Antalya'da yaşıyoruz ama İstanbul'a gitmek zorundayız çok üzülüyorum :(

İstanbul'da doğup büyümüş yaşamış insan nereye gitse alışır ve yapar, ama ben daha bu zamana kadar başka şehirden gelip İstanbula yerleşmiş ve hemen alışmış ya da sevmiş birini daha görmedim özellikle Ankaralılar İstanbulu hiç sevmez :)) İstisnalar kaideyi bozmaz demişler...

Ama bu söylediğim gözünü korkutmasın, ilk başta biraz karışık, biraz mantıksız ve kalabalık gelecek ama Antalya da kalabalık ve karışık değil mi :) İnsanlar birbirlerinden uzak, kimsenin birşeye vakti yok herkes biryerlere koşturuyor olacak.. kendini yanlız ve ihmal edilmiş hissedeceksin.. mesefeler birbirine uzak, biryerden biryere varmak işkence...seni bekleyenler bunlar..

Ama biryandan da öyle bir yere gidiyorsun ki, her dakikanı dolu dolu yaşayabilir, sinema, tiyatro, festival, sahilde yürüyüş, güzel alışveriş merkezleri, caddeler, dükkanlar, güzel kafeler, pazarlar, ıvız zıvır, derken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın. Keşke şu anda İstanbul'da yaşayabilsem, istediğim zaman gidip istediğim kadar kalabiliyorum ailem orada, ben oralıyım ama doğduğun yer değil doyduğun yer demişler.. İstanbulun imkanları başka hiçbir yerde hiçbir şehirde yok...Bence pişman olmayacaksın...

Hem neresi olursa olsun, yeni bir yere gitmek çok heyecanlı değil mi seni neyin beklediğini bilmeden süpriz bir hayata balıklama dalmak... en sevdiğim şey

ahhhhh ahhhhhh aynı dertten bende muzdaribim eşimin işiş dolayısıyla bizde istanbula taşındık sakinleştirici haplarla gittim yeni evime çok kötüydüm ama çok çok az alıştım ne yapacaksın alışmak zorunda kalıyorsun aslında istanbul çok güzel dışarda olup devamlı gezersen tabi gezilecek görülecek yeri çok hiç sıkılmazsın he şunuda söyleyeyim çok pahalı bir şehir yaşamak o açıdan çok zor yani

canım haline şükret. beterin beteri var. bende hiç konyadan dışarı çıkmadım, üstelik burada işimde var çalışıyorum, anane,babanne çocuğuma bakıyorlar içim rahattı ne güzel ama 1 yıldır eşim azerbaycanda ve ben de artık gitme kararı aldım hem de istifa ederek.senağlama ben il dışını bile düşünemezken türkiye dışına gidiyorum. ne yapalım işte mutlu bir aile olmak için birşeylerden fedakarlık etme işi dişi kuşa düşüyor.kaydirigubbakcemile ama ne olursa olsun insan içinde bulunduğu durumda kendini mutlu edecek birşeyler bulmalı diye düşünüyorum. Umarım hayat hepimiz için güzel olur...

canım o kadarda üzme kendini ben çorunda doğdum 1 sınıf bitti izmire yerleştik ilk okul bitti istanbula geldik anadolu yakasına lise sonda avrupa yakasına taşındık. her defasında tüm düzenim bozuldu.buraya ilk geldiğim sıralarda hiç arkadaşım yoktu.bir süre sonra alıştık.zaman herşeyin ilacı kendini bu psikolojiyle bırakırsan her şey daha da kötü olur. her şey çok güzel olacak diye düşün.iyi düşün iyi olsun.

arkadasm nasl bu kadar emın bır kanıya verdın acaba cok sasrdım ınan kı..İstanbuldan sonra baska bıyere gıden sudan cıkmıs balıga dönuyor ınan..nefes almak mumkun degılken kaldıkı alısmak ondan baskasına..kesnlıkle ıstısna oldugumu da dusunmuyorm..İstanbulun dısardan bakınca bıcok zorlugu var evet..dısardan gelen ıcın alısması da zor oalbılır katılıyorm ama istanblda İstanbulla var olanlar onla doganlar her ne kadar sıkayet etseler de onunla can bulanlar baska yerde cok gucluk cekıyor..apayrı bı buyusu var İstanbulun..apayrı bı havası..o karmasanın kalabalıgın belkı bıcok aksaklıgın sıkıntının ıcınde bı sevdası var ınan..ondan ayrı kalmanın baska bı sehre sakınlıge kucukluge yalıtılmıslıga ne bıleyım ılk bakısta sakın huzur verıcı görunen butun guzellıklere ragmen ınan hıcbıseyını degısmem tek bır tasına..hıc kolay degıl ınan..yanlıs anlasılmasın ama İstdan sonra baska bır yer hele de kucuk bır Anadolu iliyse eger bu yer tabakalar arası dıkey gecıs yapmak gıbı gelıyor bana bunu tecrube etmıs bırı olarak tabı..ama tam tersı bı durum benım ıcın kocaman bı mukafat olurdu acıkcası yepyenı bı acılımla..
bılmıyorm belkı benm asırı sevdamdan İstanbuluma belkı de farklı gözle görmemden onu..ama gercekten İStda dogup buyumus onunla var olmus bırı ıcın baska bıyerde hayat bulmak ımkansıza yakın derecede zor..ben sahsen bu ayrılıktan ruhen ölüyorum..:çok üzgünüm:

evet haklısın canım benim eşimde 3 yıl ant yaşadı hiç alışamadı buraya ist gidince içim açılıyo diyo :mymeka:
ama benim için tam tersi bide insanın alışmış olduğu şehirle alakası var sanırım :bbo: a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…