• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba emanet verilirmi???

niye istenir hiç anlamıyorum, hem de keyfi bir şey için. ben olsam ben de vermezdim, arabamız olmasa kimseden gidip de istemezdim hem de düğüne gitmek için. böyle görümce ve çocukları bende de var. misafir olarak bize geleceği zaman bile evinin kapısından alınıp kapısına bırakılıyor. ergen oğlu desen dayı araba, dede araba vs. ailede ne görürse onu alıyor çocuk tabi. bence içiniz ferah olsun, böyle yaparak bir daha isteme ihtimallerini de ortadan kaldırmış oldunuz, zaten hem eşiniz hem siz güveniyor olsaydınız verirdiniz.

Kaskosu olmadığı ićin vermemeniz doğru geldi banada. Kasko önemli zira kaza olsa iki tarafta maddi manevi zor durumda kalabilir,serviste kaskosuz araba tamir ettirmek baya pahalıya malolur,sıradan bir tamircide yaptırsanız aracınızın değeri düşer satarken sorun olur vs vs.
Kasko olsaydıda vermeme isteğinizi anlayabiliyorum bence elzem bir durum olmadıkça araba emanet verilmemeli.
Ben çocukken babamın arabası perte çıkarıldı bir akraba tarafından,kaskosu yoktu,kazayı yapan adam hayati yaralar aldı,tedavi masraflarını ödesin ,aman sağlık durumu iyi olsun dedik o parayı ne o ödeyebildi nede biz isteyebildik. 1 araba böyle gitti yani anlayacağınız.
Ben böyle iki taraflı bir sorumluluk altına girmek istemediğim için keyfi bir durum için araba vermiyorum açıkçası.

ben zorunlu bi durum olmadığı sürece verilmesi taraftarı değilim. ayrıca kaskosuda yokmuş. doğru olan vermemekti zaten bu durumda

niye istenir hiç anlamıyorum, hem de keyfi bir şey için. ben olsam ben de vermezdim, arabamız olmasa kimseden gidip de istemezdim hem de düğüne gitmek için. böyle görümce ve çocukları bende de var. misafir olarak bize geleceği zaman bile evinin kapısından alınıp kapısına bırakılıyor. ergen oğlu desen dayı araba, dede araba vs. ailede ne görürse onu alıyor çocuk tabi. bence içiniz ferah olsun, böyle yaparak bir daha isteme ihtimallerini de ortadan kaldırmış oldunuz, zaten hem eşiniz hem siz güveniyor olsaydınız verirdiniz.
buna benzer şeyler bizdede oluyor iki taraflı idare ediyoruz ben zaten sülalenin şöförlüğünü yapıyorum ikimizin tarafınında yaşlılarını gezmeci teyzelerini uygun olduça alır bırakırım....Ben işimden dolayı daha çok arabayı kullanıyorumda boş zamanım daha çok...

Şimdi bu işler birazda prensip meselesidir. Acil durumlarda isterse 7 kat el olsun ben veririm arabamı.
Ancaaaak düğün, dernek, gezmeye gitmek, kısaca keyfi durumlarda asla vermem. Eşim kendi arabasını verirse ona da bozulurum. Bu konuda 3 kişi istisna sadece.
Eskiden zerre umurumda olmazdı, dünya malı neticede derdim. Sonra farkettim ki, insanlar bizi sadece araba için arayıp soruyor. Ve bu da benim zoruma gidiyor. Araba parçalanmış, pert olmuş zerre umurumda değil, bana koyan bu menfaat ilişkisi. Bu yüzden asla ve kat'a vermem arabamı.
Gelelim sizin meselenize, ortada hayati bir durum yok. O araç size ait, ister verirsiniz ister vermezsiniz. Kim olursa olsun, malınıza ricacı olduysa eğer "hayır" denilmesini de göze almış demektir. Arabayı verip diken üstünde olacağınıza, vermeyip rahat rahat devam edersiniz hayatınıza ben bir sıkıntı göremedim açıkcası. Arabalar pahalı oyuncaklar neticede, en kötü senaryo gerçekleştiğinde daha büyük sorunlar çıkabilirdi. Doğru olanı yaptığınızı düşünüyorum.

Kaskosu olmadığı ićin vermemeniz doğru geldi banada. Kasko önemli zira kaza olsa iki tarafta maddi manevi zor durumda kalabilir,serviste kaskosuz araba tamir ettirmek baya pahalıya malolur,sıradan bir tamircide yaptırsanız aracınızın değeri düşer satarken sorun olur vs vs.
Kasko olsaydıda vermeme isteğinizi anlayabiliyorum bence elzem bir durum olmadıkça araba emanet verilmemeli.
Ben çocukken babamın arabası perte çıkarıldı bir akraba tarafından,kaskosu yoktu,kazayı yapan adam hayati yaralar aldı,tedavi masraflarını ödesin ,aman sağlık durumu iyi olsun dedik o parayı ne o ödeyebildi nede biz isteyebildik. 1 araba böyle gitti yani anlayacağınız.
Ben böyle iki taraflı bir sorumluluk altına girmek istemediğim için keyfi bir durum için araba vermiyorum açıkçası.
evet çok üzücü yaşadığınız

Şimdi bu işler birazda prensip meselesidir. Acil durumlarda isterse 7 kat el olsun ben veririm arabamı.
Ancaaaak düğün, dernek, gezmeye gitmek, kısaca keyfi durumlarda asla vermem. Eşim kendi arabasını verirse ona da bozulurum. Bu konuda 3 kişi istisna sadece.
Eskiden zerre umurumda olmazdı, dünya malı neticede derdim. Sonra farkettim ki, insanlar bizi sadece araba için arayıp soruyor. Ve bu da benim zoruma gidiyor. Araba parçalanmış, pert olmuş zerre umurumda değil, bana koyan bu menfaat ilişkisi. Bu yüzden asla ve kat'a vermem arabamı.
Gelelim sizin meselenize, ortada hayati bir durum yok. O araç size ait, ister verirsiniz ister vermezsiniz. Kim olursa olsun, malınıza ricacı olduysa eğer "hayır" denilmesini de göze almış demektir. Arabayı verip diken üstünde olacağınıza, vermeyip rahat rahat devam edersiniz hayatınıza ben bir sıkıntı göremedim açıkcası. Arabalar pahalı oyuncaklar neticede, en kötü senaryo gerçekleştiğinde daha büyük sorunlar çıkabilirdi. Doğru olanı yaptığınızı düşünüyorum.
sağolun çok güzel açıkladınız...

buna benzer şeyler bizdede oluyor iki taraflı idare ediyoruz ben zaten sülalenin şöförlüğünü yapıyorum ikimizin tarafınında yaşlılarını gezmeci teyzelerini uygun olduça alır bırakırım....Ben işimden dolayı daha çok arabayı kullanıyorumda boş zamanım daha çok...

yaşlılara eyvallah, ama ihtiyacı olmayanlara ne gerek var ki? benim görümcem topluyor çocuklarını evimizin ordaki avmye gezmeye geliyor hep, ama bize gelmesi için çağırdığımız zaman niye biz onu alıp bırakıyoruz? herkesin eli ayağı tutuyor sonuçta. iyilikten maraz doğar bence, en güzelini yaptığınızı düşünüyorum.

ben de vermek istemezdim açıkçası. kendi abimden dahi emaneten arabayı hiç almadım, lazım olduğunda da abim satmayı düşünüyordu direk satın aldım:KK53: ayrıca başka bir zaman babamdan istemiştim arabayı 1 haftalığına annem izin vermediği için babam da vermemiştio_O o zaman da gidip akülü araba tipinde bir uno almıştım alelacele:KK53:

yani benim ihtiyacım olduğunda kimse vermedi arabasını şimdi de kimse istemesin vermem :KK59:

ben evin tek çocugu olduğum halde , eşimle birlikte 9 ay arabasız kalmamıza rağmen babamlardan bile bir kere araba istemedik..
olası bir hatanın telafisi hem maddi hem de manevi çok zor olabilir neticede...

araba ölüm kalım hastalık olmadığı sürece kimseye verilmez..
"ne şeytanı gör ne salavat getir" demişler...

ne veririm ne de isterim...

Öyle demek yerine sizinde arabayla bi işiniz olduğunu söyleseydiniz.cok doğrucu davutluk da iy değil..yalan olmasın diyede bi yerlere gitseniz..emanet malın canı az olur derler.kimden ne emanet aldıysam başına bişey geliyor.o yuzden kimseden almam.kimseyede vermiyorum eğer maliyetli bişeyse.ama onu dışında küçük esyaları veririm.
Ben bu tarz işlerde gönlüm olmayınca vermiyorum,ama kırmak da istemediğim için bana da lazım olduğu ile ilgili bişey söylerim.
Çünkü cok başıma geldi,bazı insanlarda cok arsız gercekten makyaj yapıyorum rujunu sürebilirmiyim diyor.ya bu ruj ,krem değil.sonra ben nasıl sürcem.hayır desem insanların içinde kırılacak.bi küçük yalan atmak zorunda kalıyorum.dudağımda yara var falan gibi sana gecmesin gibi..yinede bozuluyor ya..al ulan al diyesim geliyor mikroplu mikroplu sür...
Böylelerine doğruyu desen olmaz yalanı desen olmaz..ama yinede kırmaktan cekiniyorum.hele akrabaysa yalan söylerim bi şekilde ama vermem..başa bişey geldimi ceken ben oluyorum çünkü..

verilir kisine bagli..ben kendi ailemden birine verirdim ama esimin kiz kardesine vermek istemezdim..niye mi? sebebi cok basit..cunku ona guvenmiyorum..emanet konusunda cok duyarli degildir ;)

Ben verirdim. Kaza olsa içindekilere yanarım ben arabaya falan değil. Gozum bile gormez. Benzini zaten kendileri koyarlardi.
Yakınım da veremem deseydi utanirdim istedigime ve üzülürdüm.
Keşke bir bahaneyle vermeseydiniz ya.

Benim evlenmeden önce almış olduğum bir arabam var ...Eşiminde eski bi arabası vardı sattı ikimiz ortak bir araba kullanıyoruz.Bu hafta sonu görümcem ailesi ile il dışına (3-4 saatlık mesafe)düğüne gideceklerdi bizden araba istediler düğün arkadaşının oğlunun ...Eşimde bana sordu oturduk konuştuk bizimki benzinli çok yakar,bakımı yapılmamış ,kaskomuzda yok araba kiralayıp gitmelerinin daha uygun olduğunu düşünüp söyledik şimdi sorun kırdıkmı onları acaba siz olsanız verirmiydiniz .Eşimin ailesi ile aramız iyi sürekli de görüşürüz.
araba kiralamaları daha ucuza geliyorsa ayıp değil hem kaskosuz arabayla uzun yola gidilmez.

verıp vermemenız sızı ılgılendırır ama bahane uretseydınız daha ıyı olurdu ben verırıdım kazza yapılabılır tabı ben arabamı vermıstımarkadas kaza yaptı masrafı da karsılamadı kısı ye kalmıs bu yuzden vermyebılırsınz tabı ama baska bırsey uydursaydınız ,ben acil durumlar dısında istemem ama hayır cevabı alsaydı utanırdım.

Back
X