Aptal yerine konmak istemiyorum.

Birisine hediye edilen altını o kişiye vermemek direkt hırsızlık bana göre.
Sizin durumunuz kötüyse elbette vermeyin gidip kendisi alsın etini ayrıca kızı da et yemek zorunda değil.

Ben bir hırsızla muhattap olmak istemezdim.
Herkes ayağını yorganına göre uzatsın beklenti içine girmesin
Ete durumu yetmiyorsa etsiz yemeklerden yapsın.
Bence de hırsız. Zaten mümkün olduğunca görüşmemeye çalışıyorum..

Üniversitede öğrenciyim yazın işe girdim okulda harçlık yapıcam, babanne kişisi herkese beni kötülemiş işe girdi bana hediye alması lazım almıyor diye
Ben öyle deli anlarım oluyor ki herkesi yok saydım, babanne olsaydon da kızım çalışma gel seni bir kursa yollayım deseydin dedim
Bidaha bana ilişemedi alttan aldı ama anneme sarmaya devam
Haddini bildirin böyle insanların

Kızlar,

Eşimin dayısı çocuğum doğduğunda kayınvalidem aracılığıyla bize çeyrek altın göndermiş , başka şehideyiz eşimin dayısı ile. Geçen hafta öğrendim bu durumu ve kayınvalidem bu çeyreği bize vermedi. Dayısının eşi beni aradı sordu, üzerinden 6 yıla yakın zaman geçmiş ama telefondayken konusu açıldı, neden beni aramadın teşekkür etmedin demek istedi. Bende konudan habersiz olduğumuzu söyledim. eşime sordum bilgisi yok. kayınvalidemi aradım; yaa aamaan verdim ya size dedi kapadı telefonu. Şok oldum. Yengemizi tekrar arayıp, durumu açıkladım.O da ben o zaman tahmin ettim de aranız bozulur diye diyemedim. İlk gelin geldiğimde bana da neler ettiler zaten, huylarıdır ama ben nasıl düşünemedim o zaman dedi vs. konuyu kapadık.
Ama ben çok içerledim. Ben ne zor zamanlar geçirdim, eskiye göre iyi de olsam hala zor zamanlardayım, bari bir çeyrek altınımı bana verseydin dimi?

Dün de kv. eşimi aradı, kız kardeşi başka şehirden misafir gelecekmiş, eşime de buzluğunuzdan et getir demiş( eti de ben almadım, birisi hayrına bağışladı bize) eşimde bana sordu bende hayır vermiyorum dedim. Parası var imkanı var bize bir hayrı yok, bari elimdekini alma yani dimi? Eşim bişey demedi ama ben ayıp mı ettim, ben saygısızlık mı yapıyorum diye yine kendimi suçluyorum. Hep böyleyim. İnsanların beni aptal / enayi yerine koymasına müsaade ediyorum, etmediğim de de kendimi suçluyorum.
Saygısız olan ayıp eden Kv niz. Ne münasebet dolabınızdaki eti istemek?! İnsan evladına ikram eder, evladın dolabındakini istemez. Maalesef seviyesi düşük biriymiş, çok sinir bozucu :KK34:. Altın konusunu eşinize anlatmış olduğunuzu umuyorum. Nasıl olsa ben geri ödeyeceğim diye yanlış bir düşünceye kapılmış olsa da bunu size haber vermeliydi. Üstelik size verdim ya demesi de ayrı bir yalan ve iftira içeriyor maalesef. Asıl bu kısmını vurgulayın eşinize. Dolabınızdan evinizden bir şey göndermeyin, asla alıştırmayın böyle şeylere. Bir şey deme terbiyesizliğinde bulunursa da durumumuz malum, kendi bütçemize göre düzenliyoruz biz gelen yardımı da erzakımızı da deyin surat asarak ve uzun uzun muhatap olmayın. Mümkün olduğunca uzak, bir araya gelmek zorunda kaldığınızda da soğuk ve mesafeli olmalısınız o tür insanlardan. Eşinizle iyi olmaya bakın siz. O insanlara laf taşıyabilecek insanlarla da fazlaca konuşmayın bu konuları

Ayy dolaptan et mi istenir yaa varsa yedirirsin misafirin yoksa başka bir sey yedirirsin
Hele altin konusu ben sinir oldum
Esin ne dedi duruma
Sen haklısın hic kafana takma
Eşim benden özür diledi. annem adına çok utanıyorum ne desem bilmiyorum hakkını helal et dedi. onunda haberi yok ne diyeyim..

Ne güzel kvler var, geçen başka konudada yazmıştım benim babannem bize gelince açar bakar dolaba, hatta sizin borcunuz bitmez dolabınızda hep salam sucuk var demişti
Yediklerimize de göz dikmişti yani ben küçükken
Kendi 3 evi 2 emekli maaşı vardı dedemle birlikte, bize faydası yoktu ama yemeğe gelince ben tavuk sevmiyorum ya derdi, o tavuk ona yapılırdı biz çorbayla gün geçirirdik, sonra anneme kızmıştım biz ne yiyorsak o da ondan yiyecek
Ne şirret insanlar var bi bilseniz
Torunlarının hakkını yemek mi yok artık 😳 Kayinvalidem buzdolabımın içini bilmez evime müdahale edemez ama kapı dinler, telefon dinler, yalan soyler ortaya cikincada cok güzel acındırır kendini 😅

Yengenin 6 yıl sonradan neren gelmiş aklına acaba altın meselesi?
Kayınvalide benim buzluğumda ne olduğunu bile bilmez
Vermeyin et falan, mesafe koymanız gerek
Yenge bence şu sebepten söyledi, ev aldılar ev görmeye herkes çeyrek altın getirmiş, yeni adetmiş. 1 yıl olmak üzereddir onlar taşınalı. Bizden de beklentiye girdi, ev hediyesi çeyreklerini geri veririz sandılar galiba.

Ne güzel kvler var, geçen başka konudada yazmıştım benim babannem bize gelince açar bakar dolaba, hatta sizin borcunuz bitmez dolabınızda hep salam sucuk var demişti
Yediklerimize de göz dikmişti yani ben küçükken
Kendi 3 evi 2 emekli maaşı vardı dedemle birlikte, bize faydası yoktu ama yemeğe gelince ben tavuk sevmiyorum ya derdi, o tavuk ona yapılırdı biz çorbayla gün geçirirdik, sonra anneme kızmıştım biz ne yiyorsak o da ondan yiyecek
Ne şirret insanlar var bi bilseniz
Bizimki de sizin babannenizin bi farklı versiyonu işte. Çok üzücü gerçekten.

Üniversitede öğrenciyim yazın işe girdim okulda harçlık yapıcam, babanne kişisi herkese beni kötülemiş işe girdi bana hediye alması lazım almıyor diye
Ben öyle deli anlarım oluyor ki herkesi yok saydım, babanne olsaydon da kızım çalışma gel seni bir kursa yollayım deseydin dedim
Bidaha bana ilişemedi alttan aldı ama anneme sarmaya devam
Haddini bildirin böyle insanların
ne güzel cevabını vermişsiniz siz, tebrik ederim cidden. bizimkide ben doğum yapınca bir çorap bile getirmemişti ne oğluma ne bana, sonra da anneler gününde hediye almadık diye küsmüştü o zamanlar. ne değişik insanlar var hayatımızda.

Saygısız olan ayıp eden Kv niz. Ne münasebet dolabınızdaki eti istemek?! İnsan evladına ikram eder, evladın dolabındakini istemez. Maalesef seviyesi düşük biriymiş, çok sinir bozucu :KK34:. Altın konusunu eşinize anlatmış olduğunuzu umuyorum. Nasıl olsa ben geri ödeyeceğim diye yanlış bir düşünceye kapılmış olsa da bunu size haber vermeliydi. Üstelik size verdim ya demesi de ayrı bir yalan ve iftira içeriyor maalesef. Asıl bu kısmını vurgulayın eşinize. Dolabınızdan evinizden bir şey göndermeyin, asla alıştırmayın böyle şeylere. Bir şey deme terbiyesizliğinde bulunursa da durumumuz malum, kendi bütçemize göre düzenliyoruz biz gelen yardımı da erzakımızı da deyin surat asarak ve uzun uzun muhatap olmayın. Mümkün olduğunca uzak, bir araya gelmek zorunda kaldığınızda da soğuk ve mesafeli olmalısınız o tür insanlardan. Eşinizle iyi olmaya bakın siz. O insanlara laf taşıyabilecek insanlarla da fazlaca konuşmayın bu konuları
Evet anlattım ilk eşime sordum zaten senin haberin var mı eğer haberin varda annene altını sen verdiysen bozuşuruz dedim yemin etti bilmiyorum diye. Şimdi mevzu sanırım yengesi ev görmeye bekliyor bizi hemde altınımızla. Bende bunu benim değil kv. min yapacağını eşime söyledim. mümükn olduğnca görüşmüyorum. evine en son kaç ay oldu gideli hatırlamıyorum bile

Aradan kaç yıl geçerse geçsin altın altındır, ister saklardın ister kullanırdın. Er geç ortaya çıkacacağını düşünemedi demekki kv.
Üstüne birde senin dolabından et istemesi çok saçma. Durumu olsun olmasın evine gelen misafiri yabancı değil eti yoksa alacak parasıda yoksa et yedirmeyiversin. Sakın vermeyin evinizdeki ne eti ne otu.

Torunlarının hakkını yemek mi yok artık 😳 Kayinvalidem buzdolabımın içini bilmez evime müdahale edemez ama kapı dinler, telefon dinler, yalan soyler ortaya cikincada cok güzel acındırır kendini 😅
O da büyük ayıp, dedikoduya malzeme arıyor o da sizi dinleyerek galiba

Aradan kaç yıl geçerse geçsin altın altındır, ister saklardın ister kullanırdın. Er geç ortaya çıkacacağını düşünemedi demekki kv.
Üstüne birde senin dolabından et istemesi çok saçma. Durumu olsun olmasın evine gelen misafiri yabancı değil eti yoksa alacak parasıda yoksa et yedirmeyiversin. Sakın vermeyin evinizdeki ne eti ne otu.
Onun düşündüğü benim sessiz olmam, ses çıkarmayacak olmam ama ilk glein geldiğim bben değişim ki artık. susa susa elimden ekmeğimi alır hale geldi insanlar baksana

ne güzel cevabını vermişsiniz siz, tebrik ederim cidden. bizimkide ben doğum yapınca bir çorap bile getirmemişti ne oğluma ne bana, sonra da anneler gününde hediye almadık diye küsmüştü o zamanlar. ne değişik insanlar var hayatımızda.
Almayın benim annem kendine bluz almadı o kadına hediye aldı anneler gününde ne oldu söyleyim giidp beğenmedi komşusuna falan verdi
Önemsemedi yani
Hiçbirşey yapmayın en iyi siz olursunuz

Ya bu kayınvalidede evlat sevgisi falan da hiç yok demek ki. İnsan anne olduktan sonra çocuğu hep iyi şartlarda olsun ister bu gitmiş size gelen hediyenin üstüne konuyor sonra da dolabınızdaki eti istiyor... Ay Allah gerçekten korusun böyle insanlardan herkesi. Eşinize de ayrı üzüldüm böyle bir annesi olduğu için.
Doğru dediniz . Bende eşine üzüldüm hanımefendinin . Eşine karşı kendini sürekli mahçup hissediyordur durumların farkında ise

Almayın benim annem kendine bluz almadı o kadına hediye aldı anneler gününde ne oldu söyleyim giidp beğenmedi komşusuna falan verdi
Önemsemedi yani
Hiçbirşey yapmayın en iyi siz olursunuz
ya o zaman ben üzüldüm yine gidip kendisine bir ayakkabı almıştım, ayakları çok ağrıyor diye spor ayakkabı. aynı sizin hesap beğenmedi, giymedi yıllardır dolabı bekler. geçen yıl hatta spor ayakkabı lazım bana dedi bende benim aldığımı giy dedim onu begenmedim başka alıcam diyor. kafasında parçalamak geliyor içimden.

Allah yardımcınız olsun dilerim uzaksınızdır bu kadından..
Ve dilerim ki eşinizde bu yaptıklarını unutup sonra sizi ezdirmez bu kadına..
Yengeye söyledinizmi bilmiyorum ama ben olsam açık sözlülükle arar derdim,
Yenge bize altın filan gelmedi kayınvalidem vermedi.
Ama yine de dersen borcumdur diye ben bi çeyrek alayım ama bana verilse asla unutmam önemlidir böyle şeyler.

Doğru dediniz . Bende eşine üzüldüm hanımefendinin . Eşine karşı kendini sürekli mahçup hissediyordur durumların farkında ise
farkında ve evet mahçup, sürekli bu konular geçince özür diliyor, seçme şansım yktu ki ailemi diyor. o da kinleniyor ama babasız olduğu için annesine yine de benim istediğim kadar tavır koyamıyor. bu da beni çok üzüyor

Halamdan da ister bana kıyafet almadın şunu yapmadın bunu yapmadın
Anneme diyordu ki hep ben senin yaşındayken kahvaltı yapmazdım da çocuklarıma üst baş alırdım
Annem benim yedim kahvaltı mı sorun oldu demişti
Yani ne şirretler var ya

Back
X