Apartman İçinde Bitmek Bilmeyen Kediler ve Pislikleri

Bir hamilelik gecirdinizmi bilemem ama her hamilelik bir değil ben erken doğum riskiyle yerimden kalkamadım mesela kapımın onu öyle olsa hayatta tenizleyemem wc ye gitmeye korkuyodum yemeğimi bile yapamayacak durumdayken böyle şeylerle uğraşamadım kimi hamilelere bu koku olum gibi gerçekten çevremde vardı öyle biri evinden çıkamıyordu üslup da öyle kötü degil

Hamamböceğide getirirler çokça
Ayni benim bibim kendisi uyurken yatarken öperim minik minik, hemen kolumu bi yalar bi ısırır seviyor mu dövüyor mu belli değil
Oda doverek sevenlerdenmis herhalde ablamin kedisi vardi uyududugunda yanina uzanir bende yatmak isterdim uyanir uykulu gozlerle soylenir soylenir (artik kufur mu ediyordu ebeme mi saydiriyodu bilemiyorum) gider baska bi yere yatardi

Gwrcekten cok kedi baktim ama su kolumu isirarak uyuyan cok degisik geldi resmen kolum agzibda uyudu

Bibicim toxoplazma riski var ama bu sadece kedi ile sınırlı degil çiğ et iyi yıkanmayan sebze bile risk yani. Benim hamileliğim ilk başında test yaptılar bağışıklığım vardı sorun olmadı ama konu sahibi zaten kum temizlemek te istemiyor.

Çok şanslısınız. Ben de tokso pozitif çıksın diye dua ettim ama olmadı. Kedim var ama ondan sıkıntım yoktu, daha çok aman bu sebze iyi yıkandı mı takıntımdan dolayı.

Çok şanslısınız. Ben de tokso pozitif çıksın diye dua ettim ama olmadı. Kedim var ama ondan sıkıntım yoktu, daha çok aman bu sebze iyi yıkandı mı takıntımdan dolayı.
Çok üzüldüm fıstık belki şimdi bağışıklığın olmustur. Biz parazit aşısını atlamıştık sanırım ondan bünye alıştı

Çok üzüldüm fıstık belki şimdi bağışıklığın olmustur. Biz parazit aşısını atlamıştık sanırım ondan bünye alıştı

Bir daha yaptırıcam ama bilemiyorum ki. Sokakta orda burda her hayvanı da severim, izbe yerlerde bir sürü yemek de yedim hani salatalarından falan bulaşırdı belki. Taylandda sokak satıcılarından yemek alıp yemiştim, gene de bana mısın demedi bu tokso. Artık olmam herhalde.

Bencede kedi temiz hayvandır. İnanın istemeyerek yapıyodur kapı önüne. Çünkü çıkamıyodur apartmandan. Ona bi çözüm bulursanız bu dert ortadan kalkar.

Tayland bi zahmet olma yahu

Tayland bi zahmet olma yahu

Heeey taylanda kusma efekti olmaz bi kere
Olayım diye uğraştım. Çünkü ben yemek yediğim yere dikkat etmekten hoşlanmıyorum. Hamburgerin içine giren kıvırcık bile iyi yıkandı mı acaba diye stres yaparım ben. Tokso hamilelikte geçirince en iyi ihtimalle düşüğe sebep oluyor çünkü.

Kediye yazik ya, kimbilir hayvancagizlar nasil rahatsiz oluyorlar, ne ugras veriyorlar cisini temizlemek icin de temizleyemiyorlar. Cakma panter emel dediginiz kisilerle dogru duzgun konusun, orta yolu bulun. Hayvanlarin dogasina aykiri saga sola isemek (kizginlik donemleri, hastalik vs disinda) zaten, onlara da yazik.

Vay ben böyle dünyaya, adaletsizliğe ne diyeyim
Ademoğlu sıcacık evinde misler gibi kışı geçirirken
Soğuktan titremezken, bebeğini buz zemine taş betona doğurmayıp ölümünü izlemezken, ve sırf bu yüzden günlerce başında bekleme gereği duymazken....
Açbilaç kalıp gerekirse aralarındaki en zayıfı parçalayıp yamyamlık yapmazken
Yani şartlar gereği bütün bunlara gerek yokken. :)))
Konuşmak ne kolayyy.
Akşam akşam hopladım şimdi. Gödüklerim geldi gözlerimin önüne

Zira biz değil miyiz dağdan gelip bağdakini kovan, doğal yaşam alanlarına dev gibi binalar diken
Üstelikte buna rağmen taşlayan sopalayan tecavüz eden öldüren bitiren...

Vay dünya seni....
Hakkaten yıkılsın..

Kediler ulu ortaya pek yapmaz ya bizim de apartmanda olurdu kuytu koseye yapiyorlardi hep havalar soguk geceleri apartmanlar sicak biraz daha idare etseniz bende suan hamileyim apartmanda olsa kapimin onune cisini kakasini yapsa eldiven takar temizlerim:) biraz ugrastirsinlar bizi nolcak zaten disardaki hayatlari yeterince zor insanlar sevmiyor onlari bahar geldikten sonra zaten onlarda girmez ilir hava

Kapınızın önündeki çişi kuru bir bezle silip aynı bezi panter emelin kapısına sürün. Böylece koku oraya bulaşır ve kediler oraya da çiş yaparlar.

apartman içine yapıyorlarsa mutlaka dışarı çıkmak isteyip çıkamadıklarındandır siz kapıyı gidip açın, fırlar giderler zaten. onun dışında kapınızın önüne kolonya sıkın kokulu bişeyler dökün sizin kapıya gelmezler ama ne olur hayvanlardan nefret etmeyin.

Kedileri sevmek çok güzel ama keşke biraz insan da sevsek. Benzer bir durumu ben de yaşadım ve taşınmak zorunda kaldım malesef. Gece sokaktan gelen miyavlamalardan korkarak uyanacak derecede kedilerden korkuyorum. Geçmişte ciddi travma yaşadığım bir olay gerçekleşti ve tedavi olmama rağmen de gelişme kaydedemedim kedi korkumla ilgili. Sırf bunun için yüksek kattan ev tuttum, yan binanın bodrumundan kedi giriyor giriyor fazladan kira vereceğim diğer bir evi seçtim. Buna karşılık da apartmanımıza alınan kediler dairemin kapısında uyudukları için haftada en az 1-2 gün evden çıkıp okuluma gidemediğim oldu.
Daha da kötüsü besleme kısmıydı. Evimin hemen çaprazında bir hayvan parkı vardı ve ben hayvanlar için bıraktığım suyu ya da yiyecekleri oraya bıraktım. Komşularımda apartman girişine bırakmayı tercih ettiğinden eve geldiğimde kapıma yaklaşamıyordum. Kendilerinden iki metre ilerideki parka bırakmalarını rica ettiğimde de hayvan düşmanı oldum. Korkumla ilgili bütün gereksiz detaylarla beraber durumu komşularıma rahat bir on kere anlatmışımdır ama durum malesef değişmedi. Bu arada binaya alınan kedilerden birisi parmaklıklara sıkışıp yaralandı, veterineri arayıp ben ilgilendim. Yani sevmiyor da değilim. Hayvanların yaşam hakkını sonuna kadar savunuyorum ama o haktan bende de var. Uğrunda çaba harcadığım konularda anlayış bekleme hakkım da.
Uzun bir mesaj oldu içimi dökmüşüm epeyce. Uzun lafın kısası hayvancıkları koruyup gözetelim tabi ki ama insanlara da benzer saygıyı duyalım lütfen. Bazılarımız uzaktan seviyor olabilir.

bir de kapınzın resmen eşiğine işedilerse sirke dökün biraz çünkü zor durumda kaldıklarında orası onların kokusu oldugu için gelip aynı yere işeyebilirler. sirke kesin çözüm.

Ben de kedileri cok severim ama oyle bir manzarayla karsilasmayi ozellikle bu 7 aylik hamile halimle hic istemem.
Kediler de uzun sure cikamiyorlarsa disari illa yapacaklar normal yani.
Diger apartman sakinleri ile konusun havalar duzeldi. Zaten kedi evi de varmis. Cikarilsin disari.

konuyu ve durumumu anlayışla karşılayanlara teşekkürler.

gölet olarak da işer mi diye sorular geldi, ekte sokak kapımın tam önünde çektiğim sidik fotosunu paylaşıyorum (DİKKAT DİKKAT: MİDESİ KALDIRMAYANLAR LÜTFEN AÇMASIN)

Edit: Her yaptığında genelde bu boyutlarda oluyor "gölcük".

Eklentiler

• IMG_5018.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 96
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…