Annrm nasıl düzelir

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Merhaba hanımlar herkese günaydın. Benim derdim malesef annem. Annemi bildim bileli depresif biri arada ağlama krizleri tutuyo. Ben kv ile yaşıyorum ve bu evliliği en çok annemle ben istedik en çokta annem. Kendini suçluyo bu durumdan dolayı. Çok güçsüz ve insanlara karşı tahammüzsüzleşmiş zamanında çok ezilmiş ve ses çıkarmamış şimdi o kadar gereksiz yerlerde tepkiler veriyoki insanlara. Ona da üzülüyorum. Kaç senedir borç altındalar maddi sıkıntılar, benim evlendikten sonra yaşaığım sıkıntılar, ne bi ablası ne eltisi gelir yanına. Hepsi birbirine küs, küs olmayanlar ise, soğuk. Annemin yaşındakilere bakıyorum; hiç biri annem gibi değil mutlu, gününü gün ediyo. Annem evden çıkmaz sevmiyorum diyo bazen çok mutlu bazen aşırı depresif ve bu durumu beni de etkiliyo aşırı şekilde, bakıyorum ben de aynı annem gibiyim hayata karşı. Bazen çok kızıyorum ona bazen çok üzülüyorum. Dün doktora gitmesini söyledim tamam dedi randevu alıcaktım kimliğinin yerini bulamadım alsan da gitmem boş yere alırsın dedi. Şuan borçları var, ve iş yok malum. Ne yapmalıyım annem için. Bazen boşanıp ailemin yanında dönüp eski mutlu günlerime dönmek istiyorum çünkü özellikle ben evlendikten sonra öyle oldu annem. Nüksetti bu hali. Çevremde mutlu anne kız görünce çok özeniyorum biz annemle öyle değiliz. Annem deprosyanda olabilir mi nasıl düzeltebilirim bu durumu

Sende kendi hayatından memnun değilsin annen de değil.evet annen depresyonda olabilir
Annelerin tek hatası kızım hemen evlensin olayı zaten .evlensin de mutlu olacaksa evlensin milletin kahrını çekmek için değil
Kv yaşlı mı kendine bakamıyor mu siz niye onla yaşıyorsunuz

Annen kaç yaşında

Çalıştı mı eskiden

Yani hayatında bir şey yok ülkedeki birçok kişi böyle yaşıyor

Gitsün doktora belki ilaç vs verir ağlaması azalır ana gerçekten derdi varsa ve ağlıyorsa ona çözüm yok

Sen boşanıp gidersen de annen Mutlu olmaz da bu düşüncen senin küçük olduğunu düşündürdü bana

canım benim hep annem annem demişsin ama bence sende mutsuzsun ilk önce kendin mutlu olmaya çalış hayatında ki olumsuzlukları düzelt sonra zaten annene faydan olur.

eşini sevmiyor anlaşamıyorsan boşanırsın annen için niye boşanasn ki annenle bi psikiyatıra git yanında olursan belki görüşebilir doktorla

Yaşanmışlıklar bi yerden sonra böyle patlak veriyor malesef. Eğer sizin durumunuz müsaitse en kısa zamanda bi randevu alıp psikoloğa hatta bi psikiyatriste götürün. İnanın çevremde fayda görmüş çok kişi var. Kızı olarak ikna etmek size düşer.

terapi gerek ama onun dışında siz de çalışmıyorsanız beraber bişeyler yapabilirsiniz.

Benim annem gibi olan bir anne daha varmis..

Sen mutsuzsan boşan git ama degilsen annen için yuvani yikma annene yakin degil miisn sık sık görüşün. Ben elimden geldigince görüşerek onun hayatini doldurmaya calisiyorum ama kendi hayatima da yetmedigim zamanlar olu yu or. Zor is... arkadaslarimin annesi boyle degil rahatlar..

Mutsuzluğunu annene bağlama bence. Faturanı ona kesme. Sende belli ki mutsuz bir evliliktesin.
Eğer durum böyle ise daha fazla beklemeden boşan.

Zamanında çok ağır depresyonlar geçirmiş şimdi dünya yansa umurunda olmayacak bir annenin kızıyım. Tavsiyelerime lütfen kulak ver.

Öncelikle psikiyatriste gidip ilaç kullanmaya başlamaya ikna etmezsen o ağlama krizleri zamanla bayılma ve kasılma (kilitlenme) krizlerine dönebilir. O aşamadan sonra tedavi çok daha zor oluyor inan bana.

Doktora ikna ettikten sonra anneni evden çıkaracaksın. Haftada bir bile olsa bir kursa yazdır zevkine göre. Halk eğitimin, belediyelerin kadınlara yönelik çok keyifli kursları var. Komşum iğne oyasına gidiyor bu sene yaptığı takılara hayran kaldım, vaktim olsa ben de gideceğim resmen. Hem yeni arkadaşlıklar da edinir. Hatta çalışmıyorsan sen de git onunla.

Asla evde oturup kurmasına, kendini doldurmasına izin verme. Biz 10 küsur yıl önce atlatmamıza rağmen bu durumu hala annemi dışarı çıkmaya zorlarız. Alışveriş için markete pazara gitsek bile dönüşte bir pastaneye girer çay kahve içer sohbet ederiz. Hatta sıkça gittiğimiz bir erkek kahvesi var, çayı pek güzel. Maddi durum deme çay dediğin bir lira salaş yerlerde. Haftada 3-5 lira buna ayırın mesela.

Konu komşu gezmeleri de iyi geliyor annelere. Çok kendini kapatırsa ben hemen x teyzeyi ara seni ona bırakayım diyor zorluyorum.

Kayınvalideyle yaşamak zordur, anlıyorum seni. Ama kabul etmişsin bu yüzden çok büyük bir sorun yoksa hayatına adapte olmaya çalış. Sorunların olursa da annene anlatma, onu üzme. Mutlu olduğunu, rahatsız olmadığını görsün ki rahatlasın biraz.

O ağlama krizlerini biliyorum. Müdahale edilmezse çok daha kötü olacağını da biliyorum. Bu dediklerimi yaparsan annen hayata tutunur.

21 yaşındayım iki yıllık evliyim çok küçük yaşta doğru kişiyle bi evlilik yaptım ama ailesi ve ailesinin çok yakın akraba olması xorlaştırıyo durumu

Yazdığınız şeyler için çok teşekkür ederim. Annemle din konuştum dışarı çıkıp gezmesini dolaşmasını söyledim ama çevrede gidicek kimsemiz yok var ama yok diyim size. Çok mutlu ettiniz beni yazdıklarınızla

canım benim hep annem annem demişsin ama bence sende mutsuzsun ilk önce kendin mutlu olmaya çalış hayatında ki olumsuzlukları düzelt sonra zaten annene faydan olur.
Kendimi iyileştirmeye çalışıyorum ama ben ne olursa olsun eşimle bi film açıyorum akşam dışarı çıkıyorum bi şekilde kafamı dağıtıyorum annem evdeklilerin hepsi işe okula gittiğinden evde tek kalıyo ve o zmanlarda mutsuz oluyo ağlıyo ben de her gün gidemiyorum yanına

Annem 44 yaşlarında daha önce hiç çalışmadı ilk okula giden kız kardeşim var onu bırakıpta çalışmaz elinde bi mesleği de yok

Bizim de yok. Yaşadığımız şehirde bir tek akrabamız bile yok. Anne kız birbirinize yetersiniz siz. Ve dediğim gibi kurslar size sosyalleşme alanı aratır, yeni insanlar tanırsınız. Bir adım atın gerisi gelir.

İkinizde mutsuzluğunuzu birbirinize bağlamışsınız sanki , boşanarak onu mutlu edeceğini sanmıyorum ... vallahi benim annemin 5 6 tane günü var evde bulamıyoruz hatunu ne turları bitiyor ne gezmeleri bu tarz şeylere sok anneni

Kıyamam ya, gecmiş simdi patlak vermiş..

D

Adetleri çok uzun sürüyo iki senedir bu belirtisimi bilmiyorum. 20 gün sürdüğü bile oldu bu snee
Evt annemin de menapoz süreci bu şekilde olmuştu bikaç sene uzun süren mens süreleri sonra da araları açılmıştı ve o süreçte sürekli ağlayan bi insana dönüşmüştü.. Bi doktora görünürse bu süreçleri hafifleten ilaçlar veya bitkisel şeylerle biraz daha iyi hissedebilir.. Ama sonuç itibariyle manapoz süreci her kadının yaşayacağı ve en az hasarla atlatmaya çalışmamız gereken bi süreç.. Allah yardımcısı olsun inşallah geçecektir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…