• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

APARTMAN KURALLARI?

Oturduğunuz ev kağıttan mı , yoksa aşağı komşunuzun psikolojik sorunları mı var ?

Ya amaaan muhattap olmayon bence böyle hasta insanlarla gürültüyle ilgili sıkıntınız var belediyeye dilekçw yazın ölçüm yapsınlar deyin.. ben anlamıyorum bu insanları işleri güçleri yok çevre dairwlwrden gürültü gelsede aksiyoo yaşasak diyolar heralde

Apartman girişine asılan yazıyı abartmadan aktarıyorum. " lütfen klozetkerınıZe saç, ıslak mendıl, peçete atmayınız. Hepinizin banyosunda ÇÖP KOVASI vardır herhalde".

Yakında gece yaptığımız banyoya da karışır bu komşular. Yaa sabır!

içimi rahatlattınız arkadaşlar ben de kendimi sorun çıkaran rahatsız eden tiplerden görmeye başlamıştım. Kurallara uyulmasına ben de karşı değilim ama kurallar insanların özgürlüğünü kısıtlayıcı seviyede olmamalı. süpürge olsa neyse başka zmn yapayım dersin ama banyo bu ya her vakit girilebilir hava kış kurutmadan çıksan hasta olursun. anlayışsız insnalarla birarada olmak çok zor gerçekten

Apartman girişine asılan yazıyı abartmadan aktarıyorum. " lütfen klozetkerınıZe saç, ıslak mendıl, peçete atmayınız. Hepinizin banyosunda ÇÖP KOVASI vardır herhalde".
Bu yazının bir benzerini bizede astılar,ama tabi kibar bir şekilde yazmışlar uzun bir yazıydı yazarken komşuluk haklarından falan söz etmişlerdi ama yazmaları gerekti,çünkü klozetten atılanlar yüzünden bahçedeki loğar tıkandı aklınıza ne gelirse çıktı çorap bile atmışlar,diğer seyleri söylemiyorum bile.

Canım Koalina Koalina arkadaşımıxın dediği doğru sabah7 akşam 7 kuralı var.. Bizim ev aldığımız sitede yönetim sabah 10 akşam 6 kuralı koymuş mesela akşam 6 dan sonra yada sabah 10 dan önce herhangi bir makine aç anında kapıya görevli geliyor şikayet olursa .. Seni anlıyorum iki arada bir derede sende kendi ihtiyaçlarını yapmaya çalışıyorun malum bebiş var başında ama insanlar artık ne yazıkki çok anlayışsız 5 dk bile tahammül edemiyorlar :KK43:
Vallahi kaçın o siteden ya:) Ben işten 6 da çıkıyorum eve gelmem 7:30 Mesela 20:00 de misafirim gelicek diyelim.Napıyım 5 dakika elektrik süpürgesini çalıştırmıyım mı? Saçmalık silsilesi.Genel toplum kuralları diye birşey vardır.Genel olarak herkesin bildiği ve uyduğu.Buna göre de akşam 22:00 sabah 07:00 dir. Cumartesi günü çalışan biri sabah duşa girdi saçını kurutu diyelim.Ne dicem sabah sabah duşa girilir mi dicem? İşe giden bir insana kızıcak mıyım çok saçma.

Sizin apartmandakiler benim üst komşuları duysalar, binada barındırmazlardı her halde:)
Her akşam yatak odasının üstündeki odada bir komodin (yani bizim tahminimiz öyle) bütün odayı geziyor.
Üstelik yaşlı 2 insan oturuyor ne yapıyorlar bilmiyorum artık :KK22:

Gece 1 de bile kurutuyorum bazen saçımı e napalım çocuk ancak uyuyor biz de geç yatıyoruz filan . Bizim üst kat gece 3 de duş alır dersin bizim banyoda sanki adam:) gereksiz muhabbetler ev hali cnm olur yani saçmalamış sizin komşular..

Merhaba arkadaşlar. sizin bi konuda fikrinizi almak istiyorum dün akşam apartmandan şikayete geldiler. saat 9 30 da saç kurutma makinesini çalıştırmak yasakmış. ben de geçen akşam 11 30 da çalıştırmıştım. malum çocuklar uyuyana kadar banyo için bile zaman ayıramıyorum kendime. böyle bi sınırlama olabilir mi. alt komşum sürekli şikayet halinde yazın da bi gece klimayı çalıştırmıştım. ses yapıyo uyuyamadım diye şikayet etti. size de danışmak istedim yaptığım yanlış mı yoksa bu sınırlama mı abartılı.

apartmanınız kat mülkiyetine geçmişse, kat malikleri kurulu toplanmış ve karar almışsa, mümkün.

Kabahatler kanununda yaziyor zaten saatleri hafta ici 13 ve 15 aksam 19 ve sabah 7 pazar gunu tum gun istirahat sayildigi icin gurultu yapilamaz cezasi 2015 yili itibari ile 100 tl dir. Bunlar apartman kurali degil kanun maddesi zaten uyarilmak guzel degil ama sizde daha dikkat edersiniz

Binaların ses yalıtımlarının kötülüğünden kaynaklanıyor zannedersem.
Yani bırakın saç kurutma makinesi ve süpürge sesini, yukarıdakilerin oyunlarının efektlerinden hangi oyun oynandığını anlayabiliyorum.
Hatta geçen günlerde "yarın tatil mi bak bakalım kanallara" dedi baba, kızı da baktı ve sanırım tatil olduğunu anlayınca bir sevinç çığlığı attı.
Bayağı aynı evde yaşıyor gibiyiz, telefonlarının titreşimlerini, tuvalet ve banyo seslerini duyuyoruz; haliyle insanların rahatsız olmaları anormal değil. Saç kurutma makinesinin sesinden ne olacak diyenler için bulduğum desibelleri paylaşayım:

SES SEVIYESI (dB) BILINEN SESLER

0 dB Insan kulaginin duyabilecegi en düsük ses
30 dB Fisilti, sessiz konusma
50 dB Yagmur düsüsü, sessiz ofis, Buzdolabi, Havalandirma
60 dB Bulasik makinasi, Dikis makinasi, normal bir konusma.
70 dB Yogun trafik, elektrikli süpürge, saç kurutma makinasi
80 dB Çalar saat, Metro ;fabrika gürültüsü
90 dB Tras makinasi, Kamyon trafigi, Çim biçme makinasi
100 dB Kar araci, çöp kamyonu, müzik seti
110 dB Rock konseri,elektrikli Testere
120 dB Uçagin havalanisi, gece klübü
130 dB Delici çekiç
140 dB Av tüfegi, Hava hücum uyari sistemi
180 dB Roket firlaticisi

Sizin duvarlar kagittan mi yahu... Sac kurutma makinasini ben bile bizim evde bir odadan diger odaya duymuyorum. Sacma bence. Binalari biraz daha kaliteli yapsalar iyi olur.

BİRAZ DAHA DİKKAT EDERSİN DİYENLERİN NE GİBİ Bİ ÇÖZÜMLERİ VAR ARTKADAŞLAR NAPABİLİRİM MESELA

Bu yazının bir benzerini bizede astılar,ama tabi kibar bir şekilde yazmışlar uzun bir yazıydı yazarken komşuluk haklarından falan söz etmişlerdi ama yazmaları gerekti,çünkü klozetten atılanlar yüzünden bahçedeki loğar tıkandı aklınıza ne gelirse çıktı çorap bile atmışlar,diğer seyleri söylemiyorum bile.
Çorap mı :KK57: başka şeyleri tahmin etmek bile istemiyorum

Odada kurutsanız ses tüm apartmana yayılmaz. Gece yapacaksanız başka bir oda da kurutun bence. Çünkü o banyoların baktığı apartman boşluğundan ses çok fena geliyor. Banyonuz o boşluğa bakıyorsa gece 11 de o ses rahatsız edebilir bence de.

Back
X