araba fobisine çare bulan ?

sehernur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
120
0
46
Edirne
arakdaşlar yanlış yere konu açıyorum sanırım

ama bir sorunum var araba kullanmaktan korkuyorum.napıcam bilmiyorum elim ayağım dolaşıyor :( benim gibi korkupda şimdi araba kullanan var mı ? napmalıyım sizce özel ders işe yarar mı ?

Cnm ben basta cok cesaretliydim sikintili yollarda dhi kullandim ama esimle bir iki ciktik ben de senin gibiyim suan cok stres oluyorum. Danistigim herkes sakin saatlerde yalniz cik diyor
Iyi bir hoca gercekten ise yarar bir haftada atarsin sikintini sonra da bir sure yokcu alma arabaya yalniz cik guvenin pekisin ben oyle yapacagim

Eğer araba kullanmayı bilmiyorsanız kesinlikle ders almalısınız zaten.Trafik hata affetmez.Ama kullanmayı biliyor yine de korkuyorsanız merak etmeyin yalnız değilsiniz.
Hemen hemen herkes en başta bu korkuyu yaşar.Tek yolu kendi başınıza yavaş yavaş trafiğe alışmanızdır.İlk gün markete,ikinci gün biraz daha uzağa gibi bir programla
bir de bakmışsınız hiç korkmuyorsunuz artık.Yanınızda size müdahale edecek birileri olmasın eliniz ayağınıza dolaşmasın.Ama lütfen önce iyice araç kullanmayı öğrenin hem sizin hem de bizlerin güvenliği için:54:

Arkadaşım ben de çok iyi süren biri değildim cesaretle çok güzel öğrendim ama şimdi yeni bi araba aldım araba ve parçaları oldukça pahalı önceki arabamdan çok daha iyi ve rahat olmasına rağmen herbakımdan. Süremiyorum bi şey olacak diye çok kasıyorum kendimi heyecan yapıyorum. Bence kötü bi araba da öğren öncelikle

ben de araba kullanabileceğimi hiç zannetmiyodum ama 4 yıldır kullanıyorum .Kurs al ve otomatik vites araba al. İnan çok kolay birsey.

Benim annem çok iyi araba kullanıyor ehliyeti var hiç korkmadı direksiyondan a ben çok korkuyorum çok panik yapıyorum aşırıcı derecede heyecan var elim ayagım çok titrer annemve babam sürükli sende ehliyet al diyip duruyor ama benim cesaretim yok çok panik yaparım.

kızlaar mrb.ben de ehliyetimi dün aldım.ve trafiğe daldım aynı gün içinde:)iş çıkışıydı ve öyle yoğundu ki.yokuşta stop ettırdım o da korkudan.yokuş alıştrması yapmam lazım.bi de yokuşta durmuym diye kımseye yol vermıyorum.ayıp ediyorum ama bi bilseler daha acemiyim:)benim stresim araba kullanırken degil de evdyken oluyo daha çok.yok niye yol vermedim şöyle yaptm böyle yaptım diye..iyi mi kötü mü bilemedim böyle böyle öğrencez umarım

kızlaar mrb.ben de ehliyetimi dün aldım.ve trafiğe daldım aynı gün içinde:)iş çıkışıydı ve öyle yoğundu ki.yokuşta stop ettırdım o da korkudan.yokuş alıştrması yapmam lazım.bi de yokuşta durmuym diye kımseye yol vermıyorum.ayıp ediyorum ama bi bilseler daha acemiyim:)benim stresim araba kullanırken degil de evdyken oluyo daha çok.yok niye yol vermedim şöyle yaptm böyle yaptım diye..iyi mi kötü mü bilemedim böyle böyle öğrencez umarım

Bende ehliyetimi ilk aldığımda sizin gibiydim yokuşta hep stop eder. Kimseye yol vermezdim. Başlarda çok kasıyordum kendimi ama yavaş yavaş alıştım kızlar trafikten korkmayın o sizden korksuzn korktukça daha çok stres olursunuz. Ben 3,5 yıldır kullanıyorum suan gerçekten rahatım araba konusunda.

Ben de ehliyeye yazıldım ama korkuyorum özellikle de trafiğin yoğun olduğu yerlerde

Bende ehliyetimi ilk aldığımda sizin gibiydim yokuşta hep stop eder. Kimseye yol vermezdim. Başlarda çok kasıyordum kendimi ama yavaş yavaş alıştım kızlar trafikten korkmayın o sizden korksuzn korktukça daha çok stres olursunuz. Ben 3,5 yıldır kullanıyorum suan gerçekten rahatım araba konusunda.

darısı bana inşallah.hani böyle durumlarda insanları takmıym kornadır vsdir umursamıym diyorum ama insanın ister istemez canı sıkılıyo.arkaya acemiyim diye yazılı bi şey mi assam diyorum:1:trafik hiç strese dalgınlığa paniğe gelen bişey değil o yüzden sürekli dikkatli olmak lazım

2.5 saat sonra direksiyon dersim var :1:
İlk başta eşimle çalışıyordum baktım ki olan özgüvenimi kırdı, yazıldım kursa, 8 saat oldu 2 saatim daha var..
Başlarda çok tedirgindim ama şimdi e-90'da basıyorum 90lara:52::52:
Güzel bir kurs bul dersle hallet bunu emin ol çok eğlenceli ve oldukça gerekli..

Eşe (babalar da dahil) göre değişir ama eşlerle araba aritmetiği yapmayın arkadaşlar.
Çünkü eşlerin 2. hanımları arabalarıdır.
Her şeye müdahale ederler, sizi hiç başaramayacaksınız gibi bir psikolojiye sürüklerler.
En güzeli ehliyet kursları . Zaten araba kullanmak isteyen herkes yazılmak zorunda kursa .
Orada öz güveniniz ,cesaretiniz yerine geliyor.
Araba kullanmak mükemmel bir şey.
Korkacak hiç bir şey yok emin olun.
Sadece biraz cesaret.

Son düzenleme:
Cnm ben basta cok cesaretliydim sikintili yollarda dhi kullandim ama esimle bir iki ciktik ben de senin gibiyim suan cok stres oluyorum. Danistigim herkes sakin saatlerde yalniz cik diyor
Iyi bir hoca gercekten ise yarar bir haftada atarsin sikintini sonra da bir sure yokcu alma arabaya yalniz cik guvenin pekisin ben oyle yapacagim

teşekkürler canım sağol.yolcu almamak iyi fikir.

sen stresten kurtula bildinmi ?babam ve eşim biz yardım ederiz diyor,ama eşimle de babamla da olmaz daha çok sttrese giriyorum.

Eşe (babalar da dahil) göre değişir ama eşlerle araba aritmetiği yapmayın arkadaşlar.
Çünkü eşlerin 2. hanımları arabalarıdır.
Her şeye müdahale ederler, sizi hiç başaramayacaksınız gibi bir psikolojiye sürüklerler.
En güzeli ehliyet kursları . Zaten araba kullanmak isteyen herkes yazılmak zorunda kursa .
Orada öz güveniniz ,cesaretiniz yerine geliyor.
Araba kullanmak mükemmel bir şey.
Korkacak hiç bir şey yok emin olun.
Sadece biraz cesaret.

teşekür ederm gerçekten cesaretim geldi.

yalnııızzzz benim ehliyetim var :)ama genede korkuyorum.kursta arabayı çok az kullandırmışlardı tam oturmadı bilğilerim.

yokuş çıkmak yokuş inmekten laf aramızda çoook korkuyorum :(

Arkadaşım ben de çok iyi süren biri değildim cesaretle çok güzel öğrendim ama şimdi yeni bi araba aldım araba ve parçaları oldukça pahalı önceki arabamdan çok daha iyi ve rahat olmasına rağmen herbakımdan. Süremiyorum bi şey olacak diye çok kasıyorum kendimi heyecan yapıyorum. Bence kötü bi araba da öğren öncelikle

bide o sorun .araba pahalı bişey olur derlerya ozaman daha çok korkar insan

ben de araba kullanabileceğimi hiç zannetmiyodum ama 4 yıldır kullanıyorum .Kurs al ve otomatik vites araba al. İnan çok kolay birsey.

masallah ya çok güzel canım 4 yıl olmuş alışmışındır iyice trafige arabaya vs.
esşim sürekli otomatik vites aldiyor. o da canımısıkıyor.ben kullanırım sen kullanamazsın dergibi

Bende ehliyetimi ilk aldığımda sizin gibiydim yokuşta hep stop eder. Kimseye yol vermezdim. Başlarda çok kasıyordum kendimi ama yavaş yavaş alıştım kızlar trafikten korkmayın o sizden korksuzn korktukça daha çok stres olursunuz. Ben 3,5 yıldır kullanıyorum suan gerçekten rahatım araba konusunda.[/QUOT

cesursunuz masallah.haklısınız.korktukça stres artıyor

ehliyeti trafiğe çıkmanız güzel bence.evdeki strese takma kaza yapmadıktan sonra :)

Benim annem çok iyi araba kullanıyor ehliyeti var hiç korkmadı direksiyondan a ben çok korkuyorum çok panik yapıyorum aşırıcı derecede heyecan var elim ayagım çok titrer annemve babam sürükli sende ehliyet al diyip duruyor ama benim cesaretim yok çok panik yaparım.

aynı ben benimde kalbim kutkut çarpiyor :)

darısı bana inşallah.hani böyle durumlarda insanları takmıym kornadır vsdir umursamıym diyorum ama insanın ister istemez canı sıkılıyo.arkaya acemiyim diye yazılı bi şey mi assam diyorum:1:trafik hiç strese dalgınlığa paniğe gelen bişey değil o yüzden sürekli dikkatli olmak lazım

dikkatli olamazsam diyede korkuyorum .acemi yazısı iyi fikir ama dalga konusu olur :) yazmamak daha iyi galiba. :)

ehliyeti yeni alıp ank kullanıyorsunuz tebirk ederim sizi

ilk kullandığımda işe gidene kadar kış günü buzzz gibi terler dökerdim, giderdim gideceğim yere ama naptım,ne ettim bilmezdim, Allaha emanet giderdim işte:1:
zamanla rahatlamaya basladım, hatta bu gün bir seviye yükseldiğimi fark ediyorum derdim kendi kendime:1:
gün geldi kendimden çok emin oldum, araba kullanmak artık benim için bir eziyet değil , keyif
çok seviyorum
ben yaparsam herkes yapar
aynalardan etrafı gördüğünüzden eminseniz, çok yol katetmişsiniz demektir, yokuşta stop ettirmemek kısa bir sure sonra size cok kolay gelecektir, otomatik vites sevmiyorum, oyuncak araba gibi geliyor bana, bence arabanın keyfi vitesle çıkıyor ama tercih sizin tabi

Son düzenleme:
kizlar 19 yasimdan beri kullaniyorum yalniz sakin ama sakin eslerinizden ders almayin heleki benim kocam gibi cok sinirliyse assssssssssssssllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaa ozel kursa gittim sadece sokagin basina kadar esimle cikalim dedik adam kenarlara yaklasma frene niye basiyon durduk yere gaz ayarin soyle boyle deli etti 5 dk bile surmedi cektim kenara gec direksiyona dedim senden olsa olsa koca olur hoca:19: olmaz dedim birdaha asla onunla ehliyet alana kadar hic cikmadim cokda iyi oldu yoksa hayatta alamzdim ozel kursa gittim tak tak aldim bende ilk zamanlar korkuyordum zamanla yendim simdi usta olduk elim kolum gibi oyle rahatki asla onsuz yapamam ikinci esim benim o:52:

Annem ehliyet alacagı sene bir direksiyon hocası ile tanıştım x kursta hocalık yapıyordu tanıştıgım hoca bayandı bana şöyle dedi kadın kocadan,babadan,sevgiliden araba kullanmasını ögrenmeyin dedi olan hevesinizide kırıyorlar dedi kendiside ilk başlarda alırken kocası ilk başlarda destek vermemiş kadın şimdi hoca oldu ehliyet alırken araba kullanmasını sadece kurstan ögrenin diyor.

Bende hem korkup hem kullananlardanım.
Arabayı park edip eve gelince sanki ağır işçiyim,10 saat çalışmışım gibi oluyorum.
Bu sene arabayı değiştirdiK.Babam hadi geç direksiyona sen sür dedi sürekli.Hep bahane buldum:26:
Belki kendi arabamı aldığımda bu korkuyu üzerimden atarım.Bi ihtimal.

Son düzenleme:
Back
X