Apartman aidatı- avukata giderse?

Kendi cebinden odeyip sonra tek tek toplamasi yoneticiye haksizlik olmaz mi

Şu gün vericem bugun vericem aybasi aysonu derken adam magdur olacak
Herkesle tek tek ugrasamaz ki
Cok zordur bu isler
Cebinden verirsin yine de bu para noluyo derler
Resmi yonetim varsa ugrasmak istemez verir avukata ki bu ekstra masraf demek

Eski evimde biz yapiyorduk bu isi
Sen yaptir biz verelim diyordu komsular
Onlar tek dairenin parasini korka korka verirken hep tak diye 7 hanenin parasini niye vereyim nasil vereyim

Annemde 10 dairesinin resmi olmayan yoneticisi
30 lira topluyo sanirim 35 de olabilir emin degilim
Temizlik malz. Elektrik faturasi temizlikcinin ayligini odeyip artani biriktiyor
Yilsonunda toplu bi para kalinca sensor diafon vs yaptiriyor
Dokulen kirilan bozulan cok oluyor
Uydu lamba elektrik arizasi vs.
Yilsonunda da tuttugu defterin fotokopisini giristeki panoya asiyor

Ben suan 80 daireli biryerde 140 lira oduyorum hicbiseye karismiyorum
Yalvarsalar yapmam yapilacak is degil bence

Faturaları görmeden ödeme yapmayacağını söyle
Bu durumda sen mahkemeye de veremez
Aynen bu şekilde diyim ben. ne saklıyor ne yapıyor belli olur zaten.
Tamam gösteriyim deseydi zaten uzatmazdım konuyu da direkt avukat meselesini açınca diklendim.

Doğru kesinlikle ama takdir ettim giderleri panoya asması güzel olmuş kimsenin aklında kuruntu kalmaz

Karar defterinde yeterli çoğunluk sağlamış 35TL aidat ödenecek diye karar alındıysa makbuz karşılığında ödrmek zorundasınız.aidatları kiracı daha doğrusun yerde oturanlar öder. Dediğim şekilde karar varsa ödemezseniz avukata verebilirler.genelde birkaç aidat biriktikten sonra icra takibi yapılır.
Bunun dışındaki tamir ve tadilleri mülk sahipleri ödemek zorundadır.siz mülk sahibi ile konuşup aidat dışkndaki ödemeleri yapar kiradan kesebilirsiniz.yaptığınız her ödeme için mutlaka makbuz ya da şu kadar para şu iş için alınmıştıt şeklinde bir yazı alın.aksi halde mağdur olabilirsiniz
35TL gayet makul gibi.

Aynen bu şekilde diyim ben. ne saklıyor ne yapıyor belli olur zaten.
Tamam gösteriyim deseydi zaten uzatmazdım konuyu da direkt avukat meselesini açınca diklendim.
Faturayı göstermeyip bide avukata mı verecekmiş
Kendisi haksız çıkar bu durumda
O önce şeffaf olsun sonra para beklesin

bizde de çöp toplanmıyor. ama asansör var 35 tl veriyoruz. ortak elektrik, tamir paraları ve asansör bakım parası o paradan karşılanıyor. normal yani...

havuzu vs olup faal olmayan apartmanların aidatı 120, güvenliği havuzu vs. olan apartmanların aidatı da 1000 tlyi buluyormuş.

apartmanda oturuyorsanız aidat vereceksiniz. yok vermem derseniz müstakil evleri tercih edeceksiniz (site villa vs. hariç). karar defterine imzalandıysa yönetimin icraya gitme hakkı var. ev sahibi sizin aidatı ödemek zorunda değil... kim oturuyorsa o öder

Bende 25 TL veriyorum.Lakin bizim apartman aile apartmanı olduğu için genelde aileler arıza çıkartıyor.
Mesela ben hariç kimse otomatik parası vermiyor.Ama başkalarının vermemesi beni bağlamıyor.Benim üzerime düşen ne ise öderim hak sonuçta.

Kat mülkiyet kanununda açıkça yazar aidat ödenmek zorunda karar defterinde yazılmış itarazını boşuna. Ödemezseniz ödenmeyen her ay için faiz işler avukat aracılıgı ile icraya verilir mahkeme masrafları ile tahsil edilir. Dairede kim oturuyorsa sorumluluk ona aittir. Çıkıp gitseniz bile oturdugunuz sürede ödemedikleriniz tahsil edilir. Ayrıca getir faturayı öyle öderim hakkına sahip degilsiniz yönetim kurulu oldugu gibi birde denetim kurulu seçilir her 6ayda bir denetçiler denetim yapar. Bahçe düzenlemesi için alınan malzemeleein faturası olur ama çalışan işçinin faturası olmaz bu durumda adamın çalışmadıgını mı idda edeceksiniz.
Her ay 35 lira çok degil bir dönem site yönetimi muhasebesine baktım orda alınan aidatlar metrekare başına 2 tl idi 75 tl verende vardı 150 tl verende üstelik 5 blok 650 daireli güvenlikli havuzlu siteydi

Son düzenleme:
Aidat kararlastırıldıysa varsa kiracı yoksa ev sahibi ödemek zorunda. Ödenmeyen kira bedeli kiracıdan icra ile tahsil edilebilir, ev sahibi oturuyorsa diğer maliklerin de onayıyla eve ipotek koydurulabilir. Yaptırımı ciddidir yani.

Evet ödemezsen avukata başvurup mahkeme giderleri ve avukatın vekalet ücreti dahil bir sürü kalem ödemek zorunda kalırsın. 35 tl olur 3500 tl. Ödememek için direnmen saçma olmuş. Yoneticinin yerinde olsam inşallah ödemez de çatır çatır avukata veririm derdim büyük ihtimalle.

Kira sözleşmesinde aidatın olmaması da çok yetersiz bir savunma ki buna güvenmen de. Apartmanda ışık yanmıyor mu hiçbir hizmet olmasa da elektrik borcu için aidat toplanmalı yani. 35 tlde gayet makul, az daire varsa yapılan giderler daha az daireye bölüneceği için aidat artar zaten. Adamdan fatura da isteyemezsin zira henüz hiçbir ödeme yapmamış, gelecek aylarda faturaları göstermesini isteyebilirsin ancak. Zaten yönetim defterine giderleri yazmak zorunda yonetici. Uç kuruş için adama bosuna ayarlamamışsın sözün ozu

Valla annemlerin 6 hanelik apartmanda bile 20 tl alınıyor.15 te bir merdiven temizliği herkes kendi çöpünü kendi atıyor.Kendi suyunu kendi alıyor.Kendi evimde ise 50 Tl görevli suyu alıyor ve de çöpü atıyor.Valla ödemedim mi kabak gibi ana girişe asılıyor.İstersen ödeme birde çoğunluk sağlandı mı icra kanalıyla alıyorlar.Şükür başıma gelmedi.

Normalde kiracida olsan aidat sana aittir,belki ilerleyen zamanda çöpte alirlar binanin o kadar eksigi varsa anca tamamlanir ki cok fahis bir fiyat degil,cogunluk karar alip ,karar defterine ne yazildiysa o kural uygulanir 35 tl icin icralik olmayin bak ben 280 tl aidat ödüyorum ,düsündügünde binada eksik gedik yok 20 daire yinede veriyoruz

ben de öyle düşünüyordum ama bilemedim
Fakat çöp hiç alınmayacakmış.Beni şüphelendiren de bu zaten
Faturaları görmek istediğimde de göstermedi

Faturaları değil de aidat ödedikten sonra makbuz talep edin
35 tl için mahkemelerde rezil olmayın

aidatınızın ne kadar ucuz olduğunun farkında mısınız? hani diyorsunuz ya havuzlu sitelerde o kadar ödeniyor diye, nerde acaba o siteler, çünkü biz 230 tl aidat ödüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…