- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.781
calısan bayanların kurtaj olması cinayet olmayacakmı bir nebze anlarım demissiniz cinayetin bahanesi olabilirmi kurtaja cinayet gozuyle baktıgınızı soyluyorsunuzda..
calısan bayanların kurtaj olması cinayet olmayacakmı bir nebze anlarım demissiniz cinayetin bahanesi olabilirmi kurtaja cinayet gozuyle baktıgınızı soyluyorsunuzda..
Asla olamaz. Şöyle izah edeyim, eşi olsun kendisi olsun her türlü korunmuşlardır dikkat etmişlerdir ama olacak ya olmuştur hadi bir bebek. ve kadının çalışması da mecburidir, işi bırakıp evde oturamaz. Bu halde bir nebze de olsa anların diyorum. ama "bir nebze"... Bunu bile anlayamam.
İlahiyat okuyormuşsunuz...
İslam'da emir ve yasaklar kişiye bağlı değil diye biliyorum...
Birincisi forumda dini içerikli mesajlar yasaktır hatırlatayım.
İkincisi de madem bir laf attın cevabını vereyim, "islamiyet"te emir ve yasaklar kişiye göre olmadığı gibi "kişiye indirgenmiş" de olamaz. Ben bir beşerim nihayetinde, beşer üzerine kurulu değil ki bu din Neden beni islamla bütünleştirdin şimdi? Benim davranışlarımı din ile aynı kefede tartamazsın. Doğruyu yanlışı benden değil, aç kitaptan öğren canım olur mu
Annem bana hamileyken beni aldırmak için doktora gitmişler. Ama doktor "alamam" demiş.
Ben şuan varım, ben yaşıyorum. Bu yaşıma kadar bin bir türlü zorluk çektim, ancak hiç bir zaman keşke doğmasaydım demedim.
Ben de kürtaj mağduruyum aslında, ama yaşayan bir kürtajım. Benim yaşama hakkımı kim alabilirdi ki? Kimin hakkı olabilirdi buna? Kürtaj savunucuları, söyler misiniz hakkım olmadan mı yaşıyorum ben?
Ben orayı gözden kaçırmışım...
O zaman bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu diyorum...
bu yuzden kurtaja cinayet gozuyle bakmak yanlıs zaten kurtaj cinayet ama soyle olursa aldırılabilir kime gore neye gore bunun ucu varmı kimine gore tecavuze ugrayanda aldırmasın aldırırsa cinayet kimine gore yok tecavuz olursa aldırsın diger sebepler yuzunden aldırırsa cinayet kime uyucaz allahaskına ya bu yuzden boyle kararları insanın vicdanına bırakmaları gerekiyor kadın bunun kararını vermeli..
İlahiyat okuyormuşsunuz...
İslam'da emir ve yasaklar kişiye bağlı değil diye biliyorum...
Ayet veya hadis paylaşmadım,üste çıkmak için forum kurallarını kullanmanıza gerek yok.
Ayrıca önceki sayfaları okusaydınız medeni bi şekilde dinden de bahsettiğimizi görürdünüz.
Okudum,okuyorum,merak etmeyin.
Annem bana hamileyken beni aldırmak için doktora gitmişler. Ama doktor "alamam" demiş.
Ben şuan varım, ben yaşıyorum. Bu yaşıma kadar bin bir türlü zorluk çektim, ancak hiç bir zaman keşke doğmasaydım demedim.
Ben de kürtaj mağduruyum aslında, ama yaşayan bir kürtajım. Benim yaşama hakkımı kim alabilirdi ki? Kimin hakkı olabilirdi buna? Kürtaj savunucuları, söyler misiniz hakkım olmadan mı yaşıyorum ben?
İsteyen herkesle fikirlerimi tartışırım, ama iş kalp kırmaya varacaksa yazdıklarımı görmezden gelmenizi rica ediyorum. Bana cevap vermek zorunda değil kimse, benim de buna mecbur olmadığım gibi.
İsteyen herkesle fikirlerimi tartışırım, ama iş kalp kırmaya varacaksa yazdıklarımı görmezden gelmenizi rica ediyorum. Bana cevap vermek zorunda değil kimse, benim de buna mecbur olmadığım gibi.
Benim sözlerime kırıldıysanız çok özür dilerim , ancak bizim görüşlerimizi de değerlendirerek yorum yaparsanız bu hepimizin yararına olur.
Bunun asimilasyonla da bir ilgisi yoktur , ben sizin görüşünüzü okudum örneğin , ancak asimile olmak yerine başka bir insanın bakış açısını öğrenmiş oldum , bunu kendimce değerlendirdim. Bunu size de tavsiye ederim , karşıt görüşlere kapalı olarak yaşamanın bize bir yararı yoktur. Ne kadar farklı düşünce öğrenirsek o kadar varsıl bir bilgi birikimimiz olur. Bunun için kitap okumaz mıyız zaten ?
Her zaman onuncu köy vardır nasılsa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?