ben kısaca durumumu aktarayım. 2009 yılının kasım ayı gibi bebk düşünmeye başladık,korunmayı bıraktık. başta olağan olduğunu düşündük ve yaklaşık 7 ay bu fikre inandık. sonra bir sorunmu var acaba diye bi kaç test yaptırdık. eşimde herşey iyidi fakat benim rahim filmimde bir tüpün tıkalı olduğu ama diğeriyle zaman içinde hamile kalabileceğim sonucuna ulaştık. bir kaç ay daha denedik. zamanla uzman bir doktorumuzun olması gerektiği inancıyla bi araştırma yaptık ve işi riske atmama adına direk tüp bebek merkezi ile iletişime geçtik.ve hasan beyle başladık.2 ay ilaç kullandım sonra 1 hamilelik geçirdim fakat kısa sürdü düşükle sonuçlandı 2010 aralık gibi. biraz ara vermemiz gerekti (6 ay kadar) 2010 yazında tekrar niyetlendik gelen giden olmadı.açıklanan bir şey olmadığı için, birde ününü duyduğumuz ali fuat beyle görüşelim dedik.ve eylül gibi kontrole başladık laporoskobi ve histereskobi yapıldı.sonuç tek tüpün kapalı ama diğeri ile hamile kalınabileceği fakat doğal yolla zor görünüyor aşılama daha uygun olur dendi. ben bir kaç ay daha doğal yolla denemeyi tercih ettim eşimde sağolsun:)fakat zamn geldi geçti aralık oldu bizim bebiş yokadet dönemine girdim cumartesiye randevum var fakat kafam karışık!aşılamayı denemelimiyim yoksa direk tüp bebek mi?doktorla görüşcem önce tekrar değerlendireceğiz.durum bu...
aramıza hoşgeldin canım..
bende antalyada tedavi olan birileri varmı diye yeni sayfa açmıştım,bu sayfa yeniden hareketlendi..zor zamanlar bunlar,destek olmak lazım..aynı merkezle başlayacaksın sanırım.bu yüzden paylaşımlarımız önemli..
durumun vahim görünmüyo canım,evet doğal yolla olur belki ama zaten beklemek yıpratıyo,bi yerden başlamak en güzeli..tabii doktorlar bilir ama bi kere aşılama deneyebilirsin,şansın tek taraflı gibi görünsede bu işlerde ne olacağı hiç belli olmuyo,bakarsın tutar..ama işin hormon yönüde var,eğer ilaç dozun aynı olacaksa ve paranda varsa direk tüp yaptırıp şansı yükseltebilirsin ama tabii doktor bilecek canım..ben 1.denemeniin bocunu bitimeden 2.için kredi çekiyorum:) daha öncesinden 2 aşılamam var negatif,keşke o hormonları almasaydım diyorum ya nerden bilebilirdim..randevun hasan beylemi? açık açık konuşursun,herşekilde cevaplıyolar zaten..inşallah ilk girişimle bebişine kavuşursun..bende ocağın 15 i gibi başlıyorum..
GULEE-M hatırladın mı beni Ali Fuat bey le görüştüm geçirmiş olduğum ameliyatı duyunca önceki doktoruma çok kızdı.tüplerine zarar vermiş olabilir dedi.ayrıca rahmin son durumu için film istedi.çok ta ilgilenmedi benle çok memnun kalmadım ama tüp bebek öncesi rahim filmi çekilecek off yaa biz iyi olsun diye ameliyat oluyoruz daha kötü oluyo her şey.şimdi tüplerim ne durumda bilen yok..ben bu gidişle tedaviye başlayamıcam sanırım..
aramıza hoşgeldin canım..
bende antalyada tedavi olan birileri varmı diye yeni sayfa açmıştım,bu sayfa yeniden hareketlendi..zor zamanlar bunlar,destek olmak lazım..aynı merkezle başlayacaksın sanırım.bu yüzden paylaşımlarımız önemli..
durumun vahim görünmüyo canım,evet doğal yolla olur belki ama zaten beklemek yıpratıyo,bi yerden başlamak en güzeli..tabii doktorlar bilir ama bi kere aşılama deneyebilirsin,şansın tek taraflı gibi görünsede bu işlerde ne olacağı hiç belli olmuyo,bakarsın tutar..ama işin hormon yönüde var,eğer ilaç dozun aynı olacaksa ve paranda varsa direk tüp yaptırıp şansı yükseltebilirsin ama tabii doktor bilecek canım..ben 1.denemeniin bocunu bitimeden 2.için kredi çekiyorum:) daha öncesinden 2 aşılamam var negatif,keşke o hormonları almasaydım diyorum ya nerden bilebilirdim..randevun hasan beylemi? açık açık konuşursun,herşekilde cevaplıyolar zaten..inşallah ilk girişimle bebişine kavuşursun..bende ocağın 15 i gibi başlıyorum..
umutla yola çıkıyorum, allah hayırlısı ise nasip edecektir hepimize.kesinlikle paylaşımlar çok çok önemli ve birbirimize destek olacağız bu vesile ile. ali fuat beyle devam etmeyi düşünüyorum. siz hangi yıllarda aşılamayı yaptırdınız?hangi merkeze hangi doktora gittiniz?ve ne kadar tuttu?bu arada bir de rapor çıkartmaktan bahsediliyordu aşılama aşamasında da. genel bir hatırlatmayla bilgi verebilir misiniz?bu arada hormon yönü derken neyi kasteddiniz?
umutla yola çıkıyorum, allah hayırlısı ise nasip edecektir hepimize.kesinlikle paylaşımlar çok çok önemli ve birbirimize destek olacağız bu vesile ile. ali fuat beyle devam etmeyi düşünüyorum. siz hangi yıllarda aşılamayı yaptırdınız?hangi merkeze hangi doktora gittiniz?ve ne kadar tuttu?bu arada bir de rapor çıkartmaktan bahsediliyordu aşılama aşamasında da. genel bir hatırlatmayla bilgi verebilir misiniz?bu arada hormon yönü derken neyi kasteddiniz?
allah yardımcımız olsun,tevafu'a bak sen evlenme yılımız aynı:) inşallah hamileliğimiz de aynı döneme gelir de bu sefer bebeklerimizin durumunu kritik yaparız.geçirdiğin işlemlerden dolayı yıllar biraz yıpratsada ümidi hiç kesme gülenciğim. nasibimizde anne olmak varsa çabalayarak ulaşmaya çalışalım.herkesin bir hikayesi var işte...
ali fuat doktorum olduğu için aşamaları o söylemişti, başka doktora havale edermi bilmiyorum.tıpta ve özel merkezlerde aşılama yaptıran birisi olarak sizce aşılama için tıp iyi bir alternatif olabilir mi?yani kalitesi nasıldır?kafamın bir tarafında akdeniz tıpta olabilir mi diyorum?(maddi olarak daha uygun sanırım)nasıl sonuçlanır bilmiyorum bu konuda fikrin nedir?
verdiğin bilgiler için çok çok teşekür ederim(şimdiden)inanıuyorum ki bir birimizden çok fikir alış verişi yapacağız(tecrübenizden dolayı ben daha çok alış yapacak gibiyim:))para elbetteki önemli fakat zamn daha önemli(çalıştığım için) bir de forumda okuduklarım dahilinde paraya daha çok ihttiyacımız olabilir(nasip hangi aşamada olur, olursa!)terettüdüm tedavi süresinin uzaması.bakalım yarın bütün dökümanlarımı toplayıp ali beyle görüşcez.hayırlısı ile...canım benim iki aşılamamda fakültede oldu biri antalya diğeri ısparta..evet ücret anlamında oldukça iyi..fakültede olursan ilaçlar içinde rapo verirler.. işlem 200 liraydı ikisinde de..özelden farkı muamele..akdeniz tıpta ömür beyin hastasıydım ve herşeyi asistanlar yapıyo..bütün takipte muayeneyide asistanlar yapıyo,ama kan ve muayene değerlerini ömür bey değerendiriyodu..yani tedaviye kendisi yön versede asistanlarla muhattap oluyosun..ıspartada yine prof hastasıydım..orda tamamen kendisi yaptı herşeyi..ama akdenizle ısparta nın asistanları arasında dünya kadar fark var..akdenizde asistanlar becerikliydi.haa şu var beklemek sıkmayacaksa öle fakülte tercih et..sabah 8.30 dan akşam 15.00 e kadar sürüyo işler...işlemin şansı heryerde aynı bana sorarsan..dediğin gibi nasip olayı..
ali fuat bey vitale de çalışıyo değilmi,tüp bebek derse antalya tüp bebeğe yönlendirebilir..ama aralarında öle bi durum yoksa ve maddi durumunu düşünüyorsan eğer fakültede aşılama deneyebilirsiz..dediğim gibi zaman ve sabrın bol olacak..unutmadan vitale hastanesi ilaçlar için rapor veriyo onuda sor,ilaçlarını vitalede yazdırır işlemi özelde yaptırabilirsin..ali fuat beye ayrıntılı sor canım..
inşallah arka arkaya güzzel sonuçlar alırız..
canım hatırlamazmıyım hiç:)
canım çok yoğun bi doktor olduğunu konuşmuştuk ondanmı acaba?niye ilgilenmediğini düşündün..üzülme sakın öncesinde araştırılmak mantıklı tabiiki..yaptıracakmısın? sen kemal beyle başlayacaktın dimi tedaviye?kim yapacak hsg yi?inşallah bişey çıkmaz canım..
bende muayene oldum kemal beye..istediğiniz operasyonu olurum yeterki tedavi edipte sonradan aaa şu varmış,bu varmış demeyin,herşeye bakın lütfen sağlam ilerleyelim beklemeye alıştım nasılsa dedim..çok umut vermedi,toplam 9 folikül saydı.az yani..bitek hsg çekilebilir ama ultrasonda anormal bi görüntü yoktu ben gerek duymuyorum,yinede karar senin dedi:) bende bana bırakmayın gerekiyosa yapın gerekmiyosa yapmayın dedim..tabii merak ediyorum polipler tekrarlamışmı,yapışıklık varmı,kürtaj oldum sonuçta...ama gereksi deyince tamam dedik...ocak adetimle başlamaya karar verdik bi aksilik olmazsa...
canım ben buralardayım,mutlaka yaz durumu..endişe etme,alanında iyi olması yeter bize..gerekeni yapsınlar yeter..görüşürüz canım..
verdiğin bilgiler için çok çok teşekür ederim(şimdiden)inanıuyorum ki bir birimizden çok fikir alış verişi yapacağız(tecrübenizden dolayı ben daha çok alış yapacak gibiyim:))para elbetteki önemli fakat zamn daha önemli(çalıştığım için) bir de forumda okuduklarım dahilinde paraya daha çok ihttiyacımız olabilir(nasip hangi aşamada olur, olursa!)terettüdüm tedavi süresinin uzaması.bakalım yarın bütün dökümanlarımı toplayıp ali beyle görüşcez.hayırlısı ile...
bu arada sizin ömür beyde baya meşhurmuş adliyede tanımayan yok herhalde:) geçmiş olsun:)
kemal bey beni de muayene ettiğinde rahim filmi istemedi ameliyat başarılı geçmiş bir sıkıntı yok dedi.ameliyatı yapan dr arkadaşı belki ondan öyle demiştir.Ali Fuat bey de madem tüp bebek düşünüyosun önce rahim filmi çektir tüplerine rahmine bakalım çünkü gereksiz bir operasyon geçirmişsin içerde yapışıklıl olmuş olabilir enfeksiyonolabilir dedi.bu da başarı şansını azaltır dedi.1. denemen tutmazsa zaten 2.den önce mutlaka raahim filmi gerekir.bence önünü görerek tedaviya başla dedi.ben de rahimle fazla uğraşmak istemiyorum dedim.o da bana gülerek zaten yeterince uğraşmışlar dedi.Çok canım sıkıldı yaa..Kemal bey ne derse onu yapcam bende bidaha başka doktora gitmicem.rahim filmine de karar vermedim.sana neden umut varmedi 9 folikül yetmiyomu ki?kafanı dağıt çok düşünme bence.stres yapıyosun sende benim gibi ama yanlış iş olacağına varıyo zaten.rahat bırak kafanı..inşallah olur anaormal bişey yokmuş sonuçta..
bende endometriozis vardı zaten,iki tarafımda da çikolata kistlerim var,ama onları almaya kalkarsak yumrutalıkların zarar görür ve 9 tane olan folikül dahada düşer dedi.ultrason görüntüsünde de tüplerde ve rahimde bişey görmedim hsg ye gerek yok dedi..yapılsaydı içim rahatlayacaktı ama doktor geek yok deyince bişey diyemiyosun..e bide canım yancak,para gidecek diye tamam dedim..9 folikül benim yaşıma göre az canım.30 yaşındayım.geçen tedavide 6 tanesi toplandı,5 tanesine döllenme işlemi yapılabildi,bunlardan 2 tanesi döllendi..yani 9 un 9 u embriyo olamıyo..dondurma şansım hç olmuyo,buda her tedavide tekrar hormon almam demek..sakin olmaya çalışıyorum..herşey olacağına varacak..ama dünya kadar para....ve hormon alıp duruyorum..kendi sağlığımıda düşünmek zorundayım..
sen ne zaman muayene oldun kemal beye? ali fuat beyin kararını mı uygulayacaksın,kemal beyin mi?
yorucu bir günün ardından sizlere koştum kaderdaşlar:)saat 5 de randevumuza gittik fakat kabus gibi bir akşamdı. ali fuat beyin ameliyatının yoğun olduğu bir gün olduğu için,hastalar yığılmış vaziyetteydi.saat 4 de hasta sayısı 60 kişi imiş . bize sıra gelmesi mümkün değildi ve ve adet günü için kritik bir zaman diliminde olduğumuz içinsinan beye bugünlük havale olduk. görüştük ve zamn kaybetmeme adına aşılamaya karar verdik.bende polikistik over olduğu için yumurtalara hareket kazandırmak gerekiyormuş tek tüpte tıkalı olduğu için aşılamadan başlanabilir dedi ve herkese yazılan iğneden yazdı(225tl)çarşambaya kadar deri altından olmak üzere 4 gün kullanılacak sonra yumurtaların durumuna bakılacak devamı ona göre göre belirlenecek eğer ki yeterli seviyeye ulaşmamışsa aynı iğneden bir kutu daha olacak sanırım.sonra aşılama zamanı belirlenecek. hastanede 250tl alıyor işlem için. yani bir kutu iğne olursa toplam 475tl. 2 kutu olursa 700 tl. bugünde muayene ücreti 50tl aldılar yani toplam 750 tl oluyor.hayırlısı bakalım yorgunum yatcam şimdi haber vermek istedim yinede.
iyi geceler...
yorucu bir günün ardından sizlere koştum kaderdaşlar:)saat 5 de randevumuza gittik fakat kabus gibi bir akşamdı. ali fuat beyin ameliyatının yoğun olduğu bir gün olduğu için,hastalar yığılmış vaziyetteydi.saat 4 de hasta sayısı 60 kişi imiş . bize sıra gelmesi mümkün değildi ve ve adet günü için kritik bir zaman diliminde olduğumuz içinsinan beye bugünlük havale olduk. görüştük ve zamn kaybetmeme adına aşılamaya karar verdik.bende polikistik over olduğu için yumurtalara hareket kazandırmak gerekiyormuş tek tüpte tıkalı olduğu için aşılamadan başlanabilir dedi ve herkese yazılan iğneden yazdı(225tl)çarşambaya kadar deri altından olmak üzere 4 gün kullanılacak sonra yumurtaların durumuna bakılacak devamı ona göre göre belirlenecek eğer ki yeterli seviyeye ulaşmamışsa aynı iğneden bir kutu daha olacak sanırım.sonra aşılama zamanı belirlenecek. hastanede 250tl alıyor işlem için. yani bir kutu iğne olursa toplam 475tl. 2 kutu olursa 700 tl. bugünde muayene ücreti 50tl aldılar yani toplam 750 tl oluyor.hayırlısı bakalım yorgunum yatcam şimdi haber vermek istedim yinede.
iyi geceler...
Kemal beye sorucam tekrar o ne derse onu yapıcam.onla başlayıp bitecek artık.eşimle maddi açıdan toparlanınca başlıcaz.olmadı arabayı satıcaz.ben yazın muayene olmuştum.endişelenme demişti gayet iyi demişti ama şans işte.yani yumurta rezervi az diyemi şansın düşük zaten çok olsa neden tüp yaptırsın insanlar.ben de bunu anlamıyorum bana da aşılama olmaz diyo sonra da normal yoldan bekle diyo..ağzından iğneli aşılama çıktı bi ara sonra hemen yok yapmayalım dedi.hayırlısı olsun ikimiz içinde sağlıklı olsun.ne yapalım en çok istediğimiz şey mecbur vericez bi şekilde parayı.dualarım seninle..
offff ooofffff Ali Fuat beyi beklemek çok iyi tahmin edebiliyorum.ben de 4 saat bekledim 5 dk da çıktım odasından:))[
ali fuat beyle görüşemememe rağmen saat 21:30 da anca çıktık.çok yoğun bir doktor, bu yoğunluk bizi biraz tedirgin etsede alifuat beyle devam etmek istiyorum.hyırlısı, sizin içide tabi...
çarşambada sinan beyle görüşcez ali fuat beyde yer yok valla ... aralık 20 olarak randevu aldım ali fuat beyden.son değerlendirme onunla olcak gibi. nedense içimden geçen bu iş ali fuat beyle olacak gibi.bol dualaşalım arkadaşım. gelişmeleri yazarım, iyi akşamlar...canım benim herşey yolunda görünüyo..işlem vitale de yapılacak öylemi? fiyatlar çok iyi canım,gayet uygun..ali fuat bey de neymiş öyle anlamadım ki..hiç gitmedim ona..aman kalsın 5 dk da ne anlayacak ya..tabii onun işide zor,ama sinan beyin hastalarıda çok emmnundu,burda yazan bikaç kişi olmuştu..canım onunlada devam edebilirsin valla,nasip bu işler kimin sebep olacağı belli olmaz..belki sizede bi şanstır bu muayene..inşalla bebeğinle buluşmana sebep olur..şimdiden hayırlısı olsun canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?