Apartman aidatı- avukata giderse?

Emin misiniz?
Kalıcı giderlerden bahsediyorum ben de . Ben neden ödüyorum ki diyorum.
Çöp alınmıyor apartman görevlisi yok. Sadece haftada 1 temizliik. Haftada bir temizlik için 35*20: 700 tl normal mi
8 sayfa anlatmislar hala anlamamakda israr ediyosunuz. O 35 tl nin tamami temizlik degil herhalde? Cop alinmasi icin kapici olmasi lazim apartman gorevliside babasinin hayrina copunuzu almaz herhalde, ona da para vermek istiyorsaniz teklif edin cogunluk olsun evet diyorsa bide ona aylik odersiniz.

karar defterınde bu karar varsa odemezsenız avukata gıder...ıtıraz edersenız dava açmak zorunda kalırlar ve sızde haksız yere alındıgını ıspat etmek zorunda kalırsınız.
her durumda avukatlık ucretı ısler...

KMK-20
Demirbaş giderleri
KALICI değer artırıcı yatırımlar kat maliklerine aittir.
Arsa pay değerine göre paylaştırılır.
1-Personel tazminat FONu
2-Yenileme FONu
3-Yönetici aylığı
4-Yenileme ve tamiratlar
5-Merdiven boyamak
6-Dış cephe boyamak yada mantolamak.
7-Çatı tamiratı
8-Tüm ortak alan yatırımları.
9-Bina sigorta pirimi

Yöneticilerin muhatabı öncelikli olarak kat malikleridir.
Dairelerin bos olduğunu farz edin tüm masrafları kat malikleri ödemek zorundadır.
Kat malikleri kiracısından ortak isletme giderlerini alır ve yönetim hesabına bankaya yatırır.

İsletme giderleri.
Kiracılar sadece işletim kullanım masraflarını öder.
Kiracıların ödedikleri isletme giderleri nelerdir.

Eşit paylaşım ile ödenenler:
1- Personel giderleri (Tazminatları Kat maliki öder)

Arsa pay değerine göre ödenenler:
1- Ortak ısınma giderleri,
2- Ortak merdiven elektirigi,
3- Asansör isletme giderleri normal düzenli servisi kiracı öder (Tamiri kat maliki öder)
4-Ortak su giderleri,

Daire bos ise kiracı yok ise tüm masraflar kat malikinden talep edilir.
Kat maliki direk sorumludur.

Yani şöyle temizlik için parayı sen ödersin ama dışarıda yapılan o kapıdır vesairedir mülk sahiplerinden almak zorundalar

bide sana her ay nereye gider yaptıgını göstermek zorunda
istediğin zaman gösterecek yoksa çalıyordur

Adam bana kendisi dedi,
Sadece bu kadar para temizliğe gidiyor dedi temizlik için alınıyor demişti.

bide sana her ay nereye gider yaptıgını göstermek zorunda
istediğin zaman gösterecek yoksa çalıyordur
İşte bunu diyorum ben de

herkes aidat verir..adidat vermek için birşey imzalamassın..verdikten sonra imzalı makbuz alırsın..

Anladigim

Kapıcı olmak zorunda değil. Adam geliyor, hergün aynı saatte çöpleri toplayıp gidiyor. Aynı apartan temizliği gibi. Günde taş çatlasa 2 saatlik bir iş. Bunun için ya bi sirket ile anlaşılır ya da çalıştığı saat üzerinden sigortası yapilabilir

Adam bana kendisi dedi,
Sadece bu kadar para temizliğe gidiyor dedi temizlik için alınıyor demişti.

muhtemelen kisa kesmistir. Bende oyle yapiyorum artik. Cunku insanlar konustukca daha cok tepene cikiyolar. Alinmis bi karar varsa bende tartismam bunu, yonetmelikte var zaten, vermeyen daireden icra yoluyla tahsilat yapilir. Temizlikcilerin daire basi istedikleri para en az 20-25 tl. Bu durumda soyledigi temizlige gidiyor zaten lafi dogru oluyor. Asansor calismiyor demistiniz, bakimsizliktan calismiyor olabilir ve aylik en kotu asansorun 100-150 tl arasi bakim masrafi var ki, o asansoru calistirsalar yonetiminde can guvenligi adina sorumluluklari var. apartmanin elektirigi de var, fazla daire de olmadigina gore suan gayet normal bu ucret. Size makbuz vermek zorundalar zaten odeyeceginiz aidat a her ay.

Satın alan kişi önceki aidatlardan sorumlu degil. Tapuda tescil işleminden sonraki aidat borçlarından sorumlu
İcradan satılan dairelerde genelde sözleşmede önceden kalan aidatların ödenmesine dair bir madde bulunur. İcradan satılmasına da gerek yok bazen alıcı ve satıcı arasında anlaşma yapılır önceki dönemlerden kalan aidat borçlarını alıcı üstlenir.

bızde 35 tl verıyoruz.. çöp alınmıyor. ıkı haftada bır apartman temızlenıyor o da sadece vıleda yapılıyor... asansor bakımı-ortak elektrık ve su -olmayan cevre bakımı ve bacaların bakımı bu fıyatın ıcınde... bu parayı daırelerde oturanlar verıyor, daıre bossa ev sahıbınden tahsıl edılıyor.
ama dıyelım kı kalıcı bır tadılat yapılacak mesela ıc dıs ızolasyon gıbı o zaman bu aıdat degıl ekstra bır ucrettır, bunu da zaten ev sahıplerı oder..
bence cokta abartmayın, verın gıtsın, her ay yapılan masrafı faturalandırmak zorundalar zaten , gelır gıder tablosu asmaları gerek sıte gırısıne, sızde parayı verırken makbuz alın muhakkak...

Bunu hiç duymamıştım, ilk kez duydum. Mantıklı...

Evet ödemelisiniz.Benim üst katım bir seneye yakın boş kaldı ev sahibi ödedi.Hem ısınma masrafını da ödemek durumunda kaldı merkezi sistem olmadığı için

Emin misiniz?
Kalıcı giderlerden bahsediyorum ben de . Ben neden ödüyorum ki diyorum.
Çöp alınmıyor apartman görevlisi yok. Sadece haftada 1 temizliik. Haftada bir temizlik için 35*20: 700 tl normal mi
700 lira sadece temizlik için değil ki.Elektrik kullanılıyor temizlik yaparken su kullanılıyor.Temizlik malzemeleri kullanılıyor

Ben 4 katlı apartman da oturuyordum. Sadece haftada 2 kere merdiven siliniyordu. Daire başı 22 tl veriyorduk.
Asansörlü büyük bir apartman için 35 tl aylık çok fazla değil zaten.

Diğer siteler diyorsunuzda diğerlerinde artık yapılacak bişey yokmuştur ondan o aidat o siteye yetiyordur, siz kendinzi diyorsunuz sitede hiç bir şey yok diye.Sitede demirbaş olarak yapılacak şeylerin parasını ev sahibi öder daire boş olsa bile, ama elektrk,su gbi aidatları oturan kişiler öder. Ayrıca eğer bir yönetici oylamayla seçildiyse ve kurallara uygunsa 10tll için bile mahkemeye verebilir. bende 50 daireli bir stedeyim 100tl aidat veriyorum.

Ben çevre düzenlemesi iyi bir sitede oturuyorum
Aylık da 140 lira aidat veriyorum ama herşey çok güzel
Aidat konusu sıkıntılı önceki kiracıdan borç falan kalqan dairelerde herhangi bi yaptırım olmamış
Bazı dairelerin aidat borçları da 1000 i geçkin ama 35 TL için
Böyle bişey yapmazlar saçma olur yada inat

Aidat odemek zorunludur. Ya ev sahibi oder ya kiraci. Borcunuz 10tl bile olsa icra yoluyla alinmasi mumkun. Ama şu da var. Sizin de bu paralarin nereye harcandigini ogrenmeye hakkiniz var. Size tavsiyem. Yonetime bir dilekce yazin. 2 suret. Harcamalarin nereye yapildigini ogrenmek istediginizi belirtin. Diger sureti imzalatin siz de kalsin. Eger size bilgi vermezler ise yapilan icra takibinde bu belgeler isinize yarayabilir. Ama bu kadar kucuk meblaglar icin bu eziyetler cekilir mi derseniz bence cekilmez. Ama illa ki odemem diyorsaniz dedigimi yapin.

aidatla ilgili imzan yoksa sorumlu degilsin sozlesmeyi iyi gozden gecir bizim apartman aidat borcu baya fazlaydi bizde hizmet yok diye odemedik avukata verdi ama bizimki bin lira olmustu yasalara gore de apartman aidatindan ev hanesi sorumluymus ben ise basladigim an devlet maasimdan kesti sozlesmede adim falan bile yok ama ektra nokta biz toki de oturuyoruz o yuzden farkli olmus olabilir 35 tl icin vermez ama bekler cok olunca verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…