• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Yok artık ya hiç vicdanınız yok mu ya, gerçekten şu rakamları verip bir gr uyuyabiliyormusunuz? 6 kat binadan bahsediyorsunuz ya vay arkadas
Hanımefendi neden kadına sabah akşam 24 saat bina temizletip çöp toplatiyorum gibi anlamışsınız
Biliyor musunuz bu muhitte bu işin parası 750 ben gönlümle 1000 verdim
Tekerlekli çöp arabası var buna asansörlü çöpleri alip atması günde yarım saat
Haftada bir defa bina temizliği özellikle baktım 1 saat sürdü
Yani haftada 4 saat çalışarak 250 lira kazanıyor gibi düşünün piyasa bu ben ne yapabilirim
Bina sakinleri 100 lira aidat çok diyorlar bütçe benim değil ki binanın
O zaman sizde evinize temizlikçi alırsanız tam gün fiyatı 1000 lira siz 2 bin verin vermezseniz bu da benim gözümde merhametsizlik saatlerce cam kapı silecek sabahtan akşama yazık değil mi vermezseniz nasıl uyuyacaksıniz hadi bakalım saçma geldi di mi

Edit: bu hanım bu şekilde 10 a yakın binaya bakıyor bunu da komşulardan duydum geçimini böyle temin ediyor ve kendisi bana söyledi sizin kadar fazla veren yok dedi kaldı ki ben ona asgari ücret zammı ile birlikte zam yapacağımı da söyledim içiniz rahat olsun

Yöneticiye ne kadar gidiyor? Hadi şehirden şehre farklılık göstersin. Ama asgari ücret her yerde aynı. 3 bin tl den bahsediyor konu sahibi kıyaslanamaz bile. Hemen konuyu statüye nasıl bağladınız anlamadım.
Biz şu an yoneticiyiz. Para almiyoruz. Herkes kadar da aidat veriyoruz :) Ankara'da bizim çevrede para alan yönetici duymadım

Teşekkürler, duyuyorum genelde bu şekilde yapıyorlar..25 yıldır kapıcı maaş sigorta ödüyorum..herkes kendi çöpünü atsa problem kalmayacak aslında ..temizlik dışarıdan yaptırılır ,dikkat ediyorum dışarıdan hizmet alanlar daha memnun çok güzel temizliyorlar ..
Evet dışarıdan almak her zaman daha iyi gerçekten
Bizim binamızda yaşlı teyze çok yani yaşlı ortalaması yüksek kendi çöplerini atamazlar bizim muhitte bu işin fiyatı bu

Biz şu an yoneticiyiz. Para almiyoruz. Herkes kadar da aidat veriyoruz :) Ankara'da bizim çevrede para alan yönetici duymadım
Bende yöneticiyim para almıyorum alanı duymadım
Ama ben binada kimse almadığı için yöneticiliği 2. Defa yapıyorum bu yüzden de aidat vermiyorum bu sene

Hanımefendi neden kadına sabah akşam 24 saat bina temizletip çöp toplatiyorum gibi anlamışsınız
Biliyor musunuz bu muhitte bu işin parası 750 ben gönlümle 1000 verdim
Tekerlekli çöp arabası var buna asansörlü çöpleri alip atması günde yarım saat
Haftada bir defa bina temizliği özellikle baktım 1 saat sürdü
Yani haftada 4 saat çalışarak 250 lira kazanıyor gibi düşünün piyasa bu ben ne yapabilirim
Bina sakinleri 100 lira aidat çok diyorlar bütçe benim değil ki binanın
O zaman sizde evinize temizlikçi alırsanız tam gün fiyatı 1000 lira siz 2 bin verin vermezseniz bu da benim gözümde merhametsizlik saatlerce cam kapı silecek sabahtan akşama yazık değil mi vermezseniz nasıl uyuyacaksıniz hadi bakalım saçma geldi di mi

Ben temizlikçi aldığım ablayı yıllardır alıyorum ve her zaman fazla verdim oda mumla arasam bulamayacagim isler yapar yapti, bir şey sallamissiniz üste çıkmak için ama yok olmamış. Yaptığınız şeyin savunulacak tarafı yok, herkes hırsız gibi birsey olmus birde gönlümden demişsiniz diyecek birsey yok vicdan sizin tercih sizin. Rahat olsanız ztn bu kdr uzun yazmazsiniz benim açımdan problem yok açıklamasını da başta yazdım

Bildiğim kadarıyla kapıcı dairesini kiraya vermek yasak. Siz kira sözleşmesini nasıl yaptınız. Biri şikayet etse cezası var diye biliyorum
Orası bizzat belediyeden baktırdık kapici dairesi olarak geçmiyor normal daire olarak geçiyor mülkiyeti toprak sahiplerine ait

E siz köle çalıştırıyorsunuz. İhtiyacı olan, itiraz edemeyecek insanları sömürüyorsunuz.
Asla
Başka bir yorumcuya da yazdım size de yazayım bu muhitte bu işin piyasasi daha düşük ben böyle çıkardım
Kadının çalışma süresi haftada 4 saat ki zaten 10 a yakın binaya bakıyor gayette halinden memnun

Ben temizlikçi aldığım ablayı yıllardır alıyorum ve her zaman fazla verdim oda mumla arasam bulamayacagim isler yapar yapti, bir şey sallamissiniz üste çıkmak için ama yok olmamış. Yaptığınız şeyin savunulacak tarafı yok, herkes hırsız gibi birsey olmus birde gönlümden demişsiniz diyecek birsey yok vicdan sizin tercih sizin. Rahat olsanız ztn bu kdr uzun yazmazsiniz benim açımdan problem yok açıklamasını da başta yazdım
Yanilmissiniz uzun yazmam kendim için değil sizin icindi ben gayet rahatım
Evime kişisel bütçe ile aldığım olsa haklısınız bu ortak karar bütçe benim değil 18 kişinin parası söz konusu buyurun gelim siz yönetin ben göreyim:)

Yanilmissiniz uzun yazmam kendim için değil sizin icindi ben gayet rahatım
Evime kişisel bütçe ile aldığım olsa haklısınız bu ortak karar bütçe benim değil 18 kişinin parası söz konusu buyurun gelim siz yönetin ben göreyim:)

Beni niye ilgilendiriyor yahu herkes böyle demişsiniz savunma şekli bile tuhaf. Bu zamana kdr nasıl rahatsaniz öyle devam edin, ben değil 18 180 kişi gelse doğru bildiğimden şaşmam

Asla
Başka bir yorumcuya da yazdım size de yazayım bu muhitte bu işin piyasasi daha düşük ben böyle çıkardım
Kadının çalışma süresi haftada 4 saat ki zaten 10 a yakın binaya bakıyor gayette halinden memnun

10 a yakin binayı temizliyor cop alıyor ve asgari ücret bile alamıyor
Vay benim insanimin haline ya, ihtiyacı olmasa kim yaptırabilir seçenek olsa kim tercih eder savunmayın ne olur ya

Örnek olması açısından yazıyorum bizde sistem su şekilde
Yönetici benim aidat 100 lira kapici dairesini kiraya verdim 5000 liraya
Dışarıdan bir kadın ayarladım her akşam çöp alır pazar ve resmi tatiller hariç tabii
Haftada bir defa da temizlik yapar bu kadinin ayligi bin lira
Binamız 6 kat 18 daire
Aylık bin lira 6 katlı haftalık apartman temizligi , her akşam çöp için az değil mi ? Kadın çok muhtaç heralde kabul ettiğine göre.

valla kusura bakmayın da bu meslek bir sektör halini aldı. bizim görevlilerin evleri,yazlıkları,kendilerinin ayrı çocuklarının ayrı arabaları (modelleri de yüksek, düşük modeller sanılmasın) var. Allah daha çok versin herkes refah içinde yaşasın tabi de ben yıllardır çalışıyorum benim yok mesela, annem 30 yıllık memuriyetten emekli, onun da bir evi anca var. evi geçtim zaten alamam da ayağımı yerden kesmeye yetecek bir araba için denkleştiremedim, vazgeçtim. sanıldığı gibi gariban değiller yani. Hala sitenin tahsis ettiği evde bodrum katına sıkışıp evli çoluk çocuklarıyla torunlarıyla aynı yerde kalıyorlar. kendi evleri de kirada. bugün görevlimiz kovası bile olmayan paspas gibi bişeyle (evet "gibi bişeyle", paspasa benzer bir yanı yok kullandığı şeyin) 5 katlı apartmanı paspasladı güya. :kusmuk:bunları hak etmiyorlar mı 'ya gelmesin konu. herkes insanca rahat yaşamayı hak eder. ama artık ,işini hakkıyla yapanı tenzih ederek söylüyorum ki, bazıları cidden sömürü düzenine dönüşmüş durumda.
Kapicinizi Değiştirin?

Aylık bin lira 6 katlı haftalık apartman temizligi , her akşam çöp için az değil mi ? Kadın çok muhtaç heralde kabul ettiğine göre.
Çöp olayını bilmiyorum da adına kapıcı denince böyle düşük gibi kalmış. Bizim eski apartmanda da haftada iki kez merdiven silmek için biri gelirdi. O zaman işte 20-30 TL veriyorduk daire basi. 10 daire vardı. Şimdi 100 TL verseler 1000 TL yapar. Çöp yoktu ama bizde sadece haftada iki kere merdiven silerdi. Asansör falan yoktu. Viledayla siliniyordu. Kadınlar değişse de merdiven ücreti bu civarlarda oluyordu. Son zamanlarda apartmandan bir iki kişi silmeye başlamıştı.

Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
her saat çöp atılmaz çöp atılma saatleri vardır. söyledikleriniz baya bir iş daha napsın kadın.

Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Canim bir arkadaşınla yemeğe çıksan 2 kişi 1000 tl tutar, fukaranın 5 kuruş kazandığı paraya mı takıldın sen? Bir çok site aydati 3000 den başlıyor, siz epey uygun mütevazi bir apartmanda oturuyorsunuz anladığım kadarıyla, yazık ya kaç çocuklu kadin eline geçsin 5 kuruş, insan o çocuklara acır ekstra zekat verir , sen beş kuruslarina dikiyorsun gözünü..birde bodrum katta da oturmuyorlar demişsin , ya bu da mı battı...illa güneş yüzü görmesinler mı bu işi yaptıkları için? Biz ne ara böyle bencil olduk ? Verdikçe paylaştıkça Allah daha çok kazanç veriyor oysa ki...

Canim bir arkadaşınla yemeğe çıksan 2 kişi 1000 tl tutar, fukaranın 5 kuruş kazandığı paraya mı takıldın sen? Bir çok site aydati 3000 den başlıyor, siz epey uygun mütevazi bir apartmanda oturuyorsunuz anladığım kadarıyla, yazık ya kaç çocuklu kadin eline geçsin 5 kuruş, insan o çocuklara acır ekstra zekat verir , sen beş kuruslarina dikiyorsun gözünü..birde bodrum katta da oturmuyorlar demişsin , ya bu da mı battı...illa güneş yüzü görmesinler mı bu işi yaptıkları için? Biz ne ara böyle bencil olduk ? Verdikçe paylaştıkça Allah daha çok kazanç veriyor oysa ki...
o benim de dikkatimi çekti güneş görüyor evleri diyor 🙄
konu sahibi tek haklı olduğunuz nokta faturaları sizin ödemeniz
bunu mutlaka kaldırtın. bu çok suistimale açık bir şey çünkü. kendisi ödesin.onun dışında olanlar normal. ama 23 şairlik binaya da ne kapıcısı anlamadım. uygun olan kadını çıkartıp orayı kiraya verip apartman giderierine harcamak ve temizlik ve akşam çöp alımı için bir şirketle anlaşmak. sizin binaya kapıcı lüks bence

Asla
Halinden memnun mu mecbur mu?

Başkalarının da sömürüyor olması sizin de sömürdüğünüz gerçeğini değiştirmiyor ya da sizi haklı çıkarmıyor.

Nedendir bilmem apartman görevlilerine verilen paralar her zaman göze batar, bu kadar saçma bir düşünce görmedim. 8 bina 4 bloktan oluşan butik bir sitede oturuyorum. Sabah 9 ve akşam 5 te çöpler toplanıyor. Görevlimiz çöp arabasının yanında bir de paspas taşıyor çünkü çöp suyunu kontrol edemeyen medeniyetsizler var, sallıyor öyle kapının önüne sızıp kalıyor çöp, adamcağız çöpü alıyor akanları siliyor. Haftanın her günü bir blokta temizlik oluyor, kat aralarındaki camlar siliniyor, trabzanlar siliniyor, yerler siliniyor. Bahçe ayrı bir facia zaten, çoluk çocuğun pisliğin hiç bitiyor, her gün süpürülüyor, siliniyor. Yağışlı zamanlarda bina girişlerine ilave paspaslar konuluyor insanlar kaymasın diye sonra onlar temizleniyor. Gece gündüz güvenlik var, temizlik için de iki görevli var. Ayda 1.000 TL ödüyoruz her kuruşu helal olsun derim hep, temizlikten, çöpe, bahçe ve bitkilerin bakımına kadar her şey ile uğraşıyorlar daha ne yapacak insanlar. Temizledikleri yer resmen bir saat dayanmıyor aidat veriyoruz diye ekstradan pislik yapan var yahu o kadar medeniyetsizler. Dört görevlimizde asgari ücret alıyor ve bence emeklerine göre az bile. İnsan pisliğiyle uğraşmak kolay değil, geçen gün çocuğun biri asansöre işemiş böyle ekstralarla da uğraşıyorlar, ilaveten binanın altı otopark orası da temizleniyor sürekli daha ne yapsın insanlar, olmasalar iki günde pislikten boğuluruz, helali hoş olsun aldıkları para vallahi ben razıyım görevlilerden

Back
X