zorla kürtaj mı yaptırılıyor?

Yine soralım:

Türkiye’de isteyen her birey kürtajdan uzak duramıyor mu?

Yine soralım:

“Kürtaj istemiyorum” diyenin önünde bin türlü engel mi var?

O halde

Nedir mesele? Dert nedir?

* * *
Dert şu:

Kişisel hayatlarında kürtajdan uzak duranlar bu tercihlerinin herkes tarafından uygulanmasını istiyorlar

İstiyorlar ki:

Herkes kendileri gibi yaşasın herkes kendileri gibi uygulasın herkes kendileri gibi inansın herkes kendileri gibi yorumlasın herkes kendileri gibi olsun

Dikkat!

Bunu temenni etmiyorlar Ya ne yapıyorlar?

Yasalar çıkararak yasaklar getirerek yapmak istiyorlar bunu

Yani zorla zorlayarak

* * *
Nedir bunun anlamı?

Şudur:

Bir zamanlar ağızlarını her açtıklarında sadece “herkes inandığı ve istediği gibi yaşamalı” cümlesini söyleyenler bugün artık “herkes bizim gibi yaşamalı” demeye başladılar

Yani?

İstedikleri ve inandıkları gibi yaşamak kesmiyor artık onları

Başkalarının hayatlarına da müdahale etmek istiyorlar

Tabii bir zamanlar kendi hayatlarına müdahale edildiğinde nasıl şahlandıklarını tamamen unutarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…