Benim annem de ilkokul mezunu odama çocukluktan itibaren kapıyı tıklamadan girmezdi..
benim bir odam bile yoktu

ama olsaydı da girmezdi sanıyorum
annem de ilkokul mezunudur...gerek eğitimin gerekse zamanında yaşanılan ortamın ekonomik şartların ve görgünün elbette ki tavırlarda davranışlarda etkisi var.
bak şu an migren krizim yeni geçti akşam yemek yemedim sabah yemedim..anacım bana simit almaya gitti.
evet benim annemin mayasında empati var. ama öyleyken de herşey hemen kolay birden olmuyor. biz de ailelerimiz eğitip dönüştürüyoruz, dönüştürmeliyiz. kavga gürültü değil bunun tek yolu da -ha ergen zamanlarımda az kavga da etmedim ama yaş 30 olduktan beri daha güzel iletişim kurdum işin açıkçası... bir de benim babam öfkeli bir adamdı...ki muhafazakar, kalabalık, eğitimsiz, gelenekçi vs vs ailelerden gelip de hem anayı hem babayı öyle pamuk gibi bulmak çok az insana nasip olur herhalde...
konu sahibi anneniz ilkokul mezunu. belki gerçekten yobazdır belki sadece nobrandır, bildiği budur ve başka bir alternatifi düşünemiyordur...
ayrıca babanızın ne kadar iyi olduğunu da buradan çıkarım yapamayız...belki anneniz tüm yapılackaları yaptığından bir posta da adamın azarlamasına gerek kalmıyor?
hadi onlar cahil, hadi onlar yobaz
siz?
siz eğitimli kadınsınız, imkanınız var. ayrılın evden.
ailede ayrı şehirde aile evi olmasına rağmen ayrı eve çıkan ilk kadınım.
(yurt, y.dışı başka şehir filan mücbir sebep sayılıyor, aynı şeirde ilk yapan benim)
e bana da o..diye bakanlar oldu.
ama çok da tınnn. o zamanlar zor muydu zordu. ama kimseyi ilglendirmiyordu.. bekar olarak ilk ev alan da ben oldum. ilk iş kuran da ben oldum. misler gibi alıştılar.
şimdi millet razı, tek evden gitsinler de ev bulunmuyor