• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba emanet verilirmi???

Ben olsam vermem, eşim verirse de ayrı gıcık olurum. Her ay taksitiydi, vergisiydi, kaskosuydu canım çıkıyor. Etrafımdaki herkesin de durumu iyi çok şükür. Herkes kendisi alıversin. Ne demek araba istemek. Kaza yapsalar, sürücü başkası olduğu için kasko ödeme bile yapmıyor, sonra parasını öde demek daha mı hoş olacak? Araba kiralamak kaç kuruş da bu kadar cimri davranıyor insanlar anlamıyorum. Sonra bir de küsüyorlar, bizim millete özgü böyle saçmalamalar.

hamile kaldığımda arabamız yoktu çevredeki herkes (eş dost arkadaş)biz sizi götürürüz veya arabayı veririz gidersiniz diyorlardı kontrol ve doğum için...eşim ,kontrol her ay olacak ben kimseye boyun bükemem kiralayalım dedi...öyle yaptık...zaten kimsede alın araba demedi...doğumum bir pazar sabahı 6 da başladı...sürekli kiraladığımız adam saat kaç olursa olsun arayın araba getireyim demesine rağmen telefonu açmadı....başka bir rent a car aradık adam namaza kalmış sanırım öyle duydu telefonu...neyse kiraladık gittik doğum yaptım 2 gün için ücret ödedik bizi sarstı elbette fakat o atıp tutanların hiç biri ortada yoktu...velhasılı kelam araba aldık ve kimseye vermiyoruz eşim yinede hamile komşuma göz kulak olmamı eğer bi sorun yaşarsa hastaneye götürmemi tembih etti....bende götürürüm elbette kıyamam ama asla aracımı vermem kimseye çünkü hem araçsızken çok sıkıntı çektim.hemde krediyi öderkennn çok uzattım kusura bakmayın...

Benim evlenmeden önce almış olduğum bir arabam var ...Eşiminde eski bi arabası vardı sattı ikimiz ortak bir araba kullanıyoruz.Bu hafta sonu görümcem ailesi ile il dışına (3-4 saatlık mesafe)düğüne gideceklerdi bizden araba istediler düğün arkadaşının oğlunun ...Eşimde bana sordu oturduk konuştuk bizimki benzinli çok yakar,bakımı yapılmamış ,kaskomuzda yok araba kiralayıp gitmelerinin daha uygun olduğunu düşünüp söyledik şimdi sorun kırdıkmı onları acaba siz olsanız verirmiydiniz .Eşimin ailesi ile aramız iyi sürekli de görüşürüz.

tabıkıde verırım...esınızınde sızınde tutumunuzu cok yanlış buldum..sonucta kardesı ıstemıs...yabancı degıl...sızın kardesınız ıstese esınız olumsuz yaklaşsa gucunuze gıtmez mıydı???? bence cok ayıp olmuş
bu arada yakında bızde 8 saatlık yola gıdecegız esım araba kıralayacaktı arkadası benım arabamla gıt dedı ısrarla dusunun arkadas yanı kaldı kı kardes candır

Benim evlenmeden önce almış olduğum bir arabam var ...Eşiminde eski bi arabası vardı sattı ikimiz ortak bir araba kullanıyoruz.Bu hafta sonu görümcem ailesi ile il dışına (3-4 saatlık mesafe)düğüne gideceklerdi bizden araba istediler düğün arkadaşının oğlunun ...Eşimde bana sordu oturduk konuştuk bizimki benzinli çok yakar,bakımı yapılmamış ,kaskomuzda yok araba kiralayıp gitmelerinin daha uygun olduğunu düşünüp söyledik şimdi sorun kırdıkmı onları acaba siz olsanız verirmiydiniz .Eşimin ailesi ile aramız iyi sürekli de görüşürüz.
Asla vermek istemem. Düğüne gidecek para bulamıyosa eksik kalsın bi zahmet.

Benzin olayi sizi ilgilendrmez ki nede olsa onlar kendileri doldrcak benzinini..baska bi sıkıntı yoksa ayip olmus bnce

Benzini zaten kendilerini koyarlardı, ben abimden istesem ve vermezse kırılırdım.
Kaskosuz sizde biniyorsunuz sonuçta Allah korusun birşey olsa da zaten kullanan yükümlülük altında olur.

sizin için uygun değilse sorun değil bence
iyiyiz diye her şeyi vermek zorunda değilsiniz
belki bir şey olmayacak belki olacak
eşinle oturup konuşmuşsun zaten
vermeme tarafıymış
ister küssünler ister küsmesinler
hayır demeyi bilmek en güzelidir
kırıcı konuşmadıysanız problem yoktur.
üzülme

Siz size mantıklı geleni yapmışsınız zaten.
Neden sorgulama gereği hissettiniz şimdi?

Hatalık- ölüm gibi durumlar dışında ben olsam başkasından emanet araba zaten istemem. Adı üstünde emanet.
Aynen zaten zarar cerdiğinde yerine alacak parası olsa kendine alır insan. Ben de isteyemem. Bu millet nası rahat anlamıyorum. Bu devirde hala kıyafet isteyen var farklı giyebilmek için. Veriyosun altı ay gelmiyo geri.

Ben olsam ben de vermezdim sanırım. Ne başkasının aracını ya da herhangi bir eşyasını emanet alırım ne de veririm. Tercih meselesi bunda bozulacak bir şey yok.

Bence verebilirdiniz benzin kısmı onların bileceği iş kaldı ki 3 4 mesafeler bir yermiş. Bizim arabamızda benzinli aile dostlarımız tatile gidecekti onlara verdik 1 haftalığına.. Keske verseydiniz illaki kırılmıslardır.

hastalık ve cenaze gibi durumlar dışında arabanın emanet verilmesinden yana değilim.
diğer türlü kullanım lükse giriyor düğüne mi gidiyor gitsinler kendi imkanlarıyla
araba emanet verilmez kesinlikle
hem almam da arızasının çıkacağı vardır hep emanet alındığında vuku bulur .
iyi yapmışsınız .

Bence de.
Annemin bir lafı vardır " Emanetin canı g*tünde olur"
Biraz ayıp bir tabir ama güzel anlatıyor.
Ben arabam serviste iken ikame araç aldım kaskodan,arabayı teslim edene kadar akla karayı seçtim. Kiralık filanda değil bana zimmetli ama yine de rahat edemezdim emanetle..

sizin için uygun değilse sorun değil bence
iyiyiz diye her şeyi vermek zorunda değilsiniz
belki bir şey olmayacak belki olacak
eşinle oturup konuşmuşsun zaten
vermeme tarafıymış
ister küssünler ister küsmesinler
hayır demeyi bilmek en güzelidir
kırıcı konuşmadıysanız problem yoktur.
üzülme
aslında hayır diyebilen insanlar değiliz eşimle ...öyle sertce araba kiralayın falanda demedik zaten durumları çokda iyi değil eşim güzelce konuştu ...aslında eşim düğüne gitmelerini bile istemiyor düğün eniştesinin bir arkadaşı ama samimi değiller ailece tanışmazlar iş dolayısıyla tanışıklıkları var tabi karışmak bize düşmez ama gidişgelişler 1000 civarı olcak hatta eşime maddi destek olabileceğimizi söyledim...

İnsanlar niye böyle minnetçi oluyorlar ki. Ne başkasının arabasını alırım ne arabam olsa kimseye veririm. Ama benim eşim dayanamaz verirdi heralde. Kiralasınlar en iyisini yapmışsınız. Onların kötülüğü için değil sonuçta bi kaza yapsalar zor duruma düşerler

Valla bizim ortamımızda akrabalar ve arkadaş çevremizde herkes herkese arabasını verir o nedenle ben olsam bozulurdum.
Dipnot : Kasko yaptırın ne olur ne olmaz belki çöpe atılan para gibi geliyordur size ama Türkiye'nin bin türlü hali var kaskosuz araç büyük sıkıntı.

hamile kaldığımda arabamız yoktu çevredeki herkes (eş dost arkadaş)biz sizi götürürüz veya arabayı veririz gidersiniz diyorlardı kontrol ve doğum için...eşim ,kontrol her ay olacak ben kimseye boyun bükemem kiralayalım dedi...öyle yaptık...zaten kimsede alın araba demedi...doğumum bir pazar sabahı 6 da başladı...sürekli kiraladığımız adam saat kaç olursa olsun arayın araba getireyim demesine rağmen telefonu açmadı....başka bir rent a car aradık adam namaza kalmış sanırım öyle duydu telefonu...neyse kiraladık gittik doğum yaptım 2 gün için ücret ödedik bizi sarstı elbette fakat o atıp tutanların hiç biri ortada yoktu...velhasılı kelam araba aldık ve kimseye vermiyoruz eşim yinede hamile komşuma göz kulak olmamı eğer bi sorun yaşarsa hastaneye götürmemi tembih etti....bende götürürüm elbette kıyamam ama asla aracımı vermem kimseye çünkü hem araçsızken çok sıkıntı çektim.hemde krediyi öderkennn çok uzattım kusura bakmayın...

"ben çektim onlar çekmesin" diyeceğiniz yerde "ben çektim herkes de çeksin" demek olmuyor mu bu? belki onlar da şu an sizin düşündüğünüz gibi düşünmüşlerdir, ve bu zihniyet sizi mağdur etmedi mi? hamile komşunuza göz kulak olmanız çok güzel ama hamilelik dışında başka hastalıklar ve mecburiyetler de olabilir. kendimden biliyorum zaten hamileyken öyle filmlerdeki gibi ucu ucuna doğuma yetişmek gibi bir durum söz konusu değil ki...

aslında hayır diyebilen insanlar değiliz eşimle ...öyle sertce araba kiralayın falanda demedik zaten durumları çokda iyi değil eşim güzelce konuştu ...aslında eşim düğüne gitmelerini bile istemiyor düğün eniştesinin bir arkadaşı ama samimi değiller ailece tanışmazlar iş dolayısıyla tanışıklıkları var tabi karışmak bize düşmez ama gidişgelişler 1000 civarı olcak hatta eşime maddi destek olabileceğimizi söyledim...

şimdi vermeyebilirler tepkilerini
sonra verselerde aldırış etmeyin
problem yok canım
yardımda edebileceğinizi söylemişsiniz

Sevgilimin arabası şu An sanayide.
İki gündür benim arabamı kullanıyo, beraberken de bazen ona kullandırım. Ki bu adam sevgilim yani daha, ailem değil.

Görümceniz dediğiniz eşinizin kardeşi, canı. Anladığım kadarıyla sürekli olan bi şey değil. Bence verilmeliydi. Dünya malı dünyada kalır.

Ha ama benim arabamın kaskosu var, olmasa değil başkasına kullandırmak, kendim bile kullanmazdım yani, memlekette canavar çok..

Ben asla vermiyorum.sonradan kötü olana kadar baştan olalım olacaksakta.çok önemli bir durumsa hastalık gibi ben kullanıyorum.

Back
X