APARTMAN KURALLARI?

Gece ses daha cabuk ve yuksek yayilir o yuzden odada kapinizi kapatarak kurutun sorun olmaz
Benim ust katim gece camasir yikiyor makinasi kurutmaya gectimi ben yataktan firliyorum bunu bana yapmaya hakki var mi yok! Sabah 5 e kadar uyumadigimiz zamanlar oldu hele ramazanda uykusuz oruclu ise gidip geldim ev insanlarin huzur bulmasi gereken kisisel alanidir baskasinin huzur ve sukununu engellemeye hakkimiz yok o yuzden daha dikkatli ve bilincli olmamiz sart

Klimayi bilmemde fon sesi nasıl gitmiş aşağıya sizin evini dinliyorlar yoksa :)

gerçekten bazen rahatsız edici olabiliyor fön makinesi sesi, ama 5 dk için büyütmelerine hiç gerek yokmuş

Sabah işe gitmeden önce duş alıp saç kurutmuşluğum var. Ben kuruturken rahatsız olurum ses gider diye ama kurutmadan da çıkılmaz sonuçta. Kimse de tek bir laf etmedi.

Komşu herkesin evini dinleyen meraklı bir tip olmalı. Eski oturduğumuz apartmanda yan komşumuz herkesin telefonunun zil sesini bilirdi.
Böyle bir kural olamaz.

Merak ettim o_O

Sizin apartmanda günde kaç kez tuvalete gidilecegine, kaç gram yapılacağına (yani apartman logarını zorlamamak açısından ) kaç defa sifon çekilmesi gerektiğine de müdahele ediliyormu :KK17::KK17:

Bu nasıl şey insansın ses de olur gürültüde.Benim üst katındaki amca gecenin ucu dördü tak diye klozet kapağını bırakıyor.Apartmandan zaten yürürken ses geliyor. Üniversiteli oğulları var on ikiden sonra müzik sesi geliyor.Ben çıkıp şikayet etmedim.Yaşıyorsan ses olacak tabiki.Rahatsız olan apartmanda oturmayacak.Bende sitede oturuyorum taşınırken yönetici ile konuştum iki oğlum var çocuk bunlar koşar oynar sıkıntı olacaksa evi tutmayalım dedim.Olur mu onikiye kadar kimse kimseye karışamaz dedi.Taşındık alt komşu küçük oğlumun koşmasından şikayetçi oldu.Kapıcıyı gönderdi kapıya geldi diafondan aradı resmen taciz etti.Ev sahibini aradık yöneticiyi aradık.Biz başta konuşmuştuk dedik.Yönetici alt kattakiyle konuştu ev sahibimde aramış.Uç yasında çocuk koşacakta oynayacakta.Bazen gece huysuzlanıyor ciyak ciyak ağlıyor.Kimse kusura kalmayacak rahatsız olan müstakil eve gitsin.Bir şey değişti mi hayır şimdi de duvara vuruyor bende ayağımı vuruyorum.Senin komşuların abartmış fön sesinden rahatsız oluyorlarsa saat 11.30 yazık size.Allah yardımcınız olsun.

Ohovvvv apartmana gel 9.30 da fon makinesi sesine rahatsız olmuşlar :KK53:
Senin komşun gelsin bide bizim siteyi görsün kağıttan hallice duvarlarimizla kocaman bi aileyiz biz...gecenin köründe keyfi makara gürültüsü çıkarmadiklari sürece sorun yok..yalnız banyoda çalışan fön makineleri apartman boslugundan felaket gürültü yapıyormuş uzun ve kurumayan saçlarım olduğunu "ne eziyet cekiyosun yavrum kes şu saçlarını" diyen 3 kat asagida oturan 80 lik komsumdan nasihat alınca anladım:KK14:

yuh yani 9 buçuk nedir ya ilkokul öğrencilerinin yatma saati ayrıca 12 ye kadar tv falan açık olmuyor mu zaten saç kurutma makinesi sesi nedir ya hayret

Bence bir dahaki toplantıda söyleyin. Çamaşır makinesi 10 dan sonra çalışmasın tamam ama saç kurutma makinesi 5 -10 dakikalık bir iş. Bu sorun olmasın deyin, en azından 12 ye kadar. Ayrıca sinüzit bende de var. Saçlarımı akşamında kurutmazsam, günlerce çekerim. Abartmışlar

konuyu bir kac ay once okusam ammada abartmislar derdim misafirlige gittigim ve gorunurde baya baya hatri sayilacak evin lavobasina girdigim de cok sasirdim yan komsusu banyo yapiyordu ve adam sanki yanim da sarki soyluyordu . Oyle bi ev de oturmak istemezdim iki bin lira kira oduyorlar ustelik . Duvarlariniz cok ince sanirim ayrica rahatsiz oluyorlarsa ciksinlar efendim dokuz bucukta davul zurna bile calsaniz karisamazlar.

valla klimada calıstırırım sac kururtma makıneside rahatszı olan defolur gider deseydin ne sacma sey oldu be ben evimde rahat edemicem
valla böylelerine yüz verdikce tepenize cıkar

bizim kayn komusyla bi altı telefon icat edilmemis gibi kapıya cıksınlar diye duvara 3 kere güm güm güm vuruyolar diger cıkıp ona bagrıyo kızzz evdemisin sana gelcez diye haberlesiyolar bagzen mac oluyo benim esim vuruyo gol olmadı ulan tarzında felaket bi galatasaraylıdır kendisi cıkıyo kapıdan camdan bende diyo yanlıs alarm gir iceri :))

Canım @Koalina arkadaşımıxın dediği doğru sabah7 akşam 7 kuralı var.. Bizim ev aldığımız sitede yönetim sabah 10 akşam 6 kuralı koymuş mesela akşam 6 dan sonra yada sabah 10 dan önce herhangi bir makine aç anında kapıya görevli geliyor şikayet olursa .. Seni anlıyorum iki arada bir derede sende kendi ihtiyaçlarını yapmaya çalışıyorun malum bebiş var başında ama insanlar artık ne yazıkki çok anlayışsız 5 dk bile tahammül edemiyorlar :KK43:
ooo sacmalık ben aksam 10 dan sanra camasır bulasık atıyorum gece temzilik yapıyroum cünkü esim sabah uyuyo aksam ise gidiyo

12ye kadar suren var canim istedigini calistir 50desibel diye de bir sinir varmis bu arada
duvarlar cok ince yan komsuyla muhabbete baslicaz yakinda odalardan o derece
evimde de rahat edemiceksem artik...

Bu nasıl şey insansın ses de olur gürültüde.Benim üst katındaki amca gecenin ucu dördü tak diye klozet kapağını bırakıyor.Apartmandan zaten yürürken ses geliyor. Üniversiteli oğulları var on ikiden sonra müzik sesi geliyor.Ben çıkıp şikayet etmedim.Yaşıyorsan ses olacak tabiki.Rahatsız olan apartmanda oturmayacak.Bende sitede oturuyorum taşınırken yönetici ile konuştum iki oğlum var çocuk bunlar koşar oynar sıkıntı olacaksa evi tutmayalım dedim.Olur mu onikiye kadar kimse kimseye karışamaz dedi.Taşındık alt komşu küçük oğlumun koşmasından şikayetçi oldu.Kapıcıyı gönderdi kapıya geldi diafondan aradı resmen taciz etti.Ev sahibini aradık yöneticiyi aradık.Biz başta konuşmuştuk dedik.Yönetici alt kattakiyle konuştu ev sahibimde aramış.Uç yasında çocuk koşacakta oynayacakta.Bazen gece huysuzlanıyor ciyak ciyak ağlıyor.Kimse kusura kalmayacak rahatsız olan müstakil eve gitsin.Bir şey değişti mi hayır şimdi de duvara vuruyor bende ayağımı vuruyorum.Senin komşuların abartmış fön sesinden rahatsız oluyorlarsa saat 11.30 yazık size.Allah yardımcınız olsun.
aynen rahatsz olsan ceksin gitsin derim ben böyleleri dolmustata var ay cok sıkısık ay söyle ay böyle in taksiye bin o zaman arkadası diyorum

İnsanlarin hic isi gucu yok ya , yok bebek ayak sesi yok fon makinesi klima sesi hey allahim bizim apartmanda matkap sesi asansorun sesi cocuk sesi ne ararsan var ama en onemlisi Anlayıs var. Kimse cok cok onemli degilse kimsenin kapisina gitmez bnce abartiyolar olayi artik ya...

Senin gibi insanların olduğu bir apartmanda oturmak isterdim.

İnsanlarin hic isi gucu yok ya , yok bebek ayak sesi yok fon makinesi klima sesi hey allahim bizim apartmanda matkap sesi asansorun sesi cocuk sesi ne ararsan var ama en onemlisi Anlayıs var. Kimse cok cok onemli degilse kimsenin kapisina gitmez bnce abartiyolar olayi artik ya...

ooo sacmalık ben aksam 10 dan sanra camasır bulasık atıyorum gece temzilik yapıyroum cünkü esim sabah uyuyo aksam ise gidiyo
Bizde evi alırken habersizdik , ne yazıkki aldıktan sonra yönetimden ferman gibi upuzun bir kurallar listesi gönderildi .. Toplantıda alınmış kurallar tüm ev sahiplerinin imzaları var .. İşin kötüsü herkes uyuyor kurallara akşam 18:00 den sonra çıt çıkmaz sitede , tek iyi yanı bebek ağlama sesi çocuk sesi bunlara ses çıkarmıyorlar

Back
X