Aptal yerine konmak istemiyorum.

Allah yardımcınız olsun dilerim uzaksınızdır bu kadından..
Ve dilerim ki eşinizde bu yaptıklarını unutup sonra sizi ezdirmez bu kadına..
Yengeye söyledinizmi bilmiyorum ama ben olsam açık sözlülükle arar derdim,
Yenge bize altın filan gelmedi kayınvalidem vermedi.
Ama yine de dersen borcumdur diye ben bi çeyrek alayım ama bana verilse asla unutmam önemlidir böyle şeyler.
o çeyreği hayatta alıp veremem orası ayrı dert,
çeyreği alan kv o vermeli eşime de dedim. yengeye de durumu açıkladım. ama hala utanmazlık yapması beni sinir ediyor. ama yetiştirilme şeklimiz mi bilmem kendimi de suçlu hissediyorum alttan alttan .

ya o zaman ben üzüldüm yine gidip kendisine bir ayakkabı almıştım, ayakları çok ağrıyor diye spor ayakkabı. aynı sizin hesap beğenmedi, giymedi yıllardır dolabı bekler. geçen yıl hatta spor ayakkabı lazım bana dedi bende benim aldığımı giy dedim onu begenmedim başka alıcam diyor. kafasında parçalamak geliyor içimden.
Bence siz bir çöp bile almayın artık o size alsın
Gelinlere çok hediye alıyor herkes diye anlatın
Evet bunu herkes yapamaz ama hak ediyorlar artık

Halamdan da ister bana kıyafet almadın şunu yapmadın bunu yapmadın
Anneme diyordu ki hep ben senin yaşındayken kahvaltı yapmazdım da çocuklarıma üst baş alırdım
Annem benim yedim kahvaltı mı sorun oldu demişti
Yani ne şirretler var ya
ne vicdansızlık ama bu gibi şeyleri bende gördüm. 6 ay kadar beraber oturduk, yağ hemen bitti, evde yiyecek bırakmadınız, şampuan çabuk bitti gibi şeyler derdi. inan doymazdım sofrada korkudan.

o çeyreği hayatta alıp veremem orası ayrı dert,
çeyreği alan kv o vermeli eşime de dedim. yengeye de durumu açıkladım. ama hala utanmazlık yapması beni sinir ediyor. ama yetiştirilme şeklimiz mi bilmem kendimi de suçlu hissediyorum alttan alttan .

tabiki de vermeyin ben bilsin diye belki anlar utanır,olurmu öyle şey der gibi düşündüm.

farkında ve evet mahçup, sürekli bu konular geçince özür diliyor, seçme şansım yktu ki ailemi diyor. o da kinleniyor ama babasız olduğu için annesine yine de benim istediğim kadar tavır koyamıyor. bu da beni çok üzüyor
Benzer bir durum var bizde de anne kişisi sürekli kendini acındıyor. Eşimin merhameti ile oynuyor kısaca . Tavır koyamıyorlar ne kadar haklı olduğumuzu bilseler bile

ne vicdansızlık ama bu gibi şeyleri bende gördüm. 6 ay kadar beraber oturduk, yağ hemen bitti, evde yiyecek bırakmadınız, şampuan çabuk bitti gibi şeyler derdi. inan doymazdım sofrada korkudan.
Neyse ki eşiniz ılımlı, benim babam da şirret bir adamdır şuan duruldu ama, eşiniz ılımlı olduktan sonra mesafe koyar çözersiniz

O da büyük ayıp, dedikoduya malzeme arıyor o da sizi dinleyerek galiba
Huyunu bildiğim için onun yanında telefonda konuşmamaya özen gösteririm, iyiki aynı şehirdeyiz yatili kalsa ozel hayatimiza kadar inceler. Ama başkalarının hakkında duyduklarını dinlediklerini anlatmaya çalışıyor cok yoruyor beni

Halamdan da ister bana kıyafet almadın şunu yapmadın bunu yapmadın
Anneme diyordu ki hep ben senin yaşındayken kahvaltı yapmazdım da çocuklarıma üst baş alırdım
Annem benim yedim kahvaltı mı sorun oldu demişti
Yani ne şirretler var ya
Senin maddi durumun kötüymüş yememiş çocuklarına giydirmissin diceksinde iste 😒 Allah annenize sabır versin yediği yemeğe karışmak nedir ya

Hiç utanması yok, ben zar zor geçiniyorum arayıp sürekli bişeyler istiyor. Yengenin altın mevzusunu açmasının sebebi de şurdan geliyor, ev aldılar taşındılar herkes çeyrek altın getirmiş yeni adetmiş bu da ilk kez duydum. Bizden de beklentiye girdi. 1 yıl olacak taşınalı. Borcunu ver demek istedi galiba ama ben bu borcu üstlenmiyorum eşime de dedim. Annen verecek dedim.
Yenge de kayinvalidenden beter. Çocuğa takılan altının borcu mu olur? Takmasaymis. Utanmadan istiyor bir de. Sen sıyrıl bunlardan bence hiç muhatap olma.

Yenge bence şu sebepten söyledi, ev aldılar ev görmeye herkes çeyrek altın getirmiş, yeni adetmiş. 1 yıl olmak üzereddir onlar taşınalı. Bizden de beklentiye girdi, ev hediyesi çeyreklerini geri veririz sandılar galiba.
Aaa kibarca altınını istemiş kadın, kayınvalidenin sizi düşürdüğü duruma bakar mısın ne kadar ayıp ya.

Senin maddi durumun kötüymüş yememiş çocuklarına giydirmissin diceksinde iste 😒 Allah annenize sabır versin yediği yemeğe karışmak nedir ya
Hala çekiyor valla kadın
Annemler şehir değiştirdi neyse ordan balkabağı istemiş bizimkiler gçtürmüş, günlerce tlfn edip kavga etti kötü çıktı kabak diye
İnsan birine anlatmaya utanıyor bunları
Biz aç da gezdik küçükken kimseye açız demedik annemiz bize böyle öğretti
Allah anneme yardum etsin sağolun

Çok lüks yaşamları yok ama, ben yiyecek ekmek bulamadığım dönemde, arkadaşlarımız bize bişeyler alırken, bir tabak yemek vermedi, oğluna yemek verirken, cocuğuma yemek verirken bana sana kalmadı deyip yemek sakladı. Benim ailemle görüşmememi fırsat bildi kendine. 7 kat yabancı vicdan yapar yardım ederdi. Evimizin suyu elektriği kv adına, zamanında kesme bildirimine kadar mesaj gidiyordu ona, bizi arayıp ödeyin bana mesaj gelip durmasın diyye birde kızıyordu, sanki keyfimizden ödemedik gibi. Ben ondan çok bişe beklemedim ama bi kez olsun bi kaba bişe koyup, açsındır al ye demek zor değil ki öyle değil mi?
Kesinlikle siz haklısınız.

Kv bizim düğüne gelemeyen akrabalarından gelen paraları tek tek yazmış bana vermişti.
Bende kalmasın dedi.
Önüne gelene anlat bence görsün dünya kaç bucak.
Et konusunda da kemiği olsa gene göndermem.

Aç kalsın ya da az yesin de buzdolabına et alsın.

Benzer bir durum var bizde de anne kişisi sürekli kendini acındıyor. Eşimin merhameti ile oynuyor kısaca . Tavır koyamıyorlar ne kadar haklı olduğumuzu bilseler bile
Çok üzüldüm. Ben ailemle görüşmüyorum hayat bakışımız farklı. kardeşilerimle görüşüyorum mesela. ben bu tavrı koyabiliyorum eşimkoyamıyor

Kızlar,

Eşimin dayısı çocuğum doğduğunda kayınvalidem aracılığıyla bize çeyrek altın göndermiş , başka şehideyiz eşimin dayısı ile. Geçen hafta öğrendim bu durumu ve kayınvalidem bu çeyreği bize vermedi. Dayısının eşi beni aradı sordu, üzerinden 6 yıla yakın zaman geçmiş ama telefondayken konusu açıldı, neden beni aramadın teşekkür etmedin demek istedi. Bende konudan habersiz olduğumuzu söyledim. eşime sordum bilgisi yok. kayınvalidemi aradım; yaa aamaan verdim ya size dedi kapadı telefonu. Şok oldum. Yengemizi tekrar arayıp, durumu açıkladım.O da ben o zaman tahmin ettim de aranız bozulur diye diyemedim. İlk gelin geldiğimde bana da neler ettiler zaten, huylarıdır ama ben nasıl düşünemedim o zaman dedi vs. konuyu kapadık.
Ama ben çok içerledim. Ben ne zor zamanlar geçirdim, eskiye göre iyi de olsam hala zor zamanlardayım, bari bir çeyrek altınımı bana verseydin dimi?

Dün de kv. eşimi aradı, kız kardeşi başka şehirden misafir gelecekmiş, eşime de buzluğunuzdan et getir demiş( eti de ben almadım, birisi hayrına bağışladı bize) eşimde bana sordu bende hayır vermiyorum dedim. Parası var imkanı var bize bir hayrı yok, bari elimdekini alma yani dimi? Eşim bişey demedi ama ben ayıp mı ettim, ben saygısızlık mı yapıyorum diye yine kendimi suçluyorum. Hep böyleyim. İnsanların beni aptal / enayi yerine koymasına müsaade ediyorum, etmediğim de de kendimi suçluyorum.
kayınvalide pek fena. ama konu kendi kızları olunca herşeyi ortaya dökerler sizin elinizdekini alırlar . sıra size gelince seni beni mi var deyip su gibi üste çıkarlar. çocuklarınızın rızkını vermeyin . ayıp. ayrıca yedik deyin gelip bakacak değil ya

Yenge de kayinvalidenden beter. Çocuğa takılan altının borcu mu olur? Takmasaymis. Utanmadan istiyor bir de. Sen sıyrıl bunlardan bence hiç muhatap olma.
Onlara göre borç, aile içi düşüncelerini biliyorum. hatta cocuğa takılan çeyreği ev hediyesi olarak geri ödemek ne kadar mantıksız ama duydum yapıyorlarmış böyle.

Back
X