- Konu Sahibi cybernuran
-
bu yıl aslanlar tembel galiba...birde eşimde aslan..evde iki erkek aslanım olacak...bende ikizler....38 hafta biterken devlet hastanesinde çatı kontrolü oldum...normal doğurabilirsin dedi..hatta o zaman dr kilosunu 3600-3700 arası demişti..bende kaç kilodan sonra sezeryan öneriyorsunuz dediğimde 4.000 den sonra demişti... ama aklımı karıştıran bir şey oldu...çatı kontrolünde gayet bastıra bastıra bir sağa bir sola güzelce baktı ve kemiklerden birinin eğri basık olduğunu söyledi...şaşırdım ve endişelendim...normal yapabilir miyim diye hemen sordum ve yapabilirsin dedi engel olmaz dedi.....hiç açılma yoktu.. zaten hafif sancılarda o günden sonra başlamıştı...nst de bir gün sonra bağlandım hafif düzensiz sancılar çıktı..1 aydır benim oğlan doğum pozisyonunda ama kanala daha girmedi...
öyle mi hiç duymamıştım...peki sen sezeryan mı istiyorsun?
canım ben epidural normal istiyorum doktorm da kesinlikle yapmam demiyorum ama risklerini hatırlatıyorum dedi..ben de normal doğumda da var o kadar risk dedim o zaman daha erken diye doğum konuşmamıştık bu defa gittiğimde kafama takılan herşeyi soracağım bugün iftar yemeğindeydik dışarda..arkadaşın ablası da istanbulda doğum yapmış epidural normal olarak ve muayene bile olamazdı ablam canı çok tatlıdır herkes bunu öneriyor acaba senin doktorun yapmadıysa hiç ondan olabilir dedi..sezeryan istemiyorum aslında benim aklım epidural normal doğumda..ama doğum bayrama denk geliyor ve bayramda hastanede doğum ekibini bulamam bayramdan önce doğurtmam lazım seni diyor..hastaneye de sordum memorialda olcak doğum onlar da aynı şeyi söyledi..acil ekipler var burda doktorlar yok dedi..ben de o riski alamam..normal diye diretirsem mecburen suni sancı vericek :44: nolcak bilmiyorum
bu yıl aslanlar tembel galiba...birde eşimde aslan..evde iki erkek aslanım olacak...bende ikizler....38 hafta biterken devlet hastanesinde çatı kontrolü oldum...normal doğurabilirsin dedi..hatta o zaman dr kilosunu 3600-3700 arası demişti..bende kaç kilodan sonra sezeryan öneriyorsunuz dediğimde 4.000 den sonra demişti... ama aklımı karıştıran bir şey oldu...çatı kontrolünde gayet bastıra bastıra bir sağa bir sola güzelce baktı ve kemiklerden birinin eğri basık olduğunu söyledi...şaşırdım ve endişelendim...normal yapabilir miyim diye hemen sordum ve yapabilirsin dedi engel olmaz dedi.....hiç açılma yoktu.. zaten hafif sancılarda o günden sonra başlamıştı...nst de bir gün sonra bağlandım hafif düzensiz sancılar çıktı..1 aydır benim oğlan doğum pozisyonunda ama kanala daha girmedi...
canım ben epidural normal istiyorum doktorm da kesinlikle yapmam demiyorum ama risklerini hatırlatıyorum dedi..ben de normal doğumda da var o kadar risk dedim o zaman daha erken diye doğum konuşmamıştık bu defa gittiğimde kafama takılan herşeyi soracağım bugün iftar yemeğindeydik dışarda..arkadaşın ablası da istanbulda doğum yapmış epidural normal olarak ve muayene bile olamazdı ablam canı çok tatlıdır herkes bunu öneriyor acaba senin doktorun yapmadıysa hiç ondan olabilir dedi..sezeryan istemiyorum aslında benim aklım epidural normal doğumda..ama doğum bayrama denk geliyor ve bayramda hastanede doğum ekibini bulamam bayramdan önce doğurtmam lazım seni diyor..hastaneye de sordum memorialda olcak doğum onlar da aynı şeyi söyledi..acil ekipler var burda doktorlar yok dedi..ben de o riski alamam..normal diye diretirsem mecburen suni sancı vericek :44: nolcak bilmiyorum
öyle mi hiç duymamıştım...peki sen sezeryan mı istiyorsun?
ELİFNİL
cnm sen kaçıncı haftadasın çünkü doğum takvimin 28. hafta bayramda doğum yapmaktan bahsediyorsunda ..sanırım doğum takvimin yanlış...
canım benimki kurban bayramına denk geliyor ramazan olsa beklerim bikaç gün ama kurbanda genelde 10 gün tatil oluyorya ondan doktorum riskli dedi..bekleyemem dedi..ben şuan 27+3 haftalığım canım.
Aslında benim doktorumda tam tersi epidural normal doğum öneriyor doğumun rahat olur diyor :s normalde 40 haftamızda doldu ama bebeği durduk yere rahatsız etmeye gerek yok 31ine kadar gelmezse suni sancı deneriz en kötü ihtimalle sezeryan yaparız dedi ama ısrarı yine yok istersen 1 hafta daha bekleriz dedi ama sezeryan olur beklersek çünkü bebek 4 kiloyu kesin geçiyor birde kakasını yutma tehlikesi oluyormuş :s
suni sancıda açılma olunca yapılıyor diye biliyorum...birde suni sancı alıp açılma olmayıp sezeryan olanlarıda çok duydum....
evet canım çok fazla beklemek de riskli..bebek kakasını yutuyormuş Allah korusun sıkışıyor çünkü çok fazla..bu arada benim sorunum daha önce vajinusmus geçmişimin olması ve doğumun kurban bayramına denk gelmesi..vajinusmustan dolayı sancı gelirse panik olursan sancın gider kasılman durur ve bizim işimize gelmez dedi..ben de epidural normal doğum istiyorum deyince eminmisin filan diye sorup kurt düşürdü içime..kesinlikle yapmam demiyor ama kızın biri ıkınamamış ve makata kadar kesmek zorunda kaldık dedi..bu da hoşuma gitmiyor dedi normali varken neden bu kadar dikiş olsunki dedi..normalde dikişsiz doğum yaptırıyor benim doktor..hemen kesmiyor yani..epiduralden dolayı ıkınamazsan doğum süresi uzar bebek riske girer dedi..offf kafam çok karışık
suni sancıda açılma olunca yapılıyor diye biliyorum...birde suni sancı alıp açılma olmayıp sezeryan olanlarıda çok duydum.... [/QUOTE
Suni sancı açılmayı arttırıyormuş ben normal doğumu çok istediğimden deneyecekmiş :31;
evet canım çok fazla beklemek de riskli..bebek kakasını yutuyormuş Allah korusun sıkışıyor çünkü çok fazla..bu arada benim sorunum daha önce vajinusmus geçmişimin olması ve doğumun kurban bayramına denk gelmesi..vajinusmustan dolayı sancı gelirse panik olursan sancın gider kasılman durur ve bizim işimize gelmez dedi..ben de epidural normal doğum istiyorum deyince eminmisin filan diye sorup kurt düşürdü içime..kesinlikle yapmam demiyor ama kızın biri ıkınamamış ve makata kadar kesmek zorunda kaldık dedi..bu da hoşuma gitmiyor dedi normali varken neden bu kadar dikiş olsunki dedi..normalde dikişsiz doğum yaptırıyor benim doktor..hemen kesmiyor yani..epiduralden dolayı ıkınamazsan doğum süresi uzar bebek riske girer dedi..offf kafam çok karışık
Senin işin çok daha zor canım :/ ciddi ciddi düşünmelisin bebeğin herşeyden önemli ama senin sağlığını da riske atmayarak en doğru doğum neyse ona karar vermelisin
açılma olmazsa bide boşu boşuna sancı çekmiş olcaz iyimiofff neyse ben yatayım kıslar yarın görüşürüz öptüm hepinizi
Canım bak nuran daha doğum yapamadı belki seninde daha erken yada geç gelicek. Normal doğumun günü saati yok bence strese sokma kendini inan son güne kadar neler değişiyor. Daha önünde zamanın yeterince var biraz oluruna bırak stres yapmamaya çalış. Bebeği çok etkiliyormuş
Günaydın
doguramayanlar doğurmaya çalısanlar ve doguracak olanlarrrr
ben ikisini de kullanıyorum.ferro sanol u kahvaltıdan 2 saat sonra kullanıyorum, arkadaşım aç karnına içerken çok sıkıntı çektiği için.Eleviti de gün içinde aklıma geldiği zaman
canım ben ferro sanol ve magnezym kullanıyorum..elevit kullanmadım hiç..ferro sanolun yan etkisi çoktu bende 5. ayıma gelene kadar o nedenle doktorum kahvaltıdan 2 saat sonra al dedi..hep öyle aldım bende..vitaminler yan etki yapmaz diye biliyorm cnm onu da gün içinde alabilirsin
Mrb canim sibel hanim benim 7 yildir doktorum.ilk dogumumdada ona gitim dogumumu o yaptrdi.simdi de allah izin verirse o yapicak.suana kadar hic suphem olmadi.hep memnun ayrildim yanindan.24 saat arayabilirsin.sende memnun kalmissin.ne guzel.
günaydın canım nasılsın :)
Hoşgeldinizzzşeker yüklemesi neden kötü geçti?
hosbuldukfazla giremiyorum internete o yuzden bazen gec cevap verebilirim ikinci hamileligim ilkinde 50gr seker yuklemesi yapip bi saat sonra kan alinip hrrsey guzel gecmisti ama bu sefer direkt 75 gr yukleme yapip uc defa kan alindi biraz surundurdu bekleme suresi kotuydu evde bi bebis daha olunca zoe oluyor drun soyledigine gore artik bu sekildeymis yuklemeler siz nasil yaptirdinz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?