MRB KIZLAR....Sorularınızı cevaplayayım dedim.Bende de hiç bi sebep olmamasına rağman gebelik oluşmuyor...bir düşüğüm var 2 sene önce...benim doktorum kemal bey...bir aşılama yaptırdım olmadı...şimdi hiç uğraşmak piskolojikmen fazla yıpranmamak için tüp bebeğe karar verdim.bende 25 mayıs hastlanmam gerek...şu anda doğum kont hapı verdi doktor onu kullanıyorum adetimin 2. günü başlamıştım...mayıs 17 de kontrol var...doktor bu hapı yumurtalıkları baskı altına alıp tedavi sürecinde daha çokmyumurta elde etmek için veriyormuş....
cnm istersen merkezle bir görüş tellede olabilir çünkü ben coraspirin elevit ve ginerayı kullandım kullanmaya devam ediyorum
Haziran adetimle gidip görüşürüm artık..bir yıldır uğraşıyorum ben de.ilk denemede tek embriyo koyacaklar dimi peki olmazsa ikinci denemede yine mi tek embriyo koyarlar.elevit kullanıyorum zaten belki hamile kalırım diye verdi dr:)))
yok cnm yaşın 35 altı ise yasa gereği tek embiriyo ama imza karşılığında en fazla 2 tane koyabiliyolar yani benim ilk denememde 2 embriyo transfer ettiler 29 yaşındayım bu arada adetini beklemene gerek yok telefon açık ben haziranda veya hangi tarihte tedaviye başlıcaksan söylersin ben öyle yaptım onlar bana coraspirin ginera ve elevite başlamamı söylediler yani adetini görmeyi beklemedende telle görüşüp neler yapman gerektiğini konuş istersen
bu senin ilk tüpbebek denemem mi hayırlısı olsun cnm inşallah meleklerin sımsıkı tutunur sana[/ QUOTE]
evet ilk denemem olcak 26 yaşındayım aslında 2 sene beklicektim tüp bebek için ama psikolojik olarak bir yılda yıprandım benim eşimde problem var ve o hiç çabalamıyo hep ben uğraşıyorum.o yüzden tüp bebek yapıp kurtulmak istiyorum.inş ilkinde tutar.sen ilk denemede 2 tane embriyomu koydurdun.imza karşılığımı yaptılar.ben vitale hastanesinde Sinan beyin hastasıyım.o bana 2 embriyo koyucaz demişti hiç yasadan bahsetmedi.sonradan öğrendim.inş hepimiz için hayırlı olur...
yok cnm yaşın 35 altı ise yasa gereği tek embiriyo ama imza karşılığında en fazla 2 tane koyabiliyolar yani benim ilk denememde 2 embriyo transfer ettiler 29 yaşındayım bu arada adetini beklemene gerek yok telefon açık ben haziranda veya hangi tarihte tedaviye başlıcaksan söylersin ben öyle yaptım onlar bana coraspirin ginera ve elevite başlamamı söylediler yani adetini görmeyi beklemedende telle görüşüp neler yapman gerektiğini konuş istersen
bu senin ilk tüpbebek denemem mi hayırlısı olsun cnm inşallah meleklerin sımsıkı tutunur sana[/ QUOTE]
evet ilk denemem olcak 26 yaşındayım aslında 2 sene beklicektim tüp bebek için ama psikolojik olarak bir yılda yıprandım benim eşimde problem var ve o hiç çabalamıyo hep ben uğraşıyorum.o yüzden tüp bebek yapıp kurtulmak istiyorum.inş ilkinde tutar.sen ilk denemede 2 tane embriyomu koydurdun.imza karşılığımı yaptılar.ben vitale hastanesinde Sinan beyin hastasıyım.o bana 2 embriyo koyucaz demişti hiç yasadan bahsetmedi.sonradan öğrendim.inş hepimiz için hayırlı olur...
canım bu eşlerin hepsi aynı inan bizimkide öyle tüketti beni 8 ayda sanki hiç problem yokmuş gibi davranıyo bazen çok istediğini belli ediyo ama istemekle olmuyo çabalamak lazım sigarayı bırakmadı mesela buna benzer birsürü ama bende yılmıyorum ona inat zaten merkezdede dediler önemli olan anne onun için kendime çok dikkat ediyorum
sanada 2 tane yükleme yaparlar cnm sen vitaledemisin neden kemal beye gitmedin sinan beydesin tavsiye üzerine mi?
canım bu eşlerin hepsi aynı inan bizimkide öyle tüketti beni 8 ayda sanki hiç problem yokmuş gibi davranıyo bazen çok istediğini belli ediyo ama istemekle olmuyo çabalamak lazım sigarayı bırakmadı mesela buna benzer birsürü ama bende yılmıyorum ona inat zaten merkezdede dediler önemli olan anne onun için kendime çok dikkat ediyorum
sanada 2 tane yükleme yaparlar cnm sen vitaledemisin neden kemal beye gitmedin sinan beydesin tavsiye üzerine mi?
canım ben vitalede Sinan beye gidiyordum (tavsiye ederim işinde daha iyisini görmedim)bana bir kaç ay serophene+çatlatıcı iğne verdi olmadı.aşılama yapabiliriz diyodu ama eşimin sperm tahliline göre dediki aşılamaya gerek yok tüp bebek yapalım.ama şimdi kemal beye gidicem çünkü Sinan bey transfer işlemlerini yapmıyormuş...sadece yumurta takibini yapıyomuş.öyle işte.ama nasıl 2 tane koyacaklar duyuyorum hep artık tek embriyo koyuyolarmış.
Merhaba Arkaaşlar..
Ben de Allah ın izniyle mayısın 19 unda ordayım..İlk denemem olucak..Sitede ilk denemesi negatif olan arkadaşları okuyunca baya tedirgin oldum...İnsan sanki hep oluvercekmiş gibi hissediyo ya da öyle olsun istiyor..Şu anda coraspin+elevit+ginera kullanıyorum.Sanırım 19 Mayıs da iğnelere başlıycas..İçimde korku,heyecan,endişe,sevinç,....karışımında oluşan duygular var.
Allah hepimizin yüzünü güldürsün..Hayırlısı ne ise onu versin inşallah
Merhaba Arkaaşlar..
Ben de Allah ın izniyle mayısın 19 unda ordayım..İlk denemem olucak..Sitede ilk denemesi negatif olan arkadaşları okuyunca baya tedirgin oldum...İnsan sanki hep oluvercekmiş gibi hissediyo ya da öyle olsun istiyor..Şu anda coraspin+elevit+ginera kullanıyorum.Sanırım 19 Mayıs da iğnelere başlıycas..İçimde korku,heyecan,endişe,sevinç,....karışımında oluşan duygular var.
Allah hepimizin yüzünü güldürsün..Hayırlısı ne ise onu versin inşallah
canım benim ilk olucak o yüzden hiç bilmiyorum..Ama sitede mutlaka bu konu payaşılmıştır.Zaten ilaç süreci otomatikman geçildiği için öncekine göre ilaç fiyatını düş..Sadece transfer ücreti olur sanırım ama yine de bir bilenle görüşmek lazım.:97:
tşk ederim canım...benimde ilk olcak.siz de problem ne peki?işte birincide tutmazsa ikinciye de hazırlıyorum kendimi.inşallah çok fazla denememize gerek kalmaz..
Canım ya şimdiden ikincisini mi dert etmeye başladın.Sorsan ben de çok rahat değilim ama maddi anlamda da ikinciye hazır olana kadar çok zaman geçeceğini bildiğim için yalvarıyorum Rabbim çok uğraştırmadan hayırlısını versin.
Aslında ben pcosluyum.Ama Kemal Bey kontrol ettikten sonra sen de hiç pcosluk bi durum yok dedi.Hakketten o baloncukları görmedİm bu sefer ki ultrason da.E dedik eşimde normal niye olmuyo..Muhtemelen yumurtlama olmuyo dedi.Bi tahlil istedi.Baktık ki yumurtlamada olmuş.Şaşırdı tabi.Düzensiz adet gördüğüm için yumurtlama günlerine denk getiremiyoruz demek ki öyleyse Tüp Bebek deneyelim dedik.Ve öylece başlamış olduk.İşin garibi maddi olarak bunu kaldırabilecek dönemde değiliz.Ailelere söyledik destek sözü aldık ve öyle kalkındık.O yüzden iki kat daha stresliyim ben aslında... :26:
Canım ya şimdiden ikincisini mi dert etmeye başladın.Sorsan ben de çok rahat değilim ama maddi anlamda da ikinciye hazır olana kadar çok zaman geçeceğini bildiğim için yalvarıyorum Rabbim çok uğraştırmadan hayırlısını versin.
Aslında ben pcosluyum.Ama Kemal Bey kontrol ettikten sonra sen de hiç pcosluk bi durum yok dedi.Hakketten o baloncukları görmedİm bu sefer ki ultrason da.E dedik eşimde normal niye olmuyo..Muhtemelen yumurtlama olmuyo dedi.Bi tahlil istedi.Baktık ki yumurtlamada olmuş.Şaşırdı tabi.Düzensiz adet gördüğüm için yumurtlama günlerine denk getiremiyoruz demek ki öyleyse Tüp Bebek deneyelim dedik.Ve öylece başlamış olduk.İşin garibi maddi olarak bunu kaldırabilecek dönemde değiliz.Ailelere söyledik destek sözü aldık ve öyle kalkındık.O yüzden iki kat daha stresliyim ben aslında... :26:
merhabalar .. uzun zaman giremedim bu sayfayı ben açmıştım.şöyle başlıyım bi kere kemal beyin hastasıysanız içiniz rahat olsun.ben ilk denemede hamile kaldım ve allahıma şükürler olsun oğlum 6 aylık.tüp bebek sürecinde hep olumlu düşünün hep olcak gözüyle bakın.zor süreç ama inannın bebeğinizi kucağınıza verince herşey bitiyor unutuluyor.benim eşim azospermiydi 3 tane felan çıkıyodu sperm.ama önce allah sonra kemal bey içiniz rahat olsun
eşimde tüp bebeği şyle sanıyomuş bi kere para verecek onlar tutana kadar yapacak:))saçmalama dedim.bzde birinci hüsran olursa ikncyi ne yaparız bilmem.Canım benim yumurtlama dediğim progesteron tahlili.Ama değeri nedir nasıl biliyolar onu bilmiyorum.Baloncuk da pcosluların rahiminde inci gibi dizilmiş çok sayıda kist.Hamile kalmaya engel onlar.Ama Kemal Bey sende pcos yok diyince nasıl mutlu oldum anlatamam.Aslında soğan suyu içmiştim ööle uzun uzun kür de yapmadım.Faydası mı oldu ki..:26: Kemal Bey de bize normal yoldan olabilir bu durumda 6-12 ay bekleyelim derseniz siz bilirsiniz dedi.Eşim 33 ben 29 yaşındayım.Çok geç değil biliyorum ama zaman bizim aleyhimize işliyor diye kalkıştık işte...
Derinncim çok haklısın ama elde değil işte.Belki maddiyat böyle olmasa biraz daha başı dik olur insan.Aileler sağolsun Kemal Beyin çıkardığı tabloya göre 3-5 biz üstleniriz dedi.Yoksa bizim hiç cesaretimiz yoktu.
Tupus07 ağzından bal damlıyor.Gitgide kırılan ümitlerim toparlanmaya başladı.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin oluşunu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?