- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Ben kımseden para da beklemıyorum. Onun arabası masraf asıl. Kaskosu yıllık en az 2bın liraKendi arabamı aldım masraf değil aksine keyifli ve daha önce almadığım için pişmanım hayat bir kez ve öyle çok pahalı arabaya gerek yok
Ne kadar ıyı surersem sureyım vermıyor. Cok nadır uzak yere gıttıgımızde otobanda verır okadar. Ilerde cocugumuz olunca bana gerekecek ama onun umrunda bıle degıl. Pekı hıc vermezse napayım benBir eve iki araba gerçekten çok büyük ihtiyaç değilse, keyfi alınıyorsa gereksiz bence de. Vergiler yüksek, benzin pahalı, bakım pahalı, kaskosu pahalı, otopark bile pahalı.
İki aracımız vardı evlendiğimizde sattık ikisini de sıfır büyükçe bir araba aldık. Onu da 0.9 motor seçtik ki vergisi düşük olsun.
Siz şu an araba kullanmadığınız için heves ediyorsunuz ama kişisel araç bence şart değil, tek araç gayet yeterli. Sadece nişanlınızla onun arabasını ortak kullanma konusunda anlaşmalısınız bence.
Ailesine ne ya? Onlari ne.ilgilendiriyor sizin ne alip almayacaginiz? Fikirlerini sormazsanız karisamazlar. Bisey dediklerinde aciklama bile yapmayın. Onlari ilgilendirmedigini ima edin.Yoo al kendıne ıstemıyorum surmem dıyor. Ama ne bilim yaa o evet dese aılesı karsı cıkıyor
Ne kadar ıyı surersem sureyım vermıyor. Cok nadır uzak yere gıttıgımızde otobanda verır okadar. Ilerde cocugumuz olunca bana gerekecek ama onun umrunda bıle degıl. Pekı hıc vermezse napayım benBir eve iki araba gerçekten çok büyük ihtiyaç değilse, keyfi alınıyorsa gereksiz bence de. Vergiler yüksek, benzin pahalı, bakım pahalı, kaskosu pahalı, otopark bile pahalı.
İki aracımız vardı evlendiğimizde sattık ikisini de sıfır büyükçe bir araba aldık. Onu da 0.9 motor seçtik ki vergisi düşük olsun.
Siz şu an araba kullanmadığınız için heves ediyorsunuz ama kişisel araç bence şart değil, tek araç gayet yeterli. Sadece nişanlınızla onun arabasını ortak kullanma konusunda anlaşmalısınız bence.
Yoo kullanmak çok güzel bir şey. O sizin sorununuzBence paran ve araba alma hevesin dursun kenarda, akışına bırak belki almana gerek de kalmaz, gerekirse alırsın. 10 yıldır araba kullanıyorum bence öyle çok matah birşey değil, yolu izlemek daha güzel bence
Biriktirdiğiniz parayı hemen eline saymayın. Ne zaman ki bu araba senin araban olmaktan çıkar, evimizin arabası olur o zaman ev almak için birikimimi veririm dersin. Bir süre gözlemlersin aynı tas aynı hamamsa alırsın arabanı. Ama şunu da aklından çıkarma bir arabanın yıllık masrafı en az 10 bin civarında.Ne kadar ıyı surersem sureyım vermıyor. Cok nadır uzak yere gıttıgımızde otobanda verır okadar. Ilerde cocugumuz olunca bana gerekecek ama onun umrunda bıle degıl. Pekı hıc vermezse napayım ben
Yoo kullanmak çok güzel bir şey. O sizin sorununuz
Keşke benide iyi şöför yapsann hocamValla ben arkadaşa katılıyorum, pek de matah bir şey değil. 10 yıldan fazla araba kullanınca ilk hevesler geçiyor, angarya kalıyor geriye. Ki ben üzerime şoför tanımam, iyi kullanırım, severim de. Ama kullanacak biri varsa hiç uğraşmam geçer yanda ya da arkada yayılırım.
Şöyle versede uzak bır yere gıderken verır. Ben zaten uygun bırsey ıstıyorum. Onunda bor sigortası ve vergısı olacak zaten. Ee calısıyorum. Tabıkı paramı elıne saymam. Ama zaten vermedıgı ıcın ben ayrı bır araba alma kararı aldımBiriktirdiğiniz parayı hemen eline saymayın. Ne zaman ki bu araba senin araban olmaktan çıkar, evimizin arabası olur o zaman ev almak için birikimimi veririm dersin. Bir süre gözlemlersin aynı tas aynı hamamsa alırsın arabanı. Ama şunu da aklından çıkarma bir arabanın yıllık masrafı en az 10 bin civarında.
Bana dokunan babasının dedıgı kendıne özel arac almaya kalkma demesi. Ee oglunun özel aracı var? Yanı ben bu hayatta sadece 4duvar almak ıcın mı yasıyorum. Baska amacım olamaz mi? Aldıgım kararları ailesine sormak zorundamıyım her zamanArabayı veririm, vermem
Belki ilerde verir bekle bakalım ne ya?
Ne kıymetli arabası varmış nişanlınızın
Ben olsam yerinizde bütçeme göre araba alırdım, kv veya kp kalmamış sizin araba almanız.
Yok dedım zaten kesınlıkle paralarını ıstemıyorum ben. Onlar zaten karar verdıgı zaman ev alırız biz. Bızım zaten beynımız yok. Ama böyle yapıyorlar ınsallah atanırım cıdden bu sehıre bırdaha gelmek ıstemıyorum. Cocukta ıstemıyorum herseyden sogudumGerçekten de iki araba bir eve fazla olabiliyor buna ihtiyacınız olup olmadığına yaşam tarzınıza işe mesafenize iş dışı nerelere neyle gittiğinize göre karar verirsiniz.
Ama kayınvalide bi daha böyle konuşursa saygını hiç kaybetmeden ‘bakalım annecim bugün böyle düşünüyorum yarın belki başka düşünürüm belki oğluna birşey olur gece onu hastaneye yetiştirmem gerekir belki çocuk olur lazım olur nişanlım o vakte kadar öğretir ve arabayı bana verirse sorun kalmaz ama yine ayak diretirse ben de sonuçta rahat edeyim diye çalışıp kendi paramı kazanıyorum. Annemle babam da kızım sen daha iyi bilirsin sonuçta para senin diyor.’ De
Bu arada sakın ev almanıza yardımcı olmasınlar, şimdiden böyle ev alınca illa ki söz sahibi olur
İşte ben hep arkadasımı goruyorum. Cocukla biryere gıdemıyor. Ben öylr olmak ıstemıyorum. Cocuktan önce kesınlıkle ıstıyorum. Calısuyorum. Vergısını de herseyını öderım10 sene önce ehliyet aldım. Şuanda 30 yaşındayım ve rica minnet çok şükür eşimi ikna edip arabayı aldım. 5 aydır kullanıyorum. İnanılmaz rahatlık. Dünya varmış diyorum ya. Neydi o çocukla otobüs minibüs derdi. İstediğim yere mis gibi gidiyorum, sıkış tıkış olmadan. Allahım şükürler olsun. İsteyene de nasip olsun. Öyle araba masrafmış falan filan boş laflar. Vergimi kaskomu da öderim, gideceğim yere de kral gibi giderim yani. Kesinlikle değer.
Kendin alamıyorsan bile kararlı ve sert bi dille eşine arabayı ben de kullanıcam de. Bunun yolunu şimdiden yap. Ben oğlumu ana sınıfına götürüyorum hergün arabayla. Şimdi o araba almak istemeyen eşim sabahları kendini işe bıraktırıyor bana :))))İşte ben hep arkadasımı goruyorum. Cocukla biryere gıdemıyor. Ben öylr olmak ıstemıyorum. Cocuktan önce kesınlıkle ıstıyorum. Calısuyorum. Vergısını de herseyını öderım
Biz bunın cok kavgasını yaptık. Kesınlıkle vermıyor bana. Okadar kıymetlı kı arabası. ANCAK YANImda olacak ve yol bombos olcak. Cok ııyı sursem verırmısın dıyorum hayır diyorKendin alamıyorsan bile kararlı ve sert bi dille eşine arabayı ben de kullanıcam de. Bunun yolunu şimdiden yap. Ben oğlumu ana sınıfına götürüyorum hergün arabayla. Şimdi o araba almak istemeyen eşim sabahları kendini işe bıraktırıyor bana :))))
Valla ben arkadaşa katılıyorum, pek de matah bir şey değil. 10 yıldan fazla araba kullanınca ilk hevesler geçiyor, angarya kalıyor geriye. Ki ben üzerime şoför tanımam, iyi kullanırım, severim de. Ama kullanacak biri varsa hiç uğraşmam geçer yanda ya da arkada yayılırım.
Bana dokunan babasının dedıgı kendıne özel arac almaya kalkma demesi. Ee oglunun özel aracı var? Yanı ben bu hayatta sadece 4duvar almak ıcın mı yasıyorum. Baska amacım olamaz mi? Aldıgım kararları ailesine sormak zorundamıyım her zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?