Apartman aidatı- avukata giderse?

21 daireli bir apartmanda oturuyorum.Haftada 3 kere çöp toplaniyor karsiligi 100 tl.şaka gibi ama daire cogunlugu 2 kiside oldugundan istedikleri gibi at kosturuyorlar.Bu arada otopark olmasina ragmen yararlanamiyoruz ve 4 senede 1 kere merdivenlerin silindigini gordum.Konu sahibinin yerinde olmak isterdim

Ey gibi biz her hafta bir gün yer temizlemeye 50 tl veriyoz. O da bir şey mi?

aidatınızın ne kadar ucuz olduğunun farkında mısınız? hani diyorsunuz ya havuzlu sitelerde o kadar ödeniyor diye, nerde acaba o siteler, çünkü biz 230 tl aidat ödüyoruz
Sanırım benim kaldığım yerle alakalı. Sizler hepiniz büyük şehirlerde oturuyorsunuz galiba
Benim ailemin evi izmirde merkezde onlar da aidata 200 tl veriyorlar normal
Fakat benim kaldığım yer bursada öğrenci köyü, bilenler bilir
Bilmeyenlere ücret az geliyor evet:)
Burada her apartmanda 20 tl falan alıyorlar normalde, çöpler de alınıyor. Öğrenciliğimden beri burada yaşıyorum ve 35 tl ilk defa gördüm diyeyim size, :)

2 sene 40 daireli bir bloğun yöneticiliğini yaptım. Sizin gibiler çok çıktı karşıma.

20 lira aidatla kimse çöp toplatamaz, önce orda bir anlaşalım. Çöp toplamak için kapıcı gerekir ki bir kapıcının maliyeti tek blok için asgari ücretten hesaplarsak 1650 liradır en az.

Sadece temizlik değil, binaların bir sürü gideri oluyor, elektrik su masrafları, tadilat giderleri vs. Bunların hepsi apartman aidatlarından ödeniyor. En basit temizlik ücreti 120 lira ayda 480 eder. 100 lira civarı elektrik 40-50 lira su faturası gelir. Asansör bakımı tek asansör için 75 lira şu an izmirde. Çift asansörlü bina ise iki katına çıkar ve ayda bir yaptırmak mecburidir. Sizin açık alanınız da var, temizlik giderlerinin içine açık alan temizliğini de eklerseniz fatura epey kabarır. Yani bir binanın aylık masrafı kapıcı hariç bin lira cıvarındadır. Kapıcıyı da eklerseniz 3 bin liraya yaklaşır.

Aidat harcama yapıldıktan sonra toplanmaz. Adı üzerinde aidat, aydan aya verilen belirli bir miktar para... Siz aidatınızı ödersiniz, makbuzunuzu alırsınız yıl sonunda yapılan yönetim toplantısında toplanan aidatların nereye harcandığını sorarsınız. Ne yaptın, faturayı göster sonra ödeyeyim denmez.

Sizin itiraz edebileceğiniz iki konu var. Birincisi sadece dolu dairelerden aidat alınması. Daire boş da olsa ev sahipleri aidatları ödemek zorundadırlar. Bunu yöneticinize bildirin. İkincisi demirbaş giderlerini kiracı değil ev sahibi öder. Mesela 20 lira aidat site giderleri için toplanıyorsa 15 lira da demirbaş ortak alan düzenlemesi için ev sahiplerinden toplanır. Yani siz 20 lira ev sahibiniz de 15 lira öder. Kendi evinde oturan biri 20 lira aidat 15 lira demirbaş olmak üzere 35 lira öder. Bunu da dile getirebilirsiniz.

Ancak anladığım kadarıyla sitenizin yöneticiliğini yapan kişi de oldukça acemi bu kınularda. Bilen birine danışmasını tavsiye edin.

Evet kesinlikle haklısın yazdıkların konusunda beni aydınlattın
Fakat kaldığım yerde evet 20 tlye aidat oluyor, çünkü öğrenci köyü

Ya konu sahibi kusura bakma benimde benzer bi sorum var bilen varsa

Simdi arkadaslar oturdugum ev kendi evimiz,baska bir yere tasinicaz ve daire kiraya verilene kadar bir müddet bos kalacak ,bos kaldigi zaman yine aidat odemek zorunda miyim? Neticede asansörü,havuzu,otoparki,çöp alimini kullanmayacagim

Evet kesinlikle haklısın yazdıkların konusunda beni aydınlattın
Fakat kaldığım yerde evet 20 tlye aidat oluyor, çünkü öğrenci köyü

Ne olursa olsun farketmez. Ya kapıcıyı sigorta yapmadan çalıştırıyorlardır ki çok büyük suç ya da çöpleri yönetici topluyordur. 20 lira aidatla hem apartmangiderleri hem kapıcı masrafı karşılanamaz. Mümkün değil.

Ödemek zorundasınız.

Onu bilemedim, ikisinden biridir sanırım,

Site ile ilgili dış kapı yapılması duvar çekilmesi vb gibi binaya ait giderlere kiracı karışmaz eğer bunlar da aidata dahil ise kiracı bunu ödemez ev sahibi o kısmı öder, yani yönetici aidattaki bu giderleri ev sahibine ait olacak şekilde, temizlik, elektrik, su, kullanımdan kaynaklı tamirat vb giderleri size ait olacak şekilde bölüştürmeli. Eger bahsettiğiniz aidat sadece, temizlik vs ise ödemek zorundasınız her binanın gideri olur aidatsız tuttum diye bir şey mantıklı gelmedi bana

Bizde güya otoparkli havuzlu güvenlikli sitede oturuyoruz. aracı parkedecek yer yok sitede, çöpleri katlara koyulan dandik kovalara kendimiz çıkıp atıyoruz ve 190 lira aidat alınıyor. Vallahi tamamen sömürüyor bazı yönetimler. Elbette masraflar olacaktır bunun için ücret ödenir ama bazıları abartı bir şekilde insanları soyuyor kesinlikle. Buradan bizim yöneticiye de selam olsun!

Ozaman bizim apartmanda da boş dairelerdeki ev sahipleri de aidat ödesin, doğru olur dimi?
Çünkü maliyet bölününce azalmış olur
Boş dairede belki malik yoktur yani satılmamıstır belki ev, ev sahibi varsa da kiracı olmadıgı için ev boşsa onlar da öder zaten. Ama aidat kararlastırıldıysa ve karar defterine işlendiyse aidat miktarınız düşmez yani. Gercekten bosuna cırpınıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…