- 3 Şubat 2012
- 4.843
- 7.927
- 358
- 37
- Konu Sahibi hotcouture
-
8 sayfa anlatmislar hala anlamamakda israr ediyosunuz. O 35 tl nin tamami temizlik degil herhalde? Cop alinmasi icin kapici olmasi lazim apartman gorevliside babasinin hayrina copunuzu almaz herhalde, ona da para vermek istiyorsaniz teklif edin cogunluk olsun evet diyorsa bide ona aylik odersiniz.Emin misiniz?
Kalıcı giderlerden bahsediyorum ben de . Ben neden ödüyorum ki diyorum.
Çöp alınmıyor apartman görevlisi yok. Sadece haftada 1 temizliik. Haftada bir temizlik için 35*20: 700 tl normal mi
Adam bana kendisi dedi,8 sayfa anlatmislar hala anlamamakda israr ediyosunuz. O 35 tl nin tamami temizlik degil herhalde? Cop alinmasi icin kapici olmasi lazim apartman gorevliside babasinin hayrina copunuzu almaz herhalde, ona da para vermek istiyorsaniz teklif edin cogunluk olsun evet diyorsa bide ona aylik odersiniz.
İşte bunu diyorum ben debide sana her ay nereye gider yaptıgını göstermek zorunda
istediğin zaman gösterecek yoksa çalıyordur
faturalı yapmak zorunda bence başka bi puştluk varAdam bana kendisi dedi,
Sadece bu kadar para temizliğe gidiyor dedi temizlik için alınıyor demişti.
İşte bunu diyorum ben de
Aidat kararlastırıldıysa varsa kiracı yoksa ev sahibi ödemek zorunda. Ödenmeyen kira bedeli kiracıdan icra ile tahsil edilebilir, ev sahibi oturuyorsa diğer maliklerin de onayıyla eve ipotek koydurulabilir. Yaptırımı ciddidir yani.
Evet ödemezsen avukata başvurup mahkeme giderleri ve avukatın vekalet ücreti dahil bir sürü kalem ödemek zorunda kalırsın. 35 tl olur 3500 tl. Ödememek için direnmen saçma olmuş. Yoneticinin yerinde olsam inşallah ödemez de çatır çatır avukata veririm derdim büyük ihtimalle.
Kira sözleşmesinde aidatın olmaması da çok yetersiz bir savunma ki buna güvenmen de. Apartmanda ışık yanmıyor mu hiçbir hizmet olmasa da elektrik borcu için aidat toplanmalı yani. 35 tlde gayet makul, az daire varsa yapılan giderler daha az daireye bölüneceği için aidat artar zaten. Adamdan fatura da isteyemezsin zira henüz hiçbir ödeme yapmamış, gelecek aylarda faturaları göstermesini isteyebilirsin ancak. Zaten yönetim defterine giderleri yazmak zorunda yonetici. Uç kuruş için adama bosuna ayarlamamışsın sözün ozu
Ne olursa olsun farketmez. Ya kapıcıyı sigorta yapmadan çalıştırıyorlardır ki çok büyük suç ya da çöpleri yönetici topluyordur. 20 lira aidatla hem apartmangiderleri hem kapıcı masrafı karşılanamaz. Mümkün değil.
muhtemelen kisa kesmistir. Bende oyle yapiyorum artik. Cunku insanlar konustukca daha cok tepene cikiyolar. Alinmis bi karar varsa bende tartismam bunu, yonetmelikte var zaten, vermeyen daireden icra yoluyla tahsilat yapilir. Temizlikcilerin daire basi istedikleri para en az 20-25 tl. Bu durumda soyledigi temizlige gidiyor zaten lafi dogru oluyor. Asansor calismiyor demistiniz, bakimsizliktan calismiyor olabilir ve aylik en kotu asansorun 100-150 tl arasi bakim masrafi var ki, o asansoru calistirsalar yonetiminde can guvenligi adina sorumluluklari var. apartmanin elektirigi de var, fazla daire de olmadigina gore suan gayet normal bu ucret. Size makbuz vermek zorundalar zaten odeyeceginiz aidat a her ay.Adam bana kendisi dedi,
Sadece bu kadar para temizliğe gidiyor dedi temizlik için alınıyor demişti.
İcradan satılan dairelerde genelde sözleşmede önceden kalan aidatların ödenmesine dair bir madde bulunur. İcradan satılmasına da gerek yok bazen alıcı ve satıcı arasında anlaşma yapılır önceki dönemlerden kalan aidat borçlarını alıcı üstlenir.Satın alan kişi önceki aidatlardan sorumlu degil. Tapuda tescil işleminden sonraki aidat borçlarından sorumlu
bızde 35 tl verıyoruz.. çöp alınmıyor. ıkı haftada bır apartman temızlenıyor o da sadece vıleda yapılıyor... asansor bakımı-ortak elektrık ve su -olmayan cevre bakımı ve bacaların bakımı bu fıyatın ıcınde... bu parayı daırelerde oturanlar verıyor, daıre bossa ev sahıbınden tahsıl edılıyor.Komşularla görüştüm. Fakat kiracılar memnun değil.
Çoğunlukla kiracı var zaten.
Ev sahipleri toplaşıp bu şekilde karar almışlar
Ben de diyorumki ben yarın öbür gün bu evden çıkcam gidicem,
apartmanın tadilat işlerini neden ben ödüyorum ki ? ev sahibi ödesin o zaman,
Komşular da şikayetçi yani bu durumdan, özellikle çöpler hiç alınmaması konusunda
Anladigim
Kapıcı olmak zorunda değil. Adam geliyor, hergün aynı saatte çöpleri toplayıp gidiyor. Aynı apartan temizliği gibi. Günde taş çatlasa 2 saatlik bir iş. Bunun için ya bi sirket ile anlaşılır ya da çalıştığı saat üzerinden sigortası yapilabilir
Evet ödemelisiniz.Benim üst katım bir seneye yakın boş kaldı ev sahibi ödedi.Hem ısınma masrafını da ödemek durumunda kaldı merkezi sistem olmadığı içinYa konu sahibi kusura bakma benimde benzer bi sorum var bilen varsa
Simdi arkadaslar oturdugum ev kendi evimiz,baska bir yere tasinicaz ve daire kiraya verilene kadar bir müddet bos kalacak ,bos kaldigi zaman yine aidat odemek zorunda miyim? Neticede asansörü,havuzu,otoparki,çöp alimini kullanmayacagim
700 lira sadece temizlik için değil ki.Elektrik kullanılıyor temizlik yaparken su kullanılıyor.Temizlik malzemeleri kullanılıyorEmin misiniz?
Kalıcı giderlerden bahsediyorum ben de . Ben neden ödüyorum ki diyorum.
Çöp alınmıyor apartman görevlisi yok. Sadece haftada 1 temizliik. Haftada bir temizlik için 35*20: 700 tl normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?