- 18 Ocak 2021
- 992
- 1.290
- 43
Bende psikolog olduğumu söyledim ya hanımefendiİşte genetikle alakalı olup olmadığını da biz bilemeyiz. Bu tarz durumlarda psikoloğun ya da psikiyatristin anamnez alması, kişinin geçmiş öyküsünü falan bilmesi gerekir. Depresyon bile genetik yatkınlıktan kaynaklanabiliyor.
Aradiginnn uyeee benimZaten kişilik olarak zor biriydim hep. Ama şu sıralar bazi şeyler ust uste geldi.
Eşimin işsizliği ve buna bağlı stresi
Gorumcemin bende oluşu
Doktora yapiyor olmam
İşimin yoğunluğu
Oğlumun huysuzluğu... Takmayacağım şeyleri takar oldum küçük şeylere saatlerce ağlar oldum. Anneannemin kuzenime yardım etmesini ama bana etmemesini falan düşünürken buluyorum kendimi. Eşimle küçük kavgalara saatlerce ağlıyorum uzatıp büyütüyorum takıyorum yanlış ve olmayacak manalar çıkarıyorum. Annem psikolojin hiç iyi değil bu gidişle boşanırsın dedi. Eşimi seviyorum. Kendim için eşim için çocuğum için daha yapıcı daha iyi bir insan daha ayakta biri daha pozitif biri olmam lazım. Kendimi dönüştürmek kazim. Kitap tavsiyesi olanları da kabul ediyorum. Antidepresanlar da insanı takmayan biri haline çeviriyor iyi geliyor diyorlar.
Psikolog denedim iyi biri denk gelmedi. Bulmak da zor cok maddi durumum iyi değil.
Teşekkür ederim alacağım kitabı. Neymiş mesela sizin sorunlarınız bir iki küçük örnek verebilir misinAradiginnn uyeee benimpsikologa basladim cok memnunum. Ilac tavsiyesi burdan veremem psikiyatr yaziyor ama kitap olarak psikologum iyi hissetmek kitabini onerdi. Dr. Davis burns. Ve kafam zihnim bosaldi az da olsa. Tavsiye ederim
Gorumce kpss çalışıyor ailesi köyde inteenet çekmiyor çünkü. Esim yardımcıdır zaten o da yüksek lisans tez savunması sürecinde ve aşırı stresligörümce niye sizde
Eşiniz şu an boş ise çocukla o ilgilensin
Sizde biraz sevdiğiniz şeylere ağırlık verin
Örneğin günde 1 saat spor yapın.
İyi gelecektir.
Yorumunuzu gördüm yazmak istediğim ben psikoloğum ve ilacı çoğu zamn tavsiye etmem depresif durumlarda asla tavsiye etmem ilaç iyi değildir diye bi dünya yok haklısınız ama genetikle alakalı bi tanı yoksa ilaç iyi değildir yukarıdaki hanımefendinin dediği gbi çaylar daha sağlıklı ilaçlar hücrelere
Bildigim kadarıyla ilacı zaten siz değil uzman doktorlar tavsiye edebilir. Depresif durumlarda asla tavsiye etmem diye bir de yazıyorsunuz. Bunu doğru zanneden insanlar okuyabilir burayi bu nasıl sorumsuzluktur? Kişilik bozukluklarında mesela nasıl genetik tanı koyuyorsunuz? Sizin tani koyma yetkiniz nedir? Klinik psikolog musunuz yoksa edebiyat fakültesinden 4 yılda mezun olan bi kişi misiniz? Ağır depresyonda bir danisaniniza kıytırık kişisel gelişimci mümin sekman mi öneriyorsunuz? Te allam yaYorumunuzu gördüm yazmak istediğim ben psikoloğum ve ilacı çoğu zamn tavsiye etmem depresif durumlarda asla tavsiye etmem ilaç iyi değildir diye bi dünya yok haklısınız ama genetikle alakalı bi tanı yoksa ilaç iyi değildir yukarıdaki hanımefendinin dediği gbi çaylar daha sağlıklı ilaçlar hücrelere çok zarar verie
geçici bir dönemGorumce kpss çalışıyor ailesi köyde inteenet çekmiyor çünkü. Esim yardımcıdır zaten o da yüksek lisans tez savunması sürecinde ve aşırı stresli
Eskiden de ani sinirlenebilen biriydim ama en azından mutlu biriydim şimdi sanki hayat grigeçici bir dönem
Bende takintilar vardi en ufak seyleri buyuturdum basima agrilar girer sabahkara kadar agriirdi gecekeri uyumamaya basladim cunku zihin doluymus uyutmuyormus suan iyiuim her hafta gidiyorum terapiye gayet mutluyum.huzurluyum artik. Birde bana erken teshir kanser tanisi kondu tekrar nuksedecek korkulari basladgi icin hemen terapi almaya basladim yoksa stresten tekrar hasta edecektm kendimiTeşekkür ederim alacağım kitabı. Neymiş mesela sizin sorunlarınız bir iki küçük örnek verebilir misin
Aynen öyle çok pahalı ve ilk iki seans tanışma derken 5 6 seansta amca anlaşılıyor doktor iyi mi kötü mü falan. Sonra doktor değiştir vs servet dökülüyor. Ben değiştireceğim kendimi, sevmediğim huylarım varpsikiyatr veya psikologlar da çok pahalı olmuş. Seansı 250-300tl den başlıyor. (istanbulda oturuyorum). Annemin maddi desteğiyle gidiyorumBu dünyada sizi sizden başka kimse kurtaramaz. Doktorlar yardımcı olabilirler. ''İyi olacağım, her şeyin üstesinden geleceğim'' diye her akşam telkin yapın kendinize. Allah acil şifalar versin inşallah.
Çok geçmiş olsun ben memnun kalmadım başka da araştırmadımBende takintilar vardi en ufak seyleri buyuturdum basima agrilar girer sabahkara kadar agriirdi gecekeri uyumamaya basladim cunku zihin doluymus uyutmuyormus suan iyiuim her hafta gidiyorum terapiye gayet mutluyum.huzurluyum artik. Birde bana erken teshir kanser tanisi kondu tekrar nuksedecek korkulari basladgi icin hemen terapi almaya basladim yoksa stresten tekrar hasta edecektm kendimi
Siz iyi değilsiniz ve bu psikolojik değil meselaBildigim kadarıyla ilacı zaten siz değil uzman doktorlar tavsiye edebilir. Depresif durumlarda asla tavsiye etmem diye bir de yazıyorsunuz. Bunu doğru zanneden insanlar okuyabilir burayi bu nasıl sorumsuzluktur? Kişilik bozukluklarında mesela nasıl genetik tanı koyuyorsunuz? Sizin tani koyma yetkiniz nedir? Klinik psikolog musunuz yoksa edebiyat fakültesinden 4 yılda mezun olan bi kişi misiniz? Ağır depresyonda bir danisaniniza kıytırık kişisel gelişimci mümin sekman mi öneriyorsunuz? Te allam ya
Uzaktan da tani koyma yeteneğine sahipsiniz sanırımSiz iyi değilsiniz ve bu psikolojik değil meselabiraz kendinizi geliştirin özgüveniniz yerine gelsin ki başkalarının mesleğini sorgulayacak halden çıkın, bunun detaylarına inilir de inanın vaktim yok
Yorumunuzun yarısından fazlasını okuyamadım kusura bakmayın size bi şey ispatlamak zorunda mıyım? Hayır. Hiç seviyem olan tartışmalar değil bunlar iyi günlerUzaktan da tani koyma yeteneğine sahipsiniz sanırımevet ben terapi alıyorum ancak 6 yıl tıp eğitimi sonrası uzmanlık eğitimi alan, ardından terapi üzerine kendini geliştirmiş uzman bir hekimden! Ama bana yalan söylüyormuş sanırım iyi değilmişim ben sizden eğitim almalı. Elbette mesleğinizi değil sizi sorguluyorum hanımefendi. Edebiyat fakültesinden çıkıp psikoloji danışmanlık yaptırmıyorlar kimseye. Hastalıklarla ilgileniyorsanız klinik psikoloji üzerine yüksek lisans ve doktora yapmalısınız ki insanlara tavsiye verebilirsiniz. Ama kime anlatıyorum. Zaten bu yetkinlikte olsanız bu tarz kamusal bir sitede "Depresif kişilere ilaç tavsiye etmiyorum" gibi şuursuzca konuşabiliyorsunuz. Insanların ruhsal sağlıkla ilgili önyargıları varken kendinizi uzman gibi gösterip insanları yanlış yönlendirebilirsiniz. Ne yapsınlar depresif insanlar ilaç kullanmasın, intihar mi etsinler? Terapi için bile gerekli bir iyilik durumu beklenirken nasıl bunu söyleyebiliyorsunuz? Umarım o güzel vaktinizi kendinizi bir miktar geliştirmeye harcarsınız. Bir de detaylara insenize nolur nasıl iniyorsunuz buradan? Belki de terapi konusunda çığır açarsınız neden olmasın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?