APARTMAN KURALLARI?

Ben apartman içi gürültü konusunda anlayış gösteremeyen insanlardan biriyim. Sessiz sakin bir yapım var; eşimin de öyle. Ayrıca tüm kurallara da mümkün olduğunca uyuyoruz. Bu nedenle komşularımızın da böyle olmasını bekliyorum : )

Lakin ben bile bu fön makinası saçmalığını anlamadım. Apartman içinde böyle yazılı bir kural listesi vs. var mı? Tüm yazılanları okumaya çalıştım, ama kaçırmış olabilirim. Sonuçta neye göre yasak belirlemişler? Bir dahaki sefere böyle bir sorun yaşarsanız apartman yönetmeliği vs. isteyin. Bakalım ne diyecekler...

Napçağımı bilmiyorum arkadaşlar ya. bi de uyarı yöneticiden geldi. saç kurutmak bi lüks falan değilki ben inadına da yapmıyorum bunu sadece saçlarımın diplerini 5 dk içinde kurutup çıkıyorum hemen. gereklilik bu hele ki sinüziti olan biri için. üstelik çocuk var sık sık ateşleniyo banyoya sokuyoruz sonrasında da saçlarını kurutuyorz daha da beter olmasın diye. bunlar gereklilik değil midir. benimde üst katımda çocuk var sürekli bağrışıyolar annesinin de bağırmaları geliyo üstelik oyuncakları takır tukur yerlere atıyolar. bigünden bigüne gidip de şikayet etmedim. beraber yaşamanın elbetteki kuralları olacak gürültü yapamazsın çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi matkaptır falan tamam ama saç kurutma makinesinin sesinden şikayete gelmek acaip gerçekten. hepimiz insanız öutlaka öyle veya böyle gürültü oluyo ne kdr dikkat etsen de elindeki bardağı düşürür kırarsın onun gürültüsü olur. bunlar nasıl engellenebilecekki. apartman dairesinde yaşıyosan saç kurutma makinesi sesine anlayış gerek bence. üstelik aynı sitede oturan diğer arkadaşım 1 de 2 de çalıştırdığını söylüyo

Valla 12ye kadar istediğinizi yaparsınız. Ki fön makinesinden ne kadar ses gidebilir. Ayrıca insan gecee 3te banyo yapmak zorunda kalamazmı? Hastalandım belki belki fenalaştım bi duş alıp rahatlim istedim ıslakmı uyuyayım. Elektrik süpürgesi çamaşır makinsei olmadıkça kimseyi de ilgilendirmez evimdekiler.

Napçağımı bilmiyorum arkadaşlar ya. bi de uyarı yöneticiden geldi. saç kurutmak bi lüks falan değilki ben inadına da yapmıyorum bunu sadece saçlarımın diplerini 5 dk içinde kurutup çıkıyorum hemen. gereklilik bu hele ki sinüziti olan biri için. üstelik çocuk var sık sık ateşleniyo banyoya sokuyoruz sonrasında da saçlarını kurutuyorz daha da beter olmasın diye. bunlar gereklilik değil midir. benimde üst katımda çocuk var sürekli bağrışıyolar annesinin de bağırmaları geliyo üstelik oyuncakları takır tukur yerlere atıyolar. bigünden bigüne gidip de şikayet etmedim. beraber yaşamanın elbetteki kuralları olacak gürültü yapamazsın çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi matkaptır falan tamam ama saç kurutma makinesinin sesinden şikayete gelmek acaip gerçekten. hepimiz insanız öutlaka öyle veya böyle gürültü oluyo ne kdr dikkat etsen de elindeki bardağı düşürür kırarsın onun gürültüsü olur. bunlar nasıl engellenebilecekki. apartman dairesinde yaşıyosan saç kurutma makinesi sesine anlayış gerek bence. üstelik aynı sitede oturan diğer arkadaşım 1 de 2 de çalıştırdığını söylüyo
aynen öyle. Sen ne yap biliyonmu toplantıda falan şikayer et alt kattakilerden. Ama şöyle olaun. Sifon sesi gelior, mutfaktan bardak sesi geliyor tv sesi geliyor gibi. Bunlar zorunlu dicekler bunlardan rahatsız olunmaz dicekler. Sende banyo sonrası saçlarımı kurutmakta bnm için zorunlu kusura bakmayın dersin. Bi kağıt kalem götür birde. Dilerseniz duş alcağım saatleri yazında ona göre kurutayım saçımı deyin. Bunun zaruri olduğunu anlarlar belki

Bende ortak yaşam alanlarında gürültü yapılmasına karşıyım..Herkes dikkat etmeli ve birbirine saygı duyup gürültü yapmamalı,gereken önlemleri almalı...Ama saç kurutma makinesinden rahatsız olunması inanılır gibi değil..Kendileri saygı bekliyorsa,sizinde hayatınıza saygı göstermeli..Çünkü saç kurutma olayı bir ihtiyaçtır..Elektrik süpürgesi,çamaşır ve bulaşık makineleri gündüz de çalıştırılabilir bir aciliyeti yok..Ama banyo yapmak,saç kurutmak bunlar gerekli şeylerdir ve kimsenin keyfine göre ertelenemez..11de değil gece 2de de banyo yapıp,kurutabilirsin..Acil bir durum olur,yıkanmanız gerekir yani bunun hesabını mı vereceksiniz birde? Bu en fazla 5 dakikalık geçici birşey yani, bunada sabır göstermiyorlarsa ben karşı tarafta bir art niyet ararım..Siz ihtiyaçlarınızı gidermeye devam edin,istedikleri kadar şikayet etsinler gerekeni söyleyin, kimse sizin hayatınıza bu kadar karışamaz..

Şaka gibi abartmislar bayagi demekki bizim apartmanda yasasalar kapiya polisle dayanirlar malum saygisiz bir apartmanda oturuyorum

yani 9 buçuk tan sonra halvette olamayacak insanlar yaaa:KK70::KK70::KK70: çok garip... insanların yatak odalarını bile saate tabi tutmuşlar... yada banyo yapmadan mı yatacak bu insanlar???

banyonun havalandırmasını sacınızı kurutana kadar kapatın isterseniz o havalandırmadan öyle ses gidiyor ki alttaki kızların banyo boyunca detone detone sarkı söylemelerini bile duyuyorum:)..

eger cok seslıyse daha gurultusuz bir fön makınesı olabılır.

bundan baska da yapacak bir sey yok komsularınız kusura bakmasın. siz de üzülmeyin bir daha gelirlerse de sus pus kalmayın.

O nedir ya:/ saç kurutma sesini nasıl duymuşlar .ya gece Yarısı Çalışınca be oluyor bu makşneye

Senin gibi insanların olduğu bir apartmanda oturmak isterdim.
bizim apartmanda komsuluk cok onemli herkes birbirinin yardimina 24 saat kosar sirf bu yuzden tasin deseler tasinmam yani allah razi olsun komsularimizdan herkese nasip etsin . sizleride bekleriz apartmanimiza :)))

bizim apartmanda komsuluk cok onemli herkes birbirinin yardimina 24 saat kosar sirf bu yuzden tasin deseler tasinmam yani allah razi olsun komsularimizdan herkese nasip etsin . sizleride bekleriz apartmanimiza :)))
Bizim sıkıntımız olsa gidecek kimse yok :( Asansörde bile selam verilmiyor.

Ah birde ben anlatim üst kat komşumu!!!3 ay oldu taşınalı,ben taşındık'tan 20-25 gün sonra üst kattakiler taşındı (taşınmaz olsalardı )Taşındıkları günden itibaren sürekli evde eşya çekme ama nasıl sesler,oturdukları koltuğu,demir sandalyeyi hiç durmadan çekermi bir insan ya!!!Eşimle dedik önce yerleşiyorlardır,Kapı çarma sesleri,sürekli güm güm diye yürüme sesleri v.s
15 gün kadar sonra,eşime artık kibarca uyaracağımı söyledim.Yukarı çıktım,merhaba,öncelikle hoşgeldiniz diyerek lafa başladım.Yeni bina olduğunuz için,aşağı katı boş sanabilirsiniz,ben alt kat komşunuzum,böyle böyle derken,onlar anne,kız beni suçlu çıkarmaya başladı.Dondum kaldım,hamileyim,ilk bebeğim.Eşim ve ben yaşıyoruz,eşim sabah gidip,akşam gelen biri.Bense çok dikkat eden,hamileliğin verdiği sıkıntılardan dolayı hep uzanan biriyim.Kibarlığımı bozmadan,bir şeye ihtiyaçları olduğunda çekinmeden gelebileceklerini söyleyip,indim.
Bir iki gün dikkat edilir gibi oldu,sonra devam!!!Sabahları yatak odamın penceresinden yukarı'dan halı çırpıldığını farkettim,arkasına elektirik süpürgesini kadın çalıştırıyor 8:30 8:45 arası bu ev ve eşyaları üzerimize yıkılıyor sanki..
Gene sabah 8:00'De çırparken,bu halimle yataktan bir fırladım,pencereyi açtım,hanımefendi napıyorsunuz siz,dedim bu yüzüme doğru bir iki kez çırpttı,çırpttı içeri kaçtı.eşim çıkmama izin vermedi.Doktor bizi uyardı sinir stres yok,erken doğumu tetikler diye.Bunları'da yutmuş oldum.Allah'a havale ettim,onun adaletine bıraktım.
Oturduğum site iyi bir site.Ama insanda görgü sıfırsa,saraya'da gitse maalesef aynıdır.
Hafta içi saat en erken 10:00'dan önce elektirikli,ses yapan aletler çalıştırılmaz.Gece'de 10:00'dan sonra.Hafta sonu daha'da saygılı olmak lazım,herkesin dinlenme,tatil günüdür.

Kizlar kat malikleri toplantisi oldu toplantida sac kurutma makinesi tartismali kaldi. Ben de islak saclarla yatcam artik mecbur alt tarafimizda yeni evli bi cift var onlar rahatsiz olmuslar. Benim kizla oglanin sesinden de rahatsiz oluyolarmis ne diyimki ben simdi. Daha yeni tasindim sayilir eskisehirde oturuyoruz severek de tasindim ama senirden bile soguttular

Saçlarını salonda kurut canım, eğer salonda yatan kimse yoksa duymazlar...

arkadaşlar yönetmelik değişti artık akşam 7 den sonra ses yapılmayacak

Apartman Gürültü Yönetmeliği!

Apartman Gürültü Yönetmeliği’nde 2013 Temmuz tarihi itibari ile yeni bir düzenleme getirildi. Söz konusu düzenlemeye göre gürültünün yasaklanma saatinde değişiklikler yapıldı.

Bu düzenlemeye göre, gürültü saati 23:00 ile 07:00 arasındayken, bu süre 19:00 ile 07:00 saatlerine düşürüldü.

Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre uyulması gereken diğer apartman kuralları şu şekilde sıralanıyor:

- Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.

- Mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketler yasaktır.

- Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir.

- Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.

Apartmanda gürültü yapmanın cezası..

Apartmanda gürültü yapmanın cezası, Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında düzenleniyor. Bu kanunlara göre, suçun niteliğne göre yaptırım para cezası olabileceği gibi, hapis cezası da olabiliyor.

Kabahatler Kanunu

Madde 36 - Gürültü

(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.

(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

Türk Ceza Kanunu:

Kişilerin huzur ve sükununu bozma

Madde 123- Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir

çamaşır makinesi yasaklar arasında yok apartmanımızda. elektrikli süpürgeyle kurutma makinesi filan vardı. uyarı bıraktılar dün eve kapıcıyla. banyoda çalıştırmıştım diğer odalar kirlenmesin diye saçlar uçuşuyo malum.
bende çalıştırıyorum elde değil
ama banyodan çok ses gider canım
ben salonda çalıştırıyorum en fazla 2 dk
bence buna dikkat et yeter

Back
X