Apartman temizligi

geçenlerde biri vardı alt kat kombi yakmıyor ben 800 tl fatura ödedim, gerekirse şikayet edeceğim falan diyordu. yani öyle bir hak varsa şikayet edilir alt komşum kombi yakmıyor diye.
🤣🤣🤣 O ne saçma şey ya? Ne diyecek, “alt komşum yakmadığı için ben çok yaktım, bana ne o da yaksın” mı? 🤣🤣🤣 Bu şikayeti kim ciddiye alacakmış?

Bizim site merkezi sistem, ısı ölçer var herkes yaktığı kadarını veriyor. Ama aynı zamanda yalıtım da çok iyi, istanbulda kışın en sert geçtiği ayda ben şort tshirt oturup 160TL ısınma parası ödedim. Çünkü alt ve üst katlarım çocuklu aile, muhtemelen çok yakıyorlar. Ne yapayım yani, onlar sayesinde ben üşümüyorum :) beni şikayet mi etsinler 🤣 iyi güldüm gece gece onu söyleyen her kimse..

ama o öyle olmuyor

isteyen istediği kadar yakar deyince alt kat yakmıyor

biz de üstte ısınmak için iki katı yakıyoruz

buna rağmen oturunca ayaklara doğru alttan soğuk hissediliyor

en temizi iyi işleyen merkezi sistem

o petek petek kapatılan sistemde de aynı sorun var

arkadaşım bir sitede oturuyor

evler 4+1 nesih site iki kış donduk dedi

altında kiracı varmış dünya kira ödemeye o siteye taşınmış ama kaloriferleri kapatmış donmuş
Çok özür dilerim bireysel kombi ne demek bu normal evlerimizde olan kombi değil mi ? Hani peteklerle ısıtan bunlar zaten herkesin kendi evinde kendi yakarsa ısındığı yakmazsa donduğu türden değil mi ben mi olayı farklı anladım 🙈

Çok özür dilerim bireysel kombi ne demek bu normal evlerimizde olan kombi değil mi ? Hani peteklerle ısıtan bunlar zaten herkesin kendi evinde kendi yakarsa ısındığı yakmazsa donduğu türden değil mi ben mi olayı farklı anladım 🙈

Doğru anladınız

Ama benim evim 2.kat alt katım yakmıyor biz daha çok yakmak zorunda kalıyoruz

Bir de merkezi sistem yani tüm bina yakılan yerler var onda toplu olarak yakılıyor ödeme de eşit

Petek kontrollü merkezi sistem de var onda da kalorifer merkezi yanıyor ama sen sıcaklığı ya da istediğin odayı yakmayı kendin ayarlıyorsun

Kombinin dezavantajı alt üst yakmayınca soğuk oluyor yine apartman içleri de buz gibi oluyor ve bence o da evi soğutmada çok etkili

Şahsen cevredeki kirliliğe dayanamam. Kumsala gittiğimde pikniğe gittiğimde çöp toplarım. Hatta yolda bir yerde durursak giderken orda da toplarım. Bahçede böyle şeyler göreceğim iner toplarım yaptım da yani. Siz rahatsız oluyorsanız niye yapmıyorsunuz? Merdivenlerdekileri toplamam mesela. Hiç de kendimi enayi hissetmem. Çıkar çıkar toplarım arada belki utanırlar. Sürekli de söylerim.yazi aşarım.falan
Gordukce aliyorum Bende sizin gibi dayanamiuorum daha dun aldım ama 1 sat sonra ayni oluyor bende kotu hissediyorum bu kez kendimi

Dışarıdan birini tutmaya ikna etmeye çalışın komşuları. O eskiden temizleyen komşu kabul etmiyorsa, onun katını temizletmeyiz deyin.

Doğru anladınız

Ama benim evim 2.kat alt katım yakmıyor biz daha çok yakmak zorunda kalıyoruz

Bir de merkezi sistem yani tüm bina yakılan yerler var onda toplu olarak yakılıyor ödeme de eşit

Petek kontrollü merkezi sistem de var onda da kalorifer merkezi yanıyor ama sen sıcaklığı ya da istediğin odayı yakmayı kendin ayarlıyorsun

Kombinin dezavantajı alt üst yakmayınca soğuk oluyor yine apartman içleri de buz gibi oluyor ve bence o da evi soğutmada çok etkili
aslında artık ödeme eşit olmuyor merkezi sistemde. merkezi sistemler için de yaktığın kadar öde mantığı geldi yıllar önce. bahsettiğiniz yer uygulamıyor veya gerekli teknik kurulumu sağlamıyor olabilir. bir de merkezi sistem tamam ama binada ısı yalıtımı olmadığı sürece anlamı yok.

komşu konusuna gelince, ısı alttan üste yükselen bişey olduğu için üst katın yakması alt katı etkilemez ama alt katın yakması üst katı etkiler mesela. bu da tamamen şans meselesi yani alt komşu sıcağı sevmiyor olabilir, durumu olmayabilir, cimri olabilir, evde zaman geçirmiyor olabilir vs bizim de normal kombi, kendimize kadar açıyoruz, mümkün mertebe tasarruf etmeye çalışıyoruz benim de alt katımdaki pek durmuyor evinde ve yakmıyor genelde. biz de üşümediğimiz zamanlarda açmıyoruz ya da açıksa da kısıkta çalışıyor ona rağmen binada yalıtım olmadığı için yüksek geliyor.

🤣🤣🤣 O ne saçma şey ya? Ne diyecek, “alt komşum yakmadığı için ben çok yaktım, bana ne o da yaksın” mı? 🤣🤣🤣 Bu şikayeti kim ciddiye alacakmış?

Bizim site merkezi sistem, ısı ölçer var herkes yaktığı kadarını veriyor. Ama aynı zamanda yalıtım da çok iyi, istanbulda kışın en sert geçtiği ayda ben şort tshirt oturup 160TL ısınma parası ödedim. Çünkü alt ve üst katlarım çocuklu aile, muhtemelen çok yakıyorlar. Ne yapayım yani, onlar sayesinde ben üşümüyorum :) beni şikayet mi etsinler 🤣 iyi güldüm gece gece onu söyleyen her kimse..
valla çok iyi ödemişsiniz :) yani bilemiyorum öyle bir yasa var aslında ama pratikte uygulanıyor mu hiç şahit olmadım. sanırım ev belli bir derecenin altında olursa cezası varmış. zaten yalıtım yoksa az yaktın çok yaktın muhabbeti de yersiz zira ısı kaçıyor yalıtımsızlık yüzünden. ona bakarsanız siz de şikayet mi etseydiniz yani, kış günü şortla oturmak zorunda değilim sıcağı sevmiyorum, sizin yüzünüzden yanıyorum kısın biraz diyin :KK70:

bahsettiğim kişi de işte alt komşuyla başka konuda sorun yaşamış sonra komşusuna şey demiş, siz de kombi yakmıyorsunuz ben sizin yüzünüzden yüksek fatura ödüyorum ama biz size bişey demiyoruz, eğer böyle yapacaksanız biz de bu konu yüzünden yasal hakkımızı ararız minvalinde bir şeyler demiş de oradan aklımda kaldı. hatta sayacını falan takip etmiş günde 2 m3 mü ne yakıyormuş komşusu :D

Bizim apartmani da haftalik silip supuren bir abla var ben ilk tasindigimda da sordum kadin geliyor dendi
Neyse pandemi doneminde o kadin gelmek istemedi, komsular sırayla yaparız dediler ben zaten idari izindeyim ben silemem zaten evden cikmiyorum bile dedim deterjanlari ben aldim komsular sildi oyle anlastik simdi kadin geliyor yine

Ama bence sizde o sorun çözülmez bence
Nedeni de apartmanda sigara icip izmarit atan insanlarin cok da ikna olacağını düşünemiyorum, kafa yapilari belli
Evin dışı nasilsa istedigim gibi yere cop atabilirim kafasındalar
Ben yoldayken çöp cikarsam cop kovasi bulana kadar elimde gezdiririm millet maskesini, sigarasını yere atmaktan çekinmiyor yazik!

Ben de ilk evimde aile apartmaninda 3.kattaydim 1.kat sobaliydi oraya kombi takmadan kiraya vermişler 2.katta ev sahibi 3.kata ben 4.katta ev sahibinin kizi oturuyordu. Kışın ev sahibim kizi torunuyla sehir dışına diger kizinin yanina giderdi altta ustte yanmiyor o zaman icin 250 lira fatura,hirka patik battaniye seklinde otururdum isinmazdi ev
Ikinci evim site ve merkezi sistem, aylik 100 liraydı ilk basta 3 sene oturdum en son 250ye cikmisti 3 sene önce dolar artinca :)
Ama kışın cayir cayir yanardi evde tisortle dururdum. Oyle pay ölçer yoktu eski site oldugu icin bir de ara dairedeydim katta 6 daire, sagim solum altım üstüm de yaninca oh fırın 😍 verdigim parayi sonuna kadar hak ediyordu
Bundan onceki evim sifir yalıtım ufacik sesler bile duyulur, 1.kat alt kat dukkan ama boş! Gunduz calistigim icin idare ettim bir sekilde. Bu evde de usudum biraz kışın ama bu kis karlıydi.
Yani bireysel kombi derken neden garipsediniz anlamadim artik eski usül merkezi sistemler pek kalmadi, anca benim 2.evim gibi eski yapiysa oyle bulabilirsiniz.

Back
X